Skoči na vsebino

Misel dneva

siljo

Recommended Posts

Nekateri se pritožujejo, da imajo vrtnice trnje.

Jaz sem bil zmeraj hvaležen, da ima trnje cvetove.

(Alphonse Karr)

Svoj svet osmišljujemo s pogumnimi vprašanji in z globokimi odgovori.

(Carl Sagan)

Deli na socialnih omrežjih

"Ni pomembno, kako dolgo smo živeli z omejitvami. Če stopimo v temno sobo in prižgemo luč, ni pomembno, ali je bila soba v temi en dan, en teden ali deset tisoč let - prižgemo luč in je razsvetljena.

Ko se zavemo svoje sposobnosti za ljubezen in srečo... je luč prižgana."

(Sharon Salzberg)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Tega, da ti nad glavo letajo ptice skrbi, ne moreš preprečiti, lahko pa jim ne dovoliš, da bi si spletale gnezda v tvojih laseh."

(kitajska modrost)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Če ste zidali gradove v oblakih, vaše delo ni bilo zaman; zdaj podnje le še postavite temelje."

(Henry David Thoreau)

Picasso

"Česar te ne nauči ljubezen, ti ni treba vedeti."

(Waldemar Bonsels)

Picasso

"Izkušnja je neprenosljiva; je kot zastrta luč, ki sveti samo tistemu, ki jo nosi."

(Louis-Ferdinand Celine)

Picasso

"Vsaka stvar na površju Zemlje lahko pove zgodbo o katerikoli stvari. Naj odpremo knjigo na katerikoli strani, naj si ogledujemo dlani ali igralne karte ali let ptic, karkoli že, vsakič najdemo povezavo s tistim, kar v tistem trenutku doživljamo. V resnici nam stvari ničesar ne razkrijejo: ljudje sami, ko jih gledamo, odkrijemo način, kako prodreti v Dušo sveta."

(Coelho)

Picasso

"Kadar prožiš puščico resnice, namoči njeno konico v med."

(arabska modrost)

Picasso

"Ne jezi se, ker drugi niso taki, kot si želiš, ko pa še sam nisi tak, kot si želiš."

(Tomaž Kempčan)

Picasso

"Čeprav se nisva zavedala drug drugega, preden sva se spoznala, je pod najino nevednostjo brenčala nekakšna nerazumna gotovost, ki je zagotovila, da se bova srečala. Kot dve samotni ptici, ki se spreletavata nad neskončnimi prerijami in se zanašata na svoj občutek, sva se vsa ta leta in vse življenje približevala drug drugemu."

(Robert James Waller)

Picasso

"Čeprav se nisva zavedala drug drugega, preden sva se spoznala, je pod najino nevednostjo brenčala nekakšna nerazumna gotovost, ki je zagotovila, da se bova srečala. Kot dve samotni ptici, ki se spreletavata nad neskončnimi prerijami in se zanašata na svoj občutek, sva se vsa ta leta in vse življenje približevala drug drugemu."

(Robert James Waller)

Uaaaaa.... koook je pa to lepo povedano... naaaajs... čist sm se raznežla...

" We begin to find and become ourselves when we notice how we are already found, already truly, entirely, wildly, messily, marvelously

who we were born to be."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...