Skoči na vsebino

Misel dneva

siljo

Recommended Posts

včasih bi ti navdušeno pritrdila (oz. navedenim mislim), zdaj pa ugotavljam, da je to bolj namenjeno tistim, ki tega ne počnejo, da bi se opogumili, nekateri ki to že počnemo (povemo, kaj si želimo, česa ne maramo itd.), ugotovimo, da bi bilo pravzaprav bolje, če bi bili tiho. x:)x

nekatere stvari in dejanja ali nedejanja govorijo sama zase, ne rabimo še spraševati, da potrdimo negativni odgovor oz. vrtati, da izvemo, česar nismo želeli. In nekatere stvari so pač ipak takšne, kot so videti.

lahko pa tudi naletimo na osebe, ki jim zaupamo najintimnejše misli in želje, pa potem tega zagotovo ne bomo dobili, kar si želimo, lahko povemo, česa nočemo, kaj nas boli, pa tega dobimo še več.

Iskrenost in zaupljivost in *direktni pristop* se skratka ne obnesejo vedno oz. odvisno od *sprejemnika*.

Tko da moj *test* bi bil prej, kako biti tiho in ne, kako povedati. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

včasih bi ti navdušeno pritrdila (oz. navedenim mislim), zdaj pa ugotavljam, da je to bolj namenjeno tistim, ki tega ne počnejo, da bi se opogumili, nekateri ki to že počnemo (povemo, kaj si želimo, česa ne maramo itd.), ugotovimo, da bi bilo pravzaprav bolje, če bi bili tiho. x:)x

nekatere stvari in dejanja ali nedejanja govorijo sama zase, ne rabimo še spraševati, da potrdimo negativni odgovor oz. vrtati, da izvemo, česar nismo želeli. In nekatere stvari so pač ipak takšne, kot so videti.

lahko pa tudi naletimo na osebe, ki jim zaupamo najintimnejše misli in želje, pa potem tega zagotovo ne bomo dobili, kar si želimo, lahko povemo, česa nočemo, kaj nas boli, pa tega dobimo še več.

Iskrenost in zaupljivost in *direktni pristop* se skratka ne obnesejo vedno oz. odvisno od *sprejemnika*.

ne bi te rad užalu...

ampak se strinjam u nulo...

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

...

Vem :vio: tudi sama ne znam šparat jezika in prevečkrat rečem kaj, kar ni lih fajn v tistem trenutku, ma tole je bolj letelo na zadeve, ko se gremo neke "prakse" ko se ne pove, kar se misli, ker se je treba zavijat v celofan misterioznosti xcivx Bi mi pasalo, da bi ljudje malo manj komplicirali (vključno z mano!) in večkrat izrazili tisto, kar mislijo in čutijo, tudi če tisto morda v določenem trenutku boli. Raje imam iskrenost kot neko glumo in igrice, nekako sem že prerasla to, ne da se mi več...

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

"Naredil sem, kar sem mogel; bolje naj naredijo sposobnejši."

(latinski izrek)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

"Moč je treba uporabljati, ne izkoriščati."

To je misel iz Luninga oraklja, ki me nagovarja pogosto. Mi pomagate razvozlat njen pomen. x:Ix

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

nekje si napisala (ne da se mi iskat), da 'ti Plutona živiš' (nekaj podobnega).

torej sama si lahko odgovoriš najbolje na to.

če hoče tipo dokazat bejbi, da je močnejši, ni treba, da ji to dokazuje tako, da ji polomi roke in noge.

finta je v bistvu v tem, ali z dano močjo rušiš ali gradiš.

Picasso

nekje si napisala (ne da se mi iskat), da 'ti Plutona živiš' (nekaj podobnega).

torej sama si lahko odgovoriš najbolje na to.

če hoče tipo dokazat bejbi, da je močnejši, ni treba, da ji to dokazuje tako, da ji polomi roke in noge.

finta je v bistvu v tem, ali z dano močjo rušiš ali gradiš.

Hvala Marsa, sej veš, da sem mela mal filinga kaj to pomeni, vendar sem rabla še en zunanji zvok, da potrdi, da mislim v pravo smer. Včasih to preprosto rabim, In kar se Plutona tiče, sej veš kako je z njim, mi lahko rečemo, da ga živimo, pa je le premočen, da bi ga vedno obvladali. Tako, da je blo mal prehitro rečeno, s preveč navdušenja, s premalo treznosti, to se men sem pa tja zgodi, me odnese navdušenje. :vio:

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Hmm...

Izkoriščati je raba na napačen način.

Oboje pa ima bumerang efekt. Pri enem pomagaš vsem, vključno s sabo, pri drugem je lahko naključna izbira akterja/-ev, najbolj pa seveda škodiš samo sebi.

:palec: Hvala. Ja na tak način sem jaz glede nase razmišljala, izkoriščanje ima manj premišljenosti, manj odgovornosti v sebi, uporaba ima bolj zavesten pristop in bolj odgovorno držo za vse vpletene. Hvala vsem, da si vzamete čas.

dnevni horoskop

If you use your mind to study reality, you won't understand either your mind or reality. If you study reality without using your mind, you'll understand both.

Bodhidharma

Anyone who conducts an argument by appealing to authority is not using his intelligence; he is just using his memory.

Leondardo Da Vinci

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Z denarjem lahko kupiš hišo, a ne moreš kupiti miru v njej,

z denarjem lahko kupiš uro, a ne moreš kupiti časa,

z denarjem lahko kupiš posteljo, a ne moreš kupiti spanca,

z denarjem lahko kupiš knjigo, a ne moreš kupiti znanja,

z denarjem lahko kupiš zdravnika, a ne moreš kupiti zdravja,

z denarjem lahko kupiš položaj, a ne moreš kupiti ugleda,

z denarjem lahko kupiš kri, a ne moreš kupiti življenja...

Obolnarjeva je citirala Berlioza:

Čas je odličen učitelj, toda nažalost ubije vse svoje učence...

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Napisala 90-letnica

To je nekaj, kar bi morali prebrati vsi vsaj enkrat na teden!

Preberite do konca!

Napisala Regina Brett, 90 let, Plain Dealer, Cleveland, Ohio.

"V počastitev staranju sem nekoč napisala 45 lekcij, ki jih me je naučilo življenje. Gre za članek po katerem je bilo največje povpraševanje.

Moj "kilometrski števec" se je avgusta prevesil preko 90 zato lekcije posredujem še enkrat:

1. Življenje ni pravično, vendar je še vedno dobro.

2. Če ste v dvomih, naredite le naslednji majhen korak.

3. Življenje je prekratko, da bi čas zapravljali za to, da bi sovražili.

4. Vaša delo ne bo poskrbelo za vas, ko boste bolni. Vaši prijatelji in starši bodo. Ostanite v stikih.

5. Sproti poplačajte svoje dolgove.

6. Ni potrebno, da imate svoj prav za vsako ceno. Sprejmite dejstvo, da se lahko ne strinjate.

7. Jokajte z nekom v družbi. To je bolj zdravilno kot jokati sam.

8. Čisto v redu je, da ste jezni na Boga. On to zna sprejeti.

9. Prihranke za upokojitev pričnite shranjevati s svojo prvo plačo.

10. Ko gre za čokolado, je upor jalov.

11. Sklenite mir s svojo preteklostjo, da vam ne bo pokvarila sedanjosti.

12. V redu je, da vašim otrokom dovolite, da vas vidijo jokati.

13. Ne primerjajte svojega življenja z življenji drugih. Ne poznate njihovega poslanstva.

14. Če naj bi bila vaša zveza skrivnost, potem ne bi smeli biti del nje.

15. Vse se lahko spremeni, kot bi trenil. Toda ne skrbite, Bog nikoli ne bo trenil.

16. Globoko vdihnite. Pomirja um.

17. Znebite se vsega, kar ni uporabno, lepo in veselo.

18. Vse kar vas ne bo ubilo vas bo v resnici naredilo močnejše.

19. Nikoli ni prepozno imeti srečnega otroštva. Toda drugo je odvisno od vas in od nikogar drugega.

20. Ko pride do tega, da bi šli za tistim kar imate radi v svojem življenju, ne recite ne.

21. Prižgite sveče, uporabljajte lepe rjuhe, nosite fino perilo. Ne hranite ga za posebne priložnosti. Današnji dan je nekaj posebnega.

22. Naredi vse, nato se prepusti toku.

23. Bodite drugačni zdaj. Ne čakajte na starost, da bi nosili vijolično.

24. Najpomembnejši spolni organ so možgani.

25. Nihče nima v oblasti tvoje sreče, le ti sam.

26. Prepreči vsako t. im. nesrečo s naslednjimi besedami: "Bo čez pet let to pomembno?

27. Vedno izberite življenje.

28. Odpusti vsakomur vse.

29. Kaj drugi ljudje mislijo o vas, ni vaša stvar.

30. Čas zdravi skoraj vse. Dajte času čas.

31. Kakorkoli dobra ali slaba je situacija, spremenila se bo.

32. Ne jemljite samega sebe tako zelo resno. Nihče vas ne.

33. Verjemite v čudeže.

34. Bog vas ljubi zaradi tega kar Bog je, ne zaradi tega kar ste ali niste naredili.

35. Ne planirajte poteka življenja. Pokažite se in ta trenutek izvlecite iz njega največ, kar je mogoče.

36. Biti star je bolje kot umreti mlad.

37. Vaši otroci dobijo le eno otroštvo.

38. Vse, kar resnično šteje na koncu je, da ste ljubili.

39. Pojdite ven vsak dan. Čudeži čakajo povsod.

40. Če bi vsi vse težave vrgli na kup in bi vsi videli vse, bi naše pograbili nazaj.

41. Zavist je izguba časa. Imate že vse, kar potrebujete.

42. Najboljše šele prihaja ...

43. Ni pomembno kako se počutite, vstanite, oblecite se in se pokažite.

44. Prepustite se.

45. Čeprav življenje ni okrašeno s pentljo je vseeno darilo.

Ni nam treba čakati na srečo. Sreča je tu ali pa ne; vprašanje je le, v čem jo najdemo.

Martin KESSEL

dnevni horoskop

Preišči in preizkusi vse, zadrži pa tisto, kar je dobro zate.

Sveto pismo

dnevni horoskop

Vsakdo nosi v sebi božje oči. Gledati pa mora sam, nihče ne more namesto njega. Oči se obračajo svobodno in vidijo vse, kar želijo. Človek pa se po svoji svobodni volji odloča, ali sploh prizna, kar je videl, in pa ali se bo po tem tudi ravnal.

Ko začneš gledati ter svoj pogled priznaš, rešuješ svoje življenje. Tedaj se stvarnik veseli, kajti tedaj je tudi on pričel gledati. Bog zate ne vidi nič, če ti ne vidiš. Ko pa vidiš, se tvoja in božja volja prekrijeta.

Bog te išče, kolikor ga iščeš ti. Če ti ne iščeš, tudi on ne išče. Išče te v tvojem iskanju in te najde v tvojem samozavedanju. Tveganje ni v tem, da vse vidiš. Tveganje in nevarnost je v tem, da nočeš gledati.

Kdor je zadosti spregledal in zre v svoje življenje, izstopi z vrtiljaka posvetnih iger in odide v svobodo. Kdor zre v svoje življenje, zre tudi v življenje soljudi. On loči zrnje od plev.

(Andrej Grabar - Človek)

Kadar nas pogleda v oči in nas prepozna naša muca (kuža), začutimo dotik življenja, in če nas ne, začutimo dotik praznine. Tako tudi ljudje drug skozi drugega čutimo varnost in smisel življenja.

To be aware of a single shortcoming in oneself is more useful than to be aware of a thousand in someone else.

- His Holiness the Dalai Lama

dnevni horoskop

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...