Skoči na vsebino

Misel dneva

siljo

Recommended Posts

... negovati in ohraniti zdravega duha je zelo pomembno, če ne najpomembnejše.

nizanje besed oz. misli ne pomeni nujno tudi doživetja in še manj absorbcije.

zgolj in same besede (če ni notri tudi -zdravega- duha) so najpogosteje točno take, kakršne so tudi videti: prazne.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Za resnico in k resnici si ti ni potrebno prizadevati, preprosto jo živiš, če pa tega (še) ne zmoreš, pa zna bit kakšen korak k resnici, da preprosto odvržeš-izločiš laži.

eni mislijo, da je biti iskren nujno povezano z biti nesramen.

Ni tako.

Biti iskren do sebe je biti iskren.

Iskren v dajanju sebe, v doživljanju je biti iskren.

Rekli bodo, lajf te bo tepel, če boš iskren in naiven.

Rečem: res je, a vseeno ne menjam. x^x

Iz tebe bodo skušali izbezati to, česar nimaš, a ker imajo to sami (in sklepajo iz sebe), ne verjamejo, da ti tega nimaš. x:)x

• Lajkam 3
  • Buuuu 2

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bodi prijazen; vsak, ki ga srečaš, bije hudo bitko.

John WATSON

še ena prekrasna in resnilčna iz LN.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Bodi prijazen; vsak, ki ga srečaš, bije hudo bitko.

John WATSON

še ena prekrasna in resnilčna iz LN.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif eden mojih priljubljenih... ampak kolikor vem, je Platon to izrekel. Bi lahko bila zarad tega za koga tudi bitka, ja. Hvala bogu pa izvemo, da se zgodovina ponavlja in se včasih zdi, da je spoznanje ali misel ukradena, pa ni, je le ponovno spoznana.. Mormo oprostit http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Všeč mi je tudi ta:

"Be kind to unkind people, they need it the most."

ampak ni glih easy.. ker kaj je sploh biti prijazen? Biti to kar si! In včasih je to biti neprijazen.. hm. Manj naučene prijaznosti torej, več tiste zares do sebe.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif eden mojih priljubljenih... ampak kolikor vem, je Platon to izrekel. Bi lahko bila zarad tega za koga tudi bitka, ja. Hvala bogu pa izvemo, da se zgodovina ponavlja in se včasih zdi, da je spoznanje ali misel ukradena, pa ni, je le ponovno spoznana.. Mormo oprostit http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Všeč mi je tudi ta:

"Be kind to unkind people, they need it the most."

ampak ni glih easy.. ker kaj je sploh biti prijazen? Biti to kar si! In včasih je to biti neprijazen.. hm. Manj naučene prijaznosti torej, več tiste zares do sebe.

Razumem to s spoznanji, zato pa je tko, ker je življenje v jedru vseh nas zelo sorodno in vse razlikce, ki jih vidimo in pumpamo do neba ne odtehtajo teh temeljnih sorodnosti.Zato so vse pesmi že napisane... al kako gre, verjetno je pri mislih tudi tko

Gre za to, da jih poskusamo tudi živeti iz srca.

Prijaznost je lahko čist tehnična stvar, angleškega kova. Tudi ta ni tko zelo napačna, ker daja človeku nek dobr občutek, neko spoštovanje, vendar je mirtva in neiskrena.

Jaz poznam veliko ljudi, ki vedno delujejo po svojih principih, vendar so trdi in ni zadi iskrenosti in srca.

In poznam druge, ki imajo velko srce, pa ne moči delovati po svojih prinicipih, nažalost se tudi sama še prepogosto znajdem med temi :inocent: .

Vendar cilj je, imeti odprto srce do vsakega, ne glede koliko strupa zliva nate ali na koga druzga, čist zaradi logičnega razumevanja, da je tak kot je zaradi svoje preteklosti, ne znanja in da če bi vedu kaj si dela, ne bi bil tak in da ima v sebi potencial vse to spremeniti in biti izjemno kvalitetno bitje. Mal pa pomaga tudi spomin na svoje napake, kako sem bla ujeta in kako preprosto nisem znala drugače, pa ne le v preteklosti, tudi dan današnji se ujamem. Delovanje pa naravnati na to, kako bo najbolj koristno za vse vpletene. To pa je že delo, to pa ni več lahko.

Zame je prijaznost to, da je v temelju tvoje biti globoko spoštovanje do bitja s katerim imaš opraviti, pa nej bo to potepuška mačka, al zatežen šef.

Če je človek zelo ujet v svoje bolečine težko vidi bolečine drugih in po drugi strani, če človek ne izkusi bolečine težko razume trpljenje drugih. Pri meni bolj velja prvi del, dolgo sem rabla, da sem vidla, da obstajajo tudi drugi in da tudi njim ni vse lahko.

Eto na dolgo in široko, upam, da nisem zatežila :vio:

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Razumem to s spoznanji, zato pa je tko, ker je življenje v jedru vseh nas zelo sorodno in vse razlikce, ki jih vidimo in pumpamo do neba ne odtehtajo teh temeljnih sorodnosti.Zato so vse pesmi že napisane... al kako gre, verjetno je pri mislih tudi tko

Gre za to, da jih poskusamo tudi živeti iz srca.

Prijaznost je lahko čist tehnična stvar, angleškega kova. Tudi ta ni tko zelo napačna, ker daja človeku nek dobr občutek, neko spoštovanje, vendar je mirtva in neiskrena.

Jaz poznam veliko ljudi, ki vedno delujejo po svojih principih, vendar so trdi in ni zadi iskrenosti in srca.

In poznam druge, ki imajo velko srce, pa ne moči delovati po svojih prinicipih, nažalost se tudi sama še prepogosto znajdem med temi http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif .

Vendar cilj je, imeti odprto srce do vsakega, ne glede koliko strupa zliva nate ali na koga druzga, čist zaradi logičnega razumevanja, da je tak kot je zaradi svoje preteklosti, ne znanja in da če bi vedu kaj si dela, ne bi bil tak in da ima v sebi potencial vse to spremeniti in biti izjemno kvalitetno bitje. Mal pa pomaga tudi spomin na svoje napake, kako sem bla ujeta in kako preprosto nisem znala drugače, pa ne le v preteklosti, tudi dan današnji se ujamem. Delovanje pa naravnati na to, kako bo najbolj koristno za vse vpletene. To pa je že delo, to pa ni več lahko.

Zame je prijaznost to, da je v temelju tvoje biti globoko spoštovanje do bitja s katerim imaš opraviti, pa nej bo to potepuška mačka, al zatežen šef.

Če je človek zelo ujet v svoje bolečine težko vidi bolečine drugih in po drugi strani, če človek ne izkusi bolečine težko razume trpljenje drugih. Pri meni bolj velja prvi del, dolgo sem rabla, da sem vidla, da obstajajo tudi drugi in da tudi njim ni vse lahko.

Eto na dolgo in široko, upam, da nisem zatežila http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Nisihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Hvala za tole.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

"Velike bolečine iščejo velike duše in samo velike duše trpijo velike bolečine."

Božidar Kneževič

***********************************************************************************************

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field.

I'll meet you there.

When the soul lies down in that grass, the world is too full to talk about.

Ideas, language -even the phrase "each other"- doesn't make any sense.

(mevlana jelaluddin rumi - 13th century )

Resnica samo je. Ni potrebe po uklepanjih, izgovorih in dodajanju ali odvzemanju.

Če nekomu lažeš v faco, to še ni pokazatelj percepcije tistega, ki si ga nalagal.

Torej če nekdo ne mara, da mu drugi laže v faco, še ne pomeni, da želi 'ukleniti' resnico.

• Lajkam 2
  • Buuuu 2

Picasso

Če nekomu lažeš v faco, to še ni pokazatelj percepcije tistega, ki si ga nalagal.

Torej če nekdo ne mara, da mu drugi laže v faco, še ne pomeni, da želi 'ukleniti' resnico.

Saj tud ni mišljeno tako.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

ja saj vem, pač razmišljala sem dalje... in povzela tvojo misel...

Moja tudi ni bila mišljena tako, kakršen je bil tvoj komentar po njej.

Picasso

Moja tudi ni bila mišljena tako, kakršen je bil tvoj komentar po njej.

Ni zgolj komentar, ampak bolj meni všeč, rek ali modrost mislim da indijska , nevezana na tvoj komentar.

Tvoja misel pa poanto razumem, sam ta nek boj z lažmi nad nepremagljivo resnico mi sicer ne gre, če bi ga obrnila npr. Ena bi spustila, v glavnem, resnica premaga ( boljši izraz bi bil razkrije ) Resnica razkrije 10 laži ali še več.....v glavnem da se poanta razume, če se... saj je blo mišljeno tako?

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Bodite LJUBEZEN.Mislite kot ljubezen, In ko vas kdo ali kaj razjezi, se vprašajte kaj bi naredila ljubezen. Verjetno se ne boste odzvali niti z jezo niti s prepirom, temveč s srcem- IN DAN BO LEPŠI, LJUBEZNIVEJŠI :-)))

Bodite LJUBEZEN.Mislite kot ljubezen, In ko vas kdo ali kaj razjezi, se vprašajte kaj bi naredila ljubezen. Verjetno se ne boste odzvali niti z jezo niti s prepirom, temveč s srcem- IN DAN BO LEPŠI, LJUBEZNIVEJŠI :-)))

:palec: prekrasno , naj bomo ljubezen xsrcx

dnevni horoskop

BE PATIENT WITH PAIN

Patience is a way to de-escalate aggression and its accompanying pain. This is to say that when we’re feeling aggressive—and I think this would go for any strong emotion—there’s a seductive quality that pulls us in the direction of wanting to get some resolution. We feel restless, agitated, ill at ease. It hurts so much to feel the aggression that we want it to be resolved. Right then we could change the way we look at this discomfort and practice patience.

Pema Chödrön

dnevni horoskop

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...