Antigona 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Približuje se slovenski kulturni praznik: Včasih, ko sem v določenem razpoloženju, si vzamem v roke njegovo poezijo.Se tudi vam zdi, da je njegova poezija Erotična???Menda je bil slovenski Don Juan.....in ko je za točilnim pultom dobil navdih, je stihe pisal kar na lističe in ponavadi spesnjene stihe izročal svojim muzam naravnost v roke.............. Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 kam bomo pršli s takimi psihologi Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 25. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2007 ne daleč Prešeren je naš največji pesnik.Tudi, ko je spil kak kozarček preveč, je izrekel besede, ki jih ne more oporekat nihče: "Jej, pij in kavsaj, za večnost se ne ravsaj." In psihologija gor in dol Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 8 Februar... Dvakrat praznujem, na ta dan imam god... Včasih še pust pade na ta dan, potem je pa praznovanje trojno... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Približuje se slovenski kulturni praznik: Včasih, ko sem v določenem razpoloženju, si vzamem v roke njegovo poezijo.Se tudi vam zdi, da je njegova poezija Erotična???Menda je bil slovenski Don Juan.....in ko je za točilnim pultom dobil navdih, je stihe pisal kar na lističe in ponavadi spesnjene stihe izročal svojim muzam naravnost v roke.............. http://friends.s5.net/mazzini/slonadom/dom38.htm Smo ja legenda Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Violet 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Prešeren je car. Moj vzornik v poeziji, anyway. Če bi se folk mal več ukvarjal z njegovimi deli in malo manj z njegovim osebnim življenjem, bi blo tut kul. Kakobit óčeš poet in ti pretežkóje v prsih nosít al pekel, al nebo! Citiraj Let no one say that I have said nothing new... the arrangement of the subject is new. When we play tennis, we both play with the same ball, but one of us places it better.Blaise Pascal, Pensées (1670) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 25. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2007 v tem je point v njegovi poeziji.Meni je tudi strašno všeč. Res. " Fante zbiraš si prevzetna, se šopiriš,ker si zala; varji, varji,da priletna samka se ne boš jokala." ja ja ja, on še vedno buri našo domišljijo Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Glih , da bi ga bral ..mi ni ...mi njegov slog ne ustreza- vsekakor ga pa spoštujem kot prvega med našimi pesniki.Za svoj čas je bil sila, danes pa tko, no ja...sicer pa vsak v pesmih išče kaj svojega... Kar se pa njegovih podvigov tiče, me en drek briga, saj point njega so njegova dela, ne pa vse ostalo... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 s polnim spoštovanjem...ampak učas se jankotu zdi, da tud genij in modri mož, kukr je "večno aktualni" prešern, ni najdu bolšga izgovora kukr je nesrečna ljubezen, da je u miru piu... pa še dons se usem smil pa tud kačurja je uredn ene 2 al pa 6 krat prebrat... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 sem dolgo upal in se balslovo sem upu, strahu dalsrce je prazno, srečno ni...nazaj si up in strah želi Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 25. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2007 Prešernov fetiš so bila nedolžna dekleta Do zdaj ste ble še dvicedo zdaj še niste daledo zdaj ste jo imelezato le, da ste scale! Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 a je to iz pregrešne katre? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Prešernov fetiš so bila nedolžna dekleta sploh pa zna bit, da je biu tud pedofil, a ne? k je napisu pesmco o dvanajstih otročkih pod lipco za kamnito mizo že da jih je opazu, je sumliv po tvoje seveda a si ti res psiholog? napiš mi že enkrat potrdiu, da nism za med tale folk, pa da grem u penzjon Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 25. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2007 ampak danes to prebiram v eni reviji in me zanima reakcija folka je kaj narobe? Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 ampak danes to prebiram v eni reviji in me zanima reakcija folka je kaj narobe? ne ne... kje pa??? kuko ti je pa to na misu pršlo??? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Že od nekdaj rada prebiram Prešerna, ob prelomu tisočletja sem si zaželela prenovljeno izdajo Prešernovih poezij in jih tudi dobila od staršev, notri je oči čisto v stilu Prešerna napisal posvetilo Pesmi moje naj odmev,še dolgo te spominja name,naj strune nežna melodija,radosti ti v življenju da. Ko žalost nad veselje,bo svoje kremlje stegovala,pesem lek ti bo, celilo,ljubezen, vera v življenje,moči ti bo novih dala. Ne primem je več prav pogosto v roke če sem iskrena, dostikrat pa se zgodi da poberem ven kak verz in najraje, če že jo odprem in prebiram, se ustavim na gazelah najljubša pa mi je tale... Oči sem večkrat vprašal, ali smemljubiti te; odgovora ne zvem.Od daleč gledaš, draga, me prijazno;prevzetno vihaš nos, ko mimo grem.Ak' v tebe so obrnjeni pogledi,odtegneš precej svoj obraz očem;al' ak' dekleta druga ogledujem,zakriti jeze ni ti moč ljudem.Tako, al' ljubiš me al' me sovražiš,kak' bi ti ustregel, siromak ne vem. Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 25. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2007 no vidiš Janko.....saj je tudi srca parajoče pesmice pisal še vedno se mi vseeno dozdeva, da je bil njegov odnos do žensk....zanimivpreberi pesem Zarjavela d'vička, pesem, s katero se je prvič predstavil pa je imela naslov Dekletom....kje opozarja: ne biti preveč izbirčne Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 no vidiš Janko.....saj je tudi srca parajoče pesmice pisal še vedno se mi vseeno dozdeva, da je bil njegov odnos do žensk....zanimivpreberi pesem Zarjavela d'vička, pesem, s katero se je prvič predstavil pa je imela naslov Dekletom....kje opozarja: ne biti preveč izbirčne ja a on pa neb smeu imet šibkih trenutkou???ti pa to ja dobr poznaš Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Ja ja, Prešeren je res en velik človek. Pr pouku smo ravno obravnavali Povodnega moža in šele zdaj sem dojela veličino njegovih pesmi. Da pa ne bomo govoril samo o Prešernu, tud Gregorčič je car! Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 men pa ni vsec Preseren. Nikol mi ni bil. Kot pesnik, namrec, kot cloveka pa ga ne poznam. Tko, stil mi ni vsec pa tud tema skoraj vseh njegovih pesmi oz. osnovni poriv njegovega ustvarjanja.Itak nisem zelo za poezijo, ze tako ali tako, ce pa ze, pa so mi ljubsi drugi pesniki. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 25. januar 2007 Avtor Prijavi Deli 25. januar 2007 ja a on pa neb smeu imet šibkih trenutkou???ti pa to ja dobr poznaš moški imate čisto preveč šibkih trenutkov čist preveč ko gori pa izginete :xx!: dež naj pada sam da ti maš mene rada...poje zdele Plestenjak Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Priznam, da je imel svoje trenutke lucidnosti, ko je napisal marsikaj dobrega. A da bi bilo vse dobro in vredno branja, kar je napisal, pa nikakor. Po moje ga že absurdno precenjujemo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 moški imate čisto preveč šibkih trenutkov čist preveč ko gori pa izginete :xx!: dež naj pada sam da ti maš mene rada...poje zdele Plestenjak a veš, sej tkole k vidm fredija milerja al pa cimerotiča al pa plestenjaka, tut janko pade u skušnjavo da b se zgledvou po večini ta normalnih in zamenou idole, če jih sploh more imet... ampak,... zaenkrat je še tkole...janko itak nč ne šteka... dokler mu kšn ta pametn s kšno hudo diplomo kukr ti ne razloži kva je kdo mislu...pa spet ti ponujam šanso, da nehaš, k janko si ne upa tega prvošit, pa da ta pametn prot teb ispade Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. januar 2007 Prijavi Deli 25. januar 2007 Priznam, da je imel svoje trenutke lucidnosti, ko je napisal marsikaj dobrega. A da bi bilo vse dobro in vredno branja, kar je napisal, pa nikakor. Po moje ga že absurdno precenjujemo.Mhm Ne maram njegove poezije - pač mi ni všeč.Ne vem, zakaj ga skos "guncajo" ko je sezona (8.feb) na vidiku Sploh mamo pa druge, po mojem mnenju, velik boljše pesnike (Minatti, Pavček, Lainšček, Kajuh, Kette...) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.