Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 primerjava s cankarjem je bla v kontextu: najvecji slo pesnik/pisatelj (kot sem ze, k sem ga omenla, napisala). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Ja, tako kot je rekla Marsa.Nam je rekla nekoč še v gimnaziji profesorica slovenščine, da je morala pri nekem predmetu ( ali celo diplomski, sam ne vem ) izbirati med Prešernom in Cankarjem. Rekla je, da si je izbrala Cankarja, ker ji Prešeren ni bil nikoli všeč, ampak da je po temeljitem poglabljanju v Cankarjeva dela ugotovila, da je še večji težak Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 men je pa vsec to - da se to izraz pac - ce smo ITAK slovenci taksni..vsa tale slaba vest pa vse to.k men je recimo tud prezihov Voranc/Lovro Kuhar ful vsec. ne sam Solzice, pac pa tud drugih dost, recimo pisanice, k ga je blo sram, k je mel nikakvo pisanico proti drugima dvema, pa je kar nekaj mutil.mi je vsec vsak avtor, k iskreno pise.lohk je tezhek k shus, sam da ne joka!!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Cankar se mi je zdel skos težek...kako mučno se mi je bilo prebijat skos tisti Klanec, pa enga romana od neke sirotišnice...jao, muka na kubik Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 dobr sej ni nujno, ce ti je en avtor vsec, da ti mora bit vse, kar je napisal/ustvaril.men je tud kej neprebavljivo.sam v splosnem mi je pa kul.bk pac. oni (preseren) pa pac strelc. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 oni (preseren) pa pac strelc. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 a ti si tud al sam shizis na strelce? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 ocitno sem jaz tak dobrovoljc , da moram tok teh tezakov pokonzumirat da se to mal skompenzira. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 a ti si tud al sam shizis na strelce? Jaz sem strelka. Všeč so mi tudi strelci, sam ko se zapletem z njimi nekako ne moremo več pogruntat, za kaj se gre ocitno sem jaz tak dobrovoljc , da moram tok teh tezakov pokonzumirat da se to mal skompenzira. Meni je tudi všeč Cankar, njegov način razmišljanja in pisanja.Odličen mi je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 aha, strelc si, no sej se ti vid, v bistvu. a dej! si ne bi mislila (da ti je cankar odlicen).a si brala kaj moravio?ker ce si strelc in ce ti je vsec cankar, bi ti znal bit vsec (jaz shizim - predvsem na prezir in na rimljanko). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 aha, strelc si, no sej se ti vid, v bistvu. a dej! si ne bi mislila (da ti je cankar odlicen).a si brala kaj moravio?ker ce si strelc in ce ti je vsec cankar, bi ti znal bit vsec (jaz shizim - predvsem na prezir in na rimljanko).Bom upoštevala nasvet in prebrala obe.Hvala!Zakaj se ti zdi čudno, da mi je Cankar všeč? Zaradi teh "zamorjenosti"? Sej ni čist povsod tak. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 ja, v bistvu. zarad tega. ja, preber (v bistvu ni tezhek tezhek, kot cankar, sam je za koga tezek za brat = ful naklada v bistvu - sam je pa tok iskren in tok secira vse, razmislja, zavzet in vse to, da ti mora bit vsec, ce ti je vsec strelc, pac tak tip cloveka, men so sploh strelci umetniki vsec - z izjemo preserna. - majo neko navdusenje in vnemo, zavzetost, iskrenost, tudi samoironijo vcas, da mi je to vsec, k ce se ze gremo, pol se pejmo, hocm rect, dejmo bit pol res iskreni pa tko).Tud od prevodov je odvisno, mislim da je, vsaj prezir, prevedel (odlicno) Ciril Zlobec, ko je pa katero njegovo kdo drug prevajal, pa mi ni bla tok vsec.No Rimljanka pa je zanimiva ze zato, k pise v prvi osebi zenskega spola in bi dal roko v ogenj, da res zenska (lohk) to pise. aja sory, mal sem skrenila... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 men so sploh strelci umetniki vsec - z izjemo preserna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 primerjava s cankarjem je bla v kontextu: najvecji slo pesnik/pisatelj (kot sem ze, k sem ga omenla, napisala). Ja no, saj Cankar je začel svojo literarno kariero kot pesnik. Je prešaltal na prozo kasneje.Drugač pa- zamorjen- kaj pa vem, zanj / po moje/ velja isto kot za prešerna- zelo primerljiv z evropsko prozo tistega časa. In to je njegova veličina...okusi so različni, prepoznava kvelitete pa nekaj drugega. Njegov slog je bil v tistem času daleč pred ostalimi na tem ozemlju, pa še precej v bodočnost. Je pa seveda cinik, pa marsikomu to ne leže...pač je tako občutil, nekateri so vse življenje veseli in pišejo tako, drugi drugače. Samo kakšen pretiran veseljak z lahkotno prozo še nikoli ni bil spoznan za velikega umetnika /razen zelo redkih izjem/ No , pa kar nekaj dela je napisal, glede na dokaj zgodnjo smrt. Mislim, da je -tko široko gledano , nujno čtivo v obdobju izobrazbe enega slovenca. Tudi zaradi tematike in usmerjenosti -pa ne o politiki, ker je kasnej bil precej srbofila- morda to komu ne paše...jeb... ga. Vidiš Marsa, Prežihovega pa jaz sploh ne jemljem tko kot cankarja, že zaradi sloga pisanja, je precej bolj preprost. Sam ,jaz sem v njemu našel veličino duha, ne mojstra pisanja, temveč zavedanja in ozaveščanja družbenih bolezni tistega časa .To je bilo bolj njegovo poslanstvo...V glavnem oba sta fajn, pa Moravia tudi, čeprav mi je pa ta zamoril/ eden redkih/ tisto obdobje okoli 13. leta. Takrat mi nikakor ni sedel, kot hesse ,joyce ali pa sartre ...kasneje je pa šlo,vsekakor moraš za določene pisatelje/ njihovo razumevanje in slog/ doseči sam neko stopnjo razumevanja.Prešeren kot prešeren, mi pa ni sedel, njegova romantika in slog...ni mi šlo..sam to je moj okus, vsekakor je pa naj slovenski poet,sem že napisal zakaj, vsaj zame...čeprav mi ni naj pri srcu. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Vidiš Marsa, Prežihovega pa jaz sploh ne jemljem tko kot cankarja, že zaradi sloga pisanja, je precej bolj preprost. Sam ,jaz sem v njemu našel veličino duha, ne mojstra pisanja, temveč zavedanja in ozaveščanja družbenih bolezni tistega časa .To je bilo bolj njegovo poslanstvo...se 100% strinjam.... je res cist neki druzga.sam bolj sem cikala na to slovensko slabo vest in vse tole.... tud revscina pac in to, pac s tem velik povezanga, pa vrednote: mati, skodelica kave, solzice... tko no, se me je blazno dotaknilo, moram rect.tko da sem ponosna k sem na preziha hodila. Mogoc tud zato se bolj shizim, ga bolj mela prilko spoznat al kaj (k so pac bolj moril s tem, sam jaz sem kar rada brala kaksne slovenske avtorje, sploh otroske oz. mladinske).Sej cankarja sem pa recitirala clo po tv -so nas prsli snemat v solo- - so me zbral v klasu, ker sem "najbolj doziveto" recitirala vrhnika, precuden kraj... v mehkem domotozju mi zakoprni srce ob misli nate. .. in tako naprej ). xcivx Prešeren kot prešeren, mi pa ni sedel, njegova romantika in slog...ni mi šlo..vis men tud ne, nikol... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 se 100% strinjam.... je res cist neki druzga.sam bolj sem cikala na to slovensko slabo vest in vse tole.... tud revscina pac in to, pac s tem velik povezanga, pa vrednote: mati, skodelica kave, solzice... tko no, se me je blazno dotaknilo, moram rect. Ja, saj to sem tudi misli, poleg revščine, nasloh sociale je ena od družbenih "bolezni " tedaj in tudi sedaj-zanikanje čustev,pomanjkanje sočutja, razumevanja drugih, sočustvovanja, solidarnosti ..itdtko da sem ponosna k sem na preziha hodila. Mogoc tud zato se bolj shizim, ga bolj mela prilko spoznat al kaj (k so pac bolj moril s tem, sam jaz sem kar rada brala kaksne slovenske avtorje, sploh otroske oz. mladinske).Sej cankarja sem pa recitirala clo po tv -so nas prsli snemat v solo- - so me zbral v klasu, ker sem "najbolj doziveto" recitirala vrhnika, precuden kraj... v mehkem domotozju mi zakoprni srce ob misli nate. .. in tako naprej ). he,he...te kar vidim... xcivx vis men tud ne, nikol... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 ja sej, verjamem (da 'me kar vidis') Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Samo kakšen pretiran veseljak z lahkotno prozo še nikoli ni bil spoznan za velikega umetnika /razen zelo redkih izjem/Prav imaš. Vendar je pa vseeno čudno, da je tako. OK. Veseljak z lahkotno prozo je logično, da ne more biti spoznan za velikega umetnika.Je pa zanimivo, da umetniki ne pišejo tudi veselih, inteligentno veselih in lepih reči.Težko napišem kaj imam trenutno v mislih. Zanimivo je, da se ne najde optimistična in pogumna duša, ki bi znala pogledati preko banalnosti vsakdanjosti in napisati nekaj resnično duhovitega, kar bi bilo tudi primerno priznano.Kaj ni mal čudno, da nagrajuje(jo)mo samo tugo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lyassi 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Lahko bi rekli da skozi gledanje drame in trpljenja (v tem primeru skozi branje) ljudje doživljajo katarzo. Neki je na tem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Frane je LEGENDA!!! "fuk brez muk je utopija" vsa mu čast Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 1. februar 2007 Prijavi Deli 1. februar 2007 Jaz ga mam pa rada (a strelc da je )ma ne vem, že od nekdaj mi je všeč njegov stil, pa teme.. v OŠ sem vsako njegovo pesem, ki smo jo prebral, kar naenkrat na pamet znala.. in jih še zdaj ful znam v bistvu, pa tko če grem po zbirki njegovi je vsaj polovica pesmi, pri katerih lahko vsaj kako kitico, verz povem na pamet.. ena prvih knjig, ki sem si jo sama kupila so ble njegove Poezije.. pa ena redkih slovenskih, ki sem jih s sabo odnesla, ko sem se preselila. Mi je kul, ker ma tko.. različne... ni sam tist love safr, čeprav je tud dost tega, sam ga lahk primeš v roke tud, ko si čist fajn volje Se spomnim kako dobr je eno leto na TV za 8.februar Polona Juh recitirala Nezakonsko mati.. so mi kar solze šle v oči.. Ena mojih naj je Neiztrohnjeno srce... pa Orglar (ta je bla v eni otroški slikanici, sva se jo z dedkom skup učila ) A Cankar? sem se trudla, ampak res trudla.. in ga vzela še enkrat v roke po vsem unem mučenju z njim v osnovni in srednji šoli pa še vedno ni šlo (v srednji sem mela prebran vse, še več kot vse, pol je bla pa luknja dva meseca - ko se na pamet piflala obnove Cankarja - pol sem pa spet brala).. mogoče čez ene 10 let še enkrat probam Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. februar 2007 Prijavi Deli 2. februar 2007 mogoče čez ene 10 let še enkrat probam Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 2. februar 2007 Prijavi Deli 2. februar 2007 Ko že obirate Cankarja - meni je dolgočasen za umret... :xx!: Lahko da je dober, ampak pri meni to ne velja nič.Prebaral sem njegovega samo tisto kar sem moral... So mi bile pa zelo všeč gledališke priredbe njegovih del... Gledal sem tudi film Na klancu... To je bilo pa še huje kot brati ga... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 2. februar 2007 Prijavi Deli 2. februar 2007 Joj Marsa...Voranc...Samorastniki...jao Sej jaz vem, da ti je všeč Voranc, ker smo imel to že v eni temi...Ampak jaz sem se tooooooolk težko prebila skozi Samorastnike...morijaaaaaaaaaaaa hujši kot cankar. definitivno...u pa Boj na požiralniku je tudi njegov? pa zakaj je to tako interesantno brat pravzaprav? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 3. februar 2007 Prijavi Deli 3. februar 2007 POD OKNAM Luna sije,kladvo bijetrudne, pozne ure že;préd neznanesrčne ranemeni spati ne pusté........ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.