dyamant 2. februar 2007 Prijavi Deli 2. februar 2007 Čao, čao! Jaz bi pa imela kakšnen recept za omako z morskimi sadeži (školjke, hobotnica, rakci (može zmrznjenimi, lahko pa tudi svežimi)). Čimbolj pestro, lahko diši po "vzhodu", ("jugu", "severu" in "zahodu"). Morski pozdrav! Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Najpogostejše so buzare iz raznovrstnih školjk in iz škampov. Zelo okusne buzare pa so tudi, če to dvoje zmešamo. Buzaro je zelo preprosto pripraviti. V veliki posodi, največji na barki, zagrejemo olivno olje, ter na njem dušimo na drobno narezan česen. Nato dodamo veliko žlico drobtin in peteršilj. Dodamo še školjke ali škampe, ter vse skupaj zalijemo z dobrim belim vinom. To je tako imenovana buzara “na belo”. Če pa želimo skuhati buzaro “na rdeče”, pa dodajmo le še paradižnikovo mezgo in jed je končana. Školjke kuhamo kakšnih pet do deset minut, skuhane pa so, ko se odprejo. Škampi se kuhajo okoli dvajset minut. Buzaro postrež emo kar v posodi, v kateri smo jo kuhali, ali pa jo pretočimo na ne preplitek pladenj. K buzari postrežemo le veliko svežega belega kruha, ter malo dobrega belega vina. Tole sem ti kar skopirala iz moje zbirke. Je eden najbolj preprostih receptov za pripravo školjk in tudi najboljši. Nikar ne poslušaj tistih, ki zraven štulijo čebulo, sir ipd, ker to s školjkami ne gre.'br tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 jaz dodam še malce začimb...se je pa tudi že pripetilo, da sem kuhala po telefonskih navodilih s Paga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 v glavnem recept za zos, kaj jaz vem eno tenisačico pustimo da špila tenis vsak dan po dve uri in da si ne umije mednožja do konca turnirja nato postružemo iz področja genitalij izcedke, pa smo prišparali na morskih sadežih :xx!: Dušit ni treba ničesar ker se bomo zadušili sami, sam mal soli vsekakor ne bi škodilo faca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 v glavnem recept za zos, kaj jaz vem eno tenisačico pustimo da špila tenis vsak dan po dve uri in da si ne umije mednožja do konca turnirja nato postružemo iz področja genitalij izcedke, pa smo prišparali na morskih sadežih :xx!: Dušit ni treba ničesar ker se bomo zadušili sami, sam mal soli vsekakor ne bi škodilo Ne vem zakaj se mi zdi, da ne maraš morske hrane... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 sam mal soli vsekakor ne bi škodilo Če tenisačica ni neslana, ne rabiš ne kruha, ne buzare Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Jaz sem tud za to, da ribe svobodno plavajo po morjih in da umrejo od starosti ne pa da se ljudje gostijo :xx!: z njihovimi razpadajočimi trupelci... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 priložnostno pesniško izrazil, najs, jaz bi ti rekla kar novodobni Prešeren, Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Jaz imam pa rada ribe...še kakšen recept Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Jaz imam pa rada ribe...še kakšen recept Živa riba na vročem pesku pod marelo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Riba ja to bi bla jaz pod marelo... Drugače mi godijo bolj ribaki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Riba ja to bi bla jaz pod marelo... Špilaš tenis Jaz sem tud za to, da ribe svobodno plavajo po morjih in da umrejo od starostiPa ja, vsaj nafte ne bo zmanjkalo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Ne... probam pink ponk..pa mi ne ratuje čist No ja ampak jaz bi še vseeno kak dober recept....rio mare sem se navaličala.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 rio mare sem se navaličala.. V prazno ostrigino školjko daš ščepec soli, nanj pa tisneš pol limone Ko original Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Pih ja zraven bom pa še eno tekilo ruknila... sstane ti si polen kuharskih receptov sprememba paše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Pih ja zraven bom pa še eno tekilo ruknila... sstane ti si polen kuharskih receptov sprememba paše. Nabereš, kar že je školjkastega in polžkastega v morju, vržeš vse na olivno olje za par minut, odstaviš, razcotaš en feferon, na vse z roko zmečkaš en zrel paradajz ali dva in evo ti omakce za špagete, riž ali kruh. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Nabereš, kar že je školjkastega in polžkastega v morju, vržeš vse na olivno olje za par minut, odstaviš, razcotaš en feferon, na vse z roko zmečkaš en zrel paradajz ali dva in evo ti omakce za špagete, riž ali kruh. Thanks....ko bo prilika bom probala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Thanks....ko bo prilika bom probala. To pa lahko takoj Kečup ali mezgo stisneš v kafe šalčko, rahlo posoliš, malo začiliš , malo ribjega olja in dobro premešaš. Če imaš neslan bel kruh, je to super grickalica s kakim dobrim vinom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Ok ...to pa bom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 6. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 6. februar 2007 Najpogostejše so buzare iz raznovrstnih školjk in iz škampov. Zelo okusne buzare pa so tudi, če to dvoje zmešamo. Buzaro je zelo preprosto pripraviti. V veliki posodi, največji na barki, zagrejemo olivno olje, ter na njem dušimo na drobno narezan česen. Nato dodamo veliko žlico drobtin in peteršilj. Dodamo še školjke ali škampe, ter vse skupaj zalijemo z dobrim belim vinom. To je tako imenovana buzara “na belo”. Če pa želimo skuhati buzaro “na rdeče”, pa dodajmo le še paradižnikovo mezgo in jed je končana. Školjke kuhamo kakšnih pet do deset minut, skuhane pa so, ko se odprejo. Škampi se kuhajo okoli dvajset minut. Buzaro postrež emo kar v posodi, v kateri smo jo kuhali, ali pa jo pretočimo na ne preplitek pladenj. K buzari postrežemo le veliko svežega belega kruha, ter malo dobrega belega vina.Tole sem ti kar skopirala iz moje zbirke. Je eden najbolj preprostih receptov za pripravo školjk in tudi najboljši. Nikar ne poslušaj tistih, ki zraven štulijo čebulo, sir ipd, ker to s školjkami ne gre.'br tek! Flygirl, fantastično. Ko sem prebrala mi je bilo jasno, da more biti nekaj božansko dobrega. Če še kaj najdeš napiši. Drugače sem iz panonskega območja, kjer nikoli nismo kaj preveč jedli morskih jedi in zdaj v bistvu čar morskega okusa pravzaprav šele odkrivam.. Sstane + Stekla --> fokus na temo. Vsa obstala ribarjenja pa v privat ambientu Vse dobro ... (In brrr - napaka v naslovu). Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
flygirl 6. februar 2007 Prijavi Deli 6. februar 2007 Drugače sem iz panonskega območja, kjer nikoli nismo kaj preveč jedli morskih jedi in zdaj v bistvu čar morskega okusa pravzaprav šele odkrivam.. Mogoče boš pa še našla kakšno školjko v ostankih panonskega morja Pravzaprav mam res še en recept - za sipo s fižolom. Jst ne maram fižola, no tko jem ga, norim pa ne ravno za njim. in za kostanjev piknik (ko da ni kostanj dovolj) pa mošt.....se je nekdo nesrecno spomnu, da bodo naredili nekaj zame, ker ne jem drugega mesa, kot ribe ...in sem se neki zmrdovala ko so mi povedal kaj bom dobila za jest, ampak sem bla tolk vljudna da sem vsaj probala in blo je res dobr, tko da sem si še trikrat nametala. Kolk je to dobr šele fižololjupcem. kuhala pa še nisem tega, tako da lahko posredujem recept, izkušenj pri kuhanju pa ne. Joj sm kr lačna postala, ko sem se spomnla tistih treh krožnikov... http://shrani.si/thumbs/sipasfizolspmp.jpg in ne se sekirat zaradi napake, jaz sem jo opazila šele sedaj. sicer je tako da ljudje preberemo tisto kar pricakujemo da bo pisalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 7. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2007 Flygirl, hvala, da si si vzela cajt in nam posredovala recept.. Fižol imam rada, sipe se pa ne spomnim, da bi jo jedla - edino, če sem jo kdaj nevede. Moremo nekje sipo najti Katere so pa sploh glavne (primorske) začimbe? Origano, timijan (je v receptu omenjen), vino? Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Drugače sem iz panonskega območja, kjer nikoli nismo kaj preveč jedli morskih jedi in zdaj v bistvu čar morskega okusa pravzaprav šele odkrivam..Kaj pa svinjska ribica v tunki Sstane + Stekla --> fokus na temo. Vsa obstala ribarjenja pa v privat ambientu A misliš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 10. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 10. februar 2007 Kaj pa svinjska ribica v tunki Ma, Sstane, ta mastna svinjska hrana mi več tako ne sede. Odkar pa sama kuham, pa tega ne bi nikoli kuhala, ker imam pač ful raje druge stvari (špinjačo, solate, morske sadeže, (ajdove) cmoke. Všeč mi je tudi mehiška huhinja, vsaj ta verzija, ki je prirejena slovenskemu okusu ( npr. Joe Penas varianta, čeprav jo eni ful kritizirajo. Tortilije so mi res tam mjam . Še pa še (lalala)) , Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 15. maj 2007 Prijavi Deli 15. maj 2007 http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mo...amp;c_id=141587 samo zaDyamantko ko zaluta semČe bi bile školjke podsoljene, bi biotoksini že njim škodovali Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.