Skoči na vsebino

Joga

*Zarya*

Recommended Posts

No mal sem se tudi jaz ukvarjala z jogo.....zdaj ne več.

ko sem začela se nisem čisto nič sproščeno počutila....bila trda, pa so mi rekli da je to čist normalno. Res je nisem je jemala kot da odpiram čakre pa itd....ampak čisto tako najprej kot neke vrste telovadbo. Dobro delo hrbtenici..razgibavanje...konec koncev tudi koncentracijo.

Šele kasneje so se dogajle bolj zanimive stvari...kar bi rekla odpiranje čaker.

Pa da si se potem tudi bolj pomiril...bom rekla umiril.

Tako da kaj vem tako je bilo pri meni. xsrcx

Deli na socialnih omrežjih

a z jogo tud gre odpirat čakre? Jaz sem pa misli, da moraš prvo neke miselne vzorce pr seb razrešit, potem se ti komaj aktivirajo :blink:

No sej to se mi je malo čudno zdelo, ker imam jaz šesto čakro hiperaktivno in sem delal vaje zanjo pa pr tem nisem reševal miselnih. No mogoče sem jih ampak nisem se zavedal da jih.

Opa, remo delat vaje za prvo čakro :D

A ma kdo slučajno doma knjigo Kalashatra Govinda - Atlas čaker, pa če ima slučajno skener, da mi skenira vaje :P

Lp

Behy x:Xx

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Behy, že dolgo me ima da bi te nekaj prosil. Želim si, da bi tele tri šestke zamenjal rečmo s sedmicam, osmicam al devetkam, tko da ne bi rabu zmerom ekrana obračat. Marsa ti bo gotov ustregla. Hvala že vnaprej za razumevanje, kokerkol se boš že odloču. xsrcx :vio:

zakaj pa me nisis že prej prosil? Bi si že prej spremenil :P

Lepše je sam Behemoth a.k.a. Behy :D

Rečt sm ti hotu, sam nkol se mi ni zdel taprav trenutek.

Dragi Behemoth, hvala ti iz vsega srca xsrcx xsrcx xsrcx

Don't mention it x;)x x:Dx

Prav zadnjič sem bla na dnevu odprtih vrat, ki ga je prirejalo društvo Joga v vsakdanjem življenju Kranj. Tam je bla pa res tista pozitivna energija, kr so tam vsi ljudje, ki jih zanima ista stvar. Sami taki prijazni, spodbudni ... tud jst bi bila rada taka (no, mogoč pa tud sem, kdo ve ...??) x:)x

zarya, jaz sem nekaj sezon hodila na vadbo joge in sicer prav po tem sistemu, kjer si bila na dnevu odprtih vrat. mislim, da je pametno in potrebno,da se prvih asan in osnov učiš pod vodstvom vaditelja. pa to ni le vadba, je pucanje duha in tud dobro se razmigaš, pa precej novega smo zvedeli. meni je zelo pasalo - naslednji teden se pri nas začne nova serija, pa bom spet šla :palec:

veliko uspeha! xsrcx

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

joga je prava stvar.... samo pravo jogo je treba izbrati.

za to jugo (obdobje) je Bhakti-joga najbolj učinkovita, nekateri celo pravijo, edina učinkovita.

Bhakti-joga dana od čistega Bhakti jogija.

Suddha Bhakti-joga.

prevod iz sanskrita:

joga pomeni povezati se z Bogom imeti z Njim odnos. Bhakti iz ljubezni. Suddha Bhakti pomeni iz čiste ljubezni,....

Hej a mi lahko nekdo pove, kako v svoje besedilo vstaviti objavo od nekoga drugega, katero želite komentirati??? Sej veste, tist tamoder okvirček nad vašim besedilom. Hvala, mal sm štorasta v teh zadevah ;)
OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

Hej a mi lahko nekdo pove, kako v svoje besedilo vstaviti objavo od nekoga drugega, katero želite komentirati??? Sej veste, tist tamoder okvirček nad vašim besedilom. Hvala, mal sm štorasta v teh zadevah ;)

pritisneš na okence citiraj pod objavo, ki bi jo rada komentirala. tako delam jaz xDDx

http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg

pritisneš na okence citiraj pod objavo, ki bi jo rada komentirala. tako delam jaz xDDx

Hvala, se obnese ... :);)

OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

• 1 month later...
Zdejle v tem času bom mogla začet mal jogo prakticirat, sm zlo v strsu, selimo se, s starši ves cajt letamo po trgovinah s pohištvom ... marija ... :xx!:

• 1 year later...
(popravljeno)

Lp

Že nekaj časa imam nekaj super glasbe za meditacijo in jogo (prib. 45min). Samo še uploadam potem pa dodam link :) Se pa res obnese in je res super in izredno sproščujoča glasba s sprostitvenimi toni w:Iw

Popravljeno -> anzetk

Sledim svojemu srcu...

• 3 weeks later...
Guest Mineja
pa to ni le vadba, je pucanje duha in tud dobro se razmigaš

Joga je baje predvsem pucanje "duha" :

"Ni nevarnejše pasti, kot je iluzija, ničesar močnejšega od joge; ni večjega prijatelja od znanja in ne večjega sovražnika od napuha."

Gheranda Samhita

Mi je kliknilo pred nekaj dnevi, da je joga samo pripomoček na primerni duhovni poti. In zato je lahko tudi nevarna.

Nevarna... hm... odvisno, kaj se kot jogo pojmuje.

Joga se (glede na etimologijo) nanaša na besedo "povezati"...

lahko bi rekel, da se to nanaša na "zlitje" z stvarstvom, ali, če ti je ta beseda dražja, z bogom.

Joga kot fizične vaje (npr. hatha joga) je le en delec joge...

je lahko škodljiva, ja, sploh, če se obenem ne prakticira pravilno dihanje oz. pranajama.

Guest Mineja
Nevarna... hm... odvisno, kaj se kot jogo pojmuje.

Joga se (glede na etimologijo) nanaša na besedo "povezati"...

lahko bi rekel, da se to nanaša na "zlitje" z stvarstvom, ali, če ti je ta beseda dražja, z bogom.

Joga kot fizične vaje (npr. hatha joga) je le en delec joge...

je lahko škodljiva, ja, sploh, če se obenem ne prakticira pravilno dihanje oz. pranajama.

Nevarna na tak način

-da se je lahko ne dela na pravi način (npr. sam doma)- nekje sem našla eno zgodbo o tem, da ni dobro želet nek viden rezultat pri jogi (sam nimam šans da najdem link zdaj..)

-ali pa da se ne zmoreš soočit s potlačenimi občutki in vsem kar butne ven čez čas

Ja, to marsikje piše... zlitje s stvarstvom ..in se lepo sliši.

• 3 years later...

Ali joga vaje pomagajo pri izgorevanju kalorij?

Mohn-Hygienetechnik

Hygienekompetenz in Edelstahlgemäß IFS & HACCP Richtlinie

www.mohn-gmbh.

Komentar:

Po vsem verjetno je, da ravno te vaje Joge učinkujejo naznižanje maščobe v telesu, saj sama njihova oblika, telesu ustvarja nevtralnoenergijo, ki tudi nevtralizira maščobna tkiva!

Tudi sam imam izkušnje s tem kot energijski raziskovalec inavtor : »Biotronika nova veda«, ko lahko ustvarjam to isto energijo v svojemokolju s tem ko ustvarim vsej stanovanjski opremi iste energije kot jo ustvari Jogisvojemu telesu, zato lahko tudi ko spim v takšnem okolju in s tem si pridobimzdravje ter telesno uravnoteženost, kar seveda uravnoveša tudi maščobo v tkivihin sem v teh več kot petnajstih letih, postal normalne oblike brez debelega trebuha,katerega sem nosil skoraj dvajset let, zato tudi verjamem v učinkovitost: »Jogavaje za izgorevanje kalorij« !

Konrad Ajster

kajster

Enkrat je bil v Študentu na oglasni deski -oglas: Prodam psoteljo z jogijem.

Pa je nekdo narisal posteljo in gor jogija (ki meditira, ommmmmmmm) . men se je zdelo smešno.

sam men se velikokrat zdi kaj smešno, kar se drugim ne http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...