atem 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Pozdravljeni! Kakšna je v bistvu odločilna razlika med temi sladili? Nekje zelo zagovarjajo javorjev sirup ali melaso, vendar mislim, da je domač med dober konkurent (nimam pa dokazov ). Na splošno se mi zdi 'trapasto', da se spogledujemo z raznimi uvoženimi 'must be' živili za naše dobro počutje itd, saj imamo dostikrat pred nosom....Me pa zanima še nekaj v zvezi z medom - ali vsebuje železo? Lep nedeljski večer! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 5. februar 2007 Prijavi Deli 5. februar 2007 Razlik je kr nekaj... vsaj glede na uporabo in glede na sestavo... Vse troje pa spada med tekoca sladila/sirupe. Razlike na hitro: glede na sestavo ima izmed teh treh najvec ogljikovih hidratov med, nato javorjev sirup pa nato melasa... Od mineralnih snovi ima javorjev sirup ful selena in magnezija, melasa kalcij, magnezij in zelezo (tud kalij), med pa prakticno vse od natrija, kalija, magnezija, fosforja, kalcija, mangana, jeap in tud zeleza... Sam je pa res, da so kolicine le-teh snovi tud odvisne od same vrste medu pa od vrste javorjevega sladila...Mah itk, da bo vsak svoje zagovarjal; pri nas pa tko ni cist nobenega problema se kaj zagovarjat brez dokazov... ja, menda je med se vseen najbolj "zdravo sladilo" je pa tud eno izmed najstarejsih sladil/hranil/zdravil... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
atem 7. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2007 Hvala za odgovor! Je pa treba tudi pri teh paziti, da ne pretiravamo , kajne? Najbolj pa me je zanimalo glede železa - tega vedno manjka . In potem je priporočljiva kombinacija medu (ali melase) z limono, za absorbcijo. Vedno se poudarja, katere učinkovine so v določenih živilih, ne pa dovolj o tem, da določene učinkovine v našem telesu ne učinkujejo, kot bi 'teoretično' morale... In pride do tega, da rezultata ni ali pa je drugačen. Ah, premalo še poznam . Prijeten in kulturen praznik! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 7. februar 2007 Prijavi Deli 7. februar 2007 Hvala za odgovor! Je pa treba tudi pri teh paziti, da ne pretiravamo , kajne? Najbolj pa me je zanimalo glede železa - tega vedno manjka . In potem je priporočljiva kombinacija medu (ali melase) z limono, za absorbcijo. Vedno se poudarja, katere učinkovine so v določenih živilih, ne pa dovolj o tem, da določene učinkovine v našem telesu ne učinkujejo, kot bi 'teoretično' morale... In pride do tega, da rezultata ni ali pa je drugačen. Ah, premalo še poznam . Prijeten in kulturen praznik! pri teh zadevah kot je med... v bistvu ni potrebno nic paziti (razen ce ima kdo kaksno bolezen, kjer mora res pazit na vse kr vnese v telo)... kr je prevec nas organizem tko izloci, kar se pa potrebuje pa telo samo izkoristi... aha, to koliko je kaksnih kolicin v doloceni snovi, se še da, "izracunat"... kako pa kaj ucinkuje je pa cist stvar posameznikovega organizma in njegovih potreb oz. nepotreb... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.