Marsa 5. avgust 2002 Prijavi Deli 5. avgust 2002 Zadnjič mi je zadišalo kaj podobnega, kot je rižota, vendar ne z rižem. Pa sem naredila naslednjo jed: Ajdovo kašo sem oprala in jo dala namakat v mrzlo vodo.Potem sem ravnala tako kot bi pripravljala rižoto: naseckala sem čebulo, korenček, česen in šampinjone (te sem pač imela, ker mi jih je prinesla frendica, lahko pa bi uporabila druge gobe, najbrž pa bi najbolje zraven sodili jurčki) - po vrsti.Ko se je to nekaj časa cmarilo, sem dodala ajdovo kašo (ki se je medtem zmehčala in nabreknila) in vse skupaj nekaj časa mešala.Potem sem dodala paradižnik (ki sem ga predtem skoraj zavrela v posodi, mu odstranila kožico in ga narezala na manjše koščke).Potem sem še nekaj časa pustila (malo), toliko, da je bila kaša povsem kuhana.Ker ima ajda tak specifičen okus, je okus gob zelo pasal (kljub temu, da ne šizim preveč na gobe). Aja - dodala pa sem šetraj (tega kar obožujem), majaron (tega povsod tlačim), timijan (ta je malo močnejši, tega sem dala manj), lahko pa bi seveda dodala baziliko (če bi jo imela), ki jo prav tako zelo maram ali karkoli drugega. Potem pa sem notri zmlela še malo mešanega popra.Solim navadno s sojino omako ali z naravno, grobo soljo. Takale preprosta jed, pa tako okusna.To sem prvič zdaj naredila, pa bom še kdaj. Marsa Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 6. avgust 2002 Prijavi Deli 6. avgust 2002 Bere se dobro, poskusim in komentiram. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 6. avgust 2002 Prijavi Deli 6. avgust 2002 Mnjam,.... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli Mag 30. avgust 2003 Prijavi Deli 30. avgust 2003 Ajdova kaša z gobam in ostalim premesmi itaq rulla I'love ajdova kasha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 30. avgust 2003 Prijavi Deli 30. avgust 2003 Njami... jedla ajdovo kašo z jurčki pri Narobetu v Trzinu in je blo res špica dobro Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 30. avgust 2003 Prijavi Deli 30. avgust 2003 Tedensko vsaj 1 x na jedilniku ajda pri naši hiši; - mlečna ajdova juha- ajdove zlejvanke- ajdove palačinke- ajda kot priloga- ko delam prilogo iz riža...vzamem pol riža, pol ajde... Mnjamsi je ajda; nenavsezadnje pa je moj vzglavnik tudi nadevan z ajdo. (dobro, da mi ni ime Ajda) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 31. avgust 2003 Prijavi Deli 31. avgust 2003 Pa ajde, da probamo! Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 31. avgust 2003 Prijavi Deli 31. avgust 2003 Ajda je the best! sanjalica, kaj pa so ajdove zlejvanke? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 31. avgust 2003 Prijavi Deli 31. avgust 2003 Ajdova zlevanka z bučnim oljem in ocvirki 0,5 l mleka, 30 dag AJDOVE moke, 3 jajca, sol., 10 cl bučnega olja, 10 dag ocvirkov, 1 dcl kisle smetane Razžvrkljamo mleko, moko, jajce, sol, da dobimo gladko testo (masa kot za palačinke). Pekač namažemo z bučnim oljem in segrejemo. Na pogreto olje vlijemo testo in pečemo. Ko je napol pečeno, potresemo z ocvirki, pokapljamo s kislo smetano in dobro zapečemo. Serviramo vroče. možnosti: a) pečemo v ponvi... pečemo v pekaču v pečici...180 stopinj, 30 - 40 minut c) lahko izpustimo bučno olje in spečemo v navadnem oljud) lahko uporabimo samo kislo smetano brez ocvirkov Možnosti še in še...je pa mnjamsi... Ajdova solata1/4 kg ajdove kaše, 2 jajci, 5 cl bučnega olja, kis, sol, poper Ajdovo kašo v hladni vodi operemo in damo kuhat v slano vodo. Kuhano odcedimo, ohladimo. Jajce skuhamo in sesekljamo. Vse damo v skledo, solimo, popramo, prelijemo z razredčenim kisom in bučnim oljem...premešamo. Preden mnjamsnemo...dajmo za eno uro v hladilnik. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 1. september 2003 Prijavi Deli 1. september 2003 Naredim enako kot Marsa, ampak dam večkrat namesto ajde tudi piro. Pa mogoče pustim, da je še malo al dente.(Sanjalica, imajo tudi pirine vzglavnike..). V poletni vročini pa sem dala dostikrat ajdovo kašo ali piro na zeleno (ali drugo solato) in je vse skupaj samostojen obrok.Dober tek! MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kodrlajsa 1. september 2003 Prijavi Deli 1. september 2003 NJAMkar zdaj bi tolele Kodrlajsa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mojcapu 2. september 2003 Prijavi Deli 2. september 2003 Jaz sem pa pekla ajdov kruh. Kruh sem sploh delala prvič in je uspel, fulll, fulll je bil dober.Dala pa sem polnozrnato in ajdovo moko, dodala pa sem tudi semena.odlično! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 5. september 2003 Prijavi Deli 5. september 2003 Njam, sploh nisem vedela, da je ajdova kaša tako dobra, poskusila sem Marsin recept. 1 A ! LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.