Skoči na vsebino

Vreme

coccinelle

Recommended Posts

danes popoldne je bilo za gibanje v naravi zelo lepo. izkoristila sem ugodno vreme in se podala navkreber, na en hribček. splačalo se je. temperatura je bila prijetna za te sorte gibanje. doživela sem  veliko miru in lepe razglede na zasnežene vrhove. ker že kar nekaj časa nisem hodila v hrib, sem še bolj uživala.

:palec: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 85
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

sem včasih malo pozabljiva in kašno podrobnost pozabim povedat (tud zdaj se mi je to zgodilo). za že kar "kičast" dodatek je pa nad zasneženimi hribi, ki so zaradi spremembe svetlobe pred sončnim zahodom spreminjali barvo v škrlatno, začela vzhajati tudi luna. xcivx precej je že debela.

mi je pa žal, da je za soboto in nedeljo napovedano oblačno vreme in bo skoraj nemogoče opazovati mrk, na katerega nas je Marsa opozorila. :sori:

ampak bom držala pesti, da oblaki ne bodo predebeli x;)x

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

Guest sanjalica

Tudi moje noge danes opravile okrog 10 km hitre hoje. Užitek.

Diši vlaga v zraku. Res lepa jesen... xrolleyesx

Vikend in luni mrk pa ... če nam bo dano i(n ga ne bomo preživeli pred Luninim forumom) ga bomo kukali..., drugače pa ... kaj se čmo jezit.

Včasih posežejo oblaki med planete...in zmešajo štrene. :sori: :sori: x^x

Diši vlaga v zraku. Res lepa jesen...  xrolleyesx

Vikend in luni mrk pa ... če nam bo dano i(n ga ne bomo preživeli pred Luninim forumom) ga bomo kukali..., drugače pa ... kaj se čmo jezit.

Včasih posežejo oblaki med planete...in zmešajo štrene.  :sori:  :sori:  x^x [/color]

prav zares jesen polno doživljaš tudi z vonjem:shsh:

za mrk pa še vedno gojim upanje. če ne bo dano, pač ne bo, bomo doživeli kaj drugega.

tudi če ne bo jasno videti dogajanja, ga bomo verjetno občutili x?x

P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

Guest sanjalica

BorisM meteorolog x?x

Bom pa jaz charovnichka xwizardx in bom pričarala v noči luninega mrka jasnino...

Pokowc...hodim peš... (tudi taki clovechki se obstajajo...noga pred nogo...in gre, pochasi, ampak zicher x:o)x )

Guest sanjalica

Nič ne bo tako BorisM kot si ti rekel...sonček bo še v soboto (ker ga pač potrebujem takrat x;)x ) potem pa lahko pade sneg...

Celo nedeljo... x:Dx in ponedeljek in torek...do 20. januarja lahko sneži...potem pa...naj zadiši po pomladi.

Vuh...kakšne želje imam... x:o)x x:)x

Smučk mi pa ni treba iskat...natanko vem, kje so...samo snegec čakam...in uživat...bele strmine bodo spet vabile... x;)x

Bobnar mislim,da res ne bo zmrzovalo,sicer pa če ponavadi sneži je oblačno in niti ne zmrzuje,potem ko se zjasni pa zna zmrzniti.....vrste so že res za menjavo gum(rok je 15.11),do takrat pa še imej verige poleg v avtu :palec:

Sanjalica, saj vem, da navijaš zaradi jasnine pri mrku,saj bo tako kot si želiš-romantično!

Lep dan :palec:

Mah ne, non-stop sem na cesti ta tedn, pa me zanima... nimam cajta it preobut avto... :xx!:  (da ne govorim o vrstah....)

Če vsaj malo drži napoved naših vremenkotov, ne bo zmrzovalo, to je najbolj pomembno... kaj praviš ti?

Tudi jaz načeloma nimam nič proti nobeni obliki vremena, ampak sneg pa res malo zakomplicira vožnjo v službo, pa še sredi noči, ko se jaz odpravim v službo ni spluženo. Ampak bomo že spedenali tud to, če bo treba, mamo novo obutev.

Drugače je pa prijeten sprehod v vsakem vremenu, razen če lije kot iz škafa in tule moram pa Sanjalici pritrdit, da ga ni čez pešačenje, samo v službo in nazaj vsak dan cca. 130 km mi nekak ne znese x;)x .

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

• 1 month later...
  • 1 month later...

V Turčiji je zaradi mraza in snega v zadnjih treh dneh umrlo deset ljudi. Na vzhodu države so namerili kar 22 stopinj pod lediščem.

Štirje moški so zaradi podhladitve umrli v mestu Arapgir na vzhodu Turčije, smrtne žrtve pa je mraz terjal tudi v Carigradu, mestu Kayseri v osrednjem delu države, v Izmirju na zahodu in Bursi na severozahodu. V plazu pri kraju Muz na vzhodu Turčije pa je umrl 16-letni fant.

Vremenoslovci napovedujejo, da naj bi mraz pritiskal tudi v prihodnjih dneh

Meteorologi tudi za nedeljo napovedujejo nizke temperature. Živo srebro se je v petek zvečer v Ankari spustilo 13 stopinj Celzija pod ničlo, v Erzurumu na vzhodu, ki je znan po strupenih zimah, pa kar na 22 stopinj pod lediščem. Zaradi obilnega snega je tudi onemogočen dostop do več kot 2000 vasi po vsej državi.

Morilske temperature tudi v Bangladešu

V Bangladešu je zaprtih več tisoč šol na podeželju, v najbolj prizadeti regiji Rangpur na severu države pa so morali evakuirati kakih 10 tisoč ljudi. Temperature so se spustile na šest stopinj Celzija, zato je vlada lokalne oblasti pozvala, naj pospešijo razdeljevanje odej in dodatnih oblačil. Skupno število umrlih - večinoma otrok in ostarelih - se je povzpelo že na 229.

Zaradi izjemno nizkih temperatur, ki so doslej zahtevale sedem smrtnih žrtev, kanadski vremenoslovci svarijo čim krajše zadrževanje na prostem.

Zaradi ekstremnega mraza je na vzhodu Kanade zmrznilo sedem oseb. Temperature so v glavnem mestu Otawi in tudi v Montrealu padle na minus 39 stopinj Celzija. Arktična hladna fronta, ki bo po napovedih vremenoslovcev tudi v naslednjih dneh poskrbela za izjemno nizke temperature, bo prizadela predvsem severovzhod Kanade in ZDA

Nizke januarske temperature so zelo redke celo za kanadske zimske razmere, ki so sicer znane kot precej surove. Na mnogih območjih so zaradi tega morali zapreti šole. V Torontu, Montrealu in drugih mestih so humanitarne organizacije poskrbele za odprtje dodatnih prostorov za brezdomce. V provinci Quebec so elektroenergetska podjetja pozvala prebivalce, naj zmanjšajo porabo elektrike, saj naj bi v nasprotnem primeru grozil električni mrk.

Močan veter je okrepil učinek mraza, ki od sredine minulega tedna priteka iz ledenih območij na severozahodu države. "V takih pogojih meso zmrzne v pičlih desetih minutah," je povedal vodilni kanadski klimatolog Dave Phillips. Po nasvetih vremenoslovcev naj se ljudje čim krajši čas zadržujejo na prostem.

vir: www xcivx

• 2 weeks later...

x:)x Pozdrav vsem. Kdaj je bilo že to, ko sem objavil, da imam težave in da to čutim ob vremenskih spremembah?

Evo. Vrnil sem se iz objema štirih sten, kjer vidiš ljudi v beli, modri ali zeleni obleki. Dobil sem totalno kolčno protezo. Z upanjem da bo bolje. Saj je. Ampak ko se vreme začne spreminjati. Takrat postaja šele veselo in trdno prepričanje, da vreme le vpliva na ljudi.

Za vsakim dežejem posije sonce

Jaz.......vreme...............ful mi je všeč, če je deževno in temno podnevi! In pol se stisnem k radiatorju in si želim, da ne bi zmanjkalo elektrike, ker hočem bit na LNF! x:Dx

Seveda pa je sonček tudi fajn..........samo ne zjutraj, ko se moram vstat in skoraj oslepim!!! x:Dx x;)x x8Dx

• 3 months later...

še ena, ki se strinja :palec:

sicer pa poleg primerne temperature in sonca obožujem nevihte, treskanje, grmenje...in vse efekte, ki sodijo zraven...........je tako, kot, da bi se prklučla na štrom x^x x:Dx x;)x

danes je pritisk nihal in padal, pol se pa men spi.......saj res, kaj pomaga proti nizkemu pritisku (razen kave in pravega čaja, gibanja pa to) ?

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Guest sstane
.......saj res, kaj pomaga proti nizkemu pritisku (razen kave in pravega čaja, gibanja pa to) ?

Amis, te ni sram kaj takega mene vprašat x:Dx :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...