Skoči na vsebino

Zaviranje čaker

Behemoth

Recommended Posts

to razumem, ampak saj so ravno lastnosti in custva, ki izvirajo iz nizjih caker tista, ki nam pomagajo sebe ozavestit, zato ne mislim, da si lahko odprem tretje oko (npr.) brez pomoci cutil in zato ravno zelim razvijat senzibilnost na vseh nivojih, tudi na t.i. 'nizjih'. ni mi cisto jasno (niti logicno, zakaj bi?) kako bi si zasidrala zavest v 6. cakri, ce se svojih osnovnih funkcij ne morem optimalno uporabljat (svojega ega, npr, svoje cutnosti itd...)

(nisem s tem mislila, kot si me razumela odpiranje tretjega očesa, ali samo to,...na kar običajno pomislijo pri omembi te čakre ....na agja je treba mnogo bolj kompleksno gledati,.....za lažje razumevanje,...agja v dobesednem prevodu pomeni "ukaz" ali nadzorni center",......čustva, lastnosti....dobra in slaba,.....ali drugače,...vso vsebino nižjih čaker ozavešča agjna,.......vse tehnike oz treningi koncentracije, volje, uma,....potekajo v/na agjni......ali še drugače,......brez močnega nadzornega centra smo "prepuščeni vodstvom" vsebine nižjih čaker.....; agjna je torej bistvena čakra uma, in kadar se koncentriramo na nekaj,....ali nižjo čakro, ali idejo ali predmet, misel,....to vpliva na agjno,....in razumevanje se pojavi skozi njo....

jaz imam kot receno prej bolj probleme s tem, da prevec obvladujem vse svoje (recimo) nagone in delujem po nekih principih, ki so sicer logicni in duhovno in racionalno jih znam utemeljit, ampak meni manjka ravno to, da zacutim dolocene stvari na cisto fizicnem nivoju. npr. radost, igrivost...te scene mi malo manjka...ne znam dobro razlozit, ampak ce gledam iz izhodisca, da smo uteleseni zato, da imamo to izkusnjo, zelim celostno dozivljat svet, ne samo na nekem spitirualnem nivoju, to mislim....saj je ze dosti bolje, kot je bilo, samo enostavno vem, da imam tu probleme.

obvladuješ nagone,....ali jih "potlačiš" z principnim delovanjem,.....ali probaš to razumet...nagone ali vzgibe mislim...

kot že rečeno zadeva je mnogo bolj kompleksna,...ne sama medsebojna povezanost čaker,...tudi anatomska povezava,..delež psihologije......pa še..in še..,tak da človek najlažje pride čim bližje razumevanju da se loti preučavanja in študija sam,.... probaj :palec: x:)x

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 110
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

moja vrste debate :palec: .. sam moram tole počas zbrano pa še enkrat, zakaj hudiča skor nič ne štekkam :eek: :V: x;)x

ker ni ravno proza, da bi lohk nahitro prebrala x;)x xsrcx

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

ker ni ravno proza, da bi lohk nahitro prebrala x;)x xsrcx

a potem imas tole za poezijo? x:o)x

ja ...hvala! x:Ix x:Dx

hja, ne vem...moram se malo razmislit.

eno je, da iscem svoje skrivljene vzorce in jih poskusam resit, drugo pa, da fizicno ne funkiconiram dobro.

(mislim...itak je to eno, samo ne znam povezat oz. resevat vseh teh stvari naenkrat... :sori: )

ampak zgleda, da je treba vse naenkrat zagrabit nekako, ni druge.

silki, saj studiram, ampak ne mislim zdaj se sanskrita na hitrco ubost, da bi sploh razumela imena teh kolesckov x;)x

sploh pa imam malo drugacen pogled na chakre, ne tako tipicno indijski, ali kako bi rekla...se ne najdem cisto v teh opisih in poskusam najti neko svojo intepretacijo, zase, da bom lazje uporabljala to znanje.

:fiju:

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

tule je nekako bolj poenostavljeno in siroko predstavljeno ...

http://www.reiki-for-holistic-health.com/chakra-diagram.html

(samo ce tole berem...se mi zdi, da ne poznam nikogar, ki ima vse te stvari urejene :-)

sploh pa najdem sebe skoraj v vseh 'physicall disfunctions' :-D )

ima kdo kaksno predstavo ali znanje o dinamiki spreminjanja?

ker si ne predstavljam cisto, kako hitro se stanje lahko spremeni...ce se npr. soocis z necem neprijetnim, in te postane strah (npr. nekdo se razjezi nate, krici, ti bi najraje zbezal) - se ti cakrica takoj zapre, ali je to bolj dolgorocnega trajanja, da se ti zapre, ce imas npr. dolgorocno

agresivno okolico?

torej, zanima me: se cakre obnasajo kot...morska vetrnica (reakcijski cas 0,5 sec) ali kot bodeca neza (reakcijski cas nekaj ur, dni)?

kako hitro se to lahko spremeni in kako hitro so vidni rezultati?

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

tule je nekako bolj poenostavljeno in siroko predstavljeno ...

http://www.reiki-for-holistic-health.com/chakra-diagram.html

(samo ce tole berem...se mi zdi, da ne poznam nikogar, ki ima vse te stvari urejene :-)

sploh pa najdem sebe skoraj v vseh 'physicall disfunctions' :-D )

ima kdo kaksno predstavo ali znanje o dinamiki spreminjanja?

ker si ne predstavljam cisto, kako hitro se stanje lahko spremeni...ce se npr. soocis z necem neprijetnim, in te postane strah (npr. nekdo se razjezi nate, krici, ti bi najraje zbezal) - se ti cakrica takoj zapre, ali je to bolj dolgorocnega trajanja, da se ti zapre, ce imas npr. dolgorocno

agresivno okolico?

torej, zanima me: se cakre obnasajo kot...morska vetrnica (reakcijski cas 0,5 sec) ali kot bodeca neza (reakcijski cas nekaj ur, dni)?

kako hitro se to lahko spremeni in kako hitro so vidni rezultati?

Delovanje čaker je pogojeno z vedenjskimi vzorci, kako na neko situacijo odreagiraš - po vrtenju čaker se da v bistvu predvidevati, kako v nekih situacijah ravnaš. Dinamika? Recimo, da si polna nekih vzorcev in se ti čakre vrtijo nepravilno; v momentu, ko ti bo nekdo povedal dober vic, kateremu se boš sproščeno narežala, se ti bodo začele vrteti pravilno. In tudi delovanje različnih bioenergetikov, ki se ne ukvarjajo z vzroki blokad, je približno tako učinkovito, kot če ti kdo pove dober vic - naštela ti čakre, a ker se ni dotaknil vzroka, padejo počasi nazaj na "normalo". Dolgoročna sprememba pa se tudi lahko zgodi skorajda trenutno - zgodi se tisti hip, ko ozavestiš vzorec, zaradi katerega izgubljaš energijo in jo iz "objekta izgube" potegneš nazaj.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Delovanje čaker je pogojeno z vedenjskimi vzorci, kako na neko situacijo odreagiraš - po vrtenju čaker se da v bistvu predvidevati, kako v nekih situacijah ravnaš. Dinamika? Recimo, da si polna nekih vzorcev in se ti čakre vrtijo nepravilno; v momentu, ko ti bo nekdo povedal dober vic , kateremu se boš sproščeno narežala, se ti bodo začele vrteti pravilno. In tudi delovanje različnih bioenergetikov, ki se ne ukvarjajo z vzroki blokad, je približno tako učinkovito, kot če ti kdo pove dober vic - naštela ti čakre, a ker se ni dotaknil vzroka, padejo počasi nazaj na "normalo". Dolgoročna sprememba pa se tudi lahko zgodi skorajda trenutno - zgodi se tisti hip, ko ozavestiš vzorec , zaradi katerega izgubljaš energijo in jo iz "objekta izgube" potegneš nazaj.

lalala

..najboljs je pol najti "poredne" vzorce" in se jim nasmejat od srca... :palec:

..nosorog, kaj se pa dogaja s cakrami med orgazmom?

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

vem sam, da spolna čakra zažari x:Dx - sem slišal!

Še nikoli nisem videl nobenega orgazma. xcivx

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Tole si sicer napisal v zajebanciji, sam je ideja čudovita. In popolnoma prepričan sem, da deluje. :palec:

Na grobo lahko sicer rečemo, da podobno, kot pri vicu, sam v resnici ni čisto tako. Načeloma doživljamo stvari različno, v odvisnosti od tega, kaj smo (beri - v odvisnosti od naših vzorcev). In pri orgazmu je seveda odvisno, kako "globoko" ga doživiš. Globlja kot je zadeva, bolj oživijo čakre - vse, ne le druga.

Pogovarjamo se sicer o čakrah, sam v bistvu govorimo o vedenjskih vzorcih oz. njihovem vplivu na delovanje čaker. Zato bo morda koga zanimalo tole:

DELAVNICA ODPRAVLJANJE NEŽELJENIH VEDENJSKIH VZORCEV

Za zdravje in uspeh je pomembno predvsem to, da znamo prepoznati in preseči miselne in čustvene vzorce, zaradi katerih smo neuspešni, nesrečni ali v oblasti različnih strahov. Na delavnici se bomo lotili ozadja vzrokov nastanka in vpliva neželjenih vedenjskih vzorcev, dejavnikov, ki jih podpirajo in/ali zavirajo in trasirali pot k trajnemu preoblikovanju tovrstnih vzorcev.

Delavnico vodi: Tadej Pretner

Kdaj? Petek, 23.02.2007 od 18.00 do 21.00 in sobota, 24.02. od 9.00 do 15.00

Kje: Dom upokojencev center, Zrinjskega 2, Ljubljana (Prva ulica za poljansko gimnazijo, ki je pravokotna na Poljansko cesto – dostop na dvorišče je možen tudi iz Poljanske ceste)

Cena delavnice: 50 EUR

20 EUR popusta za tiste, ki so se že udeležili delavnice odpravljanja strahov

Tematski sklopi:

-Načini nastankov vedenjskih vzorcev

-Vpliv vedenjskih vzorcev na delovanje čaker

-Prepoznavanje in preseganje lastnih negativnih vedenjskih vzorcev

Prijave: tadej.pretner@email.si v skrajni sili pa tudi GSM 041 454 900

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

...pol bi bilo najboljs pisat vice na temo svojih omejujocih vzorcev... to mi je pa vsec ideja! :palec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

...pol bi bilo najboljs pisat vice na temo svojih omejujocih vzorcev... to mi je pa vsec ideja! :palec:

Na tej ideji temelji ena od metod zaščite pred zavestno krajo energije oziroma pred izgubo energije, do katere pride zato, ker se neke osebe bojimo.

- Zrihtaš si fotografijo te osebe, potem pa povabiš k sebi ene par dobrih prjatlov, ki jim zaupaš.Razložiš jim proble4m, nato pa si skupaj ogledujete fotko in skušate na osebi, ki je na fotki najti čimveč smešnih stvari. Tem smešnim stvarem se nato posmehujete in brijete norca iz osebe na fotki. Na ta način se4 "moč", ki jo ima nat tabo, razblini.

lalala

...dost podobn swish patternu iz NLP...

...kp sva ze pri enegrgijskih zascitah-a se Judith Orloff splaca brat??

Frank Zappa

...kp sva ze pri enegrgijskih zascitah-a se Judith Orloff splaca brat??

Nisem pravi naslov za takšnale vprašanja - ezoteričnih knjig že veliko let ne berem. Tisto s fotko je pa iz interne skripte Bele gnostične cerkve.

lalala

Zbiram komentarje o čakrah iz tega in foruma na www.misliverzi.com. Počasi jih bo za celo knjigo. Je zelo zanimivo branje.

Jih usklajujem z nihalom, barvami in minerali ( pač tistimi, ki jih imam pri roki ), intenzivno še bolj zadnjih nekaj dni.

Vmes imam občutek, da ko nekaj zgradim drugo podiram, harmonijo s težavo obvladujem, ima kod idejo ?

Branko G

Zbiram komentarje o čakrah iz tega in foruma na www.misliverzi.com. Počasi jih bo za celo knjigo. Je zelo zanimivo branje.

Jih usklajujem z nihalom, barvami in minerali ( pač tistimi, ki jih imam pri roki ), intenzivno še bolj zadnjih nekaj dni.

Vmes imam občutek, da ko nekaj zgradim drugo podiram, harmonijo s težavo obvladujem, ima kod idejo ?

Če nekaj zgradiš ;) Ne moreš tako zlahkra podret ;)

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

Spremeni metodo...poskusi delati bolj daljnoročno, ne začasno....nihalo in kristali so tukaj bolj začasna rešitev...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Spremeni metodo...poskusi delati bolj daljnoročno, ne začasno....nihalo in kristali so tukaj bolj začasna rešitev...

xegox :palec:

točno tako :palec: probi poiskati vzroke in vzorce in le te spreminjaj

js sem svojo 5. čako začela lepo čistit x^x :palec: sam strahece sem mogla pospucat je šlo čist na izi :vio:

včasih sem prava kokoš :lol:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...