Skoči na vsebino

Religija ali Duhovnost?

E.C.

Recommended Posts

Menda je Zemlja kot planet živa. Ne vem kakšno zavest ima ampak človek je lahko v globoki povezavi s tem planetom - Čutni komunikativni povezavi. Pravijo tudi,da bo Duhovni razvoj zemlje (njeno energijsko odpiranje) izrazito doprineslo k notranjemu napredku človeštva. Če je to res tako potem smo s tem planetom bolj povezani, kot si sploh upamo priznati.

Kako naj to vem? Po čem naj to verjamem? Nisem na taki stopnji, da bi razumela Zemlje in njeno živo delovanje. Upam pa, da imaš prav in se bo to res zgodilo. Jaz zemljino delovanje razumem, kot prostor, ki nam je na razpolago. Z njo počnemo kar počnemo. V kolikor bomo ta prostor tako uničili, da na njej ne bo možno več živeti, bomo izumrli. Zemlja pa bo živela in bila prisotna, kjer je, še milijone in miljione let. Kot je že bila, še preden smo se mi razvili.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 69
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

A je važna slovnična oblika stavka? Važen je njegov pomen in kaj sporoča, potem pa bodite še bolj pedantni (da ne rečem kaj drugega) od Toporišiča. x;)x Besede imajo svojo moč, vendar bistvo je tisto kar leži za njimi.

Važno je da vi govorite dalje tisto kar verjamete in zares mislite, če se strinjate z mano pa ni pomembno. x:Ix

Tole je slišati zelo logično in pred nekaj leti bi se pod tole podpisal. Zdaj pa ne več (čeprav je poomen identifikacije s tistim, kar govoriš, nedvomno velikanski). Danes sem npr. prepričan, da imajo nekateri religiozno obarvani stavki, izrečeni pravilno in ob pravilni naravnanosti, vlogo nekakšne formule, ki na omogoči (lažji) dostop do nekaterih energij. To sem prvič opazil, ko sem na pogrebu moje stare mame zaznal drastično energijsko spremembo, ko je duhovnik klical angele, da pridejo po njeno dušo, ravno v zadnjem mesecu pa z nekaterimi "formulami" eksperimentiram tudi sam. In definitivno mi (nekatere) v trenutku pomagajo doseči drugačno stanje zavesti.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Kako naj to vem? Po čem naj to verjamem? Nisem na taki stopnji, da bi razumela Zemlje in njeno živo delovanje. Upam pa, da imaš prav in se bo to res zgodilo. Jaz zemljino delovanje razumem, kot prostor, ki nam je na razpolago. Z njo počnemo kar počnemo. V kolikor bomo ta prostor tako uničili, da na njej ne bo možno več živeti, bomo izumrli. Zemlja pa bo živela in bila prisotna, kjer je, še milijone in miljione let. Kot je že bila, še preden smo se mi razvili.

No ja samo za misel nič drugega xsrcx

Brez podpisa

Samo pozitivne misli pa pri tem nimajo nič. In to je moj point.

Napak !!!Glih pozitivne misli so predpogoj za uspeh...Recmo- zato pa nekateri vrhunsko talentirani športniki ne dosegajo tega kar so sposobni...Morda bi se pogovorila s g. Tuškom- psihologom , pa bi ti kaj več povedal o tem..kako te stvari potekajo..

V kolikor si ponavljamo neke pozitivne afirmacije, še ne pomeni, da se bodo uresničile. So le delček na tvoji poti proti cilju.

Tule se pa povsem strinjava.

Kako se lahko strinjaš in ne strinjaš s stavkom, ki pomeni isto. Ali pa te jaz ne razumem...kaj želiš povedati.

No pa drugače -če bi dobro brala kaj sem napisal v prvem postu bi razumela. - gre za to, da so afirmacije povsem različno podane- v različnih ravninah /prisotnosti/ naše zavesti. Pa mislim, da že to ne razumeš več...nima veze...ti srečna, vsi srečni...No ja-pa vseeno-, pogojeno v kakšnem stanju podajamo afirmacije , je tudi odvisen uspeh oz. spejem teh afirmacij. Torej se strinjam, da je dajanje afirmacij le začetek / delček/ naše usmeritve, ni pa VSE- kot si napisala v prvem stavku...Je še kar nekaj prisotnih elementov...to- mislim, da je bilo dovolj nazorno.

Kaj ti ne sprejemaš objektivnih dejtev? Objektivnosti? To pa je čudno. Zate je vse subjektivno? Se pravi ti meniš, da ni nobenih dejstev na tem svetu, ki so nam vsem skupna (znanstven dejstva, družbena pravila...), temveč je vse subjektivno (izvirajoč iz posameznikovih čustev, mišljenj, ki pa so seveda pri vsakem drugačna)?

Ha , tukaj se bom pa oprl na tvoje odrejanje- NORMALNO in NOROST...ker mi še nisi povedala kako ti to vkalupljaš. No ja, lahko ti pa povem- bi lahko tudi sama dognala, da je objektivno mišljenje sestavljeno iz SUBJEKTIVNIH, ker nobeno mišljenje pri svojem nastanku ni bilo OBJEKTIVNO- vsesplošno...ali je po tvoje tole o čemer govoriš povsem 100 %skupno vsem.V prvem postu sem ti citiral znanstena dejstva, pa si jih gladko zavrnila...torej ??? kaj je zate objektivno dejstvo ??? tamle v oklepaju pa se naslanjaš na znanost in družbo ...ha- družba je sestavljena iz subjektov- individumov - torej- zgodovina ti pove, da je tvoje objektivno dejstvo bilo mnogokrat tisto, ki so ga določili MOČNEJŠI , ne pa skupna zavest. Hvala bogu ali komerkoli, da imamo svojo voljo in svobodo presoje, ker bi ti naštel kup tako brezveznih OBJEKTIVNIH dejstev/ če jih že vlečeš iz družbenih norm in zakonov/ , da bi se lahko pošteno zamislila...Ali so tvoja dejstva večna ???' zelo lepo se spreminjajo skozi leta- po tvoje- skuona objektivna splošna dejstva...samo zemlja se je / dejstvo/ v zadnjih tridesetih letih postarala za ene 4-5 milijard let...a leta 1980 je bila pa tolk mlajša- in to je tvoje dejstvo ????

Zame duhovnost ni iskanje Boga (v kolikor ne meniš, da smo mi vsi Bogovi), ampak iskanje samega sebe. Gre za iskanje lastne sreče, miru, zadovoljstva. Ne mislim na identiteto, ampak na smisel življenja.

Jaz temu še vedno rečem- iskanje identitete...postaviti sebe na pravo mesto napram kozmosu, svetu, naravnem ustroju..recimo...ker sama sebe si našla že s svojim rojstvom..iskanje nečesa globje v sebi- poleg fizike, pa seved a...je tako. se strinjam...smisla življenja ni brez l astne identitete...če ne veš kdo si, kam spadaš, kaj sploh predstavlješ v univerzuma ...ali pa v naravi...ne boš našla nobenega pravilnega odgovora.

Ljudje osmisljujemo življenje, narava in živali tega menda ne počnejo. Živijo po svojih nagoni. Mi pa osmisljujemo življenje. Zato se meni ne zdi ravno pomembno dajati nasvete glede duhovnosti, saj si ljudje sami duhovno osmislijo življenje, na podlagi izkušenj, ki so jim dane (ali pa jim ji je "Bog" dal na svoji poti). Zato ne potrebuješ ne vem kakšnih vedenj, ampak čisto srce in zavedanje oz. vedenje, ki ti je dano in ki ga razvijaš ter oblikuješ na podlagi izkušenj.

Torej je vsakršno prilagajanje, izmik ustaljenosti - nagon...malce podcenjuješ naravo...ker te sposobnosti imamo tudi mi...osebno kar precej cenim tale " nagon ", ki ni glih toliko svetlobnih let od naših sposobnosti, marsikje se je pa pokazal bistvono močnejšega kot ves naš um...Tko, da to kar mi "Osmislimo "...ni ne vem kaj ...

Nasveti- spet govoriš o duhovnosti ...Ljudje si znamo fino omisliti življenje - praviš......he,he...pa naše "osmislanje" -duhovno praviš...in ne potrebujemo nasvetov...izkušnje...zdaj ne vem -ali si toliko mlada, ali pa...ne vem , no... ali veš koliko ljudi je v psihiatričnih bolnišnicah, pa koliko ljudi jemlje depresive doma in so življensko omejeni/ ni prostora v psihiatriji/ , pa veš koliko ljudi je v narkomaniji, pa alkoholizmu, pa koliko ljudi ponoči ne spi...in to smo vsi taki , ki si / po tvoje/ sami duhovno "osmislimo " življenje , na podlagi izkušenj ...ja...in vsi ti ljudje zanesljivo ne potrebujejo kakšnih vedenj, -praviš in / verjamem/ , da imajo čisto srce in zavedanje , ki jim je dano...A se ne vprašaš , če moraš imeti še kakšno kvaliteto, da resnično samozadovoljno preživiš v tem svetu...Če bi malce računal, bi verjetno pogruntal, da po tvojih reglcih uspeva morda kakšnim 20 % osebam, pa še od teh je mnogo živčnih bolnikov oz. uporabnikov različnih pomirjeval in podobnih medikamentov, da zvegetirajo...In to je tebi dovolj...meni, oprosti ni....Pa nisem črnogled , le govorim skozi tvojo povdarjeno kvaliteto- REALNOST. Morda je krivda v nezavedanju življenja okoli sebe, ne vem...nezadostnih izkušnjah...tudi ne vem..vem pa , če odpreš oči in pogledaš na ta svet malce globje, boš prišla do istih ugotovitev kot jaz.. če si boš vzela čas...

xegox :palec:

Aha- za afirmacije in vizualizacijo je pa bolje da se kje drugje seznaniš malce bolj , ker tko ne prideva nikamor...

če imaš interes ali pa voljo do debate ..ali ti je pa brezveze...no ja..fajn bodi ...živeti v cvetju je res lepo...

:palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Ti bom odgovorila. Vendar ko pišeš v mojem citatu, pač težje odgovorim, ko pa nimam pred sabo tvojih odgovorov. Zato jih raje na piši tako, če želiš moj odgovor.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Normalno vedenje je vedenje, ki ni deviantno in ne izstopa od povprečja. Nenormalno ima običajno negativen prizvok, se pravi, da se oseba obnaša neprimerno. Popolnoma jasno je, da se v družbi obravnava kot nenormalno, kadar se ljudje obnašajo tako, da ogrožajo družbene norme in povzročajo negativne reakcije s strani drugih v družbi. Če boš poskušal okrasti soseda, boš sankcioniran. Če se bo otrok znašal nad žival, bo sankcioniran s strani staršev itd.

Ostalo dobiš kasneje...Imam delo. papap. se javim čez 1h.

Tudi če so objektivna dejstva sestavljena iz skupkov subjektivnih, še vedno se razlikuje subjektivnost od objektivnega. Objektivnost temelji na dejstvih, dokazih, preverjanjih, subjektivnost pa je tvoje mišljenje oz. mnenje, ki je lahko različno od mojega. Objektivnost na sodišču temelji na dokazih, ki so prisotni in se razlikuje od subjektivnega mnenja obdolženca, ki meni, da ni kriv. Tudi če je moja soseda prepričana, da bo hodila po vodi, jo bodo fizični zakoni to onemogočili. Pa naj se

prepričuje kolikor pač hoče.

Povej pa mi in razloži znanstveno dokazana dejstva o afirmacijah, ki mi jih ponujaš in jih bom morda sprejela. Še posebej če mi boš navedel vir. Seveda vem, da je pri športnikih pomembna samozavest in pozitivne misli, vendar ne delujejo kar tako in z močjo volje. Peterka je bil uspešen športnik in se zaveda, da mu manjkajo te pozitivne afirmacije, saj ima talent in sposobnost. Pa tega ne doseže več, kljub pomoči psihologov. Zakaj? Ni to tako preprosto. Če pa poznaš skrivnost, mi jo prosim zaupaj, saj bi mi tako vedenje, pri marsičem pomagalo.

Misli si kar si hočeš, ampak naše življenje je v toliko svobodno, v kolikor to svobodo določajo meje družbe. Dejstva se spreminjajo (potemtakem niti ni Resnice) in so objektivne ter skupne, ker jih tako določa družba.

Identiteta se že oblikuje v času socializacije, v stiku z drugimi ljudmi in z ustanovami kot so na primer šole, služba. Iskanje lastne sreče, miru, veselja pa je delo na sebi. Pomiritev lastnih strahov, naučiti se živeti srečno in v miru in zadovoljstvu z latnim univerzumom je tisto kar človek potrebuje. In za to potrebuje lastno razumevanje in ne pomoč gurujev. Le ti namreč tebe ne poznajo toliko kot ti sam in ti ne morejo pomagati. Lahko te usmerjajo, samo vprašanje je ali je to dejansko tisto kar si želiš ali pa je to vpliv te osebe. Ne vem, jaz sem nezaupljiva do teh gurujev. Nimam pa nič proti, če nekomu to res pomaga. Pa vseeno naj bi človek na svoji poti izkusil, preverjal, ekspirementiral, se učil iz izkušenj lastnega življenje. Seveda v kolikor bo devianten, ga bo tako in tako družba sankcionirala. tako ali drugače.

Torej je vsakršno prilagajanje, izmik ustaljenosti - nagon...malce podcenjuješ naravo...ker te sposobnosti imamo tudi mi...osebno kar precej cenim tale " nagon ", ki ni glih toliko svetlobnih let od naših sposobnosti, marsikje se je pa pokazal bistvono močnejšega kot ves naš um...Tko, da to kar mi "Osmislimo "...ni ne vem kaj ...

Nasveti- spet govoriš o duhovnosti ...Ljudje si znamo fino omisliti življenje - praviš......he,he...pa naše "osmislanje" -duhovno praviš...in ne potrebujemo nasvetov...izkušnje...zdaj ne vem -ali si toliko mlada, ali pa...ne vem , no... ali veš koliko ljudi je v psihiatričnih bolnišnicah, pa koliko ljudi jemlje depresive doma in so življensko omejeni/ ni prostora v psihiatriji/ , pa veš koliko ljudi je v narkomaniji, pa alkoholizmu, pa koliko ljudi ponoči ne spi...in to smo vsi taki , ki si / po tvoje/ sami duhovno "osmislimo " življenje , na podlagi izkušenj ...ja...in vsi ti ljudje zanesljivo ne potrebujejo kakšnih vedenj, -praviš in / verjamem/ , da imajo čisto srce in zavedanje , ki jim je dano...A se ne vprašaš , če moraš imeti še kakšno kvaliteto, da resnično samozadovoljno preživiš v tem svetu...Če bi malce računal, bi verjetno pogruntal, da po tvojih reglcih uspeva morda kakšnim 20 % osebam, pa še od teh je mnogo živčnih bolnikov oz. uporabnikov različnih pomirjeval in podobnih medikamentov, da zvegetirajo...In to je tebi dovolj...meni, oprosti ni....Pa nisem črnogled , le govorim skozi tvojo povdarjeno kvaliteto- REALNOST. Morda je krivda v nezavedanju življenja okoli sebe, ne vem...nezadostnih izkušnjah...tudi ne vem..vem pa , če odpreš oči in pogledaš na ta svet malce globje, boš prišla do istih ugotovitev kot jaz.. če si boš vzela čas...

Aha- za afirmacije in vizualizacijo je pa bolje da se kje drugje seznaniš malce bolj , ker tko ne prideva nikamor...

če imaš interes ali pa voljo do debate ..ali ti je pa brezveze...no ja..fajn bodi ...živeti v cvetju je res lepo...

:palec:

No, ne razumeš me ravno. Nikjer nisem zapisala, da podcenjujem nagon. Očitno bi mi na vsak način rad pokazal, da imam v vsem napačno mnenje. Tu pa deluje tvoj ego. Dejstvo pa je, da mi osmislimo svoje življenje s sposobnostjo mišljenja. No ne vem, morda meniš, da tudi živali mislijo, se odločajo na podlagi razmisleka itd. Vseeno jaz menim, da nas ta sposobnost le vendarle ločuje od živali.

No, ti govoriš o boleznih, ki se zdravijo s pomočjo zdravnikov, psihiatrov, psihologov. Mi pa se pogovarjamo o duhovnosti. In moje mnenje še vedno je, da pri duhovnosti ne potrebuješ gurujev. Vse kar potrebujem za življenje, nam nudi življenje samo.

Normalno vedenje je vedenje, ki ni deviantno in ne izstopa od povprečja. Nenormalno ima običajno negativen prizvok, se pravi, da se oseba obnaša neprimerno. Popolnoma jasno je, da se v družbi obravnava kot nenormalno, kadar se ljudje obnašajo tako, da ogrožajo družbene norme in povzročajo negativne reakcije s strani drugih v družbi. Če boš poskušal okrasti soseda, boš sankcioniran. Če se bo otrok znašal nad žival, bo sankcioniran s strani staršev itd.

Aha- po leksikonu gre res tako...-vidiš , da marsikdaj pride prav. ...he,he- čeprav se tudi s tem popolnoma ne strinjam

Ostalo dobiš kasneje...Imam delo. papap. se javim čez 1h.

Tudi če so objektivna dejstva sestavljena iz skupkov subjektivnih, še vedno se razlikuje subjektivnost od objektivnega. Objektivnost temelji na dejstvih, dokazih, preverjanjih, subjektivnost pa je tvoje mišljenje oz. mnenje, ki je lahko različno od mojega. Objektivnost na sodišču temelji na dokazih, ki so prisotni in se razlikuje od subjektivnega mnenja obdolženca, ki meni, da ni kriv. Tudi če je moja soseda prepričana, da bo hodila po vodi, jo bodo fizični zakoni to onemogočili. Pa naj se prepričuje kolikor pač hoče.

Povej pa mi in razloži znanstveno dokazana dejtva o afirmacijah, ki mi jih ponujaš in jih bom morda sprejela. Še posebej če mi boš navedel vir. Seveda vem, da je pri športnikih pomembna samozavest in pozitivne misli, vendar ne delujejo kar tako in z močjo volje. Peterka je bil uspešen športnik in se zaveda, da mu manjkajo te pozitivne afirmacije, saj ima talent in sposobnost. Pa tega ne doseže več, kljub pomoči psihologov. Zakaj? Ni to tako preprosto. Če pa poznaš skrivnost, mi jo prosim zaupaj, saj bi mi tako vedenje, pri marsičem pomagalo.

Ne bi ti pomagalo, ker imaš že izdelano mnenje, ki ga ne boš spremenila...

Misli si kar si hočeš, ampak naše življenje je v toliko svobodno, v kolikor to svobodo določajo meje družbe. Dejstva se spreminjajo (potemtakem niti ni Resnice) in so objektivne ter skupne, ker jih tako določa družba.

Tale prvi stavek o naši svobodi mi je kar močno smešen- , ker svobodo dojemam popolnoma drugače...Kdor se pa sam zapre /dopusti/ v kletko teh tvojih društvenih meja, brez sprejemanja drugačnosti ,brez lastne imaginacije resničnosti ,brez raziskovanja in poglabljenja življenja -za takega pa vsekakor je tako .

Zate so vse znanstvena in družbena dejstva objektivna- zame so relativna..caka je ravno v tem, da SE spreminjajo. ne vsa, vendar nekatera se...

Veš nelika , to je tkole- tvoje življenje je zapolnjeno z različnimi interesi, šola, služba, razne stvari v katere se poglabljaš in jih skušaš čimbolj razumeti . In na nekaterih podroćjih celo lahko postaneš ekspert... vsak od nas...druga področja pa zavračamo, ker nas ne zanimajo, jim odmerimo le majhen delček našega prizadevanja, le malo pozornosti, ki se setoji od - vreči uč v leksikov, glih tolk , da nekaj vem...do tle je vse lepo in prav...seveda si o vseh stvareh ustvarjamo lastna mnenja, tudi o tistih o katerih ne vemo skoraj nič....tudi to je lepo prav....malce nas pa tepe kadar se lotimo pogovora o medicini z zdravnikom , pa o prehrani športnika z nutricistom, pa o vremenu z meteorologom , pa o zobeh z dentistom in vsekakor imamo še naprej svoj prav...in se ga držimo k klop...čeprav bi že iz aspekta nepoznavanja in laičnosti / neusmerjenosti v to področje/ lahko dojeli, da smo zgrešili cilj in tudi namen ...naše življenje je tko časovno omejeno , da enostavno nekje zaostanemo...in to je čisto naravno, ker smo omejeni.

Bilo bi zelo nenaravni , če bi o vsem vedeli vse...pa še dolgočasno, ker point človekovih hotenj je neznano in spoznavanje tega. Razkrivanje tastrtih stvari v našem življenju...in potem sprejmemo vse ali pa košček...kolikor nas seveda čas omejuje in seveda naša volja...Ti kar lepo ostani pri svojih prepričanjih in razumevanju tega kar vidiš in občutiš, jaz pa pri svojem...pa bo lepo prav za vse...brezplodno je natepavati žito, ki je že davno prazno...ravno toliko pa lahko midva z tole enosmerno debato doseževa...Lepo je, če ti uspe skonstruirati 30 komentarjev dnevno, na različnih temah, 30 tvojih lastnih mnenj...malce težje je presoditi kdaj resnično smo na trdni podlagi in kdaj le ne sprejemamo drugačnosti, pa čeprav je tole pogojeno z omejenim poznavanjem...

no, resnično si v redu...pa svoj prav kar imej- je nujna zadeva v tvojem lajfu...pozitivno...

no, fajn bodi

Moja spletna stran

Moji knjigi

No, ne razumeš me ravno. Nikjer nisem zapisala, da podcenjujem nagon. Očitno bi mi na vsak način rad pokazal, da imam v vsem napačno mnenje. Tu pa deluje tvoj ego. Dejstvo pa je, da mi osmislimo svoje življenje s sposobnostjo mišljenja. No ne vem, morda meniš, da tudi živali mislijo, se odločajo na podlagi razmisleka itd. Vseeno jaz menim, da nas ta sposobnost le vendarle ločuje od živali.

No, ti govoriš o boleznih, ki se zdravijo s pomočjo zdravnikov, psihiatrov, psihologov. Mi pa se pogovarjamo o duhovnosti. In moje mnenje še vedno je, da pri duhovnosti ne potrebuješ gurujev. Vse kar potrebujem za življenje, nam nudi življenje samo.

Govorim o boleznih, ki so posledica nesprejemanja in nepoznavanja sebe kot celote...torej je še kako povezano..torej bi lahko dejal / po tvoji definiciji/ , da so te bolezni posledica slbe duhovne poti, ali pa slabrega duhovnega razvoje...natanko tako ...Zdaj govoriš o gurujih, moj odgovor se je nanašal na - NASVETE ,za katere si rekla , da so nepotrebni...Guru - ali duhovni učitelj, kaj pa vem nekateri pravijo , da jih potrebujejo,. jaz se s tem nisem glih ukvarjal...NASVETE, tudi pametne , ki mi bodo pomagali v življenju pa lahko dobim morda od kelnarce v bifeju, od soseda franceljna ...in jih ne bom apriori odklanjal...seveda ne..čemu, če jih lahko uporabim za svoje dobro..

Beri kar si napisala in ne spreminjaj besed...Pa še nekaj- tole pa res ne paše, da napišeš post in ga kasneje, čez več kot uro POPRAVIŠ - dopolniš...nima smisla...tko se ne da debatirat, ker je povsem nepopolno. Sicer pa tvoja stvar...sem v prejšnjem postu napisal, da mi je čisto lepo, če obdržiš svojo miselnost , pa živiš naprej v prepričanju, da je najvišji dosežek človeškega uma ...ker drugače očitno pri tebi ne more biti...pa ne govori o egu, ker moj je v primerjavi s tvojim/ kljub velikim prizadevanjim/ kot en bogi rožnik proti triglavu...no ja, fajn se imej

Moja spletna stran

Moji knjigi

ne ni iz leksikona. Ampak sociološko znanje, ki smo se ga naučili na univerzi.

Neki delam, kasneje...hihihi

No, če meniš, da mi ne bi pomagalo, ker imam že izoblikovano mnenje (kar je res), pa mi vseeno povej, da poskusim razumet tvoje mišljenje. Mene namreč zdaj bolj kot JAZ zanima, kako drugi kaj dojemajo. Samo toliko, da vidim.

Tale prvi stavek o naši svobodi mi je kar močno smešen- , ker svobodo dojemam popolnoma drugače...Kdor se pa sam zapre /dopusti/ v kletko teh tvojih društvenih meja, brez sprejemanja drugačnosti ,brez lastne imaginacije resničnosti ,brez raziskovanja in poglabljenja življenja -za takega pa vsekakor je tako .

Zate so vse znanstvena in družbena dejstva objektivna- zame so relativna..caka je ravno v tem, da SE spreminjajo. ne vsa, vendar nekatera se...

Veš nelika , to je tkole- tvoje življenje je zapolnjeno z različnimi interesi, šola, služba, razne stvari v katere se poglabljaš in jih skušaš čimbolj razumeti . In na nekaterih podroćjih celo lahko postaneš ekspert... vsak od nas...druga področja pa zavračamo, ker nas ne zanimajo, jim odmerimo le majhen delček našega prizadevanja, le malo pozornosti, ki se setoji od - vreči uč v leksikov, glih tolk , da nekaj vem...do tle je vse lepo in prav...seveda si o vseh stvareh ustvarjamo lastna mnenja, tudi o tistih o katerih ne vemo skoraj nič....tudi to je lepo prav....malce nas pa tepe kadar se lotimo pogovora o medicini z zdravnikom , pa o prehrani športnika z nutricistom, pa o vremenu z meteorologom , pa o zobeh z dentistom in vsekakor imamo še naprej svoj prav...in se ga držimo k klop...čeprav bi že iz aspekta nepoznavanja in laičnosti / neusmerjenosti v to področje/ lahko dojeli, da smo zgrešili cilj in tudi namen ...naše življenje je tko časovno omejeno , da enostavno nekje zaostanemo...in to je čisto naravno, ker smo omejeni.

Bilo bi zelo nenaravni , če bi o vsem vedeli vse...pa še dolgočasno, ker point človekovih hotenj je neznano in spoznavanje tega. Razkrivanje tastrtih stvari v našem življenju...in potem sprejmemo vse ali pa košček...kolikor nas seveda čas omejuje in seveda naša volja...Ti kar lepo ostani pri svojih prepričanjih in razumevanju tega kar vidiš in občutiš, jaz pa pri svojem...pa bo lepo prav za vse...brezplodno je natepavati žito, ki je že davno prazno...ravno toliko pa lahko midva z tole enosmerno debato doseževa...Lepo je, če ti uspe skonstruirati 30 komentarjev dnevno, na različnih temah, 30 tvojih lastnih mnenj...malce težje je presoditi kdaj resnično smo na trdni podlagi in kdaj le ne sprejemamo drugačnosti, pa čeprav je tole pogojeno z omejenim poznavanjem...

no, resnično si v redu...pa svoj prav kar imej- je nujna zadeva v tvojem lajfu...pozitivno...

no, fajn bodi

Govorim o svobodi na splošno. Homoseksualna oseba je svobodna, če tako cželi biti, vendar pa v resnici nikoli ne bo svobodno izražal svoje občutke ali celo zahteval pravice (posvojitev otroka?,, ker jim to družba ne dovoljuje. Se jim ne zdi upravičeno do njih. Tudi v hardcore komunizmu ne bi tako svobodno razpravljali o vsem, ker bi družba omejila našo svobodo itd. Družba dejansko omejuje svobodo posameznika. Ti se seveda počutiš svobodno, ko pa živiš v sodobni družbi. marsikdo po svetu pa se ne.

ne ni iz leksikona. Ampak sociološko znanje, ki smo se ga naučili na univerzi.

Neki delam, kasneje...hihihi

No, če meniš, da mi ne bi pomagalo, ker imam že izoblikovano mnenje (kar je res), pa mi vseeno povej, da poskusim razumet tvoje mišljenje. Mene namreč zdaj bolj kot JAZ zanima, kako drugi kaj dojemajo. Samo toliko, da vidim.

Davno je že tega , ko sem imel toliko izkušenj kot ti sedaj ...vem da potrebuješ za študijski in tudi drugačen razvoj tudi kašne raziskovalne " eksponate " vendar nimam namena sodelovati pri tvojem študiju na ta način..sem napisal- ni plodno...pa tudi bolje da se usmeriš v kakšno literaturo , ki je popolnoma po tvoje zastavljena- po objektivnih dejstvih, ki jih je napisal povsem subjektiven osebek. Prav tako kot gradivo za tvoj faks, ki ga bo dopolnil čez kakšno let drug subjekt, ki bo ovrgel mnenje tegale...tko se vrti ta svet....Mislim, da moraš najprej spoznate SVOJE dojemanje.., čeprav je jasno vidno, da ga glih nimaš izoblikovanega, glede na tvoje pisanje in na OBJEKTIVNI pogled in vsekakor normalni .

fajn se imej

Govorim o svobodi na splošno. Homoseksualna oseba je svobodna, če tako cželi biti, vendar pa v resnici nikoli ne bo svobodno izražal svoje občutke ali celo zahteval pravice (posvojitev otroka?,, ker jim to družba ne dovoljuje. Se jim ne zdi upravičeno do njih. Tudi v hardcore komunizmu ne bi tako svobodno razpravljali o vsem, ker bi družba omejila našo svobodo itd. Družba dejansko omejuje svobodo posameznika. Ti se seveda počutiš svobodno, ko pa živiš v sodobni družbi. marsikdo po svetu pa se ne.

Zdajle sem dojel / končno / kako človek lahko naštepa cca 30 postov na dan v povprečju...enostavno- parkrat odgovori na enega in istega ..ok lepo se imaj

Moja spletna stran

Moji knjigi

Govorim o boleznih, ki so posledica nesprejemanja in nepoznavanja sebe kot celote...torej je še kako povezano..torej bi lahko dejal / po tvoji definiciji/ , da so te bolezni posledica slbe duhovne poti, ali pa slabrega duhovnega razvoje...natanko tako ...Zdaj govoriš o gurujih, moj odgovor se je nanašal na - NASVETE ,za katere si rekla , da so nepotrebni...Guru - ali duhovni učitelj, kaj pa vem nekateri pravijo , da jih potrebujejo,. jaz se s tem nisem glih ukvarjal...NASVETE, tudi pametne , ki mi bodo pomagali v življenju pa lahko dobim morda od kelnarce v bifeju, od soseda franceljna ...in jih ne bom apriori odklanjal...seveda ne..čemu, če jih lahko uporabim za svoje dobro..

Beri kar si napisala in ne spreminjaj besed...Pa še nekaj- tole pa res ne paše, da napišeš post in ga kasneje, čez več kot uro POPRAVIŠ - dopolniš...nima smisla...tko se ne da debatirat, ker je povsem nepopolno. Sicer pa tvoja stvar...sem v prejšnjem postu napisal, da mi je čisto lepo, če obdržiš svojo miselnost , pa živiš naprej v prepričanju, da je najvišji dosežek človeškega uma ...ker drugače očitno pri tebi ne more biti...pa ne govori o egu, ker moj je v primerjavi s tvojim/ kljub velikim prizadevanjim/ kot en bogi rožnik proti triglavu...no ja, fajn se imej

Ne, ne razumeš me dobro. Vse bolezni niso posledica nesprejemanja. Je tudi veliko genetike vmes. Skoraj vsaka bolezen je posledica gentike in okolja obenem. Ko sem govorila o dajanju nepotrebnih nasvetov sem mislila na guruje, ne pa nate. Ker tvoje mnenje je mnenje posameznika kot sem jaz. Nekateri se bodo strinjali s tabo, drugi pa zmano. Nobeden od naju pa ne poskuša vplivati na "duše", ki iščejo svojo pot v življenju. Ko bi pravzaprav le morali se vase poglobiti, ne pa zapravljati denarja za neumnosti.

By the way, faks sem končala že pred leti. Znanje pa ostane.

Obenem pa, očitno ti ni do spoznavanja mišljenj drugih. Kakorkoli jaz te (vsaj upam) nisem nikjer žalila. Tko da ni potrebe, da žališ ti mene. (Zdajle sem dojel / končno / kako človek lahko naštepa cca 30 postov na dan v povprečju...enostavno- parkrat odgovori na enega in istega ..ok lepo se ima)

Ne, ne razumeš me dobro. Vse bolezni niso posledica nesprejemanja. Je tudi veliko genetike vmes. Skoraj vsaka bolezen je posledica gentike in okolja obenem. Ko sem govorila o dajanju nepotrebnih nasvetov sem mislila na guruje, ne pa nate. Ker tvoje mnenje je mnenje posameznika kot sem jaz. Nekateri se bodo strinjali s tabo, drugi pa zmano. Nobeden od naju pa ne poskuša vplivati na "duše", ki iščejo svojo pot v življenju. Ko bi pravzaprav le morali se vase poglobiti, ne pa zapravljati denarja za neumnosti.

By the way, faks sem končala že pred leti. Znanje pa ostane.

Ajde še enkrat- genetika je genetika, mi smo pa mi in še kako lepo lahko vplivamo na tole...zame je bolezen energetsko neravnovesje in tu se očitno ne moreva strinjati, Zdaj spet si prešla na nasvete- ali si slišala za besedo POMOČ , ko govoriš o "dušah, ki iščejo svojo pot " .A tebi je pomoč komu odveč...??' eno je vsiljevanje, drugo je pa pomoč...in če je to zate isto....vidiš jaz pa včasih- poskušam pomagati komu, kdor si tega želi, seveda....tisto na koncu je pa tako- merila postavljaš vedno po sebi in to se mi ne zdi prav...kar ti zmoraš- morajo ostali, kar ti misliš- morajo ostali...ali se ti zdi " nenormalno"-tvoj priljubljeni izraz - če vsi ljudje niso kot ti in morda niso sposobni poglabljanja vase...se pravi- verjetno po tvoje - so nenormalni in če iščejo pomoč - zapravljajo denar za neumnosti..a kaj brez denarne nagrade pa ne bi naredila nikoli, al kaj ??he,he- zarečenega kruha se mnogo navadno poje...Veš- prav simptomatično je, kako nihče ne išče NePOTREBNE pomoči ali nasvetov , ko je zdrav, ko je na vrhu...ko si pa na podnu...pa ne izbiraš sredstev in tudi dobro bi bilo , če bi se zavedala, da je od tle gor do tam dol...zelo kratka pot, pa še takrat pride, ko najmanj pričakuješ...tudi petelin veselo kikirika na gnoju zjutraj - ves ponosen nase, čez 4 ure je pa v juhi....

Ja, tvoj faks- vprašanje , če vse še drži kar si se naučila..če nekatere stvari niso le še zgodovina...

He,he, he, število tvojih dnevnih postov, ni žalitev, je le dejstvo- javno in povsem vidno. ali pač ne ???

Moja spletna stran

Moji knjigi

Ajde še enkrat- genetika je genetika, mi smo pa mi in še kako lepo lahko vplivamo na tole...zame je bolezen energetsko neravnovesje in tu se očitno ne moreva strinjati, Zdaj spet si prešla na nasvete- ali si slišala za besedo POMOČ , ko govoriš o "dušah, ki iščejo svojo pot " .A tebi je pomoč komu odveč...??' eno je vsiljevanje, drugo je pa pomoč...in če je to zate isto....vidiš jaz pa včasih- poskušam pomagati komu, kdor si tega želi, seveda....tisto na koncu je pa tako- merila postavljaš vedno po sebi in to se mi ne zdi prav...kar ti zmoraš- morajo ostali, kar ti misliš- morajo ostali...ali se ti zdi " nenormalno"-tvoj priljubljeni izraz - če vsi ljudje niso kot ti in morda niso sposobni poglabljanja vase...se pravi- verjetno po tvoje - so nenormalni in če iščejo pomoč - zapravljajo denar za neumnosti..a kaj brez denarne nagrade pa ne bi naredila nikoli, al kaj ??he,he- zarečenega kruha se mnogo navadno poje...Veš- prav simptomatično je, kako nihče ne išče NePOTREBNE pomoči ali nasvetov , ko je zdrav, ko je na vrhu...ko si pa na podnu...pa ne izbiraš sredstev in tudi dobro bi bilo , če bi se zavedala, da je od tle gor do tam dol...zelo kratka pot, pa še takrat pride, ko najmanj pričakuješ...tudi petelin veselo kikirika na gnoju zjutraj - ves ponosen nase, čez 4 ure je pa v juhi....

Ja, tvoj faks- vprašanje , če vse še drži kar si se naučila..če nekatere stvari niso le še zgodovina...

He,he, he, število tvojih dnevnih postov, ni žalitev, je le dejstvo- javno in povsem vidno. ali pač ne ???

No, jaz ne morem govoriti o energetskem neravnovesju. Vem le, da so bolezni posledica gentike in okolja. Imamo recimo genetsko predispozicijo za shizofrenijo, ki pa se sproži ali ne pod vplivom okolja (stres, strah itd.), podobna za rak itd. Pomoč si mi vsi dajemo drug drugemu, kar ni nič spornega. Ko pa oseba sprejema denar za nudenje pomoči, pa mi je mal sporno. In se prekleto motiš, da ljudje niso sposobni poglabljanja vase. To je tudi bistvo našega življenja: se spoznati in poglobiti vase ter se kaj naučiti iz tega konec koncev. Ti guruji pa niso nič drugega kot kvazi guruji.

glede število postov na dan pa spet sklepaš prehitro: pa č uživam v Igri asociacij, s katerimi lahko narediš tudi po 20 postov na dan. Tako da, kot pravim sklepaš pretirano.

No, jaz ne morem govoriti o energetskem neravnovesju. Vem le, da so bolezni posledica gentike in okolja. Imamo recimo genetsko predispozicijo za shizofrenijo, ki pa se sproži ali ne pod vplivom okolja (stres, strah itd.), podobna za rak itd. Pomoč si mi vsi dajemo drug drugemu, kar ni nič spornega. Ko pa oseba sprejema denar za nudenje pomoči, pa mi je mal sporno. In se prekleto motiš, da ljudje niso sposobni poglabljanja vase. To je tudi bistvo našega življenja: se spoznati in poglobiti vase ter se kaj naučiti iz tega konec koncev. Ti guruji pa niso nič drugega kot kvazi guruji.

glede število postov na dan pa spet sklepaš prehitro: pa č uživam v Igri asociacij, s katerimi lahko narediš tudi po 20 postov na dan. Tako da, kot pravim sklepaš pretirano.

Ne moreš govoriti, ker tega ne poznaš...ok- genetika ti je pa laže razumljiva...tam je pa odgovor- OKOLJE....pa potem - saj si lepo napisala- strah...torej..kako preprečiš ali odstraniš strah??? Motim se ???' z mnogimi imam stike ravno zaradi tega, ker tega niso sposobni...tamle sem ti napisal stanje v katerem samostojno to ni možno...in ?? veš, navadno teh ljudi ne spoznam zaradi tega, ker sem lep ali pa tolk prijetna oseba... O gurujih sem pa že povedal...nisem kaj prida razmišljal...če kdo potrebuje kakšnega duhovnega učitelja, ok- to je njegova pravica in presoja, vse v redu...Tistega o kvazi gurujih pa ne bi presojal- jih ti morda mnogo poznaš..imaš veliko izkušenj z njimi...jaz namreč nimam izkušenj in bi me res zanimal kaj te je toliko prizadelo..ali ljudje, ki so toliko " nesposobni," ker ne morejo zrihtat sami sebe in so / sklepam/ - fouš roba...hm...ali nekakšni učitelji , ki so kvazi, ker v bistvu niso učitelji...kaj od tega, nelika te je tolk zmotilo ...če ti po pravici povem - prve povsem razumem in jih sprejemam, drugi pa niso bili element mojega poglabljanja.

Pa številu tvojih postov navkljub , te imam rad...

Moja spletna stran

Moji knjigi

Strah rešuje vsak posameznik na svoj način. Tudi jaz sem imela v preteklosti ogromno strahov, pa tudi danes jih še imam. Rešuješ pa jih na različne načine, odvisno kakšen strah te popada. Najlažje je, da se s tem strahom soočiš (v kolikor je možno), se poglobiš v svoje vzorce ali pa treniraš tehniko (strah pred javnim nastopom). kakorkoli. Gurujev ne priznam, ker so ljudje tako kot mi vsi. Niso na nobeni višji ravni razumevanja ali kaj podobnega. Ne rešujejo nič bolje problemov kot mi vsi ostali. Ne govorim o zdravilcih, da se razumemo. Ker v kolikor je jasno dokazano, da se človeku po obisku zdravilca, zdravje izboljša- nimaš ob tem kaj oporekati. Govorim o gorujih, ki ponujajo duhovne nauke, pravila in svetujejo ljudem kako duhovno živeti. Ob tem ponujajo razne plačljive tečaje in si mastno meljejo roke. Sami pa nimajo pojma. Prodajajo komercialni shit, ki je trenutno pač popularen. Tako imam 1000 tečajev joge, pa raznih delavnic, ki jih običajno vodijo študentje in kvazi strokovnjaki. To me pač moti. In tudi razno blebetanje o energijah in čakrah, kjer vsak pobere delčke iz različnih knjig in jih zmiksa v neko svoje prepričanje. Priznam, da sem kot mladostnik prebrala ogromno teh knjig, vendar se ničesar ne oklepam 100%. V bistvu sem prav skeptična do tovrstne komercializacije.

papa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...