Skoči na vsebino

MISC

nimbus

Recommended Posts

trenutno me fascinira fenomen "simbioze"....predvsem me žre zakaj je to folku tak težko osvojit pa prakticirat, kaj je razlog, da tega nea znamo :inocent:

mene to zanima že lep cajt... zaenkrat sem mnenja, da zaradi LIBIDA... za alfa samico se je treba pomatrat, pa je**t, pa bit prebrisan, pa ne pri sredstvih izbirat... ta alfa samica, pa namest, da bi končno enkrat že izbrala raje viha nos in si zmišljuje ker še ne ve čist točn... x:Dx da je ja še bolj krvavo x:Dx tko mal alegorično... x:px

ammm... pa bodo ziher nardil kej tazga v prihodnosti... sej skopljence so že mel...ljudje mamo pa bivole za to da raj delajo na polji in ne zijajo kravam pod kikle x:px Sam mora bit to zajeban... po drugi strani je spolna energija tudi kreativna energija, te dela nemirnega, da si na trnih in potem ruka to ven tudi po ustvarjalnih šivih... ni nujno, da gre vse skoz pumpo ven x;)x ampak skopljenci so pa kaj? Karkol jim rečeš kimajo, če pa jim nič ne rečeš pa nemo gledajo v steno in čakajo, da jim kaj rečeš... no way out... se bo treba še kar naprej je**t....

Jst sam tuhtam... pizda, zadnjič sem gledu doku od Heideggra... pa si je vkup vbou eno hiško nekje v sredogorju, imelo svojo njivco pred hiško, pa nekaj sosedov okol in celi svet pred seboj. Nekako bi si blo fajn naredit neko perspektivo, fajno za razmišljanje in preživljanje prostega časa. ni lepšega od sončnega vzhoda v hribih. Tistih samih pet minut... ma če celi dan prespim pol, mi je čist vseen...

ajde... drži se x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Kako častitljiva ura za nežna razmišljanja... kaj nežna... za svobodne duhove x!x x:Dx Ma že celi ljubi dan na nogah pa se mi še vedno dogaja, da se mi misli razpirajo ob takileh jutranjih urah in dobim tisti prijeten občutek odprtega duha... zraven pa stream line vleče DasDing Plattenleger x;)x

Anyway... a se še spomnete kopernikanskega obrata x?x No so rekli nekje pred dolgimi parimi stoletji naj bi pričujočo kuglo teptal tudi človek, ki je praktično vse noči preživel z obrazom proti nebu medtem, ko je polovica človeštva brezskrbno ali pa zelo skrbno čakala naslednji dan. Pa mi je prišla neka misel na pamet in to že nekdaj nazaj, ko sem gledal nek film. Ne vem naslova, samo vem, da je igral jim carrey in se je šlo za to, da so ga praktično zaprli v omejeno območje tako, da je on mislil da je svoboden npr. na platno so narisali horizont itd. in potem so ga preučevali. No, moj miselni eksperiment gre pa v to smer. Da je kopernik lahko razvil svojo tezo, da Zemlja ni središče vesolja in da se Zemlja vrti okoli Sonca je botrovalo prav njegovo gledanje in občudovanje neba. Vendar, dragi moji, razmislimo kdaj bi se zgodil Kopernik, če bi bilo nebo samo platno ali pa bi ga neprestano zakrivali oblaki x?x a bi se še vseeno spraševali kaj je tam zadaj ali bi pač živeli svoje živalsko življenje naprej, v smislu BELLUM OMNIUM CONTRA OMNES x?x Seveda se da z različnimi radijskimi teleskopi in celo preprostimi tehnikami, kot je npr. Foucaultovo nihalo to ugotoviti, vendar moramo upoštevati da je razvoju vseh teh priprav botrovalo ravno čudenje ob pogledu na to čudovito nebo. Skratka, čisto mogoče bi bilo, da bi še danes živeli v prepričanju da smo sami na ravni deski in bi bili prikrajšani na misli neskončnih prostranstev in z njimi prav takšnih zmožnosti.

Ob tem si ne morem kaj da ugotovim to tanko linijo med Nujnim in Veličastnim. Po eni strani smo oviti v atmosfero, ki je polna kemijskih elementov, nujnih za naš obstoj a je vseeno dovolj redka, da lahko ujamemo v oko svetlobo oddaljenih zvezd. Naj uvrstim to tanko linijo med tiste potrebne in skoraj neverjetne dogodke v zgodovini Vesolja in našega Osončja, ki so nam in nam še omogočajo lasten obstoj. Ko so Anaksagoro vprašali kaj je boljše, koT biti rojen je odvrnil, BITI NEROJEN x!x Ko so ga pa vprašali zakaj se je potem sploh rodil, je odvrnil ZA OBČUDOVANJE NEBESNE STAVBE, SONCA IN LUNE x!x :palec:

Zato dragi moji, ko v jutranjih urah ob gledanju zvezd dekletom obljubljate sladke sanje, vedite... TO SO SANJE x:px x:Dx

P.S. Nekaj misli povzel po knjigi Geneza kopernikanskega sistema (al obrata), vendar napisano pojmujem za avtorsko delo, ker sem prav tak miselni eksperiment delal kot majhen fantiček... x:Dx x:Dx x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Uhuhuhu... so mi objavl pisma bralcev v SP x8Dx x:Dx Kolk je fajn bit svoboden in neodvisen... x;)x

Kant rulez... x:Dx

zdej grem pa na kolesarsko dirko x:px

uhuhu

Fernando Pessoa

:inocent: ti dogaja vidim...zadnjič sm rt prnesla zraven, ko so divjali na eni taki gorski turi....pje...me je prav obšlo, kaj to mora biti v človeku, da ga žene grizt kolena tam nad taužent petsto metrov nadmorske višine, da hitrej greš peš kot na biciklu.... :sori: kaj se v človeku dogaja, da v tej vročini do konca izmozga organizem...a je to res sam želja po dokazovanju, ali je to kake sorte sodobni mazohizem.....

Vsi načeloma vemo, da je dajanje nasvetov neučinkovito, prav tako dajanje odgovorov na človeška vprašanja.Odgovor si mora vsak sam poiskati.Vsak bo verjel le tistemu odgovoru, do katerega se bo dokopal sam -in le tistega bo tudi začel uresničevati.Ljudje zelo pogosto zgrešimo pravi odgovor, ne najdemo ga, ne najdemo prave rešitve le zato, ker si ne postavljamo pravih vprašanj. Viktor Frankl je dejal, da bistvo rešitve nekega problema ni v odgovoru, ampak v vprašanju. Za vsak problem obstaja obstaja odgovor, le pravo vpprašanje je potrebno postaviti. Fritz Perls, eden od utemeljiteljev gestalt psihoterapije, je dejal, da je bistvo v postavljanju pravilnih vprašanj. Verjel je ,da v pravem času in na pravi način postavimo nekaj ključnih vprašanj, ki se nanašajo na zavedanje - zavedanje svojih občutkov, svojih misli, svojih želja.

Ali je res svoboden človek, ki dela kar hoče?

Mar ni človek, ki dela kar hoče, pravzaprav suženj svojih trenutnih vzgibov, želja, včasih tudi od zunaj vsiljenih?

Ali je svoboda možna brez odgovornosti, brez odgovornega zavedaanja posledic svojih odločitev?

Ali je svoboda sploh možna brez napora in odrekanja, če je svoboda izbira med različnimi možnostmi- ko izberemo eno možnost, se odrečemo drugi?

Ali misliš, da lahko sam najdeš vse odgovore na pomembna življenska vprašanja?

Ali nujno pomeni, da se odpoveš sebi in svoji svobodi, če sprejmeš neka splošna pravila obnašanja?

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Vsi načeloma vemo, da je dajanje nasvetov neučinkovito, prav tako dajanje odgovorov na človeška vprašanja.

:palec:

zato pa tega midva ne počneva, a ne? x:px

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Oooo Lia... sm te ž mau pogrešu x:px Ja kaj jaz te vem kaj nas žene... sam vem, da dam tisto živalsko surovo energijo ven... pol sem pa tak ko cukerček x:Dx ... npr. danes grem na rundo in sem bil prou vesel dežja... pa vozim in sem mu prou govoril... daaaajjjjjj... šššeeeeeeeeeeeeeeee... zzaaaaaaaalliiiiiiiiiiivvaaaaj x:Dx

Ammm... si pa dala vprašanj... recimo svoboda bi lahko bila, da vlada razum nad afekti... potem svoboda bi lahko bila tudi živeti v okviru pravil, ki si jih sam postaviš... Aristotel pravi, da si vsi želimo Dobrega in da ne samo ljudje temveč prav vse stremi k nečemu Dobremu. A najvišje Dobro je pa Srečnost. Zdej lahko poskusimo s zadovoljevanjem naših čutnih potreb in upamo, da prispemo in obdržimo Srečnost. Lahko se celo zgodi, da je ta srečnost kratkotrajna x:px , vendar so določene stvari potrebne, da se začne druga, višja aktvinost ki naj bi bila vir stanovitejše srečnosti - kao dušne/duševne aktivnosti. In keč srečnega življenja je, da duša ve kdaj so telesne potrebe zadovoljene, da se z njimi ne ukvarja v nedogled v smislih raznih odvisnosti, v spoštovanju moralnega življenja (tuki se kisl držim) in v najpomembnejši dušni dejavnosti - razglablanju x:px x:Dx .

No, jaz sam pa pravim, da je človek svoboden prav zaradi tega našega neskončnega zvezdnatega neba x:Dx , ki nam je v edino upanje, da nismo samim sebi namen. x;)x

Pa sej niso to tolk težka vprašanja... evo... odgovori si sledijo po vrsti kot vprašanja:

NE

DA

NE

NE

DA

NE

A vidiš... čist ajnfoh x:Dx

Fernando Pessoa

:inocent:

ja preprosto ko pasulj, sam meni nekaj grunta manjka, da bi razumela...Definiraj prosim, kaj je to surova energija :eek: vidim, zmeraj bolj in bolj da folka sploh ne morem razumet....

zdravljenje telesa in duše je sestavljeno iz pravilne doze mirovanja in in pravilne doze obremenitev, zdaj pa vohaj, kaj je pravilna doza xcivx

včeraj sta me dva plavolasa vitka angela v dekliški podobi mrcvarla, tako da je špricala kri, tak prijeten občutek onostranstva.....vso zvezdno nebo se je zavrtelo okoli mene ....

po mojem skromnem mnenju je svoboda breme, z vsako izbiro , z vsako odločitvijo, se odpoveš nečemu....

v glavnem, danes je nov dan in včeraj je prekrit s prahom preteklosti, za kar se previšnjemu prav lepo zahvalim in danes bom popolnoma nesvobodno izbrala delo....žuriranje in lenarjenje me spravlja ob pamet, postavlja mi nešteto vprašanj brez odgovora, daje mi čas za razmišljanje in razglabljanje, opravljanje določenih postopkov me daje v utečene stare tirnice in mi ne dopušča premlevanja ....

kar je v bistvi največ kar si lahko želim....morda zato grizemo kolena, se spuščamo v nečloveške avanture, zaradi tega, da nimamo časa razglabljati o nesmiselnosti rintanja na tem svetu...pa saj ne moreš skoz sam delat :vio:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Ja valda, da ne morš skos sam delat... lepo te prosim... najprej ti hrbtenico fenta... no, po drugi strani pa z delom tut še noben obogatel ni... x;)x Prav dans srečam enga kolega... kuaj zdej... ovo ono.. šiht guar dual x:Dx ... prav... nč več ne delam... penzija... (pa ene štir leta starej k jst x:Dx ).... ga pugledam.... prav... zdravje, bolniška, par sto eurou na mesc in piči... kako je blo že un... midnight walkers... delo na črno kao x:Dx

In veste kaj... ja to podpiram... utemeljitev... osebno se strinjam s Hobbesom, ki pravi da je človekovo naravno stanje vojna. Na eni strani vladajo človeku afekti in ne razum in zaradi dejstva, da je tudi najmočnejši pravzaprav zelo ranljiv (da človeku vzameš življenje zadošča že majhna sila) so ljudje drug do drugega precej nezaupljivi in so v imenu VARNOSTI pripravljeni prenesti del svoje samostojnosti oz. suverenosti na občo družbo in s tem postanejo takorekoč nesvobodni a varni. Hop Cefizelj... kaj imaš raje... da gledaš ob tla in si varen al da greš kamor ti srce poželi pa naj bo kar bo... No in zaradi tega bednega ohranjanja življenja pol ljudje delajo cele štale za par eurou. In če se grejo oni tuti muti frajerji nevem kakšne biznise mi naj kdo pove zakaj ne bi mogel tale it v penzijo pri 35 x?x x:Dx x:Dx x:Dx

OK, pustmo zdej to... fuk je fuk... sem imel včeraj en bolj prijeten dogodek. Na vlaku srečam frendico še iz prejšnjih študentskih cajtou... pa se nismo vidl dolgih sedem laških let in to čisto po moji krivdi :xx!: pa sem bil kar zmeden, ker se mi je kar naenkrat pojavlja s tistim nasmejanim obrazom in mi je naenkrat pretrgala misleno verigo... pa kar nisem vedu kaj naj... pol vidim, da je v bistvu sama, pa se poknem zraven... ma, da ti povem... vsake na ene par stoletij (po trenutni statistiki x:Dx ) srečam sorodno dušo... ma, ko da bi te kdo v balzam potunkal... pa sva se smejala glih ke do moje postaje... res, mislem... brainstorming... fak... tko, da sem biu čist izmučen... miselm... po mojem se ljudje ne srečajo čist tko brez veze, ha x?x x:Dx

Nič... jutri je baje polna luna... tko, da grem zvečer v hosto z volkovi tulit x:Dx Ne res, če bo cajt pa vola bom šu res na hrib, da vidim kako se to vidi dol... bbuuuuuuuuuuuu... x:px x;)x

Fernando Pessoa

KNJIGA UR

Rainer Maria Rilke

KER mi samo lupina smo in list.

Velika smrt, ki sredi nas zori,

je sad, ki vse krog njega se vrti.

Zaradi nje se zdramijo dekleta

in stopijo iz lutnje kot drevo

in si želijo dečki v moška leta.....

Gupy si ,če ji nisi povedal , da ti je všeč :vio:

(prevod pisca : gupy je paglavec preden se izleže v žabo xcivx )

Ja valda, da ne morš skos sam delat... lepo te prosim... najprej ti hrbtenico fenta... no, po drugi strani pa z delom tut še noben obogatel ni... x;)x

x:o)x z nečim se morš zamotit....

za obogatet morš pa bit v pravem trenutku na pravem mestu, itak :vio:

gupy sem x:Dx

Ma ja... sva mela midva že vročične trenutke sam sva mela določeno mejo k še nisem biu sam1... pol je pa iz tega bolj prijateljstvo ratalo... ponavadi men folk govori razne stvari in sem tisti "poslušalec" pri njej je blo pa v bistvu obratno... al se je sam men takrat dogajal, al mi je pa tko sedla... fora pa je, da je zdaj ful na prelomnici in je sama rekla, da ne more verjet, da me ravno sedaj sreča... in to ravno mene x:Dx ... po drugi strani mi je pa sama omenla neko stvar čisto spontano, ko sem sam že on njej nekako tuhtal... a veš... skratka, tipica je svobodni duh in gre v širni svet... ji morem še en mejl napisat... kao tista pozitivna brca v tazadnjo... odriv iz pristanišča... x;)x

1sej ti povem... ko maš eno, jih maš sto... ko nimaš nobene, nimaš prav NOBENE x:Dx x:Dx x:Dx

Jutri napišem nekaj o okoljevarstvu... Lia, kaj meniš ti o tem okoljevarstvu, ki se nam zdaj dogaja x?x

Fernando Pessoa

xrolleyesx menjaš temo gupy.....ha, pa tem mam xcivx

resignacija, ko v oni Kovičevi pesmi.....

Morda v pepelu

še iskra tli.

Ne je buditi

naj dogori.....

Ma ja , boš že zrihtal, tak da bo prav...kaj se sploh petljam...pje vidiš kak tota astrologija dela pa če še tak nečeš da dela, ali ipak ima nešto...

v glavnem, srečal si bejbo v času retromerkurja, al x:o)x

:xx!: no jst pa dva tipa, k sm bla včasih prav živalsko zaljubljena, zdej mi pa ni blo ama čist nč jasn, kaj sem na njih vidla...pa me je kr ornk metal, une prazgodovinske cajte....sej poznaš tist k se ti zažrejo v pore osebki, pa kr ne morš nehat sanjat pa bluzit, pa k se zvezde kr sred belga dneva utrinjajo

:vio:

a okoljevarstvo bi ti...ne pitaj...to je po mojem skromnem mnenju čist in suh nateg...tako gospodarski kot politični

vse rešitve so enostavne in preproste...na Norveškem se nobenmu nit približn na misel ne pripelje, da bi se kam z avtom peljal, samo zarad tega, ker je javni prevoz tok pocen...daš mal drobiža pa se cel dan vozakaš, na vse konce in kraje z javnim prevozom, za pir te pa ocurijo, ko osla...

brača Hrvati so lani začeli odkupovati plastenke nazaj, matr tud ene ni blo več nikjer, še huje, celo iz kontejnerjev so prebrskal vse smeti in vse najdene prodali....

in kakor na vseh drugih področjih, kapital je v rokah peščice ki imajo moč in znanje, če poenostavim, če smo lahko vsi ko budale, kupovali po dekretu , ki so ga zglasovali v parlamentunagravžne ,plastične nalepke in jih limali na plehnate kište in so nadebudni šentlflorjanski policaji pregledovali, ako jih imamo nalepljene.... xrolleyesx

okoljevarstvo je v stanju , ki je materializirana požrešnost,naglavni greh človeštva in pa neumnost, ki je brezmejna , kakor je brezmejno vesolje....

poseg v naravni krogotok nastajanja in razgradnje, nas je stala ravnotežja, ravnotežja ne sam v ekosistemu ampak tudi v človeku....

ne morem pa zgruntat, kaj je bilo prej zmeden in onesnažen človek ali je bilo prej porušeno okolje in je onesnažen človek na vseh nivojih samo stranski produkt :vio:

Ja jeba... ej, če je pa to pol tko me pa spomni kdaj bo futuromerkur, da si dam ven mašno obleko x:Dx Ne vem Lia... ko hodim po tem svet imam nonstop v podzavesti idejo, da hodim po v neskončnost črnine zavito kuglo imenovani Zemlja in si sebe sploh ne predstavljam, da bi večino svojega časa posvečal plačevanju računov, pridkana, redna službica, otroc itd. Kaj pa spoznanje x?x Kaj pa metafizika x?x x:Dx Pa sej vsi, ki so že doživeli obsmrtno iztkustvo pravijo, da je smrt nekaj lepega... in če je res tako... zakaj ne naredimo res ene par zanimiv preizkusov x?x Hmmm... nas je vseen strah... I guess...

ne samo v ekosistemu temveč tudi v človeku... eeee, vidiš, tuki jaz vidim keč... Že od malega nekje sem zasledil eno dokumentarno oddajo z naslovom v stilu "Narava in ljudje" in mi je počasi kapljalo v glavo... ok, narava... ok, ljudje... mislim, da so Židi začeli s tem svojim izbranim ljudstvom in posebnim statusom. Kolikor vem je bil človek del narave, če ne kasneje pa takrat, ko je oni prvi enoceličar zamigetal v mlaki. Vmes je človek od nekje dobil zavest in si po sili razmer podvrgel svet, celo vse dano si je interpretiral, kot samo zanj ustvarjeno. No, danes vem, da je to distinkcija med monoteizmom in panteizmom. Pa čeprav je poseben položaj človeku v kozmosu vzel tako Kopernik s svojim heliocentričnim sistemom kot Nietzsche s svojim mrtvim Bogom, ne, mi se imamo še vedno za edinstvene. No, da pa sploh pišem o tem, mi je pa kapnilo s podatkom, da če razdelimo obdobje obstoja Zemlje na en dan, se trenutno nahajamo pet do polnoči. Ha, a si zamisliš ti to... pet do polnoči x!x In če analiziraš koliko časa so na planetu Zemlja takšni življenski pogoji kot trenutno, boš prišla na ene par minut... ta kugla je doživela že celga boga... od ledenih dob, viharjev, strelanja kozmičnih žarkov, menjanja atmosfer itd. Zadeva, diha, zadeva miga. No, in pol pride človek in se predstavi: Sem naravovarstvenik, rešujem naravo x!x x:Dx Ja, če lahk ostaneš pri tem resen, takoj zamenjam s tabo x:px Recimo tako... vzamem nekaj aksiomov, ker ankete res nisem delal (majke mi)... torej, predpostavljam, da naravovarstveniki omejujejo oz. preprečujejo procese, ki recimo povzročajo v atmosferi povečanje CO2, žvepla itd. in spodbujajo procese, ki obnavljajao O3, primerno zmes dušika in kisika itd. OK... sicer močna predpostavka... intuitivno zaznavna, ampak od kje jim le ta ideja, da ima narava raje dušik in kisik od ogljika in žvepla x?x To je največji nateg. Po mojem ima gospa Narava rada žveplo prav toliko kot kisk in v končni fazi, ko bo materialen svet razpadel v samo sevanje, bo ta naša gospa Narava s tem sevanjem prav zelo zadovoljna oz. vsaj jaz ne vem niti enega dobrega razloga zakaj ne bi bila. Ali pa ima morda gospa Narava pljuča, da bi si želela kisika x?x

No, zdej lahko povežem prvi in drugi del tegale pisanja. Človek dela marsikaj v imenu marsičesa in naravovarstvenik ni ničesar drugega kot človekovarstvenik, ker naravi je čisto figo vseeno v kakšne kombinacije bomo mi spravli atomčke na tem majhnem planetu. Po načelu enakosti mase z energijo (e=mc2) si je zagotovila predkupno pravico, tj. "undo" funkcijo in mi lahko ropotamo naokoli še ne vem koliko, da se nam gre za zelene gozdove in polarne medvede. Ne, gre se nam za naše lastne riti in prej bomo to folki dopovedal, več možnosti imamo za te naše človekovarstvenike x;)x Koliko je pa to dobro v Absolutnem smislu, bo pa po mojem prej gospa Narava odločila in poskrbela za nas in ne mi zanjo x;)x

Evo... če bi biu zdej zlo, zlo, zlo ciničen bi reku da so grinpisovci ene navadne egoistične svinje x:Dx x:Dx x:Dx Ampak, ker nisem, tega ne bom reku... x:px

Ne vem... jat tko vidim to...

Fernando Pessoa

Ja jeba... ej, če je pa to pol tko me pa spomni kdaj bo futuromerkur, da si dam ven mašno obleko x:Dx Ne vem Lia... ko hodim po tem svet imam nonstop v podzavesti idejo, da hodim po v neskončnost črnine zavito kuglo imenovani Zemlja in si sebe sploh ne predstavljam, da bi večino svojega časa posvečal plačevanju računov, pridkana, redna službica, otroc itd. Kaj pa spoznanje x?x Kaj pa metafizika x?x x:Dx Pa sej vsi, ki so že doživeli obsmrtno iztkustvo pravijo, da je smrt nekaj lepega... in če je res tako... zakaj ne naredimo res ene par zanimiv preizkusov x?x Hmmm... nas je vseen strah... I guess...

:eek: ha ti si faca, to je ipak metafizika, mislim rasti in živeti ob otrocih, pa plačevanje računov tui xcivx to je pravo spoznanje ....

pa tisoče malih smrti zraven....

noben nas nima tak v malem prsti in niši ni tak dobr špegl,naših najbolj skritih kotičkov, noben lover pa niti noben dušebrižnik ti ne more tako razgalit onostranstva....ampak ni vse za vse, eni morjo pač po drugih ovinki pa poteh kolena grizt, da na koncu koncev pridejo do istih zaključkov x:o)x

ne samo v ekosistemu temveč tudi v človeku... eeee, vidiš, tuki jaz vidim keč... Že od malega nekje sem zasledil eno dokumentarno oddajo z naslovom v stilu "Narava in ljudje" in mi je počasi kapljalo v glavo... ok, narava... ok, ljudje... mislim, da so Židi začeli s tem svojim izbranim ljudstvom in posebnim statusom. Kolikor vem je bil človek del narave, če ne kasneje pa takrat, ko je oni prvi enoceličar zamigetal v mlaki. Vmes je človek od nekje dobil zavest in si po sili razmer podvrgel svet, celo vse dano si je interpretiral, kot samo zanj ustvarjeno. No, danes vem, da je to distinkcija med monoteizmom in panteizmom. Pa čeprav je poseben položaj človeku v kozmosu vzel tako Kopernik s svojim heliocentričnim sistemom kot Nietzsche s svojim mrtvim Bogom, ne, mi se imamo še vedno za edinstvene. No, da pa sploh pišem o tem, mi je pa kapnilo s podatkom, da če razdelimo obdobje obstoja Zemlje na en dan, se trenutno nahajamo pet do polnoči. Ha, a si zamisliš ti to... pet do polnoči x!x In če analiziraš koliko časa so na planetu Zemlja takšni življenski pogoji kot trenutno, boš prišla na ene par minut... ta kugla je doživela že celga boga... od ledenih dob, viharjev, strelanja kozmičnih žarkov, menjanja atmosfer itd. Zadeva, diha, zadeva miga. No, in pol pride človek in se predstavi: Sem naravovarstvenik, rešujem naravo x!x x:Dx Ja, če lahk ostaneš pri tem resen, takoj zamenjam s tabo x:px Recimo tako... vzamem nekaj aksiomov, ker ankete res nisem delal (majke mi)... torej, predpostavljam, da naravovarstveniki omejujejo oz. preprečujejo procese, ki recimo povzročajo v atmosferi povečanje CO2, žvepla itd. in spodbujajo procese, ki obnavljajao O3, primerno zmes dušika in kisika itd. OK... sicer močna predpostavka... intuitivno zaznavna, ampak od kje jim le ta ideja, da ima narava raje dušik in kisik od ogljika in žvepla x?x To je največji nateg. Po mojem ima gospa Narava rada žveplo prav toliko kot kisk in v končni fazi, ko bo materialen svet razpadel v samo sevanje, bo ta naša gospa Narava s tem sevanjem prav zelo zadovoljna oz. vsaj jaz ne vem niti enega dobrega razloga zakaj ne bi bila. Ali pa ima morda gospa Narava pljuča, da bi si želela kisika x?x

No, zdej lahko povežem prvi in drugi del tegale pisanja. Človek dela marsikaj v imenu marsičesa in naravovarstvenik ni ničesar drugega kot človekovarstvenik, ker naravi je čisto figo vseeno v kakšne kombinacije bomo mi spravli atomčke na tem majhnem planetu. Po načelu enakosti mase z energijo (e=mc2) si je zagotovila predkupno pravico, tj. "undo" funkcijo in mi lahko ropotamo naokoli še ne vem koliko, da se nam gre za zelene gozdove in polarne medvede. Ne, gre se nam za naše lastne riti in prej bomo to folki dopovedal, več možnosti imamo za te naše človekovarstvenike x;)x Koliko je pa to dobro v Absolutnem smislu, bo pa po mojem prej gospa Narava odločila in poskrbela za nas in ne mi zanjo x;)x

Evo... če bi biu zdej zlo, zlo, zlo ciničen bi reku da so grinpisovci ene navadne egoistične svinje x:Dx x:Dx x:Dx Ampak, ker nisem, tega ne bom reku... x:px

Ne vem... jat tko vidim to...

:palec: no sej pravim, resnične besede niso nikoli prijetne xcivx

men sr tale tvoja hipoteza sploh ne zdi toliko za lase privlečena....bogami jako sprejemljiva...

ma ja sem brala pred kratkim eno teorijo, ki pravi da je vir bolezni onesnaženje planeta in posledično porušeno ravnotežje....

zaradi koncentracije nekih čudnih kemičnih elementov, smo dopustili povečan vstop v telesa določenim parazitom, ki nas najedajo od znotraj...pol pa čist odvisno kok si močan na katerem nivoji se lahko boriš z njimi in koliko časa xcivx loterija čista xcivx

danes zjutraj sm mela ene opravke zravn ene strašno smrdeče tovarne...đizus....tak je smrdelo...ej

tak da fala bogu, še krave na planini niti pod točko razno ne morejo kaj takega proizvest...tišalo v nos in pljuča, majke mi ...sem resno razmišljala da si gas masko nabavim...

no živi bili pa vidjeli :eek:

Uff... sem biu par sekund v temi za samomore... :xx!: majke mi, kako se včasih v mislih zaplankamo... sam po drugi strani pa, če ne vemo kaj je Onkraj je tudi čisto nesmiselno dajati sodbe v stilu opravičevanja/neopravičevanja... Veliki logik-mistik Ludwig Wittgeinstein je postavil o svetu sedem tez in zadnja mi je najbolj všeč. Pravi: " O čemer ne moremo govoriti, moramo molčati x!x " x;)x

Ammm... Lia... jeste... veš, saj bi imel človek otroke, pa veliko te naučijo, sploh pa če jih poslušaš. Mam dve majhni nečakinji in ko se pogovarjamo jih zaje**m pa jim sploh ne dovolim, da me sprajujejo tista neskončna vprašanja (zakaj to, pa potem spet zakaj to x:px ), pa prevzamem prvo iniciativo pa jih jaz sprašujem x:Dx . Al pa npr. triletnega otroka vprašaš kakšne barve sem... barve že pozna pa lahk mal stestiraš, če vidjo otroci, ki so recimo v bolj arhaičnem mislenem stanju, avre in te zadeve... Se je fajn pol nasmejat x;)x Po drugi strani pa ljudje ne delajo ničesar tak nepremišljeno kot otroke. Drugo je pa vsa ta nategancija, da za otroka boš dal pa že res vse... Pol greš pa v trgovino kupit ene copatke pa si ob 80 EUR just like that. I mean... pogoji družbene reprodukcije so takšni, da zahtevajo celega človeka. Z drugimi besedami, če se hočeš reproducirat se moraš kot v vseh ostalih "poslih" za to specializirat in temu posvetit praktično svoje življenje. Ne moreš imet otroka BTW in se obesit na socialno. No, mislem, lahko ampak ne jaz. Tko, da če ima človek druge ambicije in interesne sfere se lahko brez skrbi tja usmeri... ta potreba po zanamcih nam je zapisana kot strojna koda v genih zato ni nujno, da ji podlegamo.

Čist tko... vidim npr. soseda, ki je sedaj čisto vesel in to, ker je dobil vnuka. Ampak se vprašam... kaj se je spremenilo x?x a je to čisto telesno... zaradi tega ker mu je telo špricnilo nekaj kortizona v možgane x?x A se je duša dvignila na višji nivo x?x Ker če je tko, potem raje vzamem dva tabletka in mi je luštno... ker na tem svetu nas je ravno zaradi te nepremišljenosti že kar preveč. Poglej... gremo se neko ekonomijo, govorimo o nekih zaslužnih možeh, gospodarstvenikih, politikih, ohoho... še in još, kak so zdaj te oni zaslužni za ta naš svet in našo blaginjo. Poslušam Kresalovo... nam obljublja boje, konkurenčno prednost, bitke, zmage in ne vem kaj. Kaj je pa preprosto in resnično dejstvo x?x Namreč vsa energija, ki jo človek uporablja pride iz Sonca (to sem že enkrat pisal) in vsa produkcija dobrin (v preprosti shemi za to potrebujemo inpute - surovine plus energijo) pa prihaja od zemlje, tj. naše domače grudi... našega planeta. In tudi oni tam na wall streetu, ki služi s preprodajo denic se da figurativno ves prešvican na svoji domači grudi. Preprodaja npr. delnice nekega podjetja, ki je križni lastnik neke mlekarne, ki je uspešna pri pridobinaju recimo jogurta, ki ga je z mlekom podala krava, ki se je pošteno napasla na naši zemlji. Al pa recimo reklame... spet isti krog... stik s zemljo je pretgan in potem mislimo, da to ni pomebno... da se da z gob***jem... pa ni res... kot v bančništvu, ko so mel zlate rezerve tako je v svetu kot globalnem gospodarstvu zemlja zlata valuta. Vsak everček, vsako stvar, ki jo pojmujete kot bogastvo dragi moji, čisto vse, prav vse je prišlo od/preko zemlje, nič se ne materializira just like that. Zato bi bil že skrajni čas, da nekdo ugotovi koliko te zemlje plus energije potrebuje človek za golo preživetje... in pol bi vidl ali nas je preveč ali nas je premalo. Sej vem... svoboda itd. ... ampak slej ko prej bomo prišli v komunikacijskem zbliževanju tako daleč, da se ne bomo več obnašali kot državljani posameznih držav, temveč državljani sveta. Zato jaz bolj apeliram na neko globalno zavest pa magari živiš nekje v vukojebini... on, zdaj pa pridemo na "človekovarstvenike" x:Dx Hec je v tem, da je laissez faire bil zadovoljiv pred ducat desetletji (mogoče) ampak sedaj vemo, da nismo neskončni in ta politika, da vsak dela vse kar mu paše in da se centrira moč okoli kapitala namesto razuma, nas bo pokopala. Tako ima vsak s svojim preživetjem dovolj težav, kaj šele da bi si umišljal potomstvo... čeprav se zdi kakšna kratkoročna alternativa donosnejša, bomo na dolgi rok naj***li prav vsi x;)x

Tko, da če je nekdo pri nevemkokih samski, se mi to ne zdi prav nič posebnega, če pa nima otrok, pa še boljše... vse to, ko govorijo delajte otroke za Slovenijo, bodi poglavar družine (ena reklama) je takšen lari-fari, da mislem, da se temu že osnovnošolci znajo nasmejat... x;)x

Fernando Pessoa

:sori: pišuka, ne vem kaj si mi hotel s tem esejem povedat.....

:inocent: v glavnem lahko da me občutek vara, ampak sam sebe prepričuješ, da si sam sebi dovolj in da ne rabiš ne ženske in ne potomstva niti istospolne zveze in odnosa....

čuj meni je prav, sam da si ti srečn.

:vio: to kar me pa sprašuješ, kak se počutiš ko ti dajo otroka v naročje tvojega....hm ne vem , to morš probat....

to je tak isto ko enemu ki še nikoli ni doživel fajnega orgazma razlagat kak je doživu...da se je stopil v svetlobi...da se je vse zlilo v eno samo valovanje.....

edn ki je doživel samo vzburjenost pol to težko zastop xcivx

:vio: se mi je zadnjič en dečko ki že dolga leta živi s krasno deklico v zelo nežnem in ljubečem odnosu,imata otroka, krasn funkcionirata...tak da kr mal zelenkast od zavisti postaneš ko morš gledat take ljubeče pare, se mi je potožu, da sta obletala že vse strokovnjake da bi jima pomagali, ker ženska nikakor ne zmore doživet orgazma..

tak da ,kakor kol obrneš ,vsakmu nekaj, kar si želi, manjka.... :vio:

jali in zdaj če si ti želiš dušnega vnebovzetja in razsvetljenja , bo to strašno težko ....

nič..bluzim.. ne prevč resno jemat...

lakota me zvija, kruli mi po želodcu, ta osnovna biološka potreba me spravlja ob pamet...pa to je noro....primum vivere dende philosophari xcivx

hm, drgač je pa blo v zgodovini že kr nekaj takih, ki so po dekretu vladajočih sterilizirali brez praice ugovorov.....

te mam na sumu, da če bi bil ti v parlamentu....bi to že uredil LOL

:sori: pišuka, ne vem kaj si mi hotel s tem esejem povedat.....

:inocent: v glavnem lahko da me občutek vara, ampak sam sebe prepričuješ, da si sam sebi dovolj in da ne rabiš ne ženske in ne potomstva niti istospolne zveze in odnosa....

čuj meni je prav, sam da si ti srečn.

Ha... zlo si bliz... me veseli, da sem razumljen... ne, da bi bil sam sebi zadosten ampak, da človek ni zadovoljen niti tedaj ko ima hišo, pa štalco pa kravco pa cel kup otrok in da spodbujam razmišljanje, ki ta proces ne jemlje kot samoumeven... v stilu implikacije: midva se imava rada... mejva otroke x!x Bolj smiselno bi blo: midva se imava rada... greva se mečkat... x:Dx

:vio: to kar me pa sprašuješ, kak se počutiš ko ti dajo otroka v naročje tvojega....hm ne vem , to morš probat....

to je tak isto ko enemu ki še nikoli ni doživel fajnega orgazma razlagat kak je doživu...da se je stopil v svetlobi...da se je vse zlilo v eno samo valovanje.....

edn ki je doživel samo vzburjenost pol to težko zastop xcivx

to verjamem, da je za zjokat... si predstavljam... mater si dobra :vragec: x:Dx

:vio: se mi je zadnjič en dečko ki že dolga leta živi s krasno deklico v zelo nežnem in ljubečem odnosu,imata otroka, krasn funkcionirata...tak da kr mal zelenkast od zavisti postaneš ko morš gledat take ljubeče pare, se mi je potožu, da sta obletala že vse strokovnjake da bi jima pomagali, ker ženska nikakor ne zmore doživet orgazma..

tak da ,kakor kol obrneš ,vsakmu nekaj, kar si želi, manjka.... :vio:

jali in zdaj če si ti želiš dušnega vnebovzetja in razsvetljenja , bo to strašno težko ....

nič..bluzim.. ne prevč resno jemat...

lakota me zvija, kruli mi po želodcu, ta osnovna biološka potreba me spravlja ob pamet...pa to je noro....primum vivere dende philosophari xcivx

hm, drgač je pa blo v zgodovini že kr nekaj takih, ki so po dekretu vladajočih sterilizirali brez praice ugovorov.....

te mam na sumu, da če bi bil ti v parlamentu....bi to že uredil LOL

hahahaha... Lia jaz bi vas gnau da bi gagal na vse strani... x:Dx

ne... sej pravim... ljudje mejte se radi, in če je kdo samski pri nevemkokih to ni noben problem al pa kaj takega... če bi bli vsi enaki ko fabriške lutke, potem bi biu šele problem... si mi dala za mislit Lia... mater, si letos umislim eno punco, da vidim kako se je to za roke držat pa mal objemat (opa... nič seksa x:Dx x:px )

Fernando Pessoa

to verjamem, da je za zjokat... si predstavljam... mater si dobra :vragec: x:Dx

hahahaha... Lia jaz bi vas gnau da bi gagal na vse strani... x:Dx

..v to ne dvomim ...

ne... sej pravim... ljudje mejte se radi, in če je kdo samski pri nevemkokih to ni noben problem al pa kaj takega... če bi bli vsi enaki ko fabriške lutke, potem bi biu šele problem... si mi dala za mislit Lia... mater, si letos umislim eno punco, da vidim kako se je to za roke držat pa mal objemat (opa... nič seksa x:Dx x:px )

x;)x škoda , da te nam imela prilike videt, vsi novopečeni očki so jako ponosni na svoj izdelek...ga skor ne poznam, k ga neb dvignilo par cm nad tla.....sej se prizemljijo pol počas, sam na začetku so pa takorekoč vzhičeni x:Dx

zdaj sn pa za zjokat, pa dobra :vragec: z uno primerjavo sem ti samo hotla povedat, da težko nekomu ki še ni hodil bos po sveže zapadlem snežnem pršiču, ali gazil do kolen po vroči razsusti pšenici na vozu razlagaš kakšen božanski filing je to.....

eh, pubec nea čakaj na maj....majo Srbi en fajn pregovor:

jebeš , ne jebeš, k**** vreme prođe

nč grem spat dost sem danes prispevala k vseobči pameti x:Dx x:px

prav fletno vaju je brat... drgač pa mali, ko bo čas, te bo obrnila ena da zase ne boš vedel ;)

x8Dx pje , po moje so ga že prevečkrat obrnile, zdaj je pa cepljen pa imun x:Dx

...spet je bilo eno tistih grenkih potovanj

ko sem obiskal sleherni muzej, sleherno katedralo

zvečer pa ostajal sam v hotelu

in si pred televizorjem s porno kanali

želel toplo, živo ljubico

čeprav čisto majceno kitajčico

sedela bi vsak na svojem koncu postelje

in se nasmihala v gole trebuhe

kaj več ne bi tvegal zaradi pravila

da je varno iti v posteljo samo z ženskami

ki zlepa ne gredo v posteljo z vsakim

zato odpadejo vse, ki bi hotele

in pridejo v poštev le tiste

ki iskreno nočejo

vendar je te izredno težko prepričati

če pa jih že prepričaš

prenehajo biti tiste, ki nočejo

in postanejo tiste ki hočejo

zato z njimi ni več popolnoma varno

in ne pridejo v poštev...

pa recimo če dvakrat pogledam Marjetko, sosedo

ko se preoblači v kopalnici, pri odprtem oknu

in si voščiva dober dan

in skočim čez na kavo

in se potem dobiva dvakrat, trikrat v naglici

za košček veselja

da si med oblačenjem kimava

saj sva še za kaj

pa če recimo prepričam računovodkinjo Majdo

da me na kolektivnem izletu spusti v sobo

pa oba veva

da ne gre za veliko strast in užitek

da vse skupaj ne bo nobena Amerika

ampak kvečjemu objesten spomin

dokler pač bo

vonj ostane enak

in ko se porazgubi

se temeljito in za vedno

in zato nihče nikoli ne bo obžaloval

razen če ne bo vmes kake nerodne okužbe

in bo treba zgodbo obnavljati specialistu

specialist bo diktiral svoji strojepiski

strojepiska bo razširila med prijateljice

prijateljice svareče šepetale ljubimcem

tako se zgodba neokusno razširi....

(iz Zbirke Južno dekle Alojz Ihan)

o lepo da si spet malo komunikativna Ksenia x:Ix

dež, dež, dež....lokalna neurja s točo in veter do 90km/uro, prehod hladne fronte, sneg na 2000 m in 0 stopinj Celzija.

A je to kako dolgo vroče poletje?

Mater si morm tegale Ihana sposodit... pa on je po izobrazbi en zdravnik a ne x?x

ja... to vroče poletje fige-mige... tole vreme me je danes oropalo kvalitetnega treninga... zadnji dan za konkretno pretego krakov pred nedeljo, ko gre maraton alpe prvič v realizacijo... 2 kilo višincev, 130 km, pa pasoš mormo met sabi x:Dx Imena prijavljenih obljubljajo pravo pravcato zabavo x:px

ej, vedve bi lahko dale metafiziku kakšen konkreten nasvet, da se ne bi samo po zvezdah oziral in ob vodnjake spotikal x:Dx

dale, dale tinte pit... vse kar vem o ženskah je naslednje: več ali manj vedo kaj hočejo in po večini tega ne dobijo x:Dx

uhuhuhuhuhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu x:px

Fernando Pessoa

napačne deklice ti poznaš... jaz npr. ponavadi dobim kar želim, sam pol spoznam da želja glih ni bila pametna ;)

Lia sej nisem komunikativna sam delam se da sem. mimogrede zaloga mi je že pred časom pošla... se ti javim ko pridem iz dopusta

Mater si morm tegale Ihana sposodit... pa on je po izobrazbi en zdravnik a ne x?x

:eek: xcivx še nisi xrolleyesx pa vse prosim, kar najdeš v knjižnici

ja imunolog

ja... to vroče poletje fige-mige... tole vreme me je danes oropalo kvalitetnega treninga... zadnji dan za konkretno pretego krakov pred nedeljo, ko gre maraton alpe prvič v realizacijo... 2 kilo višincev, 130 km, pa pasoš mormo met sabi x:Dx Imena prijavljenih obljubljajo pravo pravcato zabavo x:px

xcivx zimske gume pa ketne vzemi s sebo...noro mrzlo , se kr zanohta, ta debele rokavice....good luck

ej, vedve bi lahko dale metafiziku kakšen konkreten nasvet, da se ne bi samo po zvezdah oziral in ob vodnjake spotikal x:Dx

dale, dale tinte pit... vse kar vem o ženskah je naslednje: več ali manj vedo kaj hočejo in po večini tega ne dobijo x:Dx

uhuhuhuhuhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu x:px

********************************************************************************

:sori: MOŠKI imajo zmeraj prav...no to sem se pa jst naučila o moških do zdaj....no a sem kej brihte xcivx x:o)x

********************************************************************************

:inocent: ti sam definiraj vprašanje kaj te pa zanima o ženskah?

Zakaj misliš, da veva nekaj ,kar ti ne veš?

Zakaj se oziraš po zvezdah?

Kaj pričakuješ od žensk?

Kaj misliš da ženske pričakujejo od tebe?

Kaj ti lahko daš ženski?

Kaj lahko ženska da tebi?

In zakaj ?

******po mojem skromnem mnenju edino kar si lahko data, da v vetrovnih,hladnih nočeh skupaj zreta v zvezde , če dva stojita tesno drug ob drugem, jima je topleje, ko edn pade, ga drugi lahko v ta zadnjo brcne , da prej vstane, ko en ne zmore več niti koraka, ga drugi z vrha ozmerja, da zdajle pa res ni za omagat....in da je nekaj pač treba počet v življenju, če drugega ne pa v hrib lezt...******

Mirno morje in sproščene lepe dni Ksenia, uživaj, če ne boš ti , ne bo nihče namest tebe...

Guest mačona
Čakaj Nimbus, kaj maš to Schopenhauerja v ikoni? Si Antoninusov dedek? x:Dx Če ni Schopi, pa nič, my mistake. Bereš drugače Schopenhauerja?

Schopi, schopi ... mam fajno frizuro, ha x:Dx Ammm... se seznanil z njim posredno... njegov kapitalc "Die Welt als Wille und Vorstellung" pa še ni v slo preveden... ga mam pa v nemščini x:px ...

Lia... odpišem jutri al pa ko pridem k seb... dons sem najprej v štil zagrizel, potem pa še v balanco... in sem morto di krepo... :o|o:

gre zdaj moje telo v horizontalo... misli pa prav na horizont x:px

P.S. mater... morm noge gor na cimper obest, da se bojo do nedele spučile x:Dx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...