Skoči na vsebino

MISC

nimbus

Recommended Posts

Guest mačona
Schopi, schopi ... mam fajno frizuro, ha x:Dx Ammm... se seznanil z njim posredno... njegov kapitalc "Die Welt als Wille und Vorstellung" pa še ni v slo preveden... ga mam pa v nemščini x:px ...

vem ja, njegovo glavno delo, pa ni prevedeno v slovenščino. kaj čš.

frizura je pa tipi topi. x8Dx x^x x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

Schopi je zakon... En njegov izrek: Upanišade so bile moja uteha v življenju in bodo moja uteha v smrti.

Nimbus, a prepoznaš tega iz moje ikone? Ga je Schopi zelo cenil. x^x xDDx

Ko smo ravno v tej temi pa dajmo listo ta bolš zahodnih filozofov (vrstni red ne nakazuje nič):

Schopenhauer

Baltasar Gracian

Emerson

Chamfort

Platon

Montaigne

Bacon

Helvetius

x:px

dodajam še Samuela Johnsona

Slava jim :vtz:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

@antoninus: ja, jst bi reku, da je antoninus the emperor iz začetka našega štetja... pa nekje v ozadju imam sliko, da naj bi bil stoik xrolleyesx to je pa tut vse... a mam prav x?x Dej se mal pohval kaj vse ti je uspel stuhtat in nardit, da se kej novga naučimo... x;)x

Drugače pa BTW... če smo že ravno pri tem... moram začet s Heraklitom (to je oni, ki je hodil po gozdu in se prehranjeval s travo x:Dx ), potem seveda Platon, Aurelius Augustinus (je biu tut luftar svoj cajt, ženske, pijače, droge, disko, žuri, partyji x:Dx ... pol je ma kmal po smrti postal sveti), brez Kanta ne pridemo nikamor, pa Nietzschejeve morale in človeka živali... v bistvu cela nemška klasična filozofija je ena velka šprica z H-jem x:px ... pa Rousseau... uf... jih je tolko, da še dolgo ne bo dela zmankal... Ampak se mi pa hecno zdi, ko se ljudje nekako odločijo med dvema kontrapuntkoma, namreč Aristotelom ali Platonom in potem že nekaj malega več o njem... tako kot pred časom, ko so se ljudje delil na Stonse in Beatle... sam sem definitivno platonist x8Dx

@lia: uhuhu... Lia... če bi šeu na psihoanalizo bi prav takšna vprašanja/odziv pričakoval. Mam občutek, da s tabo ni češnje za zobat... lahk po pomoti še kaj o sebi spoznaš, potem moraš pa s tem sladko-grenkim nasmehom po svetu x:Dx Pa ti povem zakaj me zvezdno nebo tako fascinira... ampak psssst samo tebi x:Dx .... na uho... No, veš kaj je sublimno x?x Na primer, ko z varnega kraja opazuješ nek uničujoč naraven pojav, recimo plaz, takrat občutiš gomazenje prijetnosti po celem životu, ki ti ga daje občutek varnosti, ker si na varni razdalji na eni strani in občutek groze in neznanstega strahu, ki ga izvaja zavest z mislijo, kaj pa če bi bil tam blizu... no, ta koktejl korenčka in palice me včasih spreleti ob zaznavi nočnega neba... ne gre se toliko, da gledam z očmi, kot za z duhom uzrem določen koncept. In misel, da nisem sam sebi namen, da obstaja nekje tudi drugačna ali pa mogoče celo ista/podobna vrsta življenja, da je nekje negibni gibalec, da nič ni brez smisla, mi poganja tiste prve mravljince po životu... spet misel, da smo tako tako tako tako prekleto majceni, da vemo tako zelo zelo zelo malo in smo neskončno odvisni od, bom rekel, naravnih zakonov mi zbuja pa tiste druge vrste. In ko se to zmeša je občutek dober kot pri sladko-kisli omaki v kitajski restavraciji. x;)x Tko nekako, ne gre se za zasanjane poglede pesnika z ranjenim srcem... a si predstavljaš, da bi namest neba imel pokrov x?x To bi biu mass-suicide... ker tudi zdaj ljudje prenašajo še tako neznosno življenje samo zaradi upanja in upanje jim ne daje far ob nedeljah temveč neskončno nebo... čeprav podzavestno x^x Brez neba fara sploh blo nebi... x;)x

ammm... aja... ženske pričakujejo od moškega varnost... a je to fizična, psihična ali finančna... po drugi strani si pa še tako konzervativna ženska želi vsake toliko zgubiti glavo... predvsem pa hočejo svoje potomstvo... je brez veze da se sprenevedamo... ljudje hočemo delat froce x:Dx To je zapisano v naši strojni kodi in to delovanje je neodvisno od našega duha... vendar imamo kompliciran software... imamo tudi duhovno kodo, ki si želi spoznanja... zdej odvisn o kakšni ženski govoriva... jst osebno bi meu ono, ki šiba duhovno kodo a la 24/7... vsake tolk cajta bi blo pa treba tut strojne dele podmazat... ker konec koncev tut tuhtat človek ne more, če je lačen x:Dx

Kaj pa lahko ženski dam? Ej... a ma nič x:px ... majke mi x:Dx Ne vem... vse kar mam lahk zapakiram v malo večji kufer... imam svoje telo in svojega duha... that's it x:Ix Pismo... se spomnem zdaj ja... ljubezen/partnerstvo je prejemanje in dajanje... zdej se bom mogu enkrat odločit kaj bom dau... hmm... kufer... telo... dušo... ammmmm... kufer... telo... dušo... ammmmm... ja, po mojem bi telo pa kufer še najlaži pogrešau x:px ampak še nisem slišau, da bi kdo telo al pa svoj kufer prodal hudiču x:Dx x:Dx x:Dx tko, da x:px

viiijjjjuuuuuuuuuuu xrainbowx

mejte se x:)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Guest mačona
Schopi je zakon... En njegov izrek: Upanišade so bile moja uteha v življenju in bodo moja uteha v smrti.

Nimbus, a prepoznaš tega iz moje ikone? Ga je Schopi zelo cenil. x^x xDDx

Ko smo ravno v tej temi pa dajmo listo ta bolš zahodnih filozofov (vrstni red ne nakazuje nič):

Schopenhauer

Baltasar Gracian

Emerson

Chamfort

Platon

Montaigne

Bacon

Helvetius

x:px

Slava jim :vtz:

Ah ja ... Slava jim. Jst ti recem, pa rec nazaj, kar cs, men je Schopi mojster jezika, zelo dobre prispodobe me, tut ksna njegova ideja mi je fajn in jo vzamem za svojo, sam je bil pa en ljudomrznez, zakrkjenec, pesimist.

ammm... aja... ženske pričakujejo od moškega varnost... a je to fizična, psihična ali finančna... po drugi strani si pa še tako konzervativna ženska želi vsake toliko zgubiti glavo... predvsem pa hočejo svoje potomstvo... je brez veze da se sprenevedamo... ljudje hočemo delat froce x:Dx To je zapisano v naši strojni kodi in to delovanje je neodvisno od našega duha... vendar imamo kompliciran software... imamo tudi duhovno kodo, ki si želi spoznanja... zdej odvisn o kakšni ženski govoriva... jst osebno bi meu ono, ki šiba duhovno kodo a la 24/7... vsake tolk cajta bi blo pa treba tut strojne dele podmazat... ker konec koncev tut tuhtat človek ne more, če je lačen x:Dx

Kaj pa lahko ženski dam? Ej... a ma nič x:px ... majke mi x:Dx Ne vem... vse kar mam lahk zapakiram v malo večji kufer... imam svoje telo in svojega duha... that's it x:Ix Pismo... se spomnem zdaj ja... ljubezen/partnerstvo je prejemanje in dajanje... zdej se bom mogu enkrat odločit kaj bom dau... hmm... kufer... telo... dušo... ammmmm... kufer... telo... dušo... ammmmm... ja, po mojem bi telo pa kufer še najlaži pogrešau x:px ampak še nisem slišau, da bi kdo telo al pa svoj kufer prodal hudiču x:Dx x:Dx x:Dx tko, da x:px

viiijjjjuuuuuuuuuuu xrainbowx

mejte se x:)x

das lahko vse kar mas, ce zelis dat, kaj je tuki treba filozofirat, majke. pa da ta boljsi ne morjo nic dobit in nic dat, zarad ne vem cesa, ni mi jasno.

jst dam telo, duso, v kufer nimam dat pa ama nic, ker sm sama kufer. x:Dx nej dam hrano al ka? x:Dx

Ah ja ... Slava jim. Jst ti recem, pa rec nazaj, kar cs, men je Schopi mojster jezika, zelo dobre prispodobe me, tut ksna njegova ideja mi je fajn in jo vzamem za svojo, sam je bil pa en ljudomrznez, zakrkjenec, pesimist.

Se strinjam. Na žalost so vsi zgornji bili mizatropi, kar je dobro vplivalo na domiselnost njihovih aforizmov pa slabo na vse socialne stike. Izjema je le Emerson.

@antoninus: ja, jst bi reku, da je antoninus the emperor iz začetka našega štetja... pa nekje v ozadju imam sliko, da naj bi bil stoik xrolleyesx to je pa tut vse... a mam prav x?x Dej se mal pohval kaj vse ti je uspel stuhtat in nardit, da se kej novga naučimo... x;)x

Drugače pa BTW... če smo že ravno pri tem... moram začet s Heraklitom (to je oni, ki je hodil po gozdu in se prehranjeval s travo x:Dx ), potem seveda Platon, Aurelius Augustinus (je biu tut luftar svoj cajt, ženske, pijače, droge, disko, žuri, partyji x:Dx ... pol je ma kmal po smrti postal sveti), brez Kanta ne pridemo nikamor, pa Nietzschejeve morale in človeka živali... v bistvu cela nemška klasična filozofija je ena velka šprica z H-jem x:px ... pa Rousseau... uf... jih je tolko, da še dolgo ne bo dela zmankal... Ampak se mi pa hecno zdi, ko se ljudje nekako odločijo med dvema kontrapuntkoma, namreč Aristotelom ali Platonom in potem že nekaj malega več o njem... tako kot pred časom, ko so se ljudje delil na Stonse in Beatle... sam sem definitivno platonist x8Dx

Pol sva že dva platonista, čeprav je tudi Nikomahova etika nekaj vredna. Platonova svetovna izjava je sploh tista, da na tem svetu ni ničesar, kar bi bilo vredno skrbi.

Antoninus je res bil Hadrjianov naslednik, jaz sem pa mislil na slikco v ikoni, ki je Chamfort. Schopi ga je imel precej rad in si veliko sposojal od njega. Je bil pa Chamfort v 18. st, en pisec gledaliških iger, ki mu je s tem uspelo dobiti borno kraljevo štipendijo. Družil pa se je s smetano tistega časa, ker so ga vsi vabili v družbo zaradi njegovih retoričnih sposobnosti. Po njegovi smrti so odkrili zvezke z njegovimi zapiski, zaradi katerih je kasneje zaslovel. Model je poskušal storiti samomor, pa mu, podobno kot Seneki, nekako ni šlo od rok. Mora obstajati nekakšno filozofsko prekletstvo, da se ta zadeva nikomur ne posreči. Se je hotel ustreliti v sence, pa si je samo izbil desno oko. Je bil malo- :o|o: . Je zgrabil britvico in si navrtal vrat. Mu je bilo tudi to prepočasi pa se je zabodel večkrat v prsa (in pri tem vedno zgrešil srce). Potem se je odločil prerezati obe zapestji, pa je že skup padel. V tem času je nekdo videl kri, ki je pritekla izpod vrat. So ga našli in pokrpali skupaj z zdravnikom. Ko je prišel k sebi je vsem zbranim dejal: 'To se pa zgodi, če nimaš nobene veščine v rokah. Nič ti ne rata, tudi samomor ne.' Še isti večer so mu brali časopis iz čigar vsebine je zaključil, da je imel povsem prav v svoji nameri. Izgleda, da so bili časniki že takrat na današnjem nivoju, novice pa tudi.

@lia: uhuhu... Lia... če bi šeu na psihoanalizo bi prav takšna vprašanja/odziv pričakoval. Mam občutek, da s tabo ni češnje za zobat... lahk po pomoti še kaj o sebi spoznaš, potem moraš pa s tem sladko-grenkim nasmehom po svetu x:Dx Pa ti povem zakaj me zvezdno nebo tako fascinira... ampak psssst samo tebi x:Dx .... na uho... No, veš kaj je sublimno x?x Na primer, ko z varnega kraja opazuješ nek uničujoč naraven pojav, recimo plaz, takrat občutiš gomazenje prijetnosti po celem životu, ki ti ga daje občutek varnosti, ker si na varni razdalji na eni strani in občutek groze in neznanstega strahu, ki ga izvaja zavest z mislijo, kaj pa če bi bil tam blizu...

x^x občutek te res ne ne vara, z menoj res ni dobro češenj zobat, na koncu zmeraj mal zagrenijo....nekak čiste fruktoze inu sadnega sladkorja ne znam proizvajat inu talat...

pa veš zakaj ker sem čist po nekih stranskih učinkih dogajanj , dogodkov in razmišljanj bila v plazu, ob plazu , na podoru , ob podoru....pa te take stvari mal utrdijo, zabetonirajo, upognejo , naredijo gibkega, spolzkega, odvisno kaj situacija , čas in prostor zahtevata od mojih moči inu slabosti

:8): zanimivo razmišljanje- ako bi bila globoko verna potlej bi rekla, da to zmore samo bog- dati varnost, kakršnokoli že- bolj modro je da ženšče išče finančno, fizično inu psihično uteho ino varnost v bogu, vse obči mreži božjega delovanja, ....

dati v roke se popolnoma enemu moškemu ali eni ženski....je zagotovo pot v kolaps lastnega sistema...

x8Dx x:)x čist odvisno kaj bo tisto žensko bitje znalo iz tebe najboljšega ven potegnit.Menda je to najgloblji smisel partnerskega odnosa.Da zato , ker sva skupaj, sva na vseh nivojih boljša. Zaradi tebe, bom šla višje in najvišje in zaradi mene boš boljši , najboljši....Zaradi naju se bova oba dvignila za odtenek kvalitetnega bivanja višje. Nu, toliko o tem teorija.....

Enu mičkenu sem zmahana zdajle...včer sem gonila neku butasto kosilnico žali bog v pravikot navzgor...kosila kakor človeško glavo okrogline navzgor in navzdol, vse kite na rokah čutim....in pod večer sem legla ob neko mlako, zrla v zvezdnato nočno nebo in poslušala žabje regljanje....razmišljala sem o tistem sončnem žarku , ki je še zadnjič posvetil v tem dnevu preden je dokončno padla noč. izza oblakov je zažarelo in vse okoli je dobilo nek čuden odtenek, dvignila sem glavo in zrla v svetlobo in barve, ki so žarele, ne moreš da verjameš, macesni, smreke , skale , vse je zažarelo...ne vem koliko časa je trajala ta nebeška razsvetljava, ker se je takrat zame ustavil čas, odbijali so se žarki zadnji večerni od velikanskih puhastih oblakov in res je , da sem bila na višini nadmorski, kjer greha več ni...realno gledano, ni trajalo več ko nekaj minut ,sam en preblisk mi je šel čez možgane, morda, pa res najlepše šele pride, morda pa življenje ni samo rano jutranje hitenje in delo čez dan, morda je najlepši del življenja večerna zarja , ako imaš voljo in malo sreče jo doživeti in videti...ampak kaj ko večinoma občepimo v čumnatih temnih kamrah ob električnih brlivkah in beremo o tem kaj so doživeli in doživljali in kaj občutili in kaj so mislili oni ,ki so živeli pred nami...

istočasno pa sem bila zraven ko so drotarji vlekli razsvetljavo v eni kočuri, narobe so zvrtali luknje v wc in ena taka pošrego luknja je tako iz stropa segla naravnost skozi steno do neba.Simbolika je zgolj naključna.

Lahko vse življenje čepiš v wc-ju in zreš skozi dvocentimetrsko luknjo v nebo in svet.Temu bi se reklo lahko zožena perspektiva, prav tako vidiš košček neba in košček barv.In če ostaneš tam, so to za te barve in svetloba sveta, temna čumnata in snop svetlobe iz luknje.

No in ko sem tako pod večer mlela inu premlevala..so zaregljale žabe...prava posvečena žabja molitev, kaj molitev pravi pevski nastop. Koncert vredn Bach-a, ena začela in potem na desetine žab v sozvočju,v nekem trenutku pa ko da bi odrezal, mrtvaška tišina.Čuj sem bila na na mnogo koncertih, sam kaj takega pa še ne, kateri dirigent jim dirigira, da so sposobne v celotnem žabjem zboru naenkrat, odsekano umolknit....

Nu, to so pa men eni taki močno doživeti čudeži, ki jih lahko užiješ na polno z vsemi petimi čuti, barve, vonj in zvok in dotik mehkega mahu in toplega poletnega vetra..... xrainbowx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

xcivx e Antonio, ne mešaj lisic pa hrčkov....

sicer sem pa napisala, da je to sam teorija, da smo v partnerstvu boljši inu najboljši....

v španoviji še pes crkne.....

morda za to, ker je v sorodu z volkovi x:o)x :vragec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Antoninus... Lia... :palec:

Nagradno vprašanje: kako spraviš vase zjutraj ob šestih pol kile špagetov, da ti ne postane slabo x?x

Se bašem ko eno epikurjevo prase... x:Dx

Mačona... sej maš prou... sam načeloma duše ne dam... je pa res tudi to, kot je Ksenia rekla... lahk filozofiramo kolikor hočemo, ko pride pride... in pol je FUK... dobesedno x:Dx Sem včeraj tuhtal pri n-tem piru... pizda tale kelnarca pa ugodi vsem mojim standardom, sam vprašat jo morm če zna še kuhat... x:px Ojoj... pa ne spet kelnarce... te ne grejo nikol same domov s šihta... x:Ix

x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Nagradno vprašanje: kako spraviš vase zjutraj ob šestih pol kile špagetov, da ti ne postane slabo x?x

Se bašem ko eno epikurjevo prase... x:Dx

Po mojem tega še Claudius Cezar ni bil sposoben ob tej uri. Samo s kakšnim kirurškim posegom, bi rekel...

Guest mačona
Mačona... sej maš prou... sam načeloma duše ne dam... je pa res tudi to, kot je Ksenia rekla... lahk filozofiramo kolikor hočemo, ko pride pride... in pol je FUK... dobesedno x:Dx Sem včeraj tuhtal pri n-tem piru... pizda tale kelnarca pa ugodi vsem mojim standardom, sam vprašat jo morm če zna še kuhat... x:px Ojoj... pa ne spet kelnarce... te ne grejo nikol same domov s šihta... x:Ix

x:Dx

FUK? :OoO: :vio:

xredx

Ne, ne, ne... sm se zatipku... sm mislu sam besede K, F in U x:Ix

Ammm... ful dobro blo dons... dobil se nas je kar precej, ampak spet ena in ista pesem... ko je že biu štart sem meu še knoflce od številke v go*cu x:Dx ... mater... pa to pa un pa tret... mislem... to ti več cajta vzame ko ženskam v sekretu x:Dx No, pol začnem popolnoma neogret in se mi do po jezerskiga zdi, da imam svinčene noge in da sploh nikamor ne gre... sem si mislu "danes bom trpu ko črnc"... ampak začuda je kar šlo... pa je jezerko kar naenkrat mimo in od navdušenja pritisnem do dile na pavliča (zraven tuhtam kako sem pozabu kline doma x8Dx ) in potem leti konkretno do Črnivca, kao zadnji klanec in si mislim tole mora it... pa se iz moje skupine nobenmu ni gonil z mano in pridem sam na vrh, čeprav se je že konkretno kadil iz mašine x:px ... tko da sem pršu sam u cilj, ko da bi ceu maraton bežau x:Dx

Glede na to kakšen sineri ima slovenija bi blo res kar nepošteno, da bi imel sam franjo...

P.S. sem se pa režu, ko so avstrijskiga policaja naučil besedo "počasi" ko smo na polno uletaval po klanci navzdol in je blo treba desno za pavliča zavit x:Dx tko, da je še upanje... sam politikantov ne smemo poslušat x;)x

Fernando Pessoa

Guest mačona

nimbus ... bi rekla, ja, da si se zatipkal ... x:Dx razloži mi torej začetnice, prosim lepo. x?x

mater, to bi tudi jaz rada čula, kako avstrijski policaj reče besedo "počasi". zadnjič sem stregla enim Avstrijcem, pa so mislili, da naa znam kaj dosti nemško ... ušteli so se, vse njihove kritike sem slišala in razumela. pa nisem znala flaše odpret, jebeš vino, ti rečem, pa mi je ena ženska pomagala ofnat prvo, te pa še en stric .... no ja, z napitninami niso tak škrti kot Slovenceljni, pa vsaj ko živina se ne obnašajo ... ko rečmo pobereš naročila že pri treh mizah, maš poln pladenj, pa ti en Joža tam maha "alooooo". MISLEM! :vio: x:Dx Pa vidi da maš skupino tujih turistov, pa ne, oni bik al krava mora met privilegije. te se pa čudi ej .. pa odide. boli me, zaradi njih pač one terme ne bojo propale. x8Dx

čuj ti, ko tolko kolesariš, kaj te nič na mednožje ne paziš in plodnost in to? :inocent: x:Dx no ja, opremo kolesarsko maš že ena a, samo vseeeno ..

Ja... sej je blo ful smešno... ampak spoštujem trud :palec:

Jah... tole z mednožjem sem tut začeu tuhtat, ko grem po dres v trgovino... pa gledam tiste palačinke tam na mednožju in mi ni blo nič kaj všeč potem mi pa prodajalec ponudi ene, ki so prav namenjene za prostato al kaj jaz vem kakšnega hudiča in pol ko vidim tisto ceno s cmokom v grlu razmišljam koliko se meni kej splača skrbet za prostato x:Dx x:Dx x:Dx Pa sem si v tistem trenutku zmislil, da človek ne sme nikoli rečt nikoli, ker bi v primeru lastnega finansiranja umetne oploditve moral kopati jarke prav do Tokia x:px x:Dx Pa vržem tistih 100 EUR za ekstra super truper hlačke... ostalih pa sploh ne morem več nosit, ker so te res boljše... No, mogoče se je investicija izplačala... kar se pa ostale opreme tiče pa delam po naravnih zakonih nujnosti hude, hude kompromise... ravno zdej mi pedali neki škripajo pa jih imam dva mesca... pogledam na net... min 150EUR :vragec:

Ammm... zadnje čase sem dobil nekaj povabil v stilu "you are added to frends" ... ok, že nekaj časa nazaj, ampak se sploh nisem angažiral, da bi ugotovil kaj to pomeni. No, danes pa pogledam na OS nekega forumovca/ke pa vidim, da je to v bistvu the fourth spatial dimension x8Dx Dogaja, dogaja... ta sajber spejs, pa vesoljne črvine, črne lukne, blogi x:px No, veste, da ste tudi vi moji dragi prijatelji x;)x a ker ne urejam svoje podstrani v profilu ni potrebe, da vam dajem posebno dovolilnico za ogled. Vse kar mi dogaja pišem tule... tisto, kar hočem pa skriti pred svetom si pa tudi v blog ne bi dovolil pisat... no, to se mi je zdel primerno, da napišem, da ne bo čudno zgledal, da ne reagiram x;)x

eko... xrainbowx

P.S. K, F in U x?x Ko Filozof Utihne x:Dx x:Dx x:Dx

Fernando Pessoa

Guest mačona

jao, pa kaj je to neka tržna finta spet, za prostato hlače, heh. x8Dx x:Dx je pa definitivno ugodnješa in udobnejša varianta od kopanja jarkov do Tokia. :eek:

HA, pa te mam. to s filozofom si si na hitro zmislil. x:Dx da bi se tak fejst zatipkal FUK=KFU? :eek: njet variante, to bi že ful moral pazit, ma prav zanalašč, ja saj si zanalašč najbrž, se zdaj tolažim s tem.

je dovolj tukaj za prebrat, kaj tebi dogaja, madona, čist nobenega bloga ne rabiš. x:Dx že s piciklom se zadosti odštekano vrši. x:Dx

ajd xrainbowx

evo... pribrcu domov... sem se mislu it sam mal pokazat... jok, fige mige... dila pela... x:px

ma ja... kaj jaz te to vem... sam blazince se res prilegajo telesu tko, da ti dres čist u ritko zles x:Dx x:Dx x:Dx Sem se spomnu enga vica zdele... ko vozjo Giro ima vodilni v skupnem roza majco, ker je glavni sponzor časopis Gazzeta (al pa dva t-ja) katerega background je roza (ko pri nas finance nagravžna oker)... no, in po reče Mujo Hasoti... lega tile kolesarji so pa res ene same pederčine x:Ix Pa hasoti ni blo nč jasn pa mu pol razlož... ja dej mi puvej kaku je drgač možn da se dveto tipov s pobritmi tacami gon za roza majco... x:Dx x:Dx x:Dx

uhuhuhuhuhu.... x:px

hahaha... a sem te, ha x?x x:px sej drugače nisem tolk jezikav x;)x Ka je ta FUK pri meni v podzavesti nekje že čisto prebleden, v nevemkaterem predalu že... čisto na koncu hodnika... nekje... pa ne FUK... njegov fragment x:Dx

Ma ljudi meni je fino s fukom al pa brez... x;)x

Fernando Pessoa

ma ja... kaj jaz te to vem... sam blazince se res prilegajo telesu tko, da ti dres čist u ritko zles x:Dx x:Dx x:Dx Sem se spomnu enga vica zdele... ko vozjo Giro ima vodilni v skupnem roza majco, ker je glavni sponzor časopis Gazzeta (al pa dva t-ja) katerega background je roza (ko pri nas finance nagravžna oker)... no, in po reče Mujo Hasoti... lega tile kolesarji so pa res ene same pederčine x:Ix Pa hasoti ni blo nč jasn pa mu pol razlož... ja dej mi puvej kaku je drgač možn da se dveto tipov s pobritmi tacami gon za roza majco... x:Dx x:Dx x:Dx

:palec: pa saj res, s tega vidika sami Kekci....

kar se pa podloženih kolesarskih hlačk tiče, jeah se res ne splača šparat, tud če nimaš prostate , čist druga kvaliteta in udobje vožnje....včasih je bila jelenja kožica, pol so pa opral, je blo pa vse ko šmirgl papir, da so jim bila jajčka še bolj obribana... ampak danes je pa to čist druga mehkota "rajding the bajsikl "...zelo zanimivo ne , da tile angleško govoreči jahajo bicikle, mi jih pa peljemo x:o)x

hahaha... a sem te, ha x?x x:px sej drugače nisem tolk jezikav x;)x Ka je ta FUK pri meni v podzavesti nekje že čisto prebleden, v nevemkaterem predalu že... čisto na koncu hodnika... nekje... pa ne FUK... njegov fragment x:Dx

:eek: no ne vem, na tvojem mestu tega ne bi tako na glas govorila, meni mezinec na levi nogi pravi , da si čist navadn erotofob :vragec:

čist verjamem , da te goli fuk pušča brezbrižnega in da te spomin nanj nima kdovekako prijetnega okusa...zategadelj tudi nobene potrebe ne in želje, ponovitve teh dejavnosti....

je pa menda zakrita globoko pod debelo kožo praželja biti sprejet in dajati nežnost in jo sprejemat....

včeraj obsedim v BTC naročim mal tekočine in opazujem ljudi za sosednjimi mizami....v oči mi pade en par...na zunaj nič posebnega, moški in ženska , nič kaj preveč opicanjena, navadna takorekoč, če smo še malo bolj natančni kr eno mal razšlampana.....zmršenih las, etc

se gledata v oči, se božata :eek: , gladita, ona njega po glav in po laseh in on ji poljublja roko....vse tako počas...

ves vrvež trgovskega centra izgine, samo onadva, kr žarela sta.... tiščala sta se skupaj ko dva mokra goloba, zgubljena sred podivjane množice , ki je brzela iz razprodaje do razprodaje....

ja takale osrečujoča norost...kdo bi si potem še želel bit normalen x:o)x

:eek: no ne vem, na tvojem mestu tega ne bi tako na glas govorila, meni mezinec na levi nogi pravi , da si čist navadn erotofob :vragec:

ahahaha... da bi te kera moja bivša slišala... x:Dx

sem meu zdele napisan en artikel, pa sem ga še enkrat prebral in me je prešinlo, da v bistvu ne bi blo razumljivo... pa sem si iz nečimrnosti vzel pravico in ga zbrisal x:px ker je po današnjih libertarnih smernicah vsak odvisen za svojo srečo si pač ne smem domišljati o absolutnosti svojega prava... ker je dobro/slabo, pravilno/nepravilno vedno le miselni proces in nima z dobrim/slabim itd. prav nič skupnega imava prav/narobe prav oba... in ker nisem erotofob s tem kršiva osnovno pravilo neprotislovnosti in jadrava po robu črne luknje metafizike, kjer pa je občudovanje ženskega telesa že zaradi ekstremnih (meta)fizikalnih pogojev praktično nemogoče. S tem je dokazana relativnost človeških sodb. Kakšen Descartes al pa Spinoza bi zaključil v tem stilu... Ker ne nameravam izpodbijati splošno sprejetih norm in resnic in v končnosti svoje osebe sprejemam tudi relativnost svojega mnenja in spoznanja, se na tem mestu eksplicitno odpovedujem vsaki trditvi, ki bi lahko na kakršenkoli način prizadela obča, posvetna in verska čustva ljudi. Zum Riziken und Nebenwirkungen fragen Sie... bla, bla, bla x:Dx

Ja, včasih si zarad svojega mnenja pristal na grmadi... :xx!:

Fernando Pessoa

xrolleyesx aja....bivše bi samo potrdile ,da si :sori:

zato so pa bivše :vragec:

**erotofob se boji izročiti sebe , se nikoli do konca ne odpre...

vezani erotofob, beži in napada....

nevezani tak isto...

partnerju/partnerki razloži da ni ta PRAVA/TA PRAVI

mu privošči še kaj lepšega, tako grozljivo močno ga ljubi, da ga z veseljem prepusti v obdelavo drugim x:o)x

ali nižje klasificirano ga napada in obtožuje, da ne zadostuje njegovim visokim merilom, da bi se mu lahko popolnoma in na vseh nivojih predal

ni kemije, ni dovolj razgledan, ga ne razume, zmeraj najde tisoč in en razlog , če ne drugega, pa prah na polici, al pa pokvarjeno pipo, značajsko lastnost, karkoli nekaj na kar se obesi in potem gricka v nedogled, pa to je samo njegova /njena obramba ker ni sposoben /sposobna dati od sebe kar druga stran pričakuje nežno pozornost, razumevanje, sočutje

kaj naredi bitje, ki spozna , da ne ne more zadostit temu kar zahtevajo od njega

kot prvič lahko zbeži

in drugič lahko napada

tretje možnosti ni, razen če se zgodi čudež in razišče pri sebi, zakaj beži in zakaj napada....na žalost je pa tako ta svet narjen , da vidimo druge, sebe pa ne...

Pa ne sodim te aleluja, sam nit pogovora je pač tekla kakor je , nekak se je dalo razbrati iz tvojih zapisov ,da se sprašuješ katera je prava....

una z dovolj veliki joški ali una k zna kuhat al una k zna filozofirat....

eh pa to ni na mojem zelniku zraslo, to sem prebrala not v bukvah,....če se oni motijo se motim tudi jst x:o)x

pa nobenih hard filingov zarad tega...

sicer pa glih razmišljam kako sem ti posvinjala lepo temo...no , za to mi je pa res iskreno žal

pa morda tud za tist zapis , ki ga nisi objavil, mogoče bi mi odprl oči....

Nimaš se kaj opravičevat, ker imamo hvala bogu svobodo izražanja misli itd., bla, bla, bla... tudi karkoli si misliš o meni ne bo vrglo sveta s tečajev in z oblaki preprilo neba... xcivx meni to zadostuje x;)x

Neki si nataknjena... kaj ti čem razlagat... sej sama veš, da bluziš x;)x

Aja... šla je pa zarad tega, ker nisem prenesu lepotne pike na levi ritnic x:px x:Dx Zraven sem peu pa PLEASE DON'T GO... DON'T GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO AWAY x:Dx

Fernando Pessoa

xrolleyesx

ooooooooooooooooooooooooooooooooom xrainbowx

Nič si nene mislim, nataknjena pa sploh ni ta prav izraz....za sitno ženšče...

nataknjene so ponavad sproščene....napolnjene s hormoni sreče....

mede mi...petek je dan za meteeeeeeeeeeeeeeeeek

:inocent: pa sploh se še opravičila nisem xcivx pa bi se spodoblo in pravično bi bilo....dr. Košiček tak nene ve kaj dosti o odnosih med moškimi in ženskami....pa bodi vesel, sebe sem po njegovi nomenklaturi uvrstila med patološke in ne med erotofobe, erotofobi so še mila oblika deviacij in odklonov xcivx

***Nepogojni odsev

Taoisti označujejo sočutje kot kombinacijo najbolj krepostne energije, ki jo imamo.Pravijo , da sta narava in univerzum zelo neusmiljena, obdržijo se lahko le najmočnejši.Samo ljudje imamo simpatijo do slabosti, ker so slabotni.

Sočutje, ki je najvišja oblika človeške emocije, temelji na sposobnosti vživeti se v čustva drugega (empatiji) , ne pa simpatiji.

Kdor čuti sočutje, lahko ljubi in sprejme svet na njegov lastni način, ne da bi pri tem trpel.

Na nesrečo naša družba podpira mentaliteto samoodrekanja, ki pripelje ljudi do tega da dajejo energijo tudi takrat, ko jo ima njihovo telo na razpolago le malo ali celo nič.Samoljubezen gojena s taoistično prakso ima ugoden učinek na iustvarjanje energetske osnove, s katero lahko zadovoljimo sebe in druge, ne da bi pri tem izčrpali sami sebe. Dati sebe drugim ne sme pomeni dajati svoje lastne esence.

Po mnenju taoitov je ljubezen emocionalna energija, ki izhaja iz srca.Lahko se jo aktivira z zunanjim dražljajem.Prav tako smo sposobni, da prebudimo to energijo znotraj nas samih.

Ko nam je energija dostopna iz nas samih , lahko zadovoljimo naše potrebe po njej.Energijo ljubezni lahko razširjamo in delimo samo , če je z njo bogata naša notranjost. Nekateri ljudje verjamejo, da ima ljubezen svojo vrednost samo, če prihaja od drugih ljudi. Toda prav rada se obrne proti njim, če nimajo za izmenjavo dovolj v sebi.Če ne negujemo ljubezni znotraj nas samih, potem lahko samo črpamo energijo tistih s katerimi smo v povezavi.

Zaupanje je dosti boljša osnova za zvezo kot medsebojna odvisnost.Vendar resnična ljubezen nima pogojev. Morda mislimo, da ljubimo druge zato, ker zadoščajo določenim pogojem.

Toda ljubezen ne prihaja iz tega kar mislimo, temveč kar čutimo, nima nobenih pravil in ne da se jo pripirati, bolj ali manj kot tok vode iz pipe.

Pogoji so samo pravila, ki smo jih uvedli za zvezo.

(Mantak Chia)

Dvom raste z znanjem.

(Goethe)

Zadnja naloga razuma je prepoznavanje ,da obstaja neskončno stvari, ki ga prekašajo.

(Blaise Pascal)

Nu in praksa kaže , da se zaljubimo v takega oziroma tako, ki je v danem času in prostoru podobno energetsko opremljen.....

in ne zaradi ostalih podrobnosti(modre oči, vitek stas, debela denarnica.....)

in potem pride do energetsko hormonske kulminacije....bolje ko sta oborožena bolj divje in strastno zaplamti in se upepeli....

čar je v pripravi gorišča in konstantni dobavi goriva, da tak plamen konstantno in uravnoteženo plameni in ogreva lačne topline....

Ni da bi kaj preveč razlagala , dodala še en kamenček v mozaiku....

Brala kaj pravi gestalt , pa Freud, pa Milivojevič, ....čisti horor....

za nameček pa še BORAT-a pogledala, čist po službeni dolžnosti, o čem se to nek mladina zgovarja....

v glavnem trenutno sem brez mnenja...konfuzno...v tem trenutku sam kak kozarec mrzlega pira pa hladen tuš...da splaknem vse ....

Guest mačona

Pa nič ne štekam, hahahaha. Fragment od FUK-a? Ne vem, nočem si niti zamišljat ... brrrr.

Daj daj, kak se naj jaz, baba krava čustvena naučim živet brez tega, pa da ne bom jamrala nikol več, a a? Ko mi to rata, bom taka: xsrcx x^x (paja :o|o: x:Dx ) Sm pa taka razvalina: :2src: :vio: :eek: :o|o: :2src: :vio: :eek: :o|o: .... pa taka: :V: :sad: :!!: :sad:

Pa nič ne štekam, hahahaha. Fragment od FUK-a? Ne vem, nočem si niti zamišljat ... brrrr.

Daj daj, kak se naj jaz, baba krava čustvena naučim živet brez tega, pa da ne bom jamrala nikol več, a a? Ko mi to rata, bom taka: xsrcx x^x (paja :o|o: x:Dx ) Sm pa taka razvalina: :2src: :vio: :eek: :o|o: :2src: :vio: :eek: :o|o: .... pa taka: :V: :sad: :!!: :sad:

skratka... čist normalna ženska x^x xvrtcx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Guest mačona
skratka... čist normalna ženska x^x xvrtcx

jao, ce se pa tebi zdim normalna ... nisem normalen clovek. pa nenormalen tudi ne. ni vazno, kaj sem. samo SEM. vedno drugacna, a vendarle ista. :palec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...