Skoči na vsebino

MISC

nimbus

Recommended Posts

x:Dx x:Dx x:Dx svašta najboljša misel dneva

men pa dedci smrdijo x:px sam men je vseen, enkrat na teden jih okol obrnemo, dvakrat na mesec pa zbrišemo x:)x

tud ta je mal dvoumen x:o)x

x:Dx x:Dx x:Dx dvakrat na mesc pa nabrišete x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca

jp, švic - navadna slanica. x:)x OK, dokler sam sebi ne smrdiš. me pa vseeno nerviše folk, ki pride v mojo bližino in smrdi. kaj čem, Devička. saj imam možnost, umakniti se. kdaj pa tudi ne. :o|o:

a ušesa si pucaš? :vragec: ker namreč ugotavljam, da si moški ne pucate ušes! ni čudež, da nič ne poslušate! x:Dx

jp, švic - navadna slanica. x:)x OK, dokler sam sebi ne smrdiš. me pa vseeno nerviše folk, ki pride v mojo bližino in smrdi. kaj čem, Devička. saj imam možnost, umakniti se. kdaj pa tudi ne. :o|o:

a ušesa si pucaš? :vragec: ker namreč ugotavljam, da si moški ne pucate ušes! ni čudež, da nič ne poslušate! x:Dx

obvezno... z baby palčkam x:px v bistvu, kar se osebne higijene tiče je pod nujno to in umivanje zob zjutraj. kar sicer ne pomeni, da ne počnem ostalga. ampak, recimo, se je že nardil, da se en mesec nisem stuširal (umival le v kakšnem potoku in ne ornk tuš in to) in sem vsak dan švical ko konj. pa nisem bil zarad tega niti sekundo slabe volje. x:o)x

to pa, da nič ne poslušamo je pa le odraz izkušnje, da nič ne poveste... jaz osebno imam takšne izkušnje, da se z žensko najbloj razumem, ko jo spravljam v smeh. nisem pa še doživel, da bi fural kakšne globoke debate. mislem, prvi ženski k mi bo rekla "čuj, ti... danes sem pa razmišljala o metafiziki", položim rdeči tepih do svoje postelje. (zdej te zabavam) x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Guest VilaSonca

ah, tukaj pa vse drugo odtehta tuširanje. xDDx

hm, zdaj si me pa spomnil na bivšo cimro. je ni maral ne moj bivši fant ne jaz in ona ne naju. x:Dx pol hiše je imela zasedene s svojimi cunjami in kozmetiko, vedno je imela kak prepir z bratom, ker je par ur prepozno prenakazal njen zasluženi keš, torej je morala prestaviti šoping, neki čuden tip je hodil k njej na obisk in jo zalagal kajjazvemčim x:Dx ... skratka, potem je pa zbolela. in sta šli z liubo mamy v Kranjsko Goro k nekemu bioenergetiku. potem je par dni delala terapijo preko telefona z mamy in nosila belo barvo. :vio: jedla je pa sicer vitaminske pripravke ter kos kruha z marmelado na dan. 45 kil. x:Dx nevermind. kar sem hotela, je to, da je enkrat izjavila, joooo, kako bi ona šla v Indijo, AMPAK x!x - kaj pa njeni čeveljčki? :O: :C: :V:

jao. x:Dx

aja, ko sta jo lastnika vrgla ven, je prišel selitveni servis. no, v bistvu 2 kamiona, da so vse odpeljali. x:Dx

aha, pa še tipa mi je hotela speljati. :vragec: je dobila hladen posredni tuš od mene. baje je bila taka: :O:

čuj ti, take bejbe ne boš srečal kar tako. x:)x

zabavaš nas vedno tukaj, ki te beremo, i think. x:)x

jaz se razumem pa s tipom ... ki je isti kot jaz ... kaj pa je to, ne vem. ampak se nama zdi, da sva ista, potem ni kaj več komplicirati. dokler seveda tole videnje istosti traja. x:Dx

ej, a je zadosti, če sem brala Schopenhauerja? x:Dx x:o)x

ah, tukaj pa vse drugo odtehta tuširanje. xDDx

hm, zdaj si me pa spomnil na bivšo cimro. je ni maral ne moj bivši fant ne jaz in ona ne naju. x:Dx pol hiše je imela zasedene s svojimi cunjami in kozmetiko, vedno je imela kak prepir z bratom, ker je par ur prepozno prenakazal njen zasluženi keš, torej je morala prestaviti šoping, neki čuden tip je hodil k njej na obisk in jo zalagal kajjazvemčim x:Dx ... skratka, potem je pa zbolela. in sta šli z liubo mamy v Kranjsko Goro k nekemu bioenergetiku. potem je par dni delala terapijo preko telefona z mamy in nosila belo barvo. :vio: jedla je pa sicer vitaminske pripravke ter kos kruha z marmelado na dan. 45 kil. x:Dx nevermind. kar sem hotela, je to, da je enkrat izjavila, joooo, kako bi ona šla v Indijo, AMPAK x!x - kaj pa njeni čeveljčki? :O: :C: :V:

jao. x:Dx

aja, ko sta jo lastnika vrgla ven, je prišel selitveni servis. no, v bistvu 2 kamiona, da so vse odpeljali. x:Dx

aha, pa še tipa mi je hotela speljati. :vragec: je dobila hladen posredni tuš od mene. baje je bila taka: :O:

čuj ti, take bejbe ne boš srečal kar tako. x:)x

zabavaš nas vedno tukaj, ki te beremo, i think. x:)x

jaz se razumem pa s tipom ... ki je isti kot jaz ... kaj pa je to, ne vem. ampak se nama zdi, da sva ista, potem ni kaj več komplicirati. dokler seveda tole videnje istosti traja. x:Dx

čaki, čaki... vse lepo in prav. sam kako sem te pa jst na tole smotano cimor spomnu, mi pa tut ni jasn. x:Dx

jah... vem da nom sreču kar tako. po drugi stran mamo pa to vsi že v seb tko, da je treba sam tapravga človeka srečat... na primer mene. x:Dx mal se sam zezam...drugač ma vas nimbus rad, vendar vas ne ljubi. x:px x:o)x

bioenergetiki... bela hala... pa to dol padeš x:Dx kramp, motiko pa njivo štihat do nezavesti... to je moj recept. no woo doo magic x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

To je zelo dobra osnova. x:px Zdaj pa poskusi še Lacana - tip ma namreč tak vokabular, da se z nekom, ki ga ni bral, sploh ne moreš pogovarjati :8): .

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Guest VilaSonca
čaki, čaki... vse lepo in prav. sam kako sem te pa jst na tole smotano cimor spomnu, mi pa tut ni jasn. x:Dx

jah... vem da nom sreču kar tako. po drugi stran mamo pa to vsi že v seb tko, da je treba sam tapravga človeka srečat... na primer mene. x:Dx mal se sam zezam...drugač ma vas nimbus rad, vendar vas ne ljubi. x:px x:o)x

bioenergetiki... bela hala... pa to dol padeš x:Dx kramp, motiko pa njivo štihat do nezavesti... to je moj recept. no woo doo magic x;)x

xrainbowx

spomnil si me zato .. ker si bil nekje zunaj in se 1 mesec nisi tuširal in nisi pizdil. no, ona bejba je pa rekla, wuuu, kako bi ona šla v Indijo kar tako, na lastno pest, ampak čeveljčki! brez teh nikamor! x:Dx

meni se zdi, da se bomo mi vsi tukaj prej dočakali groba. x:Dx

se strinjam, delo je najboljša terapija za marsikaj. x:)x trenutno pomagam doma na njivi čistiti buče. maram taka drobcena opravila. če sem lahko v stiku z zemljo, toliko lepše. x:)x

ejejejejej, woo doo magic mi pa ne žaliti! to so resne zadeve. x!x največja magija je največja resničnost.

To je zelo dobra osnova. x:px Zdaj pa poskusi še Lacana - tip ma namreč tak vokabular, da se z nekom, ki ga ni bral, sploh ne moreš pogovarjati :8): .

zaenkrat je čisto dobro, da se ukvarjam s tem recimo, kako smo mi dobili jezik .. preko indoevropske osnove in praslovanščine .. ne moreš verjeti, kako so si jeziki podobni! pravzaprav uživam v učenju! ja! obožujem slovnico! x:)x

potem še Castaneda in indijanci. več pa ne rabim. in še mandale me vabijo k risanju. res dovolj. potem je treba pa še kaj s teleščkom migati, ne samo z možgani in rokami!

Lacan je pa popularen, al?

jaaa... največja magija je največja resničnost. sam woodoo v men proizvaja strah, resničnosti me pa ni strah. x;)x

v bistvu se ravno ukvarjam s teorijo resničnosti. imamo več ravni resničnosti, tj. delnih, relativnih resnic. in med te resnice uvrščam tako ves empirični svet kot vse magije. ni razloga, da bi tisto, česar se ne morem dotaknit in ne vidit, postavil v absolut apriori. temeljna resničost nam je pa po lastnem prizadevanju nedostopna oz. kot pravi wittgenstein, da so meje našega jezika hkrati meje našega sveta in da ko pridemo do te meje, moramo molčati. po zakonih naravne nujnosti tako, kot pade kamen, ko ga spustiš iz rok. ali kot bi dejal sveti tomaž, da nam je razodetje dano po božji milosti. x:Dx pol ma pa še vsak svoje delne resnice, in imamo še prepričanja, da vemo in posledično manipulacije. po tem svetu hitimo kot majhne barke sredu oceana in neutrudno iščemo varnega priveza. in ko že najdeš človeka z "navideznim" privezom ugotoviš, da je njegov svet na hrbtu velike želve, ki sama prav tako plava v neskončnem oceanu. x:Dx

ja, lacana sem si pustil za čas, ko pride na vrsto, zato naj A. več o njem napiše. kolikor mi je znano je kulminacija Heiddegrove misli oz. izhaja iz eksistencializma, njegov najzvestejši in prepoznani učenec je pa naš slavoj. lacan ima po vsej verjetnosti svojo teorijo resnice in prepustimo A.-ju, da se malo razpiše. x:)x

P.S: ej, kaj pol naredite s temi bučami x?x to naj bi bila hrana za pujse a ne x?x kaj pa seme... to se pol prepraži in dobiš bučno olje x?x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Filozofi vseh dežel združite se!

Heglova kritika Kantove teze o morali v Kritiki praktičnega uma.

Pa pohitite, prosim. Gre za življenje in smrt!

:icon16:

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Ja, VilaSonca, jezik je jako zanimiva stvar, še posebno, če izhajamo iz podmene, da ne opisuje sveta, ampak ga ustvarja. Lacan dobro razlaga, kako postanemo subjekti šele v keziku, zato me vedno bolj matra, kaj je pred vstopom v jezik. Resnica? In zato neizgovorljiva? Pokaže še, da je naša nezavedna želja po definiciji nezadovoljiva in nas goni kot navite ure:) Je pa res to en tak izziv prebirati, ker še nisem naletel na nič tako kompleksnega v svoji bralni karieri.

x:px Še Foucault je dokaj enostaven napram njemu. (btw Nimbus, upam, da je na tvojem seznamu tudi Zgodovina seksualnosti (vsaj 1. del))

Nimbus...S Heideggerjem se bom pa malce seznanil prek Hribarjeve Fenomenologije. Se mi dopade...ima med drugimi tudi Levinasa in Lacana v obdelavi.

Filozofi vseh dežel združite se!

Heglova kritika Kantove teze o morali v Kritiki praktičnega uma.

Pa pohitite, prosim. Gre za življenje in smrt!

:icon16:

jaz ti ne morem pomagat. sem še v čistem umu. x;)x

@A. ne, ni. no, zdej je. kar se jezika tiče. fora je, da dejansko mislimo v jeziku. saj tudi rečemo, da razumemo nek jezik, ko v njem razmišljamo. in s čim razmišljamo x?x s kantovimi kategorijami. to je edina skupna točka med ljudmi, ko se pogovarjajo. tako je tudi chomsky ugotovil, določene skupne značilnosti vseh jezikov. ko pa prečkamo ta zid, ta naš svet, pa vstopimo v predmordialno zavest. in to hoče Heidegger in to je počel Heraklit. oni utrganec, ki se je klatil po gozdu in se prehranjeval s travo. to je noro. to bi zgledal tako, da bi stopil pred bajto in jo ne bi razlikoval od okoljnega sveta. hiša in drevo zraven nje bi bila v naši predmordialni zavesti združena v eno. to je crazy. x;)x

@vila... aha. super. bučno olje je najboljše olje za zeleno solato. x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Žal nisem nikoli študiral Hegla, ker me nekoliko odbija. :o|o:

Nimbus: Ja, realnost je norost. Besede razmejujejo. Neko pleme npr. vidi samo tri barve. Hm...Kantove kategorije. Kavzalnost je sigurna konstitutivna za svet. Men je blazno fino, ko Wittgenstein navaja primer, ko pokažemo nekemu divjaku mizu, on pa nima tega koncepta, ampak samo koncept oltar...Kaj torej imamo, mizo ali oltar?

Še ena misel: Miza je lahko takšna, da je na njej kozarec ali pa da ne njej ni kozarca, ko pa ni ne eno ne drugo, je pa tisto, kar res je. xDDx

a si bral malega princa, ko na prvi strani nekako iz kače naredi klobuk x?x na tisti majhni strani, z malo besedila in velikima risbama je zajeta vsa problematika človekovega spoznavnega aparata. na tisto sliko imaš lahko predavanja na kantove kategorije, descartesov cogito, wittgensteinovo preslikavo logičnega prostora, aristotelove kategorije, platonove ideje, heidegrovo tubit in še in še. ti bi lahko dodal še kakšne koncepte iz vzhoda... ampak vse skupaj se vrti okoli vrele kaše, ki so jo baje samo redki videli. koliko redkejši so šele oni, ki so se z njo opekli. x:px mi pa še kar skoz in skoz žulmo svoje sendviče. x:Dx dons sedim s frendom v parku in gledava ljudi in mi reče: "lega, pa če pogledaš enga normalnga človeka, pa to je ko kup dreka. x:Dx nonstop se mu neki mudi, živčen, s šihta domov divja, ko da se gre za življenje in smrt, ko pride domov se pa vsede pred tv in sitnari po celi dan." sam sicer nisem hotu bil tako konkreten in se samo modro pritrdil: "ja, jeba je." x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Evo, kje se Lacan najde pri Heideggerju:

Kjer manjka beseda, tudi stvari ni. Ko je najdena imenujoča beseda, je najdena tudi stvar sama. Bit ustvari šele beseda.

Heidegger v Hribarju :vio:

Bluzite. Citirate prebrano od nekih kao filozofov, pa vam ne proradi - za opravičilo, ker ni nič vašega.. berete folk ki je kaj spoznal, saj prav.. Itaq. Like me.. Ampak za razliko od mene ne poveste, kdaj več ne jebete nekaj od citiranih, kako ste jih videli..

Ne vem kdo mi gre bolj na živce tipi, ki berejo modre in profaund kao ljudi al tipi ki se slinijo nad luštnimi bejbami, medtem ko imajo nekoga doma, ki je kao tečen.. :sori:

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Evo, kje se Lacan najde pri Heideggerju:

Kjer manjka beseda, tudi stvari ni. Ko je najdena imenujoča beseda, je najdena tudi stvar sama. Bit ustvari šele beseda.

Heidegger v Hribarju :vio:

potem obstaja povezava wittgenstein-heidegger-lacan x;)x jaz sem malo z wittgensteinom obseden trenutno. isto, ko pišeš ti tule o ontološki primarnosti besede pred stvarjo. po W. je struktura sveta prav takšna, kot je struktura našega jezika. tista rudimentarna, tj. implicitna (ki jo ne moremo eksplicirati z nobenimi novimi izrazi) gramatika ustreza stvari na sebi - noumenonu. med jezikom in svetom se vrši samo funkcija preslikave; barvna funkcija preslikava barve, zvočna zvok, taktilna čute itd. lahko, da je veliko svetov. lahko se en svet kaže na veliko načinov. vendar vidimo mi ta svet samo v strukturi našega jezika, to pa predvsem zato, ker razmišljamo v njem. zato so meje našega jezika, meje našega sveta. in ker ne moremo priti do stvari na sebi, tj. do noumenona, ker jezik s katerim opisujemo svet, ne more preučevati, opisovati samega sebe, so vse besede odveč, so vsa rekanja v prazno. od tu njegov notorious citat... o čemer ne moremo govoriti, o tem moramo molčati. govoriti pa ne moremo o ničemer - vsaj kar se resničnega sveta tiče... kot je bilo napisano.

W. je res tako lepo spesnil tisti traktat, da ga kar ne morem spustit iz misli. ampak se vse nanaša na kanta. na našo kognitivno vpletenost pri spoznavanju sveta. koliko, kako, kdaj in kako? sej, se mi zdi, da so potem vsi thinkerji v 20. st. nekako vlekli to kognitivno nit. je bolj malo onih, ki se še vedno trdno zavzemajo za pozicijo objektivnega, zunanjega sveta, ki obstaja neodvisno od nas... tisti strogi eksternalizem. to je bolj področje fizike itd.

ah, bo že. če dobiš še kakšen preblisk o heideggru, si seveda vabljen h komentarju. x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Namerno (nemarno?) zignorirana from Nimbus?

nemarno x:Dx

ah, ne. samo ne morem se preveč z mnenji drugih bavit. pol je manj časa za želje mojih udejstvovanj in ustvarjanj. veš, da si vedno vabljena tule. x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

nevem točn kaj ti misliš pod izrazom "žge" x:o)x x:o)x jst ga sicer rad žgem in jih rad žgem... x:Ix x:Dx x:Dx

ne tako glasno...da nimbus tebe ne nazge x:Dx

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Ja, to tudi mene zanima...Kje so še kakšni realisti, kajti s pojavom Wittgensteina ali pa še prej Sausserja, človek več ne govori jezika, ampak jezik človeka.

Lacan ni lingvistični redukcionist, čeprav bi mu kdo to na prvi pogled očital. Ima zelo zanimivo tezo, kako je cena za vstop v Simbolno (jezik) izguba samega sebe in ta manko biti je konstitutiven za subjekt. Hribar pa dobro pokaže, da Lacan nima razčiščene pojme o biti in eksistenci. Valda ga primerja s Heideggerjem in raznimi modusi biti in eksistence...Bom o Heideggerju kar v Fenomenologiji prebral, ko bom imel čas :inocent:

Vprašanje je, če je možna izkušnja subjekta iz časa pred vstopom v jezik...Jaz bi rekel, da je. Ampak a temu potem lahko rečemo subjekt ali sploh karkoli. pO mojem ne....

Ja, to tudi mene zanima...Kje so še kakšni realisti, kajti s pojavom Wittgensteina ali pa še prej Sausserja, človek več ne govori jezika, ampak jezik človeka.

Lacan ni lingvistični redukcionist, čeprav bi mu kdo to na prvi pogled očital. Ima zelo zanimivo tezo, kako je cena za vstop v Simbolno (jezik) izguba samega sebe in ta manko biti je konstitutiven za subjekt. Hribar pa dobro pokaže, da Lacan nima razčiščene pojme o biti in eksistenci. Valda ga primerja s Heideggerjem in raznimi modusi biti in eksistence...Bom o Heideggerju kar v Fenomenologiji prebral, ko bom imel čas :inocent:

Vprašanje je, če je možna izkušnja subjekta iz časa pred vstopom v jezik...Jaz bi rekel, da je. Ampak a temu potem lahko rečemo subjekt ali sploh karkoli. pO mojem ne....

jaz bi rekel, da je to primordialna izkušnja. subjekta tam ni nič več. če mene vprašaš je to področje razvetljenosti, če ta izraz kaže na premostitev singularnosti. zato bi si v takšnem primeru človek lahko samo zaželel, da bi vse pozabil kar se je do zdaj v življenju naučil. ker, vse kar človek ve in zna po defaultu in izkušnji, je namenjeno njegovemu telesnemu preživetju, ki pa bi bilo za to izkušnjo povsem irelevantno.

kar se jezika tiče je zanimiv tudi janezov evangelij, ki se začne z "na začetku bila beseda in beseda je bila pri bogu in beseda je bila bog." to bi lahko razumela tudi tako, da nas je bog omejil s spoznavnim področjem, ravno s tem, ko nam je dal sredstvo spoznavanja (jezik). oz. če gremo še v genezo, si lahka razlagamo, da smo s sadežem iz drevesa vsega spoznanja z enim jabolkom ugriznili le v del vsega spoznanja s katerim smo se ravno s tem tudi omejili. torej, če je bila na začetku beseda, je to smiselni stavek za človeka, ker on sam ne more pokukat v "predbesedo". ampak to pa še ne pomeni, da je bog samo beseda. lahko je še n-stvari, tj, ima n-sadežev na svojem spoznavnem drevesu. x:)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

zdele bom naredu en test. in postam klele, da bojo datumi na vidnem. zadnje cajte se mi ful kažejo simboli. v sencah skos drevo itd. in to povsem razločno. le slepec bi lahka to spregledu. no in evo. jutri imam izpit. ful je težek zato, ker je miljon literature. dragi moji, bit, bivanja, bistvene biti, bivajoče in podobno mi že rine skoz ušesa ven. x:Dx in če bi dau knjige po dolgem, bi pršu do tokia. majke mi. x:Dx vpraša pa lahka vse. A MA VSE. no, in dons sem js mal zabluzu in mislem nočno užgat. si nardim kofe, domača tuska kafa, da bom ja ornk podočnjake meu x:px in se mi na oni fini penci, ki je btw najslasntejši del kave, izriše čista osmica. x:Dx in sedaj postavljam, jaz, spodaj podpisani nimbus philosophicus osebno, celo stvarstvo na test, naj odgovori nam brezglavim puhoglavcem na končno vprašanje: ali svet deluje po usodi (determinizem) ali po naključju (vuhmepišiizem) x?x

jutri vam povem odgovor x:Dx zdej grem pa na dilo x:px

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...