nimbus 9. september 2008 Avtor Prijavi Deli 9. september 2008 ti držimo pesti. pa odgovor nam posreduj, če po srečnem naključju uspeš izvedeti. osem Bog JE Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 9. september 2008 Prijavi Deli 9. september 2008 res? čestitke!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. september 2008 Avtor Prijavi Deli 9. september 2008 res? čestitke!!! ja, sej sem biu kar veseu. sam me cajt preganja in ni blo cajta sploh za veselje sploh. možgani shiftajo misli z levo na desno, da vse uredim v nič časa z minus nekaj sredstvi. ampak, da se navežem na zgoraj... zanimivo kako stvarstvo deluje, kajne Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 10. september 2008 Prijavi Deli 10. september 2008 vedno, ko kakšno breme pade od srca, so hecni občutki. da pa ni časa .. hm, si ne predstavljam .. edino pol .. ostane praznina .. velika sreča in pol praznina. zanimivo. saj ni nič takega ... še več takih osemk, pa devetk pa desetk tudi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 10. september 2008 Prijavi Deli 10. september 2008 Čestitke Bog Je. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 24. september 2008 Prijavi Deli 24. september 2008 Sem bral v eni knjigi, kako dobro se kultura naroda vplete v podnapise tujih filmov. primera: V Gone with the wind Gable reče Vivien: Frankly, I don't give a damn. na Japonskem, kjer je človek živa vljudnost je bilo to prevedeno takole: Mislim, da je med nama kanček nerazumevanja. pa še iz Casablance, slavni stavek: This is the beginning of a beautiful friendship. Kitajci so to prevedli takole: Zdaj pa tvoriva novo celico protifašističnega odpora. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 25. oktober 2008 Prijavi Deli 25. oktober 2008 Tole je pa tako dobro, da je treba podeliti z občevstvom Berem, da je leta 1450 nek Antoninus iz Firenc sestavil listo vseh ženskih pregreh oziroma Alfabet ženskih razvad:1. Avidum animal - pogoltna žival2. Bestiale baratrum - zverinsko brezno3. Concupiscientia carnis - hotljivost mesa4. Dolorosum duellum - boleča dvojnost5. Aestuans aestus - strastna strast6. Falsa fides - lažna zvestoba7. Garrulum guttur - klepetavi jezik8. Herrinys armata - oborožen bes9. Invidiousus ignis - goreče zavidanje10. Kalumniarum chaos - izvor čenč11. Lepida lues - zapeljiva kuga12. Monstruosum mendacium - pošastna laž13. Naufragii nutrix - vzrok brodoloma14. Opifex odii - razpihovalka sovraštva15. Prima peccatrix - prva grešnica16. Quietis quassatio - hujskač17. Ruina regnorum - uničevalka vladavin18. Silva superbie - gozdovje prevzetnosti19. Truculenta tyrannis - zlovoljna tiranija20. Vanitas vanitatum - Oholost oholosti21. Xantia xersis - neusmiljena fanatičnost22. Ymago idolorum - podoba idolov23. Zelus telotypus - ljubosumno zavidanje Pa smo čez abecedo.... Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. oktober 2008 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2008 iz kere knjige je to mene pa bolj zanimajo moške razvade... na primer: 1. Libido Egotripusali pa2. Feltnus Fides ... in še in še in še... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. oktober 2008 Prijavi Deli 26. oktober 2008 iz kere knjige je to mene pa bolj zanimajo moške razvade... na primer: 1. Libido Egotripusali pa2. Feltnus Fides ... in še in še in še... A veš, da ne piše, da bi to izhajalo iz kakšne knjige. Piše samo in 145 Antoninus of Florence drew up the Alphabet of female vices. Knjiga, ki to povzema, pa je Paul Verhaeghe - Does the woman exist?...lol feltnus fides...pa ja ne pričakuješ od ecclesie universalis, da bi našla kakšno pomankljivost pri gospodarjih stvarstva. btw, A poznaš slučajno Otta Weinengerja, tistega filozofa, ki je napisal Spol in karakter, kjer direkt pove, kaj si misli o ženskah in Judih, nato pa se še isto leto ustreli v sobi, kjer se je stegnil tudi Beethoven? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. oktober 2008 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2008 A veš, da ne piše, da bi to izhajalo iz kakšne knjige. Piše samo in 145 Antoninus of Florence drew up the Alphabet of female vices. Knjiga, ki to povzema, pa je Paul Verhaeghe - Does the woman exist?...lol feltnus fides...pa ja ne pričakuješ od ecclesie universalis, da bi našla kakšno pomankljivost pri gospodarjih stvarstva. btw, A poznaš slučajno Otta Weinengerja, tistega filozofa, ki je napisal Spol in karakter, kjer direkt pove, kaj si misli o ženskah in Judih, nato pa se še isto leto ustreli v sobi, kjer se je stegnil tudi Beethoven? ojoj... zdej je vprašanje. lahka, da se je ustrelil zaradi metafizičnih vzrokov, tj. svoji temeljni nelagodnosti bivanja pač ni videl konca, in to je ok. vsaka poteza je relevantna, tako gambiti kot žrtve. ker knjige nisem prebral, ne vem. če je pa naredu konec zaradi prav neke ženske, ki je naredlia prav nekaj to in to, tj. ga verjetno ni izbrala izmed vseh ljudi na tem svetu, kot enega in edinega, on pa to ni mogu preživet, to je pa mal smešn. btw. a je beethoven umrl naravne smrti a si bral kdaj londona in njegov avtobio. roman "martin eden" ej, tko ko je pa tam samomor opisan, pa dol padeš. to knjigo moraš brati obvezno v pritličju. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 27. oktober 2008 Prijavi Deli 27. oktober 2008 ojoj... zdej je vprašanje. lahka, da se je ustrelil zaradi metafizičnih vzrokov, tj. svoji temeljni nelagodnosti bivanja pač ni videl konca, in to je ok. vsaka poteza je relevantna, tako gambiti kot žrtve. ker knjige nisem prebral, ne vem. če je pa naredu konec zaradi prav neke ženske, ki je naredlia prav nekaj to in to, tj. ga verjetno ni izbrala izmed vseh ljudi na tem svetu, kot enega in edinega, on pa to ni mogu preživet, to je pa mal smešn. btw. a je beethoven umrl naravne smrti a si bral kdaj londona in njegov avtobio. roman "martin eden" ej, tko ko je pa tam samomor opisan, pa dol padeš. to knjigo moraš brati obvezno v pritličju. Beethoven naj bi umrl od zastrupitve s svincem, ne vem pa, a se je sam ali so mu pomagali...Londona nisem bral....živim pa malce previsoko, da bi si upal. Žižek ima zanimivo idejo, ki bi jo lahko podprl...Da se državljanom omogoči diskreten in miren samomor, potem ko komisija ugotovi, ali gre samo za trenuten afekt ali za pravo metafiziko. Nekaj takega so že imeli v republikanskem Rimu...dobri stari časi. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. oktober 2008 Avtor Prijavi Deli 27. oktober 2008 Beethoven naj bi umrl od zastrupitve s svincem, ne vem pa, a se je sam ali so mu pomagali...Londona nisem bral....živim pa malce previsoko, da bi si upal. Žižek ima zanimivo idejo, ki bi jo lahko podprl...Da se državljanom omogoči diskreten in miren samomor, potem ko komisija ugotovi, ali gre samo za trenuten afekt ali za pravo metafiziko. Nekaj takega so že imeli v republikanskem Rimu...dobri stari časi. ja, sej... to je v bistvu evtanazija. edin, če me kdo prepriča, da je fizična bolečina močnejša od psihične. komisija ugotovi grem enkrat k dohtarju, u glavnem, meu sem ene probleme. pa nisem ne vem kaj pričakoval, tud dohtarja nisem poznal, ampak je imel tip napedenano tehniko, da je dal pacientom za tuhtat. kao, poleg tablet še psiho terapijo in pol kar pokaš od zdravja. no, in ko pridem prvič ke mi da naslov za esej... nekaj v zvezi s popolnostjo itd. bla bla bla. jaz seveda to resno vzamem, mu napišem kompletno eksplikacijo problema, tip pred mano to prebere, me pogleda in reče:"teb morm čist iskren puvedat. neozdravljiv si." zdej pa mal zares. če družba pač deluje po tržnih zakonitostih in je človek samo še delovno sredstvo za zadovoljevanje luksuznih potreb manjšine, praktično vprežna žival, suženj, potem si pač ne moremo domišljat, da bi nam pustili to svobodo. ker ljudje bi jo koristili in to bi bil največji nihilizem v zgodovini človeštva. že sedaj si domišljamo da smo činitelji odločitev. moralnih sodb se sicer vzdržujem, ampak narava nujno poskrbi za ravnotežje. in če zadnji člen v prehranjevalni verigi nima svojega sovražnika, si to postane sam sebi. in tu mislim čisto fizično življenje. zdej pa neki prav za one z metafizičnim problemov. danes gledam cenik univerze v ljubljani. skoraj vse po tri čuke na letnik. pol pa naletim na univerzitetni program študija fizike. slabih štirsto flik, dragi moji. cifra kar sili v ospredeje iz seznama. a si ti to predstavljaš. kvaliteten študij fizike za džabe. tko, da če ste v metafizik prišli do neizpodbitnega konca o koncu samem, bo fizika za vas mačji kašelj pa še možgančki se bojo mal ohladil. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. november 2008 Avtor Prijavi Deli 21. november 2008 sneg bo. nabutal ga bo na tone. komaj čakam. grem takoj ob priložnosti gazit v hribe. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. november 2008 Avtor Prijavi Deli 27. november 2008 jutri ga bo pa tolk nabutal. že kar vidim. leta 1952 je bilo pri nas marca toliko snega, da bi mi segu do vratu. to je morala bit idila. tekaške smučke, pa gas. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. november 2008 Avtor Prijavi Deli 28. november 2008 oooooo, komi čakam. do grla ga bo danes, do grla Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 28. november 2008 Prijavi Deli 28. november 2008 otroče neučakano sej bo pr nas je že ...polno bele svinjarije pa vse zimske metle pa lopate v pogonu, pa musklfiber od kidanja Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 29. november 2008 Avtor Prijavi Deli 29. november 2008 otroče neučakano sej bo pr nas je že ...polno bele svinjarije pa vse zimske metle pa lopate v pogonu, pa musklfiber od kidanja UHUHUHU... zdej ga pa je. lia, zdej greva pa lahka gazit. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 29. november 2008 Prijavi Deli 29. november 2008 nisva si usojena, da bi gazila, z lahkoto te pa okepam ampak nič se ne boj čas in prostor te ščitita in poskrbita , da sva na različnih krajih in razlčnih časovnih obdobjih v varni medčloveški razdalji, čisti luksus tako rekoč... evo, danes nabirala cvetoči svetlo nežno moder rožmarin, flurescentno plave neke sorte loborikove vršičke, pa čist navadno trnje z rdečimi bunkicami za adventni venček - evo letos bo moj venček mediterantski avtohtoni bio brez sparove in bauhausove zlate nesnage pa s s krampom tolkla po skalah- zelo sproščujoče, na kar sem se prvič v življenju lastnoročno solo uporabila ročno žago in prežagala dilo to pa je zmaga nad samim seboj in zdaj sem tu in zunaj je zima in zunaj je mraz in vse je belo in veš kaj je največji nesporazum, to življenje samo toliko lepega , česar še nikoli prej nisem opazila, sem mislila da je tisti rdeči plastični kič plod bujne domišljije zdaj pa vidim , da samo oponašajo naravo in to navadno trnje in da ima vsaka reč svoje obdobje lepote, pa vendar večino zamudimo, ker prihajamo ob napačnem času na oglede....in vsaka rastlina , še tista ki je v vročem poletju najbolj neugledna in navadna se takole v zimskem obdobju spremeni v svoje nasprotje in čist za konec , sedim v prehitevajočem avtu, zakinkam in ko odprem oči, šofer bremza in bremze ne primejo, pred nami kripa od mrge- čelno trčenje in edina misel je bila a zdaj je pa to- to ende nič drugega , utrujena od celega dne s krampom in dilami v rokah , se tud panika ni imela možnost zavleči vame bemu, ko je bilo vse mimo sem sama sebi rekla sam to : En čik bi se prilegel..... in potem me je dete pobožalo in ne pomnim kdaj sem nazadne koga tako nežno in z občutkom pobožala....ja z hrapavo in smolasto roko , ma kaj roko, lopato.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. november 2008 Avtor Prijavi Deli 30. november 2008 zdaj, ko vem, da si ti v bistvu še mlado dekle , mi ta čas in prostor prav nič prav ne pride. smo pa res "les miserables". ko ga že malo vrže, je naslednji dan takoj od juge. ampak nič ne de, zima je še dolga. sem imel pa včeraj tudi sam tako eksistencialno doživejte. vlečem švas aparat čez delavnico in malo je manjkalo, da ne bi zbil ventil na bombi. in v duhu se mi naenkrat zazdi ogromna eksplozija in kar čutim kako me trga na koščke. pa sem čisto sproščeno razmišljal o tem, kako bi bilo... ampak z občutkom, da je vseeno bolje, da sem tu in zdaj, kot pa, da me ne bi bilo več... vsaj v tej obliki. življenje je lepo ravno zato, ker je nespoznavno. sam bog ve kaj tiči za tistim kamnom in kaj za plevelom na robu ceste. pomislite, ko vidite kakšnega starejšega človeka, si mislite, ah starček bogi tako, kot rečete ah kamen mrzli in plevel nezaželjeni. a ko ti starček pove svojo zgodbo, vam ogreje srce, razširijo se vam zenice in v duhu postanete radovedni. v sled svoje nevednosti ga vprašujete in vpijate njegove odgovore v lastne izkušnje in na koncu, ko vam v zaokroženosti celote predstavi svoje življenje, bi ga najraje objeli. enako se dogaja s kamnom in plevelom ob robu cestišča. zato pa pravimo, da naj bi hodili naokoli z odprtim duhom. lia, prišel bo čas, ko te bom naribu... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. november 2008 Prijavi Deli 30. november 2008 zdaj, ko vem, da si ti v bistvu še mlado dekle , mi ta čas in prostor prav nič prav ne pride. smo pa res "les miserables". ko ga že malo vrže, je naslednji dan takoj od juge. ampak nič ne de, zima je še dolga. sem imel pa včeraj tudi sam tako eksistencialno doživejte. vlečem švas aparat čez delavnico in malo je manjkalo, da ne bi zbil ventil na bombi. in v duhu se mi naenkrat zazdi ogromna eksplozija in kar čutim kako me trga na koščke. pa sem čisto sproščeno razmišljal o tem, kako bi bilo... ampak z občutkom, da je vseeno bolje, da sem tu in zdaj, kot pa, da me ne bi bilo več... vsaj v tej obliki. življenje je lepo ravno zato, ker je nespoznavno. sam bog ve kaj tiči za tistim kamnom in kaj za plevelom na robu ceste. pomislite, ko vidite kakšnega starejšega človeka, si mislite, ah starček bogi tako, kot rečete ah kamen mrzli in plevel nezaželjeni. a ko ti starček pove svojo zgodbo, vam ogreje srce, razširijo se vam zenice in v duhu postanete radovedni. v sled svoje nevednosti ga vprašujete in vpijate njegove odgovore v lastne izkušnje in na koncu, ko vam v zaokroženosti celote predstavi svoje življenje, bi ga najraje objeli. enako se dogaja s kamnom in plevelom ob robu cestišča. zato pa pravimo, da naj bi hodili naokoli z odprtim duhom. jao, to glih ni eksistencialno doživetje.....to je hoja po robu kar se pa ribanja pa kepanja tiče, je pa tak, ko se nehaš kepat pa ribat, te si star dokler se lahko še tak špilaš, te veš ,da si še vreji....no kar se kneipanja tiče pa ne pozabi, tudi bosih nog teči po novozapadlem snegu, mehkem je božansko...ne po zaledenelem, takle pod noč ko pada mehek sneg, tak da te niši ne vidi, kr drgač pridejo oni z jopičem pa te pelajo viš, prejšnje tedne sem se dajala s tem, kako klinčev je lajf z menoj, pa kako je grd...pa tak. Vsak se pri mojih letih sreča z obračunavanjem preteklosti in dejstvo je , da so oni , ki mi odkrito povejo da sem stara, v prvem trenutku zdijo grdi, umazani , zli.....pa si mislim kaj bi ga neki koštala ena mala , drobna laž...pa bi mi zategnjenc polepšal dan, bi reku ko sem fejst pa fajn, pa da nikak si ne bi mislu , da sem že tak stara, ali jebiga gremo dalje, tipo me pač postavil na realna tla no in potem sem se žrla, da namesto , da bluzim,pa pesmice pišem, da nea raje dnar na kup grabim...ne to bi blo nekaj, da bi trgovala z enkratnimi finančnimi produkti, pa bi zdaj imela enih 50000 EUR čiste zgube ne, sam bi pa še vseeno nek bil, en lep kupček ojrčkov...pje jih je blo ko smetja razno raznih finančnih svetovalcev,. pa sem se jih izogibala ko hudič križa, mar bi pljunla v roke pa malo z glavo delala in ne z rokami.. no in potem me vsekalo po pukli, da tule v neposredni bližini umira in pol me je žrlo, a naj se vtaknem al se naj ne vtaknem s svojimi globokoumnimi fintami, kak ubežat bolečinam bolezni pa napredovanju raka, jst nebodigatreba brez formalne izobrazbe, ta ki umira, pa dohterca z diplomo...in sn šla, kr tko , vlekla s seboj hrustanec morskega psa in neko sranje od vitaminov in dala iz rok fotru njenemu, tak z radostjo vzel pa take lučke se mu v učkah prižgale, kje bil naj taprvo prestrašen da je ta mali kaj všpičo. pa da sem se prišla žalit pa pritoževat čez njega, da si je pol kr odddahnu pa zacvetel , k sem mu rekla , da je toti mladi dečko car od carja, in najbolj simpatičen in najlepše vzgojen dečko kar jih srečujem no in zdaj sem pometala . pucala in drgnila in iz onega plevela, trnja , loborik in borovih vejic spravila skup adventni venček in pole sem še ta prvo svečko prižgala čuj tak je blo praznično, fajno, sicer mogoče kakim estetom lih ni, ker ni vse simetrično pa pozlačeno, sam meni je tak fajni, da še nobeno leto ni bil tak lep, pa veš kak to diši , ko je rožmarin not **** Pa morm ti povedat, da je prav fajno te čitat. Sploh one športne novice pa poročila. Pol dobim slabo vest, pa se še jst premaknem . V tej zadnjih tednih leta mam še eno dolgo fuspopotovanje nardit in je že skrajni cajt , da se discipliniram in začnem redno trenirat, sm že čist pomehkužena....toto plesanje sicer čist fajn trikrat na teden trajbam, sam treba, še malo čez drn in strn na friškem lufti, da vse temne misli izparijo vun ko švicam. Pa še eno velko odločitev morm sprejet, kaki bicikl si naj kupim. So me keširal za rojstni dan, zaj se morm pa odločit...kakiga in problem je ker sem tako zahtevna, da hočem dobrega, viš nečimernost pa tota ni sam babja, tud dedci to poznajo. Ker bi se kamot lahko vozila s kakim čist povprečnim bičikletom, pa ne - hodim gledat same take , ko so čez štiri cifre zapisane. Eh, bo že...... še malo prespim Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. december 2008 Prijavi Deli 1. december 2008 Čuj lia - brezveze da kompliciraš z nekim biciklom - ker pol se boš pa opet žalila, da so ti ga fkrali sem najprej šlampasto in na brzake prebrala, ko si pisala o napredovanju raka, me kuj stisnilo tam neki pri želodci, pol pa se skulirala in šla še enkrat v čitanje...oddahnila ker nisi ti (čeglih toliko jeze vun sproščaš, da me že strah malo zate) ino vesela, ker si šla z rocnejami na pomoč. Klinc pa formalna izobrazba, srce je pa le na pravem mesti. pa da si čisto vredik preživela čelno trčenje - ni še tvoj čas bejba..ko bo, boš itak vedela.pa nič se nea sekiraj, ker nisi uspela izgubiti 50000 evrof... piši še naprej raje pesmi, migaj z ritjo pri tistem tvojem plesi, pa seveda hodi. (naš pes rabi vedno manj šetanca, se mi to nekam na riti tudi že pozna) pri nas tudi sami delali adventni venček. Ponavadi ga dela gospodič - za razliko od mene ima zelo močan estetski čut in mu tole vedno rata - meni ponavadi razpade...ampak letos odpovedal na celi črti. Najprej bilo treba iti po zelenjavo(njegove besede), sma šla kao na sprehod...nobene pametne smreke ni bilo videt, ker letos sem zagrozila z izobčenjem, če samo kdo pomisli, da mojo lubo grmičasto srebrno smreko samo pogleda s totim namenom...pa je bilo pol tam enih par cipres...dedc stražil, jaz kradla..on seveda nič kriv...pretaknili pol doma celo bajto, ko iskali lansko slamnato osnovo...čuda stvari med iskanjem še našli, ki niso imele nobene veze z adventom...in pol ga najdem -v kurilnici. valjda sem že obupala nad njim ali kaj...v glavnem - dedcu letos tole ni šlo ama nič od rok in sem se ga na koncu lotila jaz. Ta mlajša dala par koristnih nasvetov..in celo ratal. ne čisto bio, ampak tak fajn domač Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. december 2008 Avtor Prijavi Deli 1. december 2008 Pa še eno velko odločitev morm sprejet, kaki bicikl si naj kupim. So me keširal za rojstni dan, zaj se morm pa odločit...kakiga in problem je ker sem tako zahtevna, da hočem dobrega, viš nečimernost pa tota ni sam babja, tud dedci to poznajo. Ker bi se kamot lahko vozila s kakim čist povprečnim bičikletom, pa ne - hodim gledat same take , ko so čez štiri cifre zapisane. Eh, bo že...... še malo prespim veš kako je s tem. js sploh ne kompliciram več. najprej pogledam kolk sploh lahko dam in pol kupim tisto kar se za to sploh dobi. in lia, ko kupiš bajk da mi javiš, da greva na en rajd. u izi. mater, zdele sem napisu cel kup besed a sem zbrisal vse. imam čist preveč za povedat in čist premal besed. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. december 2008 Prijavi Deli 1. december 2008 čuj Nimbus, jaz si že s plenic vun bajke sposojam, ker so se okoli mene skoz vozili s fajn bicikli, ma so celo dirkali, tak ni bil problem nikoli....zaj so pa itak vsem zrasli birbauhi, pa se tak razen za volan, ne morjo več nikjer vsest tak da furam skoz, sposojene sicer ali jebiga, se počutim mal odbito, ko se s par destletji staro specialko furam, pa malo me iritira k ne morm , čez drn in strn,ampak sam po cestah....tak da ni blema, sam za zment se je , ko ti bo za panoramske furice škoda , da si zbrisal napisano **** ej Nat, pa to so froci usjali, ne jst sam bemu sunce še oldtajmerja od ta starga fotra, skoraj nič voženga ja toto z rakom je pa tak, že malo v genih, bemu, pa zaj mi vsak reče, saj ga nisi nikoli imela, bi bila že pod rušo...ali jebiga, jst vem , da sn jih v tri krasne poslala, ko so rekli, da me bojo rezal....potlej me je pa en šlosar zrihtal, tak da me je najprej fino nazjal ko malo opico....tak da ko sn prvič, šla k njeemu, sm dam prišla, pa javno oznanila , da je to prvič in zadnjič, da sn šla k njemu, pa mu še plačala za to da me je nakuru... bemu, mi je reku, da si naj podstreho v glavi pometem, potlej me je pa čohal, pa masiral pa za noge obešal, ja pje , lepi cajti, v glavnem tip je car, pa sam sebe je zrihtu, so mu hotl nogo pa želodec odrezat, pa ma še vse enkrat potlej pa sedim v čakalnici pa se ena babnica prjoče vun, pa prkrevsa ven komaj, tak čustveno napeto blo, pol pa ga le vprašam kaj te blo to, je reko moj šlosar tiho bodi, shodila je po sedmih letih Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 Hvala bogi za šlosarja, se ni ama nič zlagal - najprej dile spucat(pa nimam smuči v mislih) pol pa vse ostalo.Glavno, da mu je ratalo.Ker moja mati šla do šlosara enega takega majnfajnega in fajn plačala, pa ji je vrat zj. Oz. za ziher morala za 14 dni v bolnico, da so jo sploh k sebi spravili.tak, da sem jaz tu okoli šlosarjev malo previdna.In ni vsak šlosar tudi dober šlosar Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 2. december 2008 Prijavi Deli 2. december 2008 to je to človek treba kar nekaj šlosarjev zamenjat pa velko sreče mora met , da preživi vse njihove tretmaje, švasarij, pa žaganja, pa piljenja ja sam tak je...dokler ne probaš ne veš mene sam ta nemoč pa vdanost pa obup, tega ne prenesem, se treba fajtat, ne pa čakat da pride ona s koso pa itak na koncu vmreš zaradi stranskih učinkov zdravljenja Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.