Antoninus 19. februar 2009 Prijavi Deli 19. februar 2009 Nezavedno je strukturirano kot govorica Drugega. Danes izvedel, da se vaša predavanja začnejo šele drugi teden Bom pa ziher šel Identiteta in želja sta posredovani od Drugega in potem nam rečejo bodi to kar si resnično ti in odkrij, česa si zares želiš Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Še malo psihoanalize. Žižek o odsotnosti očetovske funkcije pri Slovencih: Sleherna tuja ženska še vedno deluje kot izdajstvo pravega incestuoznega objekta - matere, saj nas Zakon ne more iztrgati dualnemu razmerju z materjo, ko pa nastopa natančno v njenem Imenu. Cankar je - kot je znano - to blokado normalnega seksualnega razmerja uprizarjal tako, da je scal v postelji, tovariš Trobec pa je šel do konca. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 21. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 21. februar 2009 ja... men je zanimivo, da... recimo, se mi sploh ne bi znali ljubiti, če nam nihče ne bi pokazal kako se ljubi. da to ni zapisano ne v naših telesih in ne v naših dušah. z lacanom, kot praviš, ni spolnega razmerja. prejšnji teden sem gledu salome na tv in so mel debato pač o tem. in je ona dala vprašanje alka vujici:"a duša ima spol?" in to je ravno to. nihče se nima za telo, vsi se imajo za spol. pa to nema veze. pa tut če jo ma... recimo za povprečno slovensko posteljo... tistih pet minut na dan, bi lahko preživeli s to identiteto brez problema, ves ostali čas pa prosto po prešernu. ampak je ravno obratno. po cele dneve se moški petelinimo naokoli, ženske se pedenajo, ko je treba pa res tistih pet minut odžgat u poden v spolni identiteti, je pa vsem počas že kar mal odveč in pravjo, da so naveličan. tko, da jaz ne vem. življenje pride na skrivnonsten način na svet in čudi me, da je to povezano s spolovili. kakšen bi bil svet, ko bi bilo rojevanje otrok manj povezano s goni. recimo, da bi imel se največ otrok rodilo matematikom (banalno gledano) in ne tistim, ki se nekontrolirano fulkjajo. šele ko bi prišel na določeno stopnjo, bi se ti odprle same telesne sposobnosti za reprodukcijo. recimo usta... namenjena so grizelnju hrane, jezik z miljon brbončic okuša primernost/neprimernost slednje in to je to. ma, usta so veliko prej tu za zalizovanje, kot pa za govorjenje. ampak v praksi je pa obratno. zakaj smo izbrali usta za govorico. izmed vseh ostalih n-možnosti. in zakaj prav ta jezik (jezik kot lingua franca) kot vidiš sem že globoko na področju strukturalizma. no, čeprav mi nismo izbrali kako bomo rojevali, bi lahko rojevali na n-drugih načinov. človek, tj. življenje spolne reprodukcije, je usojeno na smrt medtem, ko se enoceličarji delijo v neskončnost. od kje nujnost čustev, strah pred anihilacijo, identiteta s svetom relacija subjekt - objekt in njena identiteta.... vendar, če se je rešim, kaj mi sploh preostane kaj je tisto nespremenljivo čisto s fizikalnega stališča... ker vseeno je človek po svoji drži najprej fizik in šele nato metafizik... v celem univerzumu še nismo našli nespremenljive entitete. nespremenljive v domeni večnosti. vse se spremina in če se identificiramo z določeno trenutno relacijo, potem trpimo, ko se ta relacija spremeni. in ljudje se po nujnici identificiramo z relacijami in relacije se po nujnici spreminjajo. ergo x!x tko, da še vedno stojim na bregu s iggy popom in pojeva... NO FUN,MY BABE,NO FUN. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 22. februar 2009 Prijavi Deli 22. februar 2009 Seveda se nima nihče za telo. Telo je Drugi in bistvo nege otroka je med drugim tudi to, da to dojame in se hkrati identificira s telesom. Tako bistvo človeka postane ekscentrično - je telo in ima telo. Kakšen razcep. Karkoli rečemo, da smo, ni dovolj dobro. Ampak fora, po Lacanu, je to, da ne obstaja neka druga pozicija, ki ji noben označevalec ne ustreza in kjer bi se mi res nahajali, ampak subjekt je tista drugost. Svašta ne Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 23. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2009 kaj pa ti misliš a misliš, da res ne obstaja druga pozicija razen subjekta Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. februar 2009 Prijavi Deli 23. februar 2009 kaj pa ti misliš a misliš, da res ne obstaja druga pozicija razen subjekta Telo in um nisem, ker ju lahko zapažam. Ko ponoči izgineta, jaz ostanem, drugače ne bi imel občutka, da sem šel spat in sem se zbudil. hmmm...ja, čas, prostor in kavzalnost so kot klešče s katerimi lahko primemo vse razen roke, ki jih drži, ta roka smo pa mi Jaz bi rekel, da je subjekt samo tista pozicija, v kateri obstaja tudi objekt. Ko pa oba izgineta je pa .......tisto, kar pač je in tu smo mi. OM Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 23. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2009 Telo in um nisem, ker ju lahko zapažam. Ko ponoči izgineta, jaz ostanem, drugače ne bi imel občutka, da sem šel spat in sem se zbudil. hmmm...ja, čas, prostor in kavzalnost so kot klešče s katerimi lahko primemo vse razen roke, ki jih drži, ta roka smo pa mi Jaz bi rekel, da je subjekt samo tista pozicija, v kateri obstaja tudi objekt. Ko pa oba izgineta je pa .......tisto, kar pač je in tu smo mi. OM dobro si se zmuznu z logičnim tolmačenjem. kot zanimivost... prejšnji teden poslušam tale podcast in je ravno na tole temo objekt-subjekt. ful dobro. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 26. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 26. februar 2009 danes sem mogu dve uri prenašat spolnega manijaka. to je človek, ki razmišlja o seksu 24/7. totalno neprimeren za družbo, mešanica med inhibicijo in popolno seksualizacijo bit. sam drgnu bit. ne more mislit na nekaj tretjega niti petnajsk sekund. in mi je šel na k*rac. pol sem se pa sprijaznu in ga napol ignoriru, na konc sem ga pa začeu spraševat. kje hodi po kurbariji, koliko stane itd. zavrt človek... napol bebec. pol sem si pa mislu, bemo boga, da bi se lahka šou mal psihoanalize. najprej ga mal vprašam, če oni puncam to paše al gre samo za denar, pa ni vedu čist točn da ga ne sprašujem ampak mu v bistvu hočem neki povedat, pa sem ga raj vprašu kakšne so mu všeč oz. kolko so stare. če ne druzga bi se sam začeu mal naslajat. pa prau, da so okol 30-35 in da so ful premlade zanj. on bi najraj eno njegovo sosedo, mi potem pove. pa ga vprašam kolk je stara in mi prav, da okol 60. pa razmišljam, ta ubogi človek je edino ljubezen doživel od svoje matere, normalen človek ga enostavno ne more imeti rad. in njegova mati je približno teh let. ojdip a la grande. zdej, če bi ga vzljubila/vzgojila volkulja, bi verjetno tulil v luno. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 Nimbus postaja analitik Jaz imam pa polne roke dela z analizo samega sebe Sam res, Lacan ima pa vsaj tukaj ziher prav: človek ni govorec, ampak govorilo - nezavedno avtomatično govori skozi nas. Ob neki določeni osebi sem verbalno na ravni 6letnega debila. Še dobro, da je ta oseba vsaj toliko slepa, kot sem jaz hrom Danes sem bil na FF na psihoanalizi in strukturalizmu - prekratko predavanje Nisem bil zadovoljen. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 27. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2009 antoninus, ti si prezahteven... eda ne zdrži v tistem pajzlu več ko dobro uro, js pa tut ne. analiza, ja... si se zmuznu in napisu oseba. no, js si predstavljam, da sem na ravni 6 letnega debila ob ženski, ki mi je recimo všeč... mogoče celo prevšeč. ampak razmišljam... od kje te predstave. a ne. ker vsaka oseba je tut s svojo zgodovino, prtljago, kufrom če hočeš. mislem... a je to sam kemija, da je človek začasno slep al je to pogojni refleks, da ko srečaš človeka s takšnim in takšnim žarom, enostavno ugasneš procesor in obnemiš. pa seksulanost nima cilja, teleologije. in to je to. obnemiš, ker ne veš kaj bi počeu. draga, ljubim te, vse bi ti dau na tem svetu, lahko zgradiva najvišje gradove v oblakih al pa kar kupiva blejski otok, vendar ker te nočem imeti za spolni objekt kot tak, me prosim razumi, ker te moram zapustiti saj enostavno ne vem kaj drugega bi še počel s teboj. ampak vprašanje je kaj hoče to nezavedno sploh povedati... v našem primeru z molkom Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 antoninus, ti si prezahteven... eda ne zdrži v tistem pajzlu več ko dobro uro, js pa tut ne. analiza, ja... si se zmuznu in napisu oseba. no, js si predstavljam, da sem na ravni 6 letnega debila ob ženski, ki mi je recimo všeč... mogoče celo prevšeč. ampak razmišljam... od kje te predstave. a ne. ker vsaka oseba je tut s svojo zgodovino, prtljago, kufrom če hočeš. mislem... a je to sam kemija, da je človek začasno slep al je to pogojni refleks, da ko srečaš človeka s takšnim in takšnim žarom, enostavno ugasneš procesor in obnemiš. pa seksulanost nima cilja, teleologije. in to je to. obnemiš, ker ne veš kaj bi počeu. draga, ljubim te, vse bi ti dau na tem svetu, lahko zgradiva najvišje gradove v oblakih al pa kar kupiva blejski otok, vendar ker te nočem imeti za spolni objekt kot tak, me prosim razumi, ker te moram zapustiti saj enostavno ne vem kaj drugega bi še počel s teboj. ampak vprašanje je kaj hoče to nezavedno sploh povedati... v našem primeru z molkom Ja, obnemim..to povem iz empirije..ali pa zajecljam. Skratka nič pametnega ne morem povedati (čeprav bi lahko povedal morje stvari), ker nezavedno nemo vpije: To je to! Ni kaj za dodajat! Ta nenadna slepota je samo vrnitev na predojdipski nivo, ko hočemo biti objekt želje Drugega. Ampak tu je ena finta, ki ne deluje v prid odnosom Naša prva izkušnja je, da so odnosi hierarhizirani. Mama nam je nadrejena - ima vednost, moč in ugodje:8): Otrok dela, kot mama hoče. In to se potem ponavlja v odnosih - ljubljeni osebi poskušamo ugajati - to se dojema kot ljubezen z naše strani. Ampak kaj to govori drugi osebi, ki ji poskušamo ugajati? Njeno nezavedno tega ne dojema kot ljubezen, saj je tudi ona kot dojenček hotela biti objekt želje Drugega. Če sta oba zaljubljena, bi oba hotela biti v podrejeni poziciji. Zato tako radi lazimo za nedosegljivimi, tistimi, ki nas ne šmirglajo preveč - ker nezavedno njihovo neprizadetost dojema kot ljubezen. Vse to se ponavadi steče v pojav, ko pravimo, da eden v paru ljubi bolj kot drugi.Sklep: Ne trudi se ugajati, če hočeš biti ljubljen. Kajla resnice: Ko boš zaljubljen se boš podredil, ker je to vpisano v tvoj sistem primerljivo s posthipnotičnim stanjem in če se temu lahko upreš, nisi v resnici zaljubljen. Tough, a ne? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 replika, oster protest, s svojim razumarskim umom, s svojim analitičnim tehnološkim pristopom, s svojim statističnim preračunavanjem, s seciranjem na zavest in podzavest, odvržimo smeti na smetišče , kamor sodijo in jih ne ogledujmo in ne secirajmo, čista izguba časa... ljubezen ni slepa, spoštovani kolegi in kolegice, ljubezen imeti pomeni imeti vrhunski vid in v vsakem videti le najlepše in iz vsakega dobiti le najboljše, ne le iz drugih tudi iz sebe in kaj imata toliko povedati o seksu , zdaj prakticirajta in ga živita, seks da življenju barve, obarva življenje, vnaša toplino, sprošča in navdaja celo telo in dušo s hormoni sreče.....res ne razumem, zakaj je treba toliko komplicirati se pardoniram, berem tole kar pišeta že lep čas...sam tota o tem , da je ljubezen slepa , tota me je pa vzpodbodla , da posežem vmes, da ne pokvarita nič hudega slutečih mladih ovčic, ki pijejo iz vajinih modrosti Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 1. marec 2009 lia, ne se jezit. psihoanaliza in strukturalizem je samo teorija, ki pa daje lepe empirične rezultate, zato nas zanima in imamo zanjo odprtega duha. ljubili smo pa tule po mojem že vsi... mogoče celo večkrat... več ali manj v poden (def. ljubiti se) pa smo še vedno na istem mestu, kot kdajkoli. se pa pardoniram... torej... mlade ovčke, če res to berete, pejte se utapljat v lastne telesne sokove, preiščite vsak delček vam tako željenega mesa, gnetite, drgnite, stokajte, tulite. Ooo, tulite. v vsej libidalni slepoti uzrite vpijoče barve življenja, v lovu za nesmrtnost, v upanju na razodetje, vzemite v naročje svoj ljubljeni objekt in začutite toplino telesa... blaženost hormonov. ne hitite. naj se vonj razuzdanih rjuh vpija v nosno votlino in mami možgane po še. ne razmišljajte. predajte svoje telo na oltar gona. brcajte, tulite, grizite. no, pol k se boste pa tega naveličal, v smislu, da je vedno veselje-žalost, veselje-žalost, veselje-žalost itd. pol pridte pa k stricu nimbusu, da vam pove, da res ni treba tolk komplicirat. lia, zdej pa lahka tut jaz povem svoje mnenje. tvoj post je tipičen primerek imperativa UŽIVAJ!. coffee without coffeine, beer without alcohol, chocholate without sugar, sex without sex, sports without training, thinking without thoughts. ja, hudo. ne trudi se ugajati. tole mi je dal takoj asociacijo, da smo ljudje v svojem bistvu družbena bitja in v domeno družbenega spada tudi ugajanje. pa še nekaj. glede na to, da se posameznik konstituira vedno tudi v relaciji do družbe, tj. rad bi imel vse, vendar se spopade z omejitvami, da imamo nekak vedno ali nevrotike ali psihopate. prvi si s tem omejitvenim feedbackom najedajo lastna jetra, drugi najedajo tuja. torej nevrotik ugaja že s tem, da ne kolje drugih, psihopat ugaja sam sebi, ko kolje druge (mejni primer), imamo tudi v ljubezni potemtakem samo ali ++ ali -- in redko +- oz. to da sadist najde mazohista so redki primerki zlatih in diamantnih porok. u glavnem... kolkor sem te jaz razumel potrebuje ženska gospodarja. dama s kamelijami... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 se pardoniram, se tudi ne čudim več.... v glavnem me ljudje ne razumejo in so vedno znova presenečeni, ko me uzrejo pred svojim obličjem, v glavnem presenečam...me tudi ne čudi tvoje diagnosticiranje, glede na tvoje izkušnje me pač vidiš kakor vidiš in ne , ne želim ti ugajati me pa skrajno veseli, da si užil že toliko raznoterih " ljubezni" takozvanih ma smo igrali vloge razne, deteta, punčke, punčare, ljubice, žene, matere koliko je bilo pa "ljubezni " vmes je pa drugo vprašanje, suma sumarum moram iskreno reči, da so bile le odmevi in sledi, tistega kar bi moralo biti..... ampak to so naša iskanja, naše poti in stranpoti, naša prtljaga in vse kar imamo je trenutek zdaj lepo nedeljo, grem na sonce in še zmeraj trdim in stojim za tem, da ima ljubezen vrhunski vid, ker ne vidi nobenih pomanjkljivosti in je z njo vse preprosto, prijetno in lepo tudi seks brez nje , je navadna telovadba ***** zdajle mi je vžgalo nekaj....ti še kr iščeš idealno bejbo , čeprav sam veš, da nisi idealn, nisi fotr tak da tud prbližno ne morš zastopit....ker ko boš fotr, boš laže zastopu lastnega fotra pa mat, zakaj sta ga sračkala, ko sta tebe gor spravla.... jst nč več ne penim, zakaj so me spravli v življenje brez neke jake ljubavi..... tale zadeva tu, ki se ji reče življenje ima omejeni rok trajanja in čista izguba časa, boš vidu, čez leta, ko se boš pomaknil po časovni premici....ko ti ne telo ne duh ne bosta več dopustila adrenalinskih šokov, ko boš doživel in izkusil izgubo zdravja, materialnih stvari, ko bo šlo , izginilo vse kar ti je blizu, ko boš gledal, kako odhajajo in kakšni so ljudje, ko razpadajo psihično in fizično...ja čisto premlad si še pa ne mi zdaj o kaki askezi, pa samotlačenju, pa amazonkah samoniklih ne tumbaj...eh pa kaj se sploh usajam pa kvarim rdečo nit take teme Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 1. marec 2009 x:Dx Okej, pol ti pa ne bom. lahko pa povem stvari kjer vidim čisto in jasno. jaz ne iščem bejbe. to je dejstvo. lahko, da prideva, lahko da ne prideva, ampak aktivno jo pa ne iščem. sama reprodukcija, družina in to je vsepreenostavno. to bi bilo v primeru, da bi bilo nebo prekrito s streho in bi rekli ok to je to, do tam sega svet, vse to kar imamo pri rokah obstaja in naše misli si tudi misliti ne upajo tisto možno za streho, naši možgani bi dojemali svet do strehe in basta. tu imaš dekle, tu se v fabiki dela to in to, zdej se pa plodite in napolnite svet. takoj ko si boš pa upala razmišljat drugače kot si naučena, vzgojena in poštempljana pa s tem ne boš več zadovoljna. in seveda, fizično uveneš, mentalno upajmo čim kasneje, ampak v veliko večji dosežek štejem spoznanje tokom življenja, da lahko ta življenska dejstva na poti proti smrti spremljaš dobrovoljno in dobrodušno, kot pa da zapustiš za seboj četico lakomnih bitij, ki so kot ustvarjeni za prvo bojno rimsko falango. prah si in v prah se povrneš, važno je pa kaj vmes počneš. ti govoriš o aktivnem življenju in govoriš o materiji, jaz govorim o aktivnem življenju in zahtevam razum. aristotel VS. platon. sicer pa... lia... glede na to, da mi nočeš ugajat. mislem, da mava midva kar neki šans pol. UHUHUHU.... zdej boš pa ziher zajamrala, da si prestara. vidiš, to je psihična determiniranost. LOL Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 o to pa ne, jst že nisem prestara ti si premlad *** pa ne mi srat s temi filozofi, me je Kirkegard ubil pri osemnajstih, seronjo jedan :xx!: za goske ni seno, pa kaki Nitzche pa taki, bemu škoda vsega cajta za tako onaniranje nad knjigami ma sem bla čist mičkena, pa sta me vzela dva univerzitetna ex loverja s področja filozofije pa psiholoških znanosti pa tak na izlet s seboj....pa sem jih gledala loverja zaprašena posvečena vsak svoji veliki stvari, sta napisala par knjig in se zapisala v zgodovino slovenskega naroda če mene vprašaš sta oba vrgla življenje stran in to morš videt , neizživeto in zagrenjeno pet minut pred smrtjo x!x ni fajno Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. marec 2009 Prijavi Deli 1. marec 2009 zdajle mi je vžgalo nekaj....ti še kr iščeš idealno bejbo , čeprav sam veš, da nisi idealn, nisi fotrFilozofi najbrž vedo, da idealna bejba ne obstaja. Psihoanalitiki pa vedo, da fatalna bejba obstaja - in to upam, da bo čimprej doživel Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 1. marec 2009 ja... ne vem. pri lii sem že obnemeu. tko, da... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 2. marec 2009 Prijavi Deli 2. marec 2009 ja saj, men je en psiho enkrat reku, da naj mlajše pr mir pustim, tip bil en para kaj vem kaj, je reku, da jim sam uničim lajf, bemu, a ni dost , da sem ga sebi, a da bi pa zdaj še mladcem zdaj ko sem se pa mal na bliz spoznala s svojo zvezdno karto, me pa kr en mal skrbi, s kom se družim že cel življenje, vsak normaln bi že zdavnaj pobegnu, ne, sam jeba je, ker sem to jaz sama in bolj ko se spoznavam, bolj je naporno, fajn je bla ona naivnost, ko sem mislila, da so vsega drugi krivi in čist jasno mi je , da je z menoj muka, majke mi, če je že meni težko, kaj šele onim, k morjo z menoj bit ali lako njima, oni kidajo na lijevo, a kod mene nema exita sem lih v soboto spet eno p****** naredla, so se vsrali vsi, sem rekla, če ne bojo takoj odprli vrat, pokličem gasilce, pa bomo vidl, če se da odpret al ne ja sej, takihle psihopatov se je kr mal za bat... *** eno obdobje sem zapela, da je vsepovsod sam , no v takem stili kot ti, da pač ni srečnih vezi in ne odnosov med ljudmi, ampak zato, ker jih sami nimamo, še ni rečeno, da jih ni in da niso možni, če še nisem bila v Afriki, še ni rečeno da puščave ali pa oaze ni..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 2. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 2. marec 2009 ti, tale tvoja karta ti zna bit sam izgovor. js mam tut svojo. pa jo ne j*bem stoposto. ja.... sama si. tut, če ceu žiulejne hodiš s prijatlco na skret, takrat ko boš umirala, takrat boš umirala sama. sej lahka, da maš ljudi okol, ampak na avtobus skoz tunel greš sama. v tem smislu smo sami. v tem smislu smo sami sred ljudi, prijatlou itd. ker je isto, ko da bi igrau pinball... žoga se pač odbija, kot je priletela in tudi mi medsebojno reagiramo/agiramo kot pač to počnemo, slišimo se pa ne. izmed vseh možnih variant sem se na tvoj post odzval prav tako kot sem se. ni v moji moči, da ti odgovorim drugače. evo en stavek, ki sem ga včeraj prebrau. je pa od Hannah Arendt. dve ženski sta mi do sedaj bili zanimivi (s stališča razmišljanja seveda). ta pa ona ženska od Sartreja. no, gre pa tkole:"Če bi različne dejavnosti v vita activa primerjali med seboj samo glede na to, katera od njih je najbolj dejavna, potem bi verjetno prišli do sklepa, da čisto mišljenje kot gola dejava prekaša vse ostale dejavnosti. Tisti, ki poznajo izkušnjo mišljenja, bodo najbrž težko oporekali Catovemu izreku: Nikdar nisi bolj dejaven kot takrat, ko na videz ne počneš ničesar, nikdar manj sam kot takrat, ko si sam s sabo." evo, ni askeza, samotlačenje in niso amazonke. je pa nekaj, kar ti hočem povedat. ali me boš slišala... to je tu vprašanje Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 2. marec 2009 Prijavi Deli 2. marec 2009 slišim, slišim in vem, še predobro vem to o samosti milo rečeno že velikokrat občuteno,vsekakor, ako ti je dano, da umeš in znaš biti sam s seboj, je to največ kar lahko storiš zase, sam na tem svetu nisi za to, da bi bil sam...just my opinion *** mirno noč Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2009 enako Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. marec 2009 Prijavi Deli 3. marec 2009 ti se dej, butn se v skalovje od tega miru se mi lahko še ftrga Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2009 lia, pa to se ne dolgočasiš ti, to se dolgočasi tvoj um. dej mu en rebus za računat, bemo boga, da bo dau mal mira. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 4. marec 2009 rkc je v obdobju 300-ih let mučila in zaslišala od tri do pet miljonov žensk zavoljo herezije in čarovništva. to so abstraktne cifre. ampak to je od 27 do 45 žensk na dan. in the name of... krščanstvo je edina prava vera. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.