lia 4. marec 2009 Prijavi Deli 4. marec 2009 rebus bi mi dal za računat, al gupi kaj mi zaj serješ s tem nedelovanjem, pa z RKC....ja valda da so jih mučli, ne...itak , da so najbolj mučli one, ki so znale same vplivat na svojo rodnost ino rodovitnost, zeliščarce, pa vse ki so se kaj spoznale na metode uravnavanja rodnosti, tote so prve šle na spisek za odstrel pole so šle oone, ki niso hotle dat, tiste so pol šle ta druge...pa tak po redom inu spiskom vse , ki so jim bile kakorkoli napoti pa saj je danes isto, počasi korak za korakom linčajo pa ožigosajo vsako..... *** Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 4. marec 2009 ne teb, tvojemu umu. ja, ljudje šele postajamo. si rekla nedelovanje in grem gledat ga nisem nikjer najdu. te besede sploh nisem napisu. in glej ga zlomka. ti točno veš kaj ti jaz hočem napisat, s tem da ti jaz tega sploh ne pišem, ker vem da mi boš takoj nazaj metala. razumeš. midva uporabljava črke sam za fasado. ma oni turčin se lahka skrije. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. marec 2009 Prijavi Deli 4. marec 2009 . ker vem i boš takoj nazaj metala. razumeš.. jst pa že nisn taka zdajle sem prebrala ono temo Slovenceljnih ...pje pa sem sebe not najdla....v glavnem zaj ko se midva tole menima, sem jst že čist spremenila mnenje,,,,,in sem čist prestopla v tvoje jehovske vrste...... čisto si mi približal čudovito sanjsko podobo, da si popolnoma free in sam, Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. marec 2009 Prijavi Deli 12. marec 2009 Nimbus, zdajle bo zanimivo gledati trenja s psihoanalitičnega vidika. Naučili se bomo, kaj to pomeni, biti heteronomni subjekt ali kot temu pravi Riesman: človek množice. Te vrste ustroj subjekta sodi vmes med avtonomnega subjekta protestantske etike in patološkega narcisa. Upad pomena avtoritete povzroči, da Ideal jaza vzpostavi vrstniška skupina namesto ateka - subjekt se prisilno podreja. Veliki Drugi nam pove kako in kaj. Nocija avtoritete še obstaja pred drugo svetovno vojno, oče pa je že odsoten (vsaj funkcionalno, seveda). Kaj se potem takšnim subjektom zgodi, ko prihrumijo Nemci? Potrebno je vprašati Velikega Drugega, kako in kaj, seveda, kot vedno. In potem obstaja bistvena razlika, katerega Velikega Drugega bom povprašal, kaj nam je storiti. Učitelja ali duhovnika? Eno vodi k rdečim, drugo k belim. Amapk fora je, da sta obe možnosti zvesti svoji libidinalni ekonomiji in iz nje sledijo povsem moralna dejanja, kar povzroči, da do konca življenja nihče ne bo mogel sprejeti, da je storil nekaj, kar ni bilo OK. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 12. marec 2009 jst pa že nisn taka zdajle sem prebrala ono temo Slovenceljnih ...pje pa sem sebe not najdla....v glavnem zaj ko se midva tole menima, sem jst že čist spremenila mnenje,,,,,in sem čist prestopla v tvoje jehovske vrste...... čisto si mi približal čudovito sanjsko podobo, da si popolnoma free in sam, sam te morm opozorit, da sem enkrat dva jehovca že čez prag zabrisou... tko, da seveda, ti bi rada da bi se utapljal v mesenih poželenjih, jaz bi te pa rad dobiu na kolo, da bi se vsaj enkrat ornk zgonila. lahka se pa dobiva skupi in združiva prijetno s koristnim. Nimbus, zdajle bo zanimivo gledati trenja s psihoanalitičnega vidika. Naučili se bomo, kaj to pomeni, biti heteronomni subjekt ali kot temu pravi Riesman: človek množice. Te vrste ustroj subjekta sodi vmes med avtonomnega subjekta protestantske etike in patološkega narcisa. Upad pomena avtoritete povzroči, da Ideal jaza vzpostavi vrstniška skupina namesto ateka - subjekt se prisilno podreja. Veliki Drugi nam pove kako in kaj. Nocija avtoritete še obstaja pred drugo svetovno vojno, oče pa je že odsoten (vsaj funkcionalno, seveda). Kaj se potem takšnim subjektom zgodi, ko prihrumijo Nemci? Potrebno je vprašati Velikega Drugega, kako in kaj, seveda, kot vedno. In potem obstaja bistvena razlika, katerega Velikega Drugega bom povprašal, kaj nam je storiti. Učitelja ali duhovnika? Eno vodi k rdečim, drugo k belim. Amapk fora je, da sta obe možnosti zvesti svoji libidinalni ekonomiji in iz nje sledijo povsem moralna dejanja, kar povzroči, da do konca življenja nihče ne bo mogel sprejeti, da je storil nekaj, kar ni bilo OK. ja... vsaka stvar je seksualizirana. ampak res ne razumem od kje ljudem toliko volje in energije za nekaj, ki se je zgodilo nekje nekoč in nima nobene veze s tu in zdaj. kaj to... koljemo se vsak dan, umiranje po koščih pa tega nobeden ne omenja. teh politikov ne morem gledat. svet bo treba začet gledat z drugimi očali. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. marec 2009 Prijavi Deli 13. marec 2009 sam te morm opozorit, da sem enkrat dva jehovca že čez prag zabrisou... tko, da seveda, ti bi rada da bi se utapljal v mesenih poželenjih, jaz bi te pa rad dobiu na kolo, da bi se vsaj enkrat ornk zgonila. lahka se pa dobiva skupi in združiva prijetno s koristnim. smotko niam haj kvaliti bicikla, da bi se naslajal nad opremo, da bi gonila s teboj da bi me v breg porival, pa da bi se nizdol skrivala za tvojim širokim hrbtom.....da bi skoz lovila tvoj tempo sej to ti razlagam, da mi je zmer bolj blizi solo in samotarska varianta.... čist dobr se zgoniš sam na bicikli....... če odkrito rečem , niti na pir neb šla s tabo vem kak ste knapi, mat kurja , to ni da kr lapaš neki, te kuj vžge, če se ne strinjaš z njim Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 13. marec 2009 smotko niam haj kvaliti bicikla, da bi se naslajal nad opremo, da bi gonila s teboj da bi me v breg porival, pa da bi se nizdol skrivala za tvojim širokim hrbtom.....da bi skoz lovila tvoj tempo sej to ti razlagam, da mi je zmer bolj blizi solo in samotarska varianta.... čist dobr se zgoniš sam na bicikli....... če odkrito rečem , niti na pir neb šla s tabo vem kak ste knapi, mat kurja , to ni da kr lapaš neki, te kuj vžge, če se ne strinjaš z njim ojoj..........kolk si zadovoljna ti morm priznat, da si me na mojo triletno nečakinjo spomnla (vič, da so leta relativna ). ona tut, ko bi se rada mal igrala, k men prleti pa mi zakliče NIMAM TE RADA. pa ji js nazaj rečem JS MAM PA TEBE RADA. pa reče ona NEEEEE, TI NISI PUNCA. x:Dx ampak keč je v tem, da ona svoj NEEE ne pogojuje z ljubeznijo temveč s spolom. to malo bitje že zdaj ve, da je ljubezen univerzalna, uniseks varijanta. skratka, ljubezen JE Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 13. marec 2009 Prijavi Deli 13. marec 2009 ti morm priznat, da si me na mojo triletno nečakinjo spomnla (vič, da so leta relativna ). ona tut, ko bi se rada mal igrala, k men prleti pa mi zakliče NIMAM TE RADA. pa ji js nazaj rečem JS MAM PA TEBE RADA. pa reče ona NEEEEE, TI NISI PUNCA. x:Dx ampak keč je v tem, da ona svoj NEEE ne pogojuje z ljubeznijo temveč s spolom. to malo bitje že zdaj ve, da je ljubezen univerzalna, uniseks varijanta. skratka, ljubezen JE sej tak je toto, stari ludi pa mali froci, to ti je isto vse drži ono o ljubezni pa ne vem, pa mislim da v tem življenju nam zgruntala, kaj bi to blo da ti pa naštevam, kaj sem vse že najdla da ni , je pa premal placa , da bi tu pisala tak, lep vikend, pa veter v hrbet želim Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 19. marec 2009 S N E Ž I I I I I x!x glih fajn... sem popoldne pelu bajk na servis Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. marec 2009 Prijavi Deli 19. marec 2009 o ko fajno, da mam še zimske gume gor pa da si nisn noviga pecikla kupla, vse sem za šnopc porabla, kar je blo za rekreacijo namenjenga, najboljš da še enga šlu knem zaj tak za zdravje Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 19. marec 2009 o ko fajno, da mam še zimske gume gor pa da si nisn noviga pecikla kupla, vse sem za šnopc porabla, kar je blo za rekreacijo namenjenga, najboljš da še enga šlu knem zaj tak za zdravje x:Dx men pa tut ni nč žou, da nisn čez zimo čist zaspau. sem šou včer prvič na rundo in je blo pravo vesele spet. ka naj zdej s tabo. nočeš ga z mano po cestah žgat, pa nočeš ga z mano žgat po gostilnah. bemo boga... pol te pa v nedeljo k maš puvabm bova eno očenaš zapela. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. marec 2009 Prijavi Deli 22. marec 2009 bemu, pa ti vse veš....najbolj da greva h gor vstajeji na Veliko nedeljo, bemu praviš da nisi zaspal to zimo, viš, mene so pokopal to zimo, zaj sm pa od mrtvih vstala... se sploh ne hecam....tak, veš z leti pol ko si zmeraj bolj upognjenec, te kr z lufta,, kaj zaštiha..no tak da sme veseli, da splioh lahko obujemo športne šuhe pa v klanec gremo peš.....bemu, sem bla danes na 1500 m sneg.............in to veš kaki meter zbitega in nič stajanega....nebo ko v pravljici ej, ne lažem zeleno modro... in to je blo tud vse kar je blo lepega ta vikend Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. marec 2009 Prijavi Deli 23. marec 2009 Nimbus, eno ekonomsko vprašanje, če lahko. Ali delnice nekega podjetja, ne morejo rasti več kot je prirast BDP-ja? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 24. marec 2009 Nimbus, eno ekonomsko vprašanje, če lahko. Ali delnice nekega podjetja, ne morejo rasti več kot je prirast BDP-ja? ne vem v kakšnem kontekstu me sprašuješ... odgovor je ja, ampak gre za različne stvari. bdp so vse storitve in proizvodi ustvarjeni na določenem ozemlju v določenem času. meri se njegova vrednost, ki je sestavljena iz cene in količine zato se bdp spreminja ko se spremeni ali cena ali količina ali oboje. govorimo o (v istem vrstnem resu) inflaciji oz. realni rasti bdp oz. nominalni rasti. zdej, delnica na drugi strani je pa lastniški delež podjetja in je entiteta, ki se tiče bilance stanja. ampak so spet dve vrednosti... če od vseh sredstev (od zgradb, patentov, pa do lakiranih nohtov od tajnice) odštejemo vse obveznosti (do dobaviteljev, štroški lizinga za lite felge direktorja itd.) ostanemo pri kapitalu in če tega delimo s št. izdanih delnic dobimo računovodsko vrednost delnice (to je zdej zlo na oko). no, ampak prodaja se upanje in se s temi delnicami trguje na odprtem trgu kdo da več. v tem smislu je cena delnice odvisna od pričakovane uspešnosti podjetja v prihodnosti, ker bo le v tem primeru sredstva višja in obveznosti manjša. čisto strogo finančno rečeno je cena delnice sedanja vrednost prihodnjih pričakovanih denarnih tokov, ki se jih kupec delnice nadeja od kapitalskih dobičkov (razlika med nakupno in prodajno ceno delnice) in dividend (vsakoletni izplačan delež dobička). torej, danes odprem neko firmo in izdam delnice s katerimi se financiram. sem niko i ništa zato dobim za eno delnico A Ma NAČ. ampak sem frik... berem fizikalne knjige, doma čaram razne sorte in mi uspe nekaj zanimivih stvari in kar naenkrat folk vidi, da ima tale firma znanje zadaj in da bo bla to ekspanzija u roku petih let. delnica te firme gre iz enga eura na 5000 evrov. to je 499900 procentna rast. pa je čisto možno, da te vrednosti nimam ne v bilanci ne v denarnici... ta denar je folk pripravljen vplačat, ker se nadeja, da bo dobu čez nekaj časa še mnogo več. greeeeeeedd vsa vrednost izhaja iz zaupanja vlagateljev v znanje firme in sposobnost firme, da zadevo trži. to se dogaja v zadnjem času na kitajskem. takoj, ko je prišla določena masa ljudi do sredstev (finančnih, tehnoloških, tehničnih itd.) so recimo začele rasti solarne firme, ko gobe po dežju in njihova cena delnic je šla v višave. in gantar potem tule v slo daje reklamo un straši ljudi naokol, da mormo skrbet za svojo prihodnost, ker drugače nas bojo drugi povozil, nas je strah in damo še tiste peneze k jih mamo v njegove roke... on pa od mase nabere zajeten kup, naredi raziskavo, vloži denar za par mescev... pri 500000 procentnem donosu se mu smeji u poden, nam mogoče tut ko dobimo 15 procentov, kitajčki pa delajo brez usega zavarovanja, perspektive, upanja itd. in ko mi ne bomo mel dela se bomo nad kitajci usajal ne na gantarjam. to je čudo globine človeškega veleuma. no, kolkor si vidu si ti dve kategoriji niso ravno primerljivi. bdp je čisto statistična vrednost, cena delnice na trgu pa čisto psihološka. odprem firmo nimbus d.o.o. in če sem sposoben privabti investitorje potem cena delnice ne pozna meja (prav tako tudi rast). v limitnem primeru je lahka vredna vsega denarja tega sveta, ker pač več vredna ne more biti. ni papirčkov Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. april 2009 Avtor Prijavi Deli 1. april 2009 kao. išči si delo. kakšna je razlika med etiko in moralo ...etika razmišlja, morala deluje/sodi. horda ljudi je na cesti, naši vrli politiki bi pa podaljšal starostno dobo za v penzijo. seveda... ko gre človek v penzijo je to dvojni šok. ne samo, da človek od takrat naprej ničesar več ne prispeva temveč še več, celo jemlje. in ker je sistem all over fucked up to the roots of it's own being je že tako, da je penzija precej višja kot pa socialna iz zavoda, zato je bolje da mladi klečeplazijo po zavodih, starci pa delajo. itak bojo podjebavali prve in druge, da so si sami krivi in da niso dovolj uspešni (penzoti recimo "bili"). zdej mi pa naj en homo sapiens, ki zagovarja to politiko pove argument, kako bo to delovalo na dolgi rok. starci bojo shiral in crknli brez penzije, mladci se ga bojo pa zadeval ke do amena, do zadnje žive sive celice. in jaz pravim, da imajo prav... s to malenkostjo, da bi blo te male sive celice boljše razvit, pa magari hard-core varijanta, in razbit sistem. edini kompromis je komprosmis brez države, brez institucij in brez birokracije. če se že gremo argument moči, naj bo to moč v fizičnem smislu... F=ma, ne pa neko podjebavanje z zakoni, uredbami, sklepi in podobnimi jajcami. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2009 Avtor Prijavi Deli 3. april 2009 poslušam obamo in novinarske odzive na G-20. tipi nam predstavljajo sestanek G-20 kot uspeh in to verjetno samo zato, ker demonstranti niso zažgal njihovih stoplnic. main-line konference je sklep, da je treba spodbudit povpraševanje (še več želja in histerije) in tako jobe in global economy. in se sprašujem kdo v to sploh verjame. v bistvu nimam obamo za budalo ampak razmišljam kaj mu preprečuje, da bi ljudem povedu tisto kar jim gre... konzum je samo eden izmed načinon filanja človekovega manka subjekta, ki ga občuti že po definiciji kot subjektivni nosilec govorice. obstajajo tudi drugi načini, ki sprožajo manj agresivnih razmerij med ljudmi. realno bomo namreč dosegli samo po smrti... kao. zato si ne predstavljam kako bi lahko bilo človeštvo na tem planetu z omejenimi resursi srečno, če bi še potenciralo trenutne želje in stremljenja po še in še več, ki so že po definiciji skoraj neskončne. gremo čisto v nasprotno smer od potrebne kjer nas na koncu čaka nujni brodolom. vse kar se počne se počne zaradi in v prid profita. ni več "to bomo naredili zaradi tega in tega in tega" in ljudje čutimo soljudi kot tekmece in konkurente. sočlovek nam ni neskončna zavest ampak ko ena lutka, ki jo lahko uporabim, zlorabim ali pa v najboljšem primeru se ognem. neskončna zavest (kao mi mislimo to) je tisti mali možiček v glavi s katerim se vsak dan 24/7 pogovarjamo in ki računa profitabilnost naših dejanj. sliši na ime Um. in v takšni družbi, dragi moji, bo šlo po prozaci ko po piri... pravniki se nam bojo pa smejal. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 3. april 2009 Prijavi Deli 3. april 2009 Kruto,a žal resnično razmišljanje.... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2009 Avtor Prijavi Deli 3. april 2009 ja, škoda. ker to ne bi biu problem, če bi to govorili neki pijančki za točilnim pultom. to so pa naši liderji. in za svoje besede morajo odgovarjati... pa magari z glavo. al pa naj dvakrat pretuhtajo in mogoče celo ostanejo v svojem brlogu. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. april 2009 Avtor Prijavi Deli 5. april 2009 god is a dj... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. april 2009 Prijavi Deli 5. april 2009 poslušam obamo in novinarske odzive na G-20. tipi nam predstavljajo sestanek G-20 kot uspeh in to verjetno samo zato, ker demonstranti niso zažgal njihovih stoplnic. main-line konference je sklep, da je treba spodbudit povpraševanje (še več želja in histerije) in tako jobe in global economy. in se sprašujem kdo v to sploh verjame. v bistvu nimam obamo za budalo ampak razmišljam kaj mu preprečuje, da bi ljudem povedu tisto kar jim gre... konzum je samo eden izmed načinon filanja človekovega manka subjekta, ki ga občuti že po definiciji kot subjektivni nosilec govorice. obstajajo tudi drugi načini, ki sprožajo manj agresivnih razmerij med ljudmi. realno bomo namreč dosegli samo po smrti... kao. zato si ne predstavljam kako bi lahko bilo človeštvo na tem planetu z omejenimi resursi srečno, če bi še potenciralo trenutne želje in stremljenja po še in še več, ki so že po definiciji skoraj neskončne. gremo čisto v nasprotno smer od potrebne kjer nas na koncu čaka nujni brodolom. vse kar se počne se počne zaradi in v prid profita. ni več "to bomo naredili zaradi tega in tega in tega" in ljudje čutimo soljudi kot tekmece in konkurente. sočlovek nam ni neskončna zavest ampak ko ena lutka, ki jo lahko uporabim, zlorabim ali pa v najboljšem primeru se ognem. neskončna zavest (kao mi mislimo to) je tisti mali možiček v glavi s katerim se vsak dan 24/7 pogovarjamo in ki računa profitabilnost naših dejanj. sliši na ime Um. in v takšni družbi, dragi moji, bo šlo po prozaci ko po piri... pravniki se nam bojo pa smejal. jp. ampak ne še v njegovem mandatu.mogoče pa tko razmišla. do takrat si bo pa mal ego nabiu in si kupu nawidezno varnost seweda pa sam mal ircam Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. april 2009 Avtor Prijavi Deli 5. april 2009 zrcalo tedna v močvirju odlično. krizo bomo rešili tako, da bomo omejili bankirje v njihovihi požrešnih apetitih in na novo osnovali bančni sistem, je dejala ta teden gospa fizik merklova. pa smo vedno govorili, da smo 20 let za nemci, je pa ravno obratno. veste kaj to pomeni za bančni sistem tisti starejši se namreč še spomnete kratice SDK, ki v dolgi različici pomeni služba družbenega knjigovodstva, ki je opravljala bančno dejavnost v zlatem obdobju jugoslovanskega samoupravljanja. dragi moji, ampak tam ni bilo prostora za mlade in predrzne povzpetneže, ki hočejo že drugi mesec dela ferrarija na lizing. ne, tam so delale starejše tete, ko so ke do desete ure spile ta pet kofe in mogoče ji je do dvanajstih uspelo vknjižit kakšen debet na kakšen konto - kofeti so bli tkoaltko djabe. po večini so ji šli pa kakšni franciji pa lojzeti po glav... ne pa ferrariji. tale bančna preureditev bo namreč še zelo zanimiva. najprej bo treba zaposlit kofetarce nazaj, nakdnadno pa še prepoved nekajenja. pa bo. zlati novi časi. in kraljica. ojoj. bog, v naslednji inkarnaciji sem lahko vse od zadnjega črva naprej, samo prosim, prosim, prosim, naj ne bom kraljica. le kdo si je izmislil ta kult. saj imajo tudi kakšno kraljico kje na kakšnem drugem koncu planeta, pa jo vseeno ne tretirajo tako groteskno, da bi celo obstajala pravila, kako se obnašati zraven nje. človek dejansko ne ve kako bi se obnašal. tak čuden prizvok nekega velikega nematerializiranega drugega v tako krhki in bledi starki. če ne drugega je tu dokaz, da je človek simbolno bitje. po naravnih zakonih bi kraljico namreč že zdavnaj požrli. ampak resno... še nisem videl uradnega srečanja kraljice, kjer bi se normalno obnašali. gostitelji prikorakajo do nje in pol mencajo in ne vejo ali lahko mignejo s tatretjim lasom v peti vrsti al ne. pa gledajo na vse strani naenkrat kdaj mu bo kdo mahnil, da dela nekaj narobe. ta kraljica je res en čuden tič. obama ji da lepo roko in jo ogovri, ona pa, meni nič, tebi nič, pogleda ob tla. ja, kaj češ pol. pa, kao, obamova žena jo je potrepljala po hrbtu in to je strogo prepovedano. naj potem raje ostane doma in srka tisti bedni angleški gin. naj se ga nažre že enkart... pa magari do smrti. takšne kraljice ne potrebujemo. jaz bi jo dal na kakšno pristno knapovsko veselico, da bi se mal socializirala. to bi bila edina terapija, ki obljublja vsaj malo uspeha. groteskna pojava. kakšne iluzije si ljudje napletamo po glavah, v bistvu smo pa nič ali kot pravi nek znani slovenski fizik... iz takšne smo snovi kot sanje.... in nekoliko manj znani nimbus; iz takšne smo snovi kot mavrica. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. april 2009 Avtor Prijavi Deli 13. april 2009 danes, ko praznujemo vstajenje našega gospoda Jezusa Kristusa, ki je vstal od mrtvih, živi večno življenje na Njegovi desni strani in nam kaže luč na koncu hodnika, sem si pa tudi sam za kosilo prvošču pol deci črnega. u najslabšem primeri bom biu mal mehk in bom zalegnu za kakšno urco popoldne. jebat ga... motorje je treba včas tut mal ustavt. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. april 2009 Avtor Prijavi Deli 14. april 2009 ko sem razpizdjen je edin človek k me takoj umiri eckhart tolle. in danes sem razpizdnjen. je biu tako pritlehen dan. dan, ko vsaka sapica nekaj hoče, zahteva... dan, ko se ne bi pogovarju... ko sploh ne moreš več poslušat... ko bi skoču človeki za vrat in bi ga zagrabu... "now fucking what???"... dan ko enostavno pozabiš na loving kindness... ko te imajo kreteni v riti in ti je to mar... pa koji k*rac sem jaz tu... dan ko misliš, da boš to doživljal večno... ljudje smo tako ena bedasta in brezupno debilna bitja, da mi gre dobesedno na ko*lanje... priznam si... to so dejstva sveta... to so dejstva mojega trenutnega sveta... ampak, jebat ga. tut to bomo predihal. ampak prou zdele... right here, right now x!x Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. april 2009 Prijavi Deli 14. april 2009 ko sem razpizdjen je edin človek k me takoj umiri eckhart tolle. in danes sem razpizdnjen. je biu tako pritlehen dan. dan, ko vsaka sapica nekaj hoče, zahteva... dan, ko se ne bi pogovarju... ko sploh ne moreš več poslušat... ko bi skoču človeki za vrat in bi ga zagrabu... "now fucking what???"... dan ko enostavno pozabiš na loving kindness... ko te imajo kreteni v riti in ti je to mar... pa koji k*rac sem jaz tu... dan ko misliš, da boš to doživljal večno... ljudje smo tako ena bedasta in brezupno debilna bitja, da mi gre dobesedno na ko*lanje... priznam si... to so dejstva sveta... to so dejstva mojega trenutnega sveta... ampak, jebat ga. tut to bomo predihal. ampak prou zdele... right here, right now x!x ja jebi ga lupček...dons maš pač takle ma dej... sej je dobr... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 15. april 2009 Avtor Prijavi Deli 15. april 2009 ja, takle mamo... člouk more mal prespat, pa mal taprauga kofeta čez. pa je takoj bulš. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.