nimbus 22. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2009 ja, osnovno zavarovanje si lahka uredite kot klošarji. mislim, da ni treba, da si študent. moraš imeti ločeno gospodinjstvo in to je to. ker se spomnem, ko sem se pogovarju z uno iz občine, ko me je spraševala če sem v skupnem gospodinjstvu s starši in sem jo vprašu, če to pomen, da ne smemo za isto mizo skup jest al je pogoj, da iz kivdra vzmem tistih par "dahpap" in se preselim v park. danes se ljudem zdi povsem normalno, da se zapufaš za 30 let za eno gnilo stanovaje. trideset let potem hodjo na šiht zato, da imajo nekaj, kar je nastalo tako:* prvi dan je pršu zidar, zalaufu mešalca in položu cegle* drugi dan je pršu štromar in napelu štrom* tretji dan je pršu vodovodar in potegnu lajtungo* četrti dan so pršli flizenlegerji za kopalnico in parketarji za dnevno sobo* peti dan so ruknuli gor vrate* šesti dan so se oddahnili in čakali na colngo* sedmi dan se je pa prpelu investitor s črnim mercedezom in podbradkom glih ke do kolen. briljantina, bela srajca, črn suknjič. delavci so dobil svoje peneze, da lahka plačujejo davke in položnice, mogoče ostane kej za v javno hišo, kreditojemalec, ki pa živi v srečni iluziji, da je samostojen in avtarkičen pa tudi... kao, enako je z avtomobili. ljudje pravijo, da ga nucajo za na šiht. in pol ne kupjo petko in se vozjo na šiht, ne. kupjo ornk ladjo, ki je totalno predimezionirana za njihov žep. luksuz, obroki, lizing, lite felge. kad džajič ima para, ne žali. no, in pol hod na šiht zato, da odplačuje avto namest, da bi meu avto zato, da bi hodu na šiht. in to je dialektika kapitalizma. če se letos proizvede ravno toliko kot se je lansko leto, je to totalna kriza, propad, že šopajo finančno pomoč na reno jajcaste škatle. oni govorijo o ničelni stopnji rasti in to je totalno overdose. ampak če hočemo imeti vsako leto rast gospodarstva in to pri omejenih virih (opa, suma neskončnih členov naraščujočega zaporedja je končna - to je fascinacija matematke - torej se to da) pomeni ravno to, da si ljudje morajo želeti več, kot pa lahko prenesejo, ker drugače bo kriza. torej je že strukturirana od samega začetka. in povsem kontra vsem ljudskim modrostim in zapovedim starodavnih civilizacij, ki človekovo okolje jemljejo sebi enakovredno in spoštljivo, za sredstvo samo na sebi in ne samo v svojo lastno kratkoročno korist. ok, to je biu zdaj čisto spontani tok misli in osebno ne stojim za prav nobeno napisano besedo. se je ena majhna ženička sukala okol žižka in sploh ni pršla do besede. pa se pol le nekak ujameta in ga vpraša:" a revolucija bo?" žižek pa ves vzhičen:"bo, brez skrbi, REVOLUCIJA BO x!x " Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 28. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 28. maj 2009 danes sem vidu svojo bivšo....z vozičkom. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 30. maj 2009 evo, odpiram twiter donc sm dvakrat jedu večerjo... najprej tatarca in zravenmasten sir pol pa še pršut in domačo suho salamo s še bolj mastnim sirom. tko, da sem potešen in zadovoooljen in zadovoljeeen. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 mal preveč znakov maš za čivkat ... xcivx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 30. maj 2009 Prijavi Deli 30. maj 2009 nezadovoljna, tečna, tak čist v vakuumu ne up in ne down.....zero, prazn prostor jedla gozdne jagode,flankirila po samotnih gozdnih poteh..prižgana sveča na cesti.....polno policajev srečala bivšega po dvajseetih letih on meni , da ne prej in ne pol ni blo take ljubavi ,a jaz hvalim boga za vse, ki sem jih zgrešila lepše jim je brez mene- pa kdo bo noč pa dan gledal eno te isto...zbog zdravlja treba promjena svake dve godine mi ena dohterca zagotavlja recepturo za zdravo življenje...klinično dokazano se v času zaljubljenosti ustavijo vse bolezni Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 30. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 30. maj 2009 po dvajsteih letih. men je pa tko, da bistvu sploh nimam kej za puvedat. ko, da pač to je blo in šlo, zdej smo pa drugi ljudje. vsaj psihično. sej rastemo več al mejn. tut s kakšnimi bivšimi frendi se v bistvu zdej nimam kej za ment. zanimajo te druge stvari, pridejo novi ljudje. dej eljo, zrihti si bajk pa pridem do tebe pa greva na eno furo. se bova mal zezala. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 U glavnem, svojega bivšega sem srečala kakšen mesec nazaj. Sva se vsedla na pijačo in kakšne trikrat presedla, ker ne mara, da mu sonce na glavo sije. Je insistiral, da spijem en naravni juice, ker mi kao manjka vitaminov, on že ve. In sem spila ta đus, dekoracijo je pa on pojedel, priden. Mah ne vem. Smešen človk, pa verjetno ga ne bom nikol nehala imet rada. Ob priliki mu lahko tut hišo zažgem, na to sem že pomislila, neeeeeeeeee, hecam se. S preteklostjo so same sitnosti, je pa fino to, ker je vse vedno bolj preteklo. Kako že pravjo? Iz tvojih ust v božja ušesa... Pol pa mogoče tut za ostale ostaja upanje na mestu... P.S. Se pravi, da če rabim požigalca, se lahko nate obrnem? Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 31. maj 2009 Avtor Prijavi Deli 31. maj 2009 U glavnem, svojega bivšega sem srečala kakšen mesec nazaj. Sva se vsedla na pijačo in kakšne trikrat presedla, ker ne mara, da mu sonce na glavo sije. Je insistiral, da spijem en naravni juice, ker mi kao manjka vitaminov, on že ve. In sem spila ta đus, dekoracijo je pa on pojedel, priden. Mah ne vem. Smešen človk, pa verjetno ga ne bom nikol nehala imet rada. Ob priliki mu lahko tut hišo zažgem, na to sem že pomislila, neeeeeeeeee, hecam se. S preteklostjo so same sitnosti, je pa fino to, ker je vse vedno bolj preteklo. kaj pa vem. sam sem potreboval morje cajta. in to mi je tut tko zanimivo, kako se ujamemo v krog misli, naše trenutne, dotične situacije in ne znamo pogledat ven. no,, uglavnem, to dekle je super človek in jo imam seveda še vedno rad (kao, rad te imam, ljubim te, razlika ). no, ampak zdele me zanimajo in se ukvarjam s takšnimi stvarmi k vem, da mi niti približno ne bi mogla sledit, ker ne bi mela interesa. zato je prav, da je tako, kot je. v bistvu šele zdej vem, da svojih resničnih zanimanj nisem nikoli udejanjal ravno zato, ker če si v paru imaš vedno kaj za počet. pa če ležiš ceu teden v postelji, vedno se najde kaj za počet. če si pa sam, se pa vprašaš ja, kaj pa zdej. in si rečeš... to, to, to, to in to... puf, črta. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 boma šla enkrat na pecikl, sam da jst berglo stran vržem *** ma ono o bivšem je pa taka hecna zgodba iz pradavnine...ko pesem ptic trnovk, sam da ovi ni bil semeniščnik nego je Indiji iskal božjo presvetlitev....in tik preden je šu, sva se srečala...hja, golo naključje ne , de bil bikec z močno voljo premagal meseno strast pa šu iskat nirvano no men se zdel ,da sem zaljubljena bla ko opica, sam se mi je pač zdel da on ni bil.... no če čezz sedem alebo dvajset let kakor v dotičnem primeru pa pol meni pove, da je blo obojestransko no tak te bil čisti nesporazum ....miss etc :xx!: **** Dolgo nosiš ogenj v svojih ustih.Dolgo ga skrivaš.Za koščenim plotom zob.Med belim risom ustnic ga stiskaš. Veš, da ne sme noben zavohatidima iz tvojih ust.Spominjaš se, da vrane ubijejo belo vrano.In skriješ ključ Ampak nekoč začutiš v ustih besedo.Votlina glave odmeva od nje. Takrat začneš iskati ključ svojih ust... Dane Zajc Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 1. junij 2009 ja, če je biu pa bikec je imeu pa res velik dela z mesenim premagovanjem. tipam je težko govori o čustvih. nismo tko vzgojeni. kar pa ne pomeni, da nismo čustveni. zato morte ženske to same ugotovit. sej slej al prej to tut ugotovite. če ne prej, čez dvajset let. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 V For they don't know what thry do piše o nealizabilnem Slovencu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 1. junij 2009 V For they don't know what thry do piše o nealizabilnem Slovencu. kako že gre kao, da freudu nekomu pravi o svojih psihoanalitskih podvigih in da je imel pri tem slovencu probleme. al to v zapiske zapiše al kako. u glavnem. mi smo neanalizabilni. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 kako že gre kao, da freudu nekomu pravi o svojih psihoanalitskih podvigih in da je imel pri tem slovencu probleme. al to v zapiske zapiše al kako. u glavnem. mi smo neanalizabilni. Freudu piše njegov tržaški kolega Weiss , da je dobil enega impotentnega, a blazno vulgarnega Slovenca in povpraša Freuda za nasvet. Freud pa pravi, da pri takih primerih "our analytical art fails". Ziher se bo kdo našel in to interpretiral kot poseben vidik slovenske svobode, a resnica je najbrž drugačna. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 1. junij 2009 ja, seveda ne moreš generalizirat na podlagi enega primerka. btw. v tazadnji mladini je intervju s žižkom. sem ga danes prebrau. levičarji nimamo alternative. pravi, da je propaganda desničarska po definicij in da če gre že za levičarsko propagando potem je to vedno ta levica, ki je v okviru desnice. kao, saj v bistvu nimamo prave levice... imamo samo levico, ki deluje v okviru kapitalistične in demokratične desnice. kao, propaganda/reklame... kupi naš pralni prašek in imel boš takole šrečno družinico. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 ja, seveda ne moreš generalizirat na podlagi enega primerka. btw. v tazadnji mladini je intervju s žižkom. sem ga danes prebrau. levičarji nimamo alternative. pravi, da je propaganda desničarska po definicij in da če gre že za levičarsko propagando potem je to vedno ta levica, ki je v okviru desnice. kao, saj v bistvu nimamo prave levice... imamo samo levico, ki deluje v okviru kapitalistične in demokratične desnice. kao, propaganda/reklame... kupi naš pralni prašek in imel boš takole šrečno družinico. Janez Evangelist Krek je jel zaščititi slovenskega kmeta pred brezobzirno meščansko doktrino iz severa, pa mu žal ni uspelo. Slava mu. Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 1. junij 2009 Janez Evangelist Krek je jel zaščititi slovenskega kmeta pred brezobzirno meščansko doktrino iz severa, pa mu žal ni uspelo. Slava mu. amen Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2009 evo, twitter......se grem mal zluftat. petk je. upam, da mi ne bojo kakšni mladinci z glasnim radiom misli prekinjal. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 5. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 5. junij 2009 dež me je dobu. kolega preveč govoru. pa sej je faca. večerjo sm tut pojedu. zdej grem pa heideggra brat. upam, da bo koncentracija zdržala. twitter rulez. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 6. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 6. junij 2009 zdej so si zmislil nov izraz. pazi to... SUBVENCIONIRANO ČAKANJE NA DELO ma, da bi se f*knu z najvišje stoplnice na glavo dol. človek nima nič in ga bo oni uradnik tam posiljeval z nekim subvencioniranim sranjem, vsi skupaj pa čakamo gospoda golobiča kako se bo odloču a bo še na dolgo in široko kradel al sam še na dolgo. in vsi lepo čepimo, se smejimo, hahljamo in smo zadovoljni. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 6. junij 2009 Prijavi Deli 6. junij 2009 zdej so si zmislil nov izraz. pazi to... SUBVENCIONIRANO ČAKANJE NA DELO ma, da bi se f*knu z najvišje stoplnice na glavo dol. človek nima nič in ga bo oni uradnik tam posiljeval z nekim subvencioniranim sranjem, vsi skupaj pa čakamo gospoda golobiča kako se bo odloču a bo še na dolgo in široko kradel al sam še na dolgo. in vsi lepo čepimo, se smejimo, hahljamo in smo zadovoljni. To pa je nova vseslovenska sintagma. Za postaviti ob bok elitnemu blokovskemu naselju in kar je še takega. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 7. junij 2009 zanimivost. nepalski šerpa je plačan na dan in po kilah, ki jih nosi. za 90 kg in 12 dni nošenja po nemogočem terenu v neprimerni opremi, delu ki je po definicij zdravju škodljivo, dobi 1000 rupij. to je 12 evrov. temu rečemo vrednostna dispariteta. mi mislimo, da je fiksna in se imamo za vzvišene. problem je v dialektiki, ki se bije med tistim, ki je in tistim, ki ni. vsebina baš ni pomebna. če tega ne bi bilo bi bil ego potem že po definicij potopljen v svet nastajanja, z njim združen in o tem sploh pisali ne bi. ravno ta dialektika, ki sili k agiranju, bo nas evropejce kmalu naredila za reveže. dokler ne spoštujemo življenja zaradi življenja samega ali s kantovimi besedami, dokler jemljemo ljudi in ostala živa bitja kot sredstva in ne kot cilji namenjeni samim na sebi, se na obzorju vesoljstva ne kaže čisto nič novega. enkrat bomo gospodarji, drugič pa sužnji... v obeh primer pa vedno samo reveži. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 zanimivost. nepalski šerpa je plačan na dan in po kilah, ki jih nosi. za 90 kg in 12 dni nošenja po nemogočem terenu v neprimerni opremi, delu ki je po definicij zdravju škodljivo, dobi 1000 rupij. to je 12 evrov. temu rečemo vrednostna dispariteta. mi mislimo, da je fiksna in se imamo za vzvišene. problem je v dialektiki, ki se bije med tistim, ki je in tistim, ki ni. vsebina baš ni pomebna. če tega ne bi bilo bi bil ego potem že po definicij potopljen v svet nastajanja, z njim združen in o tem sploh pisali ne bi. ravno ta dialektika, ki sili k agiranju, bo nas evropejce kmalu naredila za reveže. dokler ne spoštujemo življenja zaradi življenja samega ali s kantovimi besedami, dokler jemljemo ljudi in ostala živa bitja kot sredstva in ne kot cilji namenjeni samim na sebi, se na obzorju vesoljstva ne kaže čisto nič novega. enkrat bomo gospodarji, drugič pa sužnji... v obeh primer pa vedno samo reveži. hja...tut čaje nabirajo uglaunem otroci in ženske...in kwa zdej? piti ali ne piti?podpirat to, al pa jim še to uzet? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 7. junij 2009 piti. ampak ko to privlečeš iz merkatorja in si zadovoljen narediš čaj si ne misliš "bemo boga, kaj sm ga trofu. kolk je fajn vse pucen. buh ve kaku bi js to še cnej dobu pa še mal več. js bi meu še mal več", ampak se zavedaš dela zadaj, ne samo to, se zavedaš skritega izvora, ki je sploh čaj postalo in si rečeš "če ne bi bilo nujno, te sploh obrati ne bi pustiu". navzen ni razlike navnoter pa je. trgovci in ekonomija živijo po prvem principu. drugi kaže pa samo na nujnost sveta kot takega in takega. zato se ne gre, da bi svet spremenili (revolucija) tako, kot je impliciral marx, ne, problem je v tem, ker ga ne znamo interpretirat. torej, ne manjka nam prakse. človek pride na svet in brca že po difoltu prav do smrtne postelje. manjka nam teorije. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 7. junij 2009 Prijavi Deli 7. junij 2009 piti. ampak ko to privlečeš iz merkatorja in si zadovoljen narediš čaj si ne misliš "bemo boga, kaj sm ga trofu. kolk je fajn vse pucen. buh ve kaku bi js to še cnej dobu pa še mal več. js bi meu še mal več", ampak se zavedaš dela zadaj, ne samo to, se zavedaš skritega izvora, ki je sploh čaj postalo in si rečeš "če ne bi bilo nujno, te sploh obrati ne bi pustiu". navzen ni razlike navnoter pa je. trgovci in ekonomija živijo po prvem principu. drugi kaže pa samo na nujnost sveta kot takega in takega. zato se ne gre, da bi svet spremenili (revolucija) tako, kot je impliciral marx, ne, problem je v tem, ker ga ne znamo interpretirat. torej, ne manjka nam prakse. človek pride na svet in brca že po difoltu prav do smrtne postelje. manjka nam teorije. če bi tole pršlo iz ust mojga prjatla, dr. komunikologa, se garant neb mogu več zadržat in bi... bi... bi...s težkim srcom pogruntou, da so ble use premnoge prepite in prekunštvane noči čist zaman. Freudu piše njegov tržaški kolega Weiss , da je dobil enega impotentnega, a blazno vulgarnega Slovenca in povpraša Freuda za nasvet. Freud pa pravi, da pri takih primerih "our analytical art fails". Ziher se bo kdo našel in to interpretiral kot poseben vidik slovenske svobode, a resnica je najbrž drugačna. ammmm...kdaj pa so laufala tela ircanja gor pa dol po swetu? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. junij 2009 Avtor Prijavi Deli 8. junij 2009 In tuja nesreča je moja sreča, pa čeprav gre samo za 5 evrov. Ker za ta dnarc se lahko oblečeš.... skor. Ob takih cenah bi morali eno žalost začutit. Pa je ne. Smo veseli. Ker je pocen. Un, k mu glih ne vem imena, je pa dobil en mal, ampak res čis mal, rižkov. Jaz se pa sprehodim galantna in sploh vau... tko mal, do recimo Hofferja, ker tam je vse še bol pocen. *** prepite in prekunštvane noči so že po definicij čist zaman Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.