nimbus 2. april 2007 Avtor Prijavi Deli 2. april 2007 če je bla včeri sedela je bil pa donc sedelk zdele pridem domov... pa pogledam kaj bi jedu... pa vidim zrele banane... pa olupim eno... sveža, sladka... vzamem kozarec medu... jo potopim do polovice... potegnem ven... počakam... zagrizem... uživam... absorbiram... pojem do konca... olupim novo... potunkam... odcedim... zagrizem... možganske sinapse norijo od razburjenja... žur do amena na sporedi (si mislijo) BTW... ste opazl kolk luna zuni rula... pa lajate kej nič... grem nadoknadit Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. april 2007 Prijavi Deli 2. april 2007 ja, ja luna dons ful debelčkana. http://video.google.com/videoplay?docid=-1...&pr=goog-sl ...bolje pozitiv kot negativ Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 2. april 2007 Prijavi Deli 2. april 2007 zavzemam se za nevtralnost in neuvrščenost *** kva enga vesela nardi, ena banana, ena banana Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 evo je novice zdej se grem pa lahk kastrirat mislim... kolk je folk butast... postaviš joške za računalnik in sklepaš na intelekt... uhhuuuuhhhhuuuuuuu pa sej ne rečem... kašnem aleksandri velikem bi se še pokoraval... ampak če mi bodjo pa razne saške s srčnimi impulzi o politiki pol bom mogu met pa vrečko zraven :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 od kdaj so jajca za računalnikom signifikator inteligence žvizzzzzzzzzzzzzzz zdej se grem pa lahk kastrirat mrbit se ti niti ne bo treba, od neuporabe samo krepne Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 : od neuporabe samo krepne tko k intelekt.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 od kdaj so jajca za računalnikom signifikator inteligence žvizzzzzzzzzzzzzzz mrbit se ti niti ne bo treba, od neuporabe samo krepne od abaka naprej lia (ti šovinist ti ) P.S: sam fajn ga je pa vseen čutit baje je to indikatro svetništva... v eni temi mal bral... tko, da dokler se s trdim zbujam mam še velik dela P.P.S: baje je bla pa tole potegavščina ... pa so me spet nategl Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 P.S: sam fajn ga je pa vseen čutit a bejži no , a čutiš ga tud Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 ufff... thanx god.... nisem še vse naredu na tem sveti mi zadnič en prav... lega, dam polar gor (za mert srčni utrip) pa mi sploh nič ne kaže... pa sem ga poslal na servis, pa nič... pravjo, da je ok... no, pol ga pa vprašam, če je "šesti čut gledu" ommmmmmmmm... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 statistika pravi de si v zatonu, moška zlata leta so od 20-30 kar se teh dejavnosti tiče, potlej pa pravijo de se začnejo psihični potentni problemi, ki v 80% niso nič drugega kot otrdevanje žil- ateroskleroza in ta tihi morilec moškega ugodja ne prihaja s fanfarami ampak počasi , tipi pa mislijo da je to normalna posedica staranja....statistika prav tako poroča da vsak drugi moški v Sloveniji pri 40 poroča o štrajkanju in upiranju orodja pri akcijah, ampak to je šele jeba, ko ta zgornja bi, ta spodnja glava pa noče ne tak kak ti, ko ta spodnja hoče, ta zgornja pa ne zadnjič en potož da ne more več vsak dan, ampak tip je star 70, torej mu orodje špila boljš ko sluh in vid je pa res da je tip dobr negovan pa hranjen pa razmigan, včasih alpinist , zdaj pa po igrišču za golf skače, svež zrak pa tak bemu pa to je bolj za AAkhija branje ,ko zate Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 SREČA SVETLOBNA HITROSTSreča svetlobna hitrost drugo svetlobno hitrostIn pravi svetlobna hitrostSredi celotnega vesoljaSredi vsega kar jeSvetlobna hitrostIn tistega kar niSrečam ravno tebe svetlobna hitrost. Pa se nasmehne druga svetlobna hitrostJa, maš prav svetlobna hitrostDolgo je že od tegaOdkar sem zapustila zadnjo svetlobno hitrostIn se sploh več ne spomnimSvetlobna hitrostKakšne barve je bilaSvetlobna hitrost. Pa pravi prva svetlobna hitrostUffff, meni ni pa prav nič dolgčasSvetlobna hitrostRavno prihajam iz modrega planetaIn tam sem govorila z nekomSvetlobna hitrostJe spraševal prav po tebi Svetlobna hitrost. Po meni svetlobna hitrost ???Ja kaj za hudiča mu pa pomeniSvetlobna hitrostSaj me sploh ne more poznati Svetlobna hitrost. Ha, svetlobna hitrostTi pravim Ravno ko padem na zemljosvetlobna hitrostMe gleda prav gorSvetlobna hitrostNaravnost v očiSvetlobna hitrost. Sicer ga pa zanima kako zgledaSvetlobna hitrostKo se srečata dveSvetlobni hitrostiSvetlobna hitrost Pravi da doppler trdiDa zgleda svetlobna hitrostKo stiskajoča harmonkaKo greš proti njiSvetlobna hitrostIn kot raztezajoča Ko greš pročSvetlobna hitrostMeni ti ne zgledaš harmonkaSvetlobna hitrost.Kaj praviš ti?Svetlobna hitrost. Pa pravi druga svetlobna hitrostJa, ja, si vsa modra od tega planetaSvetlobna hitrostSi modra in modraSvetlobna hitrostPrav nič harmonkaSvetlobna hitrost. Pa pravi prva svetlobna hitrostPotem se doppler motiSvetlobna hitrostIn se midve ne srečava z dvojnoSvetlobno hitrostjoIn teoretično nisva harmonkiSvetlobna hitrostTemveč popolnoma ravni črtiSvetlobni hitrostiTeoretično sevedaSvetlobna hitrost Prav to svaSe namuzne druga svetlobna hitrostIn to mu ne boš mogla nikol povedat Svetlobna hitrost.Mu kar sama povem Svetlobna hitrostNi več dalečSvetlobna hitrostIn padem prav nanjSvetlobna hitrost AddiiiieeeeuuuuuuuuuvšvššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššŠvigne mimo svetlobna hitrostPaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafffffffffffff, trljesk, bumpfGa je zadela svetlobna hitrost.RazsveeeeetljeeeeeeeeeeenjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeJe kričal v nebo.... človeška hitrost... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 statistika pravi de si v zatonu, moška zlata leta so od 20-30 kar se teh dejavnosti tiče, potlej pa pravijo de se začnejo psihični potentni problemi, ki v 80% niso nič drugega kot otrdevanje žil- ateroskleroza in ta tihi morilec moškega ugodja ne prihaja s fanfarami ampak počasi , tipi pa mislijo da je to normalna posedica staranja....statistika prav tako poroča da vsak drugi moški v Sloveniji pri 40 poroča o štrajkanju in upiranju orodja pri akcijah, ampak to je šele jeba, ko ta zgornja bi, ta spodnja glava pa noče ne tak kak ti, ko ta spodnja hoče, ta zgornja pa ne zadnjič en potož da ne more več vsak dan, ampak tip je star 70, torej mu orodje špila boljš ko sluh in vid je pa res da je tip dobr negovan pa hranjen pa razmigan, včasih alpinist , zdaj pa po igrišču za golf skače, svež zrak pa tak bemu pa to je bolj za AAkhija branje ,ko zate jeba je v tem, da so naveličani svojih zdolgočasenih žen, ker človek ni monogamno bitje... naveličani so svojih zdolgočasenih služb, ker človek ni narejen za kampiranje v pisarnah dan za dnem... pol so pa še frustracije, ker vsacga ki pride mim pa res ne morš okol kepe tko, na hitro... strokovno... ljudje smo narejeni za živalsko divjanje... skozi življenje pa lahko postanemo "ljudje"...s trdim ali brez i Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 3. april 2007 Prijavi Deli 3. april 2007 itak.... mislim s svetlobno hitrostjo se pa res šlampast sliš statistika je pa itak največja lažnivka...jebiga tole berem, ko po čakalnicah visim tko na hitro pa strokovno jeli to ono da pokušamo tisoč i jedanput, ko bi učio teoretski del "Vsak moški si izbere svoje barve vladovino. Ali blondino,rjavolaso, črnolaso ali rdečelaso" Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2007 Avtor Prijavi Deli 3. april 2007 "Vsak moški si izbere svoje barve vladovino. Ali blondino,rjavolaso, črnolaso ali rdečelaso" vsak aaaaaaaannnddd always look on the bright side of the life... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Nekatere vlade pač majo kratek rok trajanja. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 kakšne resne debate ob tej vuri Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 saj jih lahko neresno beres. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 4. april 2007 Avtor Prijavi Deli 4. april 2007 tole me zanima danes Razumite končno tole: če bi se nasilje začelo danes zvečer, če na zemljinikoli ne bi bilo izkoriščanja in zatiranja, bi se nenasilje morebiti lahkoponašalo s tem, da je zgladilo spor. Če pa so režimi kot celota skupaj zvašimi nenasilnimi mislimi pogojeni s tisočletnim zatiranjem, potem vašapasivnost ne služi ničemur drugemu, kot da vas uvrsti na stran zatirancev. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 tole me zanima danes Razumite končno tole: če bi se nasilje začelo danes zvečer, če na zemljinikoli ne bi bilo izkoriščanja in zatiranja, bi se nenasilje morebiti lahkoponašalo s tem, da je zgladilo spor. Če pa so režimi kot celota skupaj zvašimi nenasilnimi mislimi pogojeni s tisočletnim zatiranjem, potem vašapasivnost ne služi ničemur drugemu, kot da vas uvrsti na stran zatirancev. na žalost se moram v tej točki kompletno strinjat s tabo zato vsake toliko vsekam nazaj če ne drgač pa s širhaklom al pa z mišaflo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 6. april 2007 Prijavi Deli 6. april 2007 tole me zanima danes Razumite končno tole: če bi se nasilje začelo danes zvečer, če na zemljinikoli ne bi bilo izkoriščanja in zatiranja, bi se nenasilje morebiti lahkoponašalo s tem, da je zgladilo spor. Če pa so režimi kot celota skupaj zvašimi nenasilnimi mislimi pogojeni s tisočletnim zatiranjem, potem vašapasivnost ne služi ničemur drugemu, kot da vas uvrsti na stran zatirancev. kaj so bli ti k so atomsko vrgl,,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. april 2007 Avtor Prijavi Deli 7. april 2007 na žalost se moram v tej točki kompletno strinjat s tabo zato vsake toliko vsekam nazaj če ne drgač pa s širhaklom al pa z mišaflo To razmišljanje me vodi in ko smo ravno v teh dneh, ko ljudje hodijo za nekimi čudnimi zadevami, določenim stvarem pravijo "gremo k procesiji" potem se nekako čudno obnašajo, hodijo res kot pri kašnem kafkovem procesu po cesti s košarami v rokah, z življenja praznimi telesi nekam gor na hrib... pravijo, da je gor cerkev... in baje odrešitev. Ampak kristus je hotel, da nastavimo še drugo lice in mislim, da ga med nami ni junaka, ki bi imel jajca. Hecno je v tem, da če pogledaš zgodovino človeštva in razvoj... vse skupaj sploh ni tako daleč... pa se za foro postavmo v 1000 BC. Na hitro se nam zdi to kao ful daleč, adijo pamet svetlobnih let stran... ampak če dobro pomislimo 100 let ni nič... pomnožiš s 25 in smo tam. Čakajo nas predhodniki etike, predhodniki znanosti, predhodniki religije in vsi človeški masakri do današnjih dni. In samo 60 let nazaj je bil človek tako nespameten, da je s svojo razvito znanostjo organiziral koncentracijska taborišča kjer je lahko hladnokrvno sežigal na desetine in stotine človeških življenj vsak dan. Danes se mi obnašamo, kot da je to nekje zadaj, da smo to prerasli... kot da se evolucija razvija zadnjih deset let s svetlobno hitrostjo... to je nekako kot onemu bogatinu ko se zagorela hiša, namesto da bi reševal svoje življenje, je reševal svoje premoženje... in oboje izgubil. sem pa zasledil danes nekaj zanimivega... članek je tulegre se pa za to, da so znanstveniki opazovali delec (elektron), ko je nemoteno potoval skozi materijo... ni bilo potrebno dodajati energijo s katero bi morali elektrone v atomih dvigovati v višje valnčne lupine in posledično iz atoma... no, sladka ugotovitev pa je, da to ne velja samo za kvantni svet, temveč tudi za nas, za obično njutnovo fiziko Tako bi lahko npr. avto prebil zid brez poškodb... brez sprememb na avtu in zidu... samo verjetno za tak dogodek je zelo, zelo, zelo majhna. To je nekako tako, kot če bi vrgel v zrak vse črke Tolstojevega "Vojna in mir" in upal, da se sestavijo v roman lista optimista Bi pa lahko tako pojasnil čudeže... ker verjetnost čudežev je tudi zelo, zelo, zelo majhna... če bi število čudežev delili z vsemi dogodki na svetu spljoh (miljon miljard jih je... prešteto ) bi bla podobna vejetnost... ha, pa smo ga za jajca... ja... figo smo ga... razlaga materije... kaj pa zavest Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 7. april 2007 Prijavi Deli 7. april 2007 To razmišljanje me vodi in ko smo ravno v teh dneh, ko ljudje hodijo za nekimi čudnimi zadevami, določenim stvarem pravijo "gremo k procesiji" potem se nekako čudno obnašajo, hodijo res kot pri kašnem kafkovem procesu po cesti s košarami v rokah, z življenja praznimi telesi nekam gor na hrib... pravijo, da je gor cerkev... in baje odrešitev. Ampak kristus je hotel, da nastavimo še drugo lice in mislim, da ga med nami ni junaka, ki bi imel jajca. Hecno je v tem, da če pogledaš zgodovino človeštva in razvoj... vse skupaj sploh ni tako daleč... pa se za foro postavmo v 1000 BC. Na hitro se nam zdi to kao ful daleč, adijo pamet svetlobnih let stran... ampak če dobro pomislimo 100 let ni nič... pomnožiš s 25 in smo tam. Čakajo nas predhodniki etike, predhodniki znanosti, predhodniki religije in vsi človeški masakri do današnjih dni. In samo 60 let nazaj je bil človek tako nespameten, da je s svojo razvito znanostjo organiziral koncentracijska taborišča kjer je lahko hladnokrvno sežigal na desetine in stotine človeških življenj vsak dan. Danes se mi obnašamo, kot da je to nekje zadaj, da smo to prerasli... kot da se evolucija razvija zadnjih deset let s svetlobno hitrostjo... to je nekako kot onemu bogatinu ko se zagorela hiša, namesto da bi reševal svoje življenje, je reševal svoje premoženje... in oboje izgubil. sem pa zasledil danes nekaj zanimivega... članek je tulegre se pa za to, da so znanstveniki opazovali delec (elektron), ko je nemoteno potoval skozi materijo... ni bilo potrebno dodajati energijo s katero bi morali elektrone v atomih dvigovati v višje valnčne lupine in posledično iz atoma... no, sladka ugotovitev pa je, da to ne velja samo za kvantni svet, temveč tudi za nas, za obično njutnovo fiziko Tako bi lahko npr. avto prebil zid brez poškodb... brez sprememb na avtu in zidu... samo verjetno za tak dogodek je zelo, zelo, zelo majhna. To je nekako tako, kot če bi vrgel v zrak vse črke Tolstojevega "Vojna in mir" in upal, da se sestavijo v roman lista optimista Bi pa lahko tako pojasnil čudeže... ker verjetnost čudežev je tudi zelo, zelo, zelo majhna... če bi število čudežev delili z vsemi dogodki na svetu spljoh (miljon miljard jih je... prešteto ) bi bla podobna vejetnost... ha, pa smo ga za jajca... ja... figo smo ga... razlaga materije... kaj pa zavest To čudno obnašanje je bilo svoje dni tudi meni zelo čudno....pa sem iskala, pa brala članke....pa se naslajala nad novodobno znanostjo, atomi in virusi...in z vsakim novim znanjem osebno prijela za jajca previšnjega, viš, sem si rekla , tako je to enostavno, pravi postopek v pravem trenutku, to je to....in ti me šopaš naj bom ponižna.... no in sem šla za kafkovim procesom, in sem šla za procesijo malih ničevih bogov, uspeha, opaženosti, sem se šla bogeca osebno, zdaj pa vem, da še na smrtni postelji ne bom ničesar vedela in bom šla s tega sveta ko ona babica, ki so ji na smrtni postelji, deca rekli, če zmolijo še en očenaš, pa jim bom rekla saj boga ni, nobene potrebe ni za to, sam dobro si zapomnite, če ne boste živeli v miru in spoštovanju med seboj, vam bom z onega sveta prišla trkat na okna in vam ne bom dala miru.... Zato mali bog Nimbus, bila sem med onimi neumnimi, ki hodijo v čudnih procesijah ...izžeti od življenja pa samo nekaj mi je ostalo v glavi in odmeva še zdaj: V ljubezni ni strahu....ni strahu....ni strahu....čeprav je govoril in govoril predstavnik največjega podjetja, med vsemi besedami mi je ostalo samo to, v ljubezni ni strahu In to je to kar je vredno slišati, ker kadar ni strahu, je umirjenost je delovanje in takrat vržeš črke v zrak in nastajajo najlepše stvari, in ko delaš še kaj drugega se dogajajo čudeži. Pa sem razmišljala , če sem kdaj izkusila kaj takega .V nekem medlem zapisu je ostalo, da se me je dotaknila tu pa tam v življenju in vem da kadar bo ljubezen zmeraj z menoj me ne bo več strah. Ja še zmeraj človek uničuje na tisoče življenj vsak dan v imenu pohlepa,prevlade in dobička.Ni potrebno gledat tako daleč v drugo svetovno vojno.Danes in tu.Z nesmiselnim početjem uničujemo sebe, druge in zemljo s vsem rastlinstvom in živalstvom. In ko si sredi neumnosti in človeškega pohlepa in lenobe, menim da je čist človeško, da vrneš na drugo lice ali celo komu spodmakneš noge, ampak na dolgi rok je nenasilje in predaja kar pravzaprav pomeni nastavit drugo lice , edina prava pot.In po mojem mnenju je edini ki mu je treba polagat račune v tebi in vsak od nas prav dobro ve in občuti in plača prej al slej zelo visoko ceno za pohlep in lenobo in pomanjkanje ljubečega odnosa do sebe in vsega okrog sebe. In takrat se vsak od nas vpraša zakaj jaz, zakaj zdaj , vsi pa pozabljamo da oni v nas pridno beleži in izstavi račun takrat, ko si ga zaslužimo. No to bi bilo moje razmišljanje na tole velikonočno soboto, edina stvar, ki nam v resnici ostaja v življenju v neomejeni količini ni znanje in ne vedenje, ampak vera , upanje in ljubezen, samo mali čudeži v tem noro vrtečem se svetu... Mir v sebi, pa kjerkoli že ste Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. april 2007 Avtor Prijavi Deli 8. april 2007 Lepo si tole napisala... ne da bi se čisto strinjal, ampak sem vesel vsakega odgovora, ki je daljši od treh vrstic. No, hočem povedati, da imam za zelo napačno mnenje, ki favorizira vero pred znanostjo. Bo prišel čas, ko te ločnice ne bo več in bo vse eno... ker drugače sploh ne more biti, saj je vse eno. Človeške interpretacije nas silijo tko, kot nas silijo da se strokovno specializiramo in vemo vse več in več o vse manj in manj. Kar se pa vere tiče, seveda je to v nas... saj od tam prihajamo. Ampak npr. sem bral Šri ramakrishno in pravi zakaj kristjani tako poudarjajo greh... v vsakem stavku je "grešil sem"... človek ne more biti ne svoboden, ne brez strahu, če tako razmišlja. In meni je to kristalno jasno od pamtiveka. Zato bom povedal takole. Krščanska organizacija, ki ji pravimo Vesoljna Cerkev, si je zaradi oblastnega boja in povsem ekonomskih razlogov v svoji veroizpovedi nabrala toliko nepotrebne in odvečne folklore, da je zgubila stik s samo seboj. Lia, odpri biblijo in boš vidla, da tam ne piše prav nič o tej folklori, ne o denacionalizacijskih gozdovih, ne o vatikanskem bogastvu... oni se delajo norca iz nas in mi to iz navade prenašamo. Ko se bo župnik bil sposoben pogovarjati z menoj iz oči v oči, ne vzvišeno, kot da on ve vse jaz sem pa včeraj po žup priplaval, takrat bom šel tudi jaz gor iskat svojo vero. Do takrat pa naj kar otrokom in ostalim ofčkam pravijo tiste pravljice. Človeku, ki pridiga o preprostosti in odvečnosti posvetnih skrbi in se istočasno vozi z mercedezom in pije iz zlatih kelihov, enostavno ne verjamem (a je prou vejca ) Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Lepo si tole napisala... ne da bi se čisto strinjal, ampak sem vesel vsakega odgovora, ki je daljši od treh vrstic. No, hočem povedati, da imam za zelo napačno mnenje, ki favorizira vero pred znanostjo. Bo prišel čas, ko te ločnice ne bo več in bo vse eno... ker drugače sploh ne more biti, saj je vse eno. Človeške interpretacije nas silijo tko, kot nas silijo da se strokovno specializiramo in vemo vse več in več o vse manj in manj. Kar se pa vere tiče, seveda je to v nas... saj od tam prihajamo. Ampak npr. sem bral Šri ramakrishno in pravi zakaj kristjani tako poudarjajo greh... v vsakem stavku je "grešil sem"... človek ne more biti ne svoboden, ne brez strahu, če tako razmišlja. In meni je to kristalno jasno od pamtiveka. ta poboldan stavek jasno kaže tvojo mladost, bolj ko si star, manj ti je kristalno jasno. Znanost al, to ti je pa res nekaj....dvatisoč let nazaj so bili znanstveniki prepričani da so možgani samo žleza , ki povzroča, da nam teče sluz pa smrkelj iz nosu danes mislijo drugače. Še dvajset let nazaj so bili prepričani , da so možganske celice , ko se jih enkrat uniči, neobnovljive, zdaj pa pravijo, da so opazili , da v nekaterih primerih na nov rastejo kar so v kitajski tradicionalni medicini trdili, da se z rahlo masažo , tapkanjem lobanjem( nebeški dež) so to imenovali obnavlja možganske celice. Aja pa tud znanstveniki se vozijo v mercedesih pa pijejo iz kristalnih kozarcev. Človek ne more biti svoboden, če je ujet v svojih strasteh in odvisnostih. Pa če imenuješ to greh ali pa kako drugače. Naglavna greha pohlep, napuh , če pridjamo še lenobo, pa maš tlakovano potko v pekel slehernega dneva , ki ga preživiš tu na zemlji, po moje tudi onstran tega sveta.Pekel je zame stanje duha, večna ujetost in mrcvarjenje v lastnem zosu. Tako sama dojemam grešnost, ne vem pa kaj je zate greh Čisto vseeno. Ti kar beri pa išči naprej...Meni je po vsem prebranem samo to kapnilo , da vsi govorijo o isti stvari Suma sumarom bhakti , brezpogojna ljubezen, tantra v smislu orgazmičnega dojemanja in sprejemanja sveta, tao vseljubeča energija ali pa krščanska brezpogojna ljubezenisti šmorn. Odpovej se vezem in navezanosti ter se prepusti in sočutno sprejemaj sebe in druge. Velika noč je zame običaj, ki so mi ga izročile moje babice in dedje in obrede v cerkvi jemljem ravno tako, to je naša dediščina, ki se ujema z našimi slovanskimi koreninami in z običaji ob vstopu v pomlad in novo življenje in to spoštujem, zato jemljem to kot dragoceno darilo svojih prednikov. Dobro me vlečeš za jezik, pišem pa pišem, čeprav me noben ne sliš Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. april 2007 Avtor Prijavi Deli 8. april 2007 ta poboldan stavek jasno kaže tvojo mladost, bolj ko si star, manj ti je kristalno jasno. Znanost al, to ti je pa res nekaj....dvatisoč let nazaj so bili znanstveniki prepričani da so možgani samo žleza , ki povzroča, da nam teče sluz pa smrkelj iz nosu danes mislijo drugače. Še dvajset let nazaj so bili prepričani , da so možganske celice , ko se jih enkrat uniči, neobnovljive, zdaj pa pravijo, da so opazili , da v nekaterih primerih na nov rastejo kar so v kitajski tradicionalni medicini trdili, da se z rahlo masažo , tapkanjem lobanjem( nebeški dež) so to imenovali obnavlja možganske celice. Aja pa tud znanstveniki se vozijo v mercedesih pa pijejo iz kristalnih kozarcev. Človek ne more biti svoboden, če je ujet v svojih strasteh in odvisnostih. Pa če imenuješ to greh ali pa kako drugače. Naglavna greha pohlep, napuh , če pridjamo še lenobo, pa maš tlakovano potko v pekel slehernega dneva , ki ga preživiš tu na zemlji, po moje tudi onstran tega sveta.Pekel je zame stanje duha, večna ujetost in mrcvarjenje v lastnem zosu. Tako sama dojemam grešnost, ne vem pa kaj je zate greh Čisto vseeno. Ti kar beri pa išči naprej...Meni je po vsem prebranem samo to kapnilo , da vsi govorijo o isti stvari Suma sumarom bhakti , brezpogojna ljubezen, tantra v smislu orgazmičnega dojemanja in sprejemanja sveta, tao vseljubeča energija ali pa krščanska brezpogojna ljubezenisti šmorn. Odpovej se vezem in navezanosti ter se prepusti in sočutno sprejemaj sebe in druge. Velika noč je zame običaj, ki so mi ga izročile moje babice in dedje in obrede v cerkvi jemljem ravno tako, to je naša dediščina, ki se ujema z našimi slovanskimi koreninami in z običaji ob vstopu v pomlad in novo življenje in to spoštujem, zato jemljem to kot dragoceno darilo svojih prednikov. Dobro me vlečeš za jezik, pišem pa pišem, čeprav me noben ne sliš majhen sem proti tebi... vidiš mojo zaletavost, vihravost in nepotrpežljivost... berem, berem... slišim, slišim Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.