Skoči na vsebino

MISC

nimbus

Recommended Posts

:wOOt: bemu sem pozabla posebej pisat o ženski nečimernosti,to je tui eno hudo grešno nagnenje, kadar koli se zaplezam s teboj v debato se počutim ko metuzalemska meduza, stara tercialka z ruto na glav ....pa ti mali x?x , pri vsem tvojem intelektualnem tovoru , ki si ga pritrogal s knjižnic pa uploadal z neta, da ne omenjam tvojega dvometerskega okostja pa vikinških mišic...

se počutim včasih, xzobkox ko otrok s posebnimi potrebami, ko hočem kak tvoj post zastopit, morm skor vsako besedo v slovar pogledat, etimološki al pa vsaj v sskj :wacko:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

:wOOt: bemu sem pozabla posebej pisat o ženski nečimernosti,to je tui eno hudo grešno nagnenje, kadar koli se zaplezam s teboj v debato se počutim ko metuzalemska meduza, x:Dx stara tercialka z ruto na glav ....pa ti mali x?x , pri vsem tvojem intelektualnem tovoru , ki si ga pritrogal s knjižnic pa uploadal z neta, da ne omenjam tvojega dvometerskega okostja pa vikinških mišic...

se počutim včasih, xzobkox ko otrok s posebnimi potrebami, ko hočem kak tvoj post zastopit, morm skor vsako besedo v slovar pogledat, etimološki al pa vsaj v sskj :wacko:

to pa res ni fajn filing... sam, če ti povem po pravic, se s takšnimi starčki prav rad pogovarjam, jih sprašujem stvari in pozorno poslušam.... brez jebe... niso še vsi preklopli na avtomatiko... imaš tut one, ki jim še delajo klikerji x;)x

aja... kaj bi govoril... sploh nisem načitan... je pa res, da sem v življenju spoznal nekaj folka, ki me je usmerilo v določene zadeve... je bilo kar nekaj metamorfoze (pa ne spet gledat x:Dx x:Dx x:Dx )... skratka jaz nič nea vem in ravno zato brcam... da bi kej zvedu...

ti pa tvoji vikingi... x:Dx x:Dx x:Dx

jaz pa mislim, da ti skrivaš veliko več, kot se na prvi pogled zdi.. glede na tvoje replaye bi moral jaz tebi o učenosti... al pa kraljevsko bluziš x:Dx x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:o|o: preberi zadnjih par postov...

mava srečo, da ni prišo unis, pa naju razcotal , da bi nama povedal: There is something that you dont know.Because we are just monkeys wrapped in suits,begining for the aprroval of the others.

Vsak stik z drugim človekom, pusti posledice na obeh.

Če si zavesten in če ne iščeš plehkosti in plitvosti, če iščeš kaj globljega.

Če ne drugega , globoko abdominalno masažo x:Dx x:Dx x:Dx

:icon17: rad se pogovarja s starkami ....evo z natančnim in urnim udarcem me je sesul x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Če ne drugega , globoko abdominalno masažo x:Dx x:Dx x:Dx

ammmmmm.... x:Dx x:Dx x:Dx

:icon17: rad se pogovarja s starkami ....evo z natančnim in urnim udarcem me je sesul x:o)x

joj, kake maš... :lol:

tkole za fruštuk kar pašeš x:Dx x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

:vragec: :inocent: kako šele za posladek pred spanjem x:Dx

Šta čemo Ksenia, bolje starica nego najstnica x;)x bemu takrat sn bla darker xrolleyesx

danes se bližam proti skalnatemu vrhu Julijcev, pa gledam, pa gledam...namesto svetlo zelene travce, grdi plavo vijolilasti fleki med skalami.... :eek: že začnem bentit, kaj so barabe neko plavo svinjarijo stresle, pa kak morjo, še tle na tisoč osemsto pa še nekaj nadmorske višine.

Bolj ko se bližam, bolj se dviga sonce na nebeškem oboku, vedno topleje postaja. Z vsakim korakom raste moja radovednost. Pridem bliže, da mi oko razspozna jezera teloha :2src: temno modro, lila in rumeno na sred, vmes mlada travica in zvončki. Pod smrekami in macesni mali nežni svetlozeleni listi čemaža in vsepovsod naokrog belo sive oprane skale in zadnji ostanki in zaplate snega se lesketajo v soncu. Raj na zemlji :2src:

Še zdaj, ko zaprem oči vidim morje teloha :flower:

there's nothing more to say :palec: x;)x

Fernando Pessoa

:o|o: veliko bi se dalo povedati...

še..pa še...pa šeee

recimo o tem, kako glava naredi neke zaključke brez pravih podatkov, samo obris nečesa in izreče sodbo

recimo o tem kako še preden zadevo vidi, prouči ali povonja ali sliši ali otipa že ve na podlagi pomanjkljivih izkušenj in znanja , da oceno in pove, da je to pa zelo slabo, pa ne samo da je slabo, še grdo in potem veliko časa benti zaradi drugih ljudi, zaradi sistema, zaradi države in gnilega kapitalizma....

recimo o človeški neumnosti, ki ne verjame, da kaj obstaja, vsa leta sem teloh videla rasti v majhnih zaplatah na vogalih vlažnih senčnih travnikov in tudi v sanjah si nisem predstavljala kako izgleda morje modrine teloha

pa še bi se dalo povedati, dalo bi se pisati esej o življenju, o človeku in o naravi :palec: o tem kako skupina skupaj rastočih telohov dvigne zaplato kravjega dreka deset centimetrov visoko, prebode čez blato, peclji okovani s suhim blatom razprejo svoj cvet in se sploh ne pustijo motiti....kakor da prav zaradi tega govna še bolj lesketajoče in bujno prelivajo barve...kako tega nasada nihče ne okopava , ne pleve, ne šprica s fungicidi pa je vse zdravo in nič plesnivo in cagavo kakor na vrtovih v dolini x^x

pa še pa še bi se dalo dodati....

a sem res taka goflja, al kaj? x:o)x

you're incredible today... I'm speechless... all ears... moooooooooooorrreeeeeeeeeeeeeeeee x:px x:Dx x;)x

Fernando Pessoa

:vragec: v samem bistvu sem hotela sam zasikat, de bi lahko dodal Adama pa Evo v tist ta zgornji opiis raja :o|o:

vmes sem šla brskat v leksikone, kaj sem pravzaprav danes videla...tista modro vijoličasta reč sploh ni bil teloh ampak žafran (Crocus Vernus) :eek: torej iz tega sledi , če ne veš o čem pišeš raje ne gofljaj :o|o: xcivx xrolleyesx ali pa? če začneš govoriti o stvareh, se najde kdo , ki ti pove da se motiš, se pogovarjaš , sprašuješ, iščeš, si radoveden....

žafran ima tri prašnike in spada v družino perunik, večnih listov je šest, vsi so enaki..je prastaro zdravilo, lahko pa je tudi strupen, poznali so ga že Egipčani, opisan je v Bibliji,omenili so ga Homer, Hipokrat, Dioskorid in Galen. V starem in srednjem veku so uporabljali posušene brazde pestiča.

Vsebuje glikoside,,eterično olje,saponin.Omehča kašelj,pospešuje gnojenje, zmanjšuje otekline v sklepih...

v večjih količinah povzroča omotičnost in zastrupitev, zlasti ledvic, povzroča slabost in glavobol...

žafran za živino ni nevaren, krave se ga na paši same izognejo( pa naj mi še kdo reče, da je kdo neumen, ko krava)

vmes najdem še eno zanimivo rastlino (Opojna zlatica- Ranunculus thora f. pseudoscutatus) endemit Zasavskega hribovja: Lisca, Lovrenc, Radež -včasih so jih pošiljali fantom v vojsko, list opojne zlatice so si zataknili za peto, koža se je močno vnela, vojaški zdravnik je vneto mesto zdravil z različnimi zdravili, ki niso nič pomagala..zato so te fante odpustili iz vojske, rana se je pozdravila šele čez več mesecev...

Me je vedno zanimal zakaj za hudirja sem tako rad umazan z zemljo, pa kot majhen sem se ful rad po gozdu lovil in to, in sem odkril, da blato in podobna "umazanija" vsebuje bakterije, ki spožajo hofmone "sreče". Evo, komi čakam, da bom lopato zasadil v rodovitno domačo grudo... me čaka nekaj dela " a la" basic instinct. Najraje bi šel na kolena in okopaval z lastnimi rokami... x:Dx x:Dx x:Dx Da bo mal simbolike zraven... x:px Uhuhuhuhuhuhuuuuu... pomlad je tututututututututu... x:px xcivx xrolleyesx :vio: x8Dx x^x :palec:

Fernando Pessoa

Lia, bog ve kolk je to hektarjev za obdelat ;)

jst imam pa možnost, pa tisoč izgovorov, pa v bistvu vem da si želim... ampak ko je nekaj km stran tole od mojega stalnega naslova, jst pa brez avta... ko bom velika in imala avto bom imela svoj vrtarski kotiček

ej se spomnim da nam je stari ata vedno dal dinar za hrošča najdenega na krompirju... kolk sem bila pridna x:Dx pa vsa sem bila popikana od mrve na prikolici, ampak če je blo pa tko fajn v njegovi družbi

mater pogrešam.. gledam datum, verjetno je tisti čas ko sem se poslovila od njega pred leti

To, to... ma ne res, spoštujem našo mati Zemljo in sem ji zelo hvaležen, da lahko mendram po njej in mi vrača hvaležnost, ko mi kdaj pa kdaj dopusti, da dam pot pod kolesa pa se mi še bolj razkrije v svoji skrivnostni naključnosti... je čudovita tale naša kugla x;)x

Fernando Pessoa

Opažam, da se je ženska populacija že začela pomankljivo blačt... x:px xcivx xrolleyesx in tudi to, da je med temi razgaljenimi dekolteji prava umetnost slalom vozit... x:Dx x8Dx

dolgi ooooooommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (s strešco x:px x:Dx )

Fernando Pessoa

Opažam, da se je ženska populacija že začela pomankljivo blačt... x:px xcivx xrolleyesx in tudi to, da je med temi razgaljenimi dekolteji prava umetnost slalom vozit... x:Dx x8Dx

:inocent: kak sma si različna, meni pa dekolteji nobenga blema ne predstavljajo.....pih

ka majo eni čudne probleme....tega pa res nam nikol zastopla xrolleyesx

jebemti križ čutim...sn se šla včere basic instinct v najbolj grobi obliki s štiharco v roki x:o)x

ma prej sploh nisn vedla, da križ še mam, ko ni blo letos treba snega nič kidat x8Dx

a praviš Ksenia tvoj star ata pa dnar dajal....moj se je pa na motorju prpeljal, potlej me je pa na zic posadil, pa une ta rdeče češnje na pecljih kot uhane za uhlje zataknil pa sva se pelala po gasi ...sva bla kot dva zlata prinašalca z dvignjemi gobčki, od zadaj pa dve velikanski košari s češnjami x:px xsrcx x:Ix

Opažam, da je odgovor narave na željo ljudi po večni mladosti to, da jim je vcepila prepričanje, da jo že imajo. Če sodimo po garderobah. :inocent: :vragec: x:Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

x:Dx djevojke u ljetnim haljinamama x:Dx

vse lepo in prav... do zdej sem še vedno prišel na cilj živ in zdrav x:px x:Dx xcivx x;)x

ammm... lia, sej veš... mali problemčki, malega človečka x:Dx

poskušam nositi svoj križ... kaj pa viiiiiiiiii x?x x:px xcivx xrolleyesx x:Dx

Fernando Pessoa

x:Dx

ammm... lia, sej veš... mali problemčki, malega človečka x:Dx

poskušam nositi svoj križ... kaj pa viiiiiiiiii x?x x:px xcivx xrolleyesx x:Dx

jejej ko bo mali človeček zrastu bu mel iste probleme...

kar se Janezek nauči to Janez zna...joške gledat pa kožo spoznavat...

bemu pol pa čez leta nič ne veš kaj se vse zadi za ono F košarico skriva x:o)x

aja ti sam poskušaš. no jst ga danes nosim z nasmehom na ustnicah,sem v oštariji edina naročla sok, vsi ostali pa pir, sam zato da ostanem trezna, pa beseda da besedo,

pa naročimo še neke sladkarije, pa silom prilike naročim gratinirano melono, je blo pa v oni meloni notr sam maraskino...bemu so me gledali k sn tak strastno vun cuzala, k ostali so naročli sladoled s smetano x:o)x

vun sn šla pa bol nažgana k oni ko so pir cuzali xrolleyesx

Lia, ka sn se jst nauču, sn čist vse pozabu x:Dx

ma ja... veš kje sn se nauču modrce odpirat x?x u veleblagovnic... tko, da sm biu pol taprau frajer, ko sn ga z levo roko dol sneu... ampak, sej ti pravm... zdej že vse pozabu... tisti mladostniški entjuziazem je šel pa tudi v že zapisane an(e)ale... tko, da nosm zdej škarje za rezervo... x:Dx x:Dx x:Dx

mogoče mi v soboto znese njivo štihat... komi čakam, da si roke umažem... x;)x x^x

mejte se...

xrainbowx

Fernando Pessoa

:eek: ja pol si bil pa res frajer, v naših cajtih so to z obema rokama delali, pa še te so ga komaj gor ofnali x:Dx

fajn poštihaj, men čaka še drugi polcajt, pa grem z dosti manj žara v boj, mam roke že čist fsrane, najbolj mi je pa motivacija dol padla, ko sn vidla kdo mi je čipke vun naredu iz nasada tulipanov, mamicu jim vidim polžem rdečim :vragec:

Nekaj groznega se mi je zgodilo danes zvečer.Ni se mi ljubilo več lapat. Pa pridem tu gor pa se mi ni ljubilo pisat. V glavi konglomerat vtisov, zapisov , povezav in v telesu občutij, ko bi mogu met pol ful inspiracije.

Pa se mi je zazdel vse brez pomena. Kakor da lapam v tri krasne že cel lajf. Tak butast filing, da se še sam s seboj ne morš več menit. Ker je itak brez veze.Te pa če nardiš kaj al pa ne , trava sama raste.

Tak da se mi zdi da malo voham kaj misliš s tem, da je lahko klošarsk lajf brez ubadanj s posvetnimi zadevami čista poezija.

Recimo štihat pa polžev pobijat , pa roke si mazat z zemljo pa s krvjo nedolžnih živalic ni potrebno.

Lepo misliš in lepo ti pride samo v naročje. Vsak dan posebej in vse dni v letu. Če pa že neče samo pridet pa sam pogledaš na situacijo z rožnate perspektive.

xrainbowx xrainbowx xsrcbumx

O Lia... ma, veš kaj... rečeš to, rečeš ono... jebi ga... to je kot pri psihiatru a veš... samoočiščevanje... tko, da ti kar bluzi x;)x

Fernando Pessoa

O Lia... ma, veš kaj... rečeš to, rečeš ono... jebi ga... to je kot pri psihiatru a veš... samoočiščevanje... tko, da ti kar bluzi x;)x

:8): daj povej...to pa nea vem... že s spovedniki mam bolj švoh izkušnje x:o)x so se vsi sam režal , k so mene spovedoval

nazadnje me je sam še to vprašu, če dam cesarju kar je cesarjevega, pa sem mencala pa rekla, da zlo nerada, pol je pa še vprašu, če kaj k maš grem...

vse ostalo ga pa ni kaj preveč zanimal x:o)x

eh, tu ni več kaj pucat, pa očiščevat, če je znucan je znucan x:o)x

kr mal samga sebe vpraš kaj raj glancaš novo bičikleto, al star razmajan bičikl x;)x sam da se gura nekak...puca ga pa itak noben ne več :vragec: x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...