Skoči na vsebino

Mnenja

Alan_New

Recommended Posts

Polni smo mnenj, o tem in onem, in rečemo: "To je moje mnenje."

A je res naše? Od kod je prišlo, kako se je izoblikovalo? Nam je kdo podstavil mnenje z raznimi subliminarnimi sporočili, hote in/ali nehote?

In kakšen je sploh smisel in pomen mnenj? Samo to, da se zgolj pove, kaj si kdo misli, ker ima pač to pravico v omejenem obsegu?

Pa povejte "svoje" mnenje. x^x

Possible—but highly unlikely.
Deli na socialnih omrežjih

Ha, a veš da to tut mene zanima; sploh k berem kdaj nazaj svoje komentarje/mnenja, pa si včas mislm, madonca kok sm bla pa jst pametna, pa sej to nism jst :eek: , no sej isto velja za kozlarije, pa kak žolčen izbruh x:o)x uglavnm kt da gostim xx število Cookiejev (haha skor sm že zapisala svoj ime) kokr da mam multiplo osebnost, zdele sm to, čez naslednji hip bom pa kej druzga xrolleyesx

Ma kaj pa vem, pomoje x:o)x bi ble lah zravn entitete (eni pač temu rečejo drgač), kaj pa vem; se ne reče zaman "en hudič je šinu vame" pa sm reku to pa to...

...včas se zalotim, sploh v kaki debati (nekonstruktivni, jasno), pa prbližn vem, KAJ bi MORALA rečt (da bi bla sprejeta z nasprotne strani), pa se zalotim, da premišljujem, KAJ PA ČE...bi rekla TO kr tko iz inata, kajpavem zakaj, mogoč glih zato, dab razpizdila nasprotno stran (ne glede na posledice); no včas kr bleknem (pa je pol cela štala), včas se pa zadržim, ampak v sebi čutim, kt da mi "nek hudič" prišepetava, dej nared to, reč mu v fris, kr tko, da vidm :8): DEJ

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Polni smo mnenj, o tem in onem, in rečemo: "To je moje mnenje."

A je res naše? Od kod je prišlo, kako se je izoblikovalo? Nam je kdo podstavil mnenje z raznimi subliminarnimi sporočili, hote in/ali nehote?

In kakšen je sploh smisel in pomen mnenj? Samo to, da se zgolj pove, kaj si kdo misli, ker ima pač to pravico v omejenem obsegu?

Pa povejte "svoje" mnenje. x^x

Mislim, da sem celo že nekaj pisal o tem. Mnenje, ki je res moje, je to, da svojih mnenj pravzaprav nimamo. :inocent:

Zato, ker nihče ne ustvari samega sebe iz niča, ampak prinese že s seboj neke predispozicije, potem pa je še podvržen dresuri, ki se ji pravi socializacija.

Po mojem je smisel mnenj, tak kot smisel celega sveta. Zadevo je treba presežti, potem si pa frej. :inocent: x:Dx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zanimivo kako malo komentarjev :vragec: važn da mamo vsi mnenje o tem ali je zunanji izgled res pomemben :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Vsak vzame nekaj od drugih, pa si ustvari svojo mešanco, ki potem spet vpliva na druge... sej v končni fazi že vsak posameznik s svojim načinom življenja nekako kaže, kako bi se moralo živeti, ravnati, delovati itd. ... Sam če fizika res drži, pa tut mnenja ne nastanejo iz nič, potem pomeni, da vsa mnenja, ki so kdajkoli bila, so in kdajkoli bodo, že od nekdaj so, mi pa trenutno zastopamo le en del njih. Imam polno mnenj, ampak to so mnenja drugih ljudi, ki mi govorijo različne stvari, imajo različna prepričanja... mnenje je sicer različno od gotovosti po stopnji recimo resničnosti, ampak samo svojih mnenj nimam, ker enostavno nisem sposoben odmisliti sveta okoli mene. Kot npr. kljuko na vratih avtomatsko jemljem za pripravo za odpiranje vrat in mi ne pride na kraj pameti, da bi z njo lahko počel nekaj čisto drugega, tako se tudi do svojega mnenja ne morem dokopati. Ker to mnenje potem ne bi več bilo mnenje, temveč že gotovost in potem bi bil na dobri poti do resnice. In ko je Solon napisal "Vedi in molči" (glej živ. modre misli), je ravno zaradi razlike med vedenjem in mnenjem, resnico in iluzijo svetoval molk...

Molčati se zdi tudi ob ne-vedenju... ampak to je samo mnenje... vaše, skozi moje prste... zato tudi... Reden ist Silber, Schweigen ist Gold x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...