crna_puma 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 tole sem danes dobila na mail. In mislim, da si tole zasluži biti objavljeno. Dear friends, See these pictures of suffering and you certainly will agree to sign the petition at www.glumbert.com/media/dolphin . It only takes a minute. I apologize if these disturbing images might ruin your day, but it is our responsibility not to turn a blind eye on matters like this. Even if you chose to live your life as a sceptic, inaction might make things worse, while postive action certainly won"t. ... mislim, da je peticija najmanj s čimer lahko vsak prispeva k spremembi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 Jaz sem že dala svoj glas. Res kruto... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 26. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 26. februar 2007 ne zavedamo se svetosti ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 :OO!: Grozn... sploh nisem mogla do konca gledat... :xx!: letim podpisovat! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 26. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 26. februar 2007 tole, sem danes prebrala Japonski ribiči kljub protestom začeli z lovom na delfine Japonski ribiči so z odobritvijo vlade kljub protestom mednarodnih okoljevarstvenih organizacij začeli letošnjo sezono lova na več deset tisoč delfinov. Samo ribiči pristaniškega kraja Taidži so v zadnjih nekaj dneh v mreže zajeli in pobili okoli 150 delfinov. Po podatkih ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo letno ubijejo od 16.000 do 17.000 delfinov, po podatkih okoljevarstvenikov pa število ubitih delfinov letno preseže 20.000 živali. Japonska ribiška industrija lov delfinov podpira, saj dobiček od lova dopolnjuje nizke plače ribičev, je poudaril okoljevarstvenik Richard O"Barry, nekdanji ameriški trener delfinov, ki je kasneje postal velik zagovornik teh sesalcev. Ribiči medtem trdijo, da je lov delfinov del njihove tradicije in prehrane. "Pobijamo delfine, ker jih potrebujemo za preživetje," je poudaril Jodži Kita, predstavnik pristojnih oblasti v pristaniškem kraju Taidži, kjer so samo v zadnjih nekaj dneh v mreže zajeli in pobili okoli 150 delfinov. O"Barry je medtem poudaril, da Japonci pobijajo delfine in manjše kite ne le zaradi prehrane, ampak tudi zaradi uporabe delfinjega mesa v proizvodnji hrane hišnih ljubljenčkov in gnojil. Boya Harnell, borec proti mučenju živali, je medtem japonsko vlado obtožil prikrivanja dejstva, da je meso delfinov okuženo z živim srebrom. Kot je pojasnil, so raziskave pokazale, da je v mesu delfinov 13,5-krat več živega srebra, kot je dovoljeno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emmzi 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 :OO!: MISLIM...GROZNO :xx!: GLEDALA SEM SAMO DO KAKŠNE POLOVICE... MENI JE UBITI DELFINA ISTO KOT ČLOVEKA...SAJ TUDI ČUTI...DIHA...am pa se nekaj podisujemo kaj? Citiraj "Remember when I told you how myKin is different in some ways?And how you should not fall in loveWith someone like me, anyway...Between the lines, people see signsWhen they feel the sear, every day's fear...And one night their torchesFind the girl without a name...And the one who has herLove is no more safe..." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 26. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 26. februar 2007 :OO!: MISLIM...GROZNO :xx!: GLEDALA SEM SAMO DO KAKŠNE POLOVICE... MENI JE UBITI DELFINA ISTO KOT ČLOVEKA...SAJ TUDI ČUTI...DIHA...am pa se nekaj podisujemo kaj? link za peticijo : http://www.petitiononline.com/golfinho/ ... fajn bi bilo bokojtirati japonske ribe ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 aha, sm sele zdej vidu... jst sm dal tut povezavo v temo peticije in podpisi (zdej ze drugic).Sicer ap sem zadevo v temi peticije objavil ze februarja; obenem pa so v temi se druge podobne zadeve in peticije. morda bi spremljali in objavljali rajsi v tisto temo, da imamo vse nakupu. No, ce pa je kaksna vec, pa se toliko bolje; bo vsaj vec ljudi videlo! sicer ap se strinjam, da je nacinov vec... nisem siguren toda ideja, ki jo predlagas se mi zdi zanimiva - bojkot uvoza rib v EU! kar bi morda bilo dobro predlagati ministrstvu, ruplju ali komi pac, ki bi morda imel kaksno besedo v tej smeri (ce sploh)!? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 Ja saj se vse živali na podoben način ubija. Takšna je pač resnica. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 Kje so zdaj Američani, ko je treba spet fuknit kako atomsko bombo na Japonsko ! Žalostno vse skupaj... upam, da jih bo kaj ti kmalu udaril kak cunami... Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 Ja saj se vse živali na podoben način ubija. Takšna je pač resnica. na žalost ja... sam če jih že morjo res pobijat, naj jih vsaj ito, ne pa da ga počas z nožam reže pa pol se tam še eno uro matra Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 Podobno se sicer dogaja še z vrsto drugih živali, ki pa so morda manj simpatična kot delfini.... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 26. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 26. februar 2007 aha, sm sele zdej vidu... jst sm dal tut povezavo v temo peticije in podpisi (zdej ze drugic).Sicer ap sem zadevo v temi peticije objavil ze februarja; obenem pa so v temi se druge podobne zadeve in peticije. morda bi spremljali in objavljali rajsi v tisto temo, da imamo vse nakupu. No, ce pa je kaksna vec, pa se toliko bolje; bo vsaj vec ljudi videlo! sicer ap se strinjam, da je nacinov vec... nisem siguren toda ideja, ki jo predlagas se mi zdi zanimiva - bojkot uvoza rib v EU! kar bi morda bilo dobro predlagati ministrstvu, ruplju ali komi pac, ki bi morda imel kaksno besedo v tej smeri (ce sploh)!? nisem niti vedela, da obstja tema samo za peticije. drugač pa ... ta ideja o bojkotu, se mi zdi zelo smiselna in potencialna za udejanit. Ja saj se vse živali na podoben način ubija. Takšna je pač resnica. 'resnico' se da spremenit. ... ta posnetek je odraz našega odnosa do narave, do drugih vrst na tem planetu ... in to ni odraz resnice ampak sadističnosti.In kljub temu, da noben umor ne more bit ravno human ... je tisto na posnetku brutalno, tako kot je brutalen vsak genocid. Podobno se sicer dogaja še z vrsto drugih živali, ki pa so morda manj simpatična kot delfini.... ubiti v enem letu 20.000 delfinov in jih niti ne toliko uporabljat za prehrano za ljudi (kot to počnejo z npr piščanci), ampak jih uporabijo za gnojilo ... ne bi ravno enačila s tem, da je alarm le zarad njihove simpatičnosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. februar 2007 Prijavi Deli 26. februar 2007 strinjam.strinjam.strinjam. delfinska 'slabost' (iz tega stalisca) je ravno v tem, da imajo kljub mukam vedno na obrazu nasmeh (sama struktura).Iz drugega stalisca pa je to celoveku lahko zelo simpaticno, ljubko, razsveljujoce spodbudno in zdravilno ... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 27. februar 2007 Avtor Prijavi Deli 27. februar 2007 Ambasada Japonske Naslov: Trg republike 3, LjubljanaTelefon: +386 (0)1 200 82 81; 200 82 82Faks +386 (0)1 251 18 22Email: info@embjp.si zanimajo me predlogi, na kak način (seveda s pozitivnim namenom) izraziti in 'obvestiti' japonsko ambasado o njihovem početju z delfini... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 27. februar 2007 Prijavi Deli 27. februar 2007 Zame so vse živali simpatične, več kot to in tak način ubijanja je res krut, da se matra potem še ne vem kok časa, da ga vlečejo sem pa ke. Halo!!!! Žalostno kaj mi ljudje počnemo. Upam da nam rata vsem skupaj enkrat ven iz tega kroga prilest. Pa da ozavestimo kaj sploh zemlja in vse kar je na njej, je. Fora je v tem da vodilni v takih podjetjih si s tem rok ne mažejo, ti ki pa to počno pa to počno za ljubi kruhek, prezivetje. Tako da jaz ne vem, kako iz tega ven pridet. Peticije, bojkoti,...morda, upam. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 saj si navedla 3 moznosti kontaktiranja (email, tel., fax), torej!? morda bi bilo bolje da bi to storilo pac nase predstavnistvo oz. politiki in bi oni kontaktirali japonsko predstavnistvo Ambasada Japonske Naslov: Trg republike 3, LjubljanaTelefon: +386 (0)1 200 82 81; 200 82 82Faks +386 (0)1 251 18 22Email: info@embjp.si zanimajo me predlogi, na kak način (seveda s pozitivnim namenom) izraziti in 'obvestiti' japonsko ambasado o njihovem početju z delfini... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
opat 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 Moram priznati da je delfinje meso zelo užitno in hranljivo. Uživamo ga lahko tudi v postnem času.Nekaterim ne ugaja rahlo kiselkast okus, vendar zagotavljam, da je odlično, le na okus se je treba malce privaditi.Priporočam ga s praženim krompirjem in ohlajenemu rdečemu vinu, kajpak. AMEN Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 o my god....še živi so... ma ljudje nismo več normalni...kaj delamo z živalmi in naravo samo..pravimo da živali agresivne, napadalne, morilke..ne pogledamo pa samih sebe... grozno...sram me je... Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 Kje so zdaj Američani, ko je treba spet fuknit kako atomsko bombo na Japonsko ! Žalostno vse skupaj... upam, da jih bo kaj ti kmalu udaril kak cunami... lej lejpa ti mash rajshi delfinchke (k so tko prjazni pa s sardelcami se hranijo) kokr ljudi...... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 Moram priznati da je delfinje meso zelo užitno in hranljivo. Uživamo ga lahko tudi v postnem času.Nekaterim ne ugaja rahlo kiselkast okus, vendar zagotavljam, da je odlično, le na okus se je treba V postnem času niso dovoljeni sesalci. AMEN Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 kdaj bomo nehal se preseravat pa stran metat in v nich dajat ves ta vishek....izkoreninimo lakoto po svetu in jih predelajmo v pasjo hrano.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 To je vaša rešitev? Naj lačni pojedo revne. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 To je vaša rešitev? Naj lačni pojedo revne. sevedache predelujemo zamorchke pa Barabce v pasjo hrano, ni treba vech pobijat bogih delfinchykou zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 28. februar 2007 Prijavi Deli 28. februar 2007 sevedache predelujemo zamorchke pa Barabce v pasjo hrano, ni treba vech pobijat bogih delfinchykou zlomk....tralalaMislim, da sploh nimaš rad živali, ker favoriziraš pse. Kaj pa hrčki, pižmovke in močerili? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.