Skoči na vsebino

Hvaležnost in zahvala

misti

Recommended Posts

Včasih se mi zgodi, da me kako zahvaljevanje pravzaprav spravi "iz tira".

Če nekomu pomagam - naredim dobro delo, sem vesela, ko se mi ta človek zahvali - in konec.

Nekako pa me odbija, če se ljudje zahvaljujejo 3x,5x...Xx za eno in isto stvar.

Ali je taka hvaležnost ali zahvala zlagana, hlinjena?

misti

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 62
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

• 1 year later...

Smo različni, nekateri radi pomagajo, pa potem rabijo tudi ogromno zahval, nekateri tako redko doživijo kakšno pomoč, da takrat ko jo so lahko tudi čisto iz sebe, pa se ogromnokrat zahvalijo. Mene veseli, če lahko komurkoli kakšen žarek sonca pošljem, potem je pa njegova stvar kaj s tem stori, če se 1000 000 krat zahvali, enkrat ali pa nikoli.

Če je zahvala hlinjena, je to problem hlinjujočega, ne moj, jaz kar naredim naredim z ljubeznijo in dobro voljo, kaj pa s tem naredi prejemnik je pa njegova stvar.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Se strinjam s tejo. Tudi jaz mislim, da se začuti, kdaj je zahvala iskrena in kdaj je hlinjena. Pravzaprav sploh ni pomembno, kako in kolikokrat je izražena. Lahko je 100x, lahko pa sploh ni izražena z besedami, pa vseeno veš, če ti je človek hvaležen ali ti ni.

Sama se imam navado zahvaliti vsaj 1x, v drugo pa mogoče še kdaj (kar tako po vzgibu) omenim ali kako drugače pokažem hvaležnost. Poznam pa ljudi, ki jim besede ne gredo z jezika, pa vseeno vem, da so hvaležne. Poznam pa tudi take, ki jim besede zelo laufajo, a so prazne, neiskrene. Tako da res - to se lahko samo začuti.

• 2 weeks later...

Tako kot dajati se moramo naučiti tudi sprejemanja. In tista oseba, ki se ti zahvali (pa rečmo da trejič) se bo lepo in dobro počutila, če boš ti zahvalo sprejela. Sprejmi, kaj te stane?! Isto je npr. pada dež ampak tako malo, da ne potrebujem dežnika (čeprav pride prav, get it?) in mi ga prijateljica ponudi. Če ga vzamem se bo ona dobro počutila, ker bo mnenja (kar tudi drži) da je naredila dobro delo in pokazala ljubezen do mene. Jaz to ljubezen prejemem. V drugi okoliščini jo dajem. No, in nekateri imajo pač večjo potrebo po dajanju (zahvalo pojmujem kot dajanje saj je namenjena nam) in več dajejo in se zahvaljujejo.

He, he, donc se mi ful piše... Nimbus attack.

pa-pa

:palec:

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Tako kot dajati se moramo naučiti tudi sprejemanja. In tista oseba, ki se ti zahvali (pa rečmo da trejič) se bo lepo in dobro počutila, če boš ti zahvalo sprejela. Sprejmi, kaj te stane?! Isto je npr. pada dež ampak tako malo, da ne potrebujem dežnika (čeprav pride prav, get it?) in mi ga prijateljica ponudi. Če ga vzamem se bo ona dobro počutila, ker bo mnenja (kar tudi drži) da je naredila dobro delo in pokazala ljubezen do mene. Jaz to ljubezen prejemem. V drugi okoliščini jo dajem.

No, in nekateri imajo pač večjo potrebo po dajanju (zahvalo pojmujem kot dajanje saj je namenjena nam) in več dajejo in se zahvaljujejo.

Ja, piše se ti ,Jaa ,tut jest zadovolen :wOOt: :palec:

Jaz se ti tudi pridružim draga Sfinga:

Vsem vam NAJ-NAJ v Novem Letu!!! Rada vas imam in hvala za te lepe, prijazne in tople besede, ki sem jih prejela od vas v tem kratkem obdobju, od kar sem med vami...Dosti ste mi pomagali. Hvala. xflirtx xloveyx xyesx xrosex xsrcbumx xlove2x :flower: xsrcx

"Stopaj po sledi mavrice,

Stopaj za zvoki pesmi

in vsepovsod te bo obdajala lepota.

Po sledi mavrice vodi pot

Iz najbolj goste megle."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...