orientalka 3. marec 2007 Prijavi Deli 3. marec 2007 Pred nekaj leti sem se naučila neke metode za zares velik denar. Takrat sem bila obupana in sem plačala. Ali menite, da je tako znanje sploh lahko dobro? Podeljeno je proti ogromnem plačilu, ampak če pomislimo, vsi smo ljudje, tudi učitelji, duhovnost oziroma duhovno znanje bi morala bi morala biti zastonj, ker nista od nikogar in sta hkrati od vseh. Poznam eno osebo, ki metodo izvaja že zelo dolgo in ima ogromno nekih težav. Zadeva mi paše, vendar se ko gledam njega resnično vprašam, ali je zadeva v redu. Če ni kriva za kako mojo težavo. Kako naj človek to sploh ve? Toliko je nekih tehnik in metod po drugi strani pa ogromno ljudi hodi okrog milo rečeno - zmešanih, pa se tega sploh ne zavedajo. Kako med to poplavo izbrati nekaj, kar je resnično v redu? Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 3. marec 2007 Prijavi Deli 3. marec 2007 Moje mnenje je tako, da nekaj, kar zahteva stalno nadgrajevanje ni najbolje. Čeprav je to mogoče prehitro sklepanje. Če recimo na podlagi neke metode, za katero moraš na vsakih 6 mesecev plačat recmo 100€, zaživiš čisto drugo življenje in s tem, lahko, zaslužiš tudi več denarja, ne vidim nobenih ovir. Se pa sam držim načela, da so najboljše tehnike najbolj enostavne. Recimo, DIHANJE, tibetanske vaje, vizualizacija, vaje zavedanja, nlp tehnike. Da boš privlačila metode, ki ti bodo koristile, pa uporabi osnovni zakon vesolja, "na kar se osredotočiš, to privlačiš". Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 3. marec 2007 Prijavi Deli 3. marec 2007 Hmm vprašanje, če je smiselno razmišljat o tem katera tehnika ti škodi in katera ne katera je dobra. Smiselno je razmišljati o namenu s katerim tehniko uporabljaš. Težave, ki se pojavljajo verjetno niso povezane samo s tehniko(čeprav lahko) vendar sam raje uporabljam vidik izkušnje, učenja..... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orientalka 3. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2007 Problem je v tem, da ne morem ugotoviti, ali je zadeva ok, ker sem v njej in ne opazujem objektivno. Da ne bo pomote, gre za vrsto sproščanja in namen je zgolj ta, da se sprostim. Ampak ko opazujem tega kolega, vidim, da mu gre psihično čedalje na slabše, sam pa meni, da mu gre super in to zaradi te metode. Prav resno se sprašujem, če ne gre za kak poskus spravljanja v odvisnost od skupine, učitelja in da te navežejo nase že zaradi ogromne vsote, ki jo moraš vložiti, da sploh lahko začneš. Ne bi bil problem, če bi šlo za 100 evrov. Pomislite raje na številko okoli 1500 evrov za najvišjo stopnjo. Nižje so cenejše. Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orientalka 3. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2007 ne, ne dela on delavnic, hodi na njih. in z vsake pride čedalje slabši. paranoje, živčnost, zgublja stik z realnostjo, v življenju pa katastrofa za katastrofo. Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 3. marec 2007 Prijavi Deli 3. marec 2007 Jaz sem dvomljiva do vseh teh alternativnih tečajev, pa duhovnih nasvetov, ki so plačljivi. Kot si sama tudi že omenila, jaz sem mnenja, da bi tovrstno posredovanja znanja moralo biti zastonj, sploh pa duhovna znanja. V kolikor pa osebi ta znanja koristijo, pa se spodobi dati denarno darilo po zmožnosti, ki jih imaš. Vse drugo je lari fari, komercialni shit, ki ga prodajajo spretni marketniški geniji. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orientalka 3. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2007 jaz tudi mislim tako...samo lahko da pa ni ta zadeva vzrok. ne vem. samo nočem postati čudna... Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. marec 2007 Prijavi Deli 3. marec 2007 Jaz sem našel eno zadevo zase, ki mi je pisana na kožo pa ni zastonj. Ko se dobimo, je treba plačati malce večje vsoto, ker je najeta hotelska dvorana, kadar je bilo pa zunaj, je bilo pa zastonj. Tako da bi rekel, da ni nujno vse za preč vreči, če ni zastonj. Lahko je kdo na primer s tem tako zaposlen, da enostavno nima časa, da bi si ustvaril nek vir prihodka, tako da zaračuna storitev. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orientalka 3. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2007 500 evrov za prvo stopnjo po osebi? Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. marec 2007 Prijavi Deli 3. marec 2007 500 evrov za prvo stopnjo po osebi?Če to sprašuješ mene: Ne. Ni nikakršnih stopenj. Stane 65 evrov, za študente pa nekaj manj. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orientalka 3. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 3. marec 2007 pravim, da taka cena 500 evrov ni normalna. jaz sem takrat dala še 30 tisočakov, ker se je zadeva šele uvajala ampak je bilo dolgo nazaj in je bilo veliko, sploh ker sem bila študentka. zdaj pa so se cene še bolj razbohotile in mislim, da vem zakaj. ker je to čisto običajen kult. Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Ma ja kaj pa veš, kako je s tem.. Pa nam povej za kaj se gre, pa ti bomo mi povedali, če je dobro ali ni. Kar se pa cene tiče, pa itak nikjer ni omejitev, tako da...če lahko daš, daš..če ti veliko pomeni tudi napraskaš. Aha mi je že prišlo, kakor Seng Chi, ne? Sproščanje vsak dan, ob več terminih. Če je to to, res ni za vsakega ob vsakem času. Za ene je super, moji kolegici je odprlo nebo in zemljo recimo, mene je pa odneslo prav kamlu od tam. Jaz sem bila bolj taka da sem morala vedet, za kaj se gre še takrat, pa kaj mi kdo dela, nisem imela še zaupanja v nič in me je trenalo, zdaj bi pa z lahkoto šla tja na relaksacijo. Če ga rola, je možno da nekaterih stvari, še ni pripravljen spustiti, ker energije so močne tam, pa mogoče mental še drži kaj. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Meni se zdi, da duhovnost ne bi smela biti plačljiva. Seveda na zahodu, je pač drugačna logika. Če pa res gledamo vzhod, od koder te veščine izhajajo, pa "guruji" živijo od prostovoljnih prispevkov ljudi, tako, da si jih lahko privoščijo tudi manj bogati. Tudi Jezus ni računal svojih modrosti. ne vem, no. Ti ljudje prodajajo duhovnost, ker so pač spretni marketniški guruji. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprehajalec 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Prav je da se nekatere stvari PLAČA. Ker je večina ljudi le takih, da tisto kar je ZASTONJ, IMAJO ZA MANJ VREDNO. In so tudi manj resni pri vsem skupaj. Čist tko, če si lahko privoščiš počitnice, smučanje, za oblečt, za zabavat,... si lahko pa tudi nek tečaj plačaš. More pa seveda bit neka zgornja meja. 500€je absolutno prevec! Citiraj "Če ni vetra, VESLAJ!" latinski"Navada je navada. Ni je moč kar vreči čez okno. Valiti jo moramo po stopnicah, korak za korakom." M.Twain"Kako pojesti slona? GRIŽLJAJ ZA GRIŽLJAJEM!!!" Colin RoseKaj je izvir stresa in strahu? Se zavedamo sposobnosti svojih lastnih možganov?- Bodi to kar si; manj se boš oziral na mnenja drugih, bolje bo zate osebno.Vse kar napišem je zgolj moje subjektivno mnenje in kot takega ga tudi vzemite. Prav tako ne ogrožam vašega obstoja, pač pa vam le podam pogled iz mojega zornega kota. Hvala za razumevanje.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Prav je da se nekatere stvari PLAČA. Ker je večina ljudi le takih, da tisto kar je ZASTONJ, IMAJO ZA MANJ VREDNO. In so tudi manj resni pri vsem skupaj. Čist tko, če si lahko privoščiš počitnice, smučanje, za oblečt, za zabavat,... si lahko pa tudi nek tečaj plačaš. More pa seveda bit neka zgornja meja. 500€je absolutno prevec! No, bogati potrošniki resnično menijo, da tisto kar je poceni je tudi pofl. Dejstvo pa je, da kadar so vidni učinki glede samih duhovnih vaj, takrat je dejansko nekaj vredno in so ljudje še bolj resni pri izvajanju tega. In kar pač živimo na zahodu, je tudi duhovnost vrednotena po plačilu oz. vrednosti denarja, ki ga vložiš v tovrstno znanje. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Jaz sem našel eno zadevo zase, ki mi je pisana na kožo pa ni zastonj. Ko se dobimo, je treba plačati malce večje vsoto, ker je najeta hotelska dvorana, kadar je bilo pa zunaj, je bilo pa zastonj. Tako da bi rekel, da ni nujno vse za preč vreči, če ni zastonj. Lahko je kdo na primer s tem tako zaposlen, da enostavno nima časa, da bi si ustvaril nek vir prihodka, tako da zaračuna storitev. ka pa počnete tam, če ni skriunost? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
orientalka 4. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 4. marec 2007 No ja res je se pretirava...pa eni so packi pa pač vejo da jim bo nekdo dal vse kar ima samo zato da si pomaga ...ali da ima občutek da sedaj si bo pa lahko pomagal. me zanima kaj je duhovnost.... pa če je duhovnost na prodaj....Kot drugo pa ....denar je sredstvo ima tud energijo...pač ljudje se ne ukvarjajo samo s "čistimi posli" delajo marsikaj ...in tistemu, ki plačaš si s tem umije roke .....prenese odgovornost na tistega, ki je storitev naročil...ja tudi to se dogaja. No upam, da sem razumljiva , če nisem tud nič zato že mora bit tako da nisem ne vem ne moreš pa kar nekaj dajati pa dajati.....eno zadoščenje mora bit...se iztrošiš. Kdor pa izkorišča .....če veljajo naravni zakoni... ..... mene tudi zanima, kaj je duhovnost, pa če ni vse skupaj ena sama nategancija. vse. Citiraj hmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 ka pa počnete tam, če ni skriunost? Ni skrivnost. Celo ena tema je temu posvečena. Pa še ti si not. http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;#entry811281 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
numnum 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Hja, dobro je povedal že tisti, ki je rekel, da si nekdo plača smučanje, toplice in ne vem kaj še vse. Ne bi pa plačal duhovnega. To je zelo dvorezen meč. Če ti prek nekoga dobivaš energijo in priložnosti, pa nič ne ponujaš nazaj, moraš imeti res karmično srečo ali pa si ustvarjaš karmične dolgove. Tudi duhovni pouk je vložek energije, ravno tako kot npr. delo gradbenega inženirja. Seveda bi lahko rekli, da naj tudi ta inženir dela zastonj, potem pa mu bo vsakdo nekaj daroval po svojih zmožnostih. In načeloma s tem tudi ni nič ni narobe. Če bi bili le bolj zreli. Določanje cene je lahko tudi oblika duhovnega treninga (učenja uravnovešanja svojega ega, zavedanja, da je duhovno nekaj vrednega, učenja dvigovanja svojih finančnih sposobnosti). Nekje v evangelijih je nekemu bogatašu Jezus postavil sledečo ceno za pouk: odpovej se vsemu svojemu imetju. Sam pravim takole. Če ti neka stvar res leži, potem plačaj ceno oziroma izpolni pogoje, ki jih od tebe terjajo. Če nimaš denarja, dvigni finančne sposobnosti (služba, izobrazba) ali pa sprejmi, da ti pouk (še) ne pripada. Če pa ne veš ali je metoda zate v redu ali ne, stopi korak nazaj in preveri: ali se po neki dobi (ne po nekaj dneh, recimo po mesecu dni) počutiš srečneje, z več energije, miru in tako naprej. Ni se ti potrebno ozirati na druge, ali so oni čedalje bolj zmešani ali ne. Zadeva deluje čisto preprosto, saj je merilo notranjega miru in zadovoljstva dovolj objektivno. Samo stopi korak nazaj in se poglej. Se pa sam držim načela, da so najboljše tehnike najbolj enostavne. Recimo, DIHANJE, tibetanske vaje, vizualizacija, vaje zavedanja, nlp tehnike. Kaj pa stanja praznine (Wu)? Kaj je lahko bolj osnovnega in preprostega. Ampak za mnoge izmed nas je tudi to kar težko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Ni skrivnost. Celo ena tema je temu posvečena. Pa še ti si not. http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;#entry811281no vidš... ke use bluzim, pa nit ne vem za to Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 4. marec 2007 Prijavi Deli 4. marec 2007 Če nimaš denarja, dvigni finančne sposobnosti (služba, izobrazba) ali pa sprejmi, da ti pouk (še) ne pripada. ....ali pa sprejmi, da ti pouk (še) ne pripada. Funny, to se tako sliši, kot da nisi še na tej stopnji, da bi ti lahko pripadalo. Jaz resnično te zdravilce in ponujalce tečajev ne vidim kot duhovne ljudi niti ne kot osebe, ki bi ponujale kaka posebna znanja ali sposobnosti. Tako kot ne vidim tudi krščansko cerkev, ki se grebe za razna posestva, za duhovno institucijo. Vsi smo pač ljudje. Živimo v materialnem svetu in v tem svetu, je tudi duhovnost bazirana na materialnih vrednosti. Zato se jaz predvsem zanašam nase, na svoje izkušnje, samoopazovanja in na lastno dojamanje sveta in samega sebe. Kakorkoli, morda tudi jaz kdaj odprem kak tečaj v prihodnosti. Hahaha Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Saj duhovnost je zastonj.. Kaj pa je zate duhovnost ? No meni se ne zdi ravno duhovnost zastonj.... vsaj ne pridobivanje znanja o duhovnosti. Duhovne veščine in znanja pa se že štejejo kot duhovnost. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Kako pa misliš, da so si tisti, ki danes prirejajo tečaje in seminarje, to znanje pridobili? na ta način, da so zanemarili marsikaj drugega, plačali potovanja, knjige, delavnice... In zdaj naj bi tehnike podajali dalje brezplačno?... Zakaj pa? če je pa to za njih način preživetja? naj živijo od miloščine, ali kako? In ce nekaj stane 500 eur, pač mora vsak sam presoditi, če je to res za njega... Seveda je mnogo bleferjev, ki prodajajo meglo...sam... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Kako pa misliš, da so si tisti, ki danes prirejajo tečaje in seminarje, to znanje pridobili? na ta način, da so zanemarili marsikaj drugega, plačali potovanja, knjige, delavnice... In zdaj naj bi tehnike podajali dalje brezplačno?... Zakaj pa? če je pa to za njih način preživetja? naj živijo od miloščine, ali kako? In ce nekaj stane 500 eur, pač mora vsak sam presoditi, če je to res za njega... Seveda je mnogo bleferjev, ki prodajajo meglo...sam... Astra Saj to je bistvo vsega. Guruji na vzhodu živijo od prispevkov ljudi. In pravi duhovni voditelji, ne razmišljajo o preživetju, ampak o drugih stvareh. In živijo na minimalnih zneskih, ker jim je pomembno širjenje znanja in vedo, da je znanje namenjeno vsem-ne le tistim, ki si to lahko privoščijo. takih seveda danes ni veliko-če sploh kdo je. vendar se mi zdi, da so ljudje, kot so Buda in Jezus živeli prav na tem preprostem življenju. skorajda astetskem. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Seveda morajo tudi učitelji od nečesa jesti, to pa lahko zaslužijo npr. z zdravljenjem..ušeč mi je, da ločiš med duhounim učiteljem in zdravilcem. me skrbi, da se mnogo njih samih ne Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.