Skoči na vsebino

nevarnosti meditacij in raznih drugih tehnik?

orientalka

Recommended Posts

• Komentarji 111
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

he he he yeh

Dajmo po rusko:

http://ariom.ru/forum/t6920.html%26sid%3Da...l%3Den%26sa%3DN

Več jezikov poznaš, več informacij imaš. LP

Drži :palec:

Samo ena informacija - forum je slovenski. :vragec: x8Dx

Saj znam angleško, ampak na slovenskem forumu bi rad bral slovenščino. x;)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

hehe... ej, zrd mene je pa lahk tud kitajsko, mađarsko, latinsko, hebrejsko... ... :palec:

x:o)x

Nekateri posti v "duhovnih" temah bi bili lahko tudi v teh jezikih... xrolleyesx x8Dx

Bi bili ravno toliko razumljivi kot v slovenščini... x:Dx :8):

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Sem sicer precej laik glede poznavanja malega milijona različnih meditacij in tehnik, ki se prodajajo, izvajajo, vendar sem te dni malo brala o neki metodi meditacije, ki je zelo propagirana kot oh in sploh, neodvisne raziskave pa so pokazale, da je v bistvu nevarna in povzroča psihične motnje. Do tega naj bi prišlo zato, ker se osebe, ki jo izvajajo, spravijo v trans in si sugerirajo, da se bo njihova miselna aktivnost zmanjšala vse do popolne tišine. To naj bi povzročalo nezdravo disociativno stanje in vodilo do psihoz. Ampak, ali niso vse meditacije take, da se utiša um? Potemtakem vse meditacije povzročajo nenaravno disociativno stanje? Razen mogoče vizualizacij? In kako je z raznimi drugimi stvarmi, ki jih ljudje počno? Pvezujejo se z duhovnimi bitji, delajo z energijami. Ali se sploh kdo vpraša, kaj v resnici počne? Kaj so potem sploh varne tehnike, metode, poti..

Ojla Orientalka!

Na splosno moramo biti pazljivi pri vseh taksnih in drugacnih ponudnikih uslug pomoci drugim. Najlazje je prepricat nekoga, da mu ponudimo uslugo, kateri ima problem in je v tem najsibkejsi tarca. Dal bi mu celotno premozenje samo da bi dobil cudezno ozdravitev.:) Govorim iz lastnih izkusenj. Povem ti, da sem po petih letih koncno doumela, da so mi razni terapevti ki so mi "pomagali" naredili vec skode kot koristi. Porabila sem toliko denarja, da bi s tem denarjem, lahko sla na enomesecne krizarjenje po Atlantiku.:)))

Na koncu sem imela uniceno podzavest do te mere, da nisem vec znala razlikovati kaj je res in kaj ne.

o.k. whatever.

Sama sem bila naivna in verjela v take in drugacne cirule carule.:))) Tko da, pazljivo s tem. Je pa tudi to res da nekomu neka stvar pomaga, nekomu pa ista stvar skoduje. Tezko je obsojat in cez nekoga pljuvat. Pac, moja izkusnja je taka. Meni je bila to velika sola. Tako da vsakemu svoje.

V zivljenju potrebujemo ucitelje in ne zdravnike:))))

Lep dan Teja

FREE ZAMENJAVA ZA BINAURAL SOUNDS ala Hemi-Sync, Holosync, Brainwave...

http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_beats

http://en.wikipedia.org/wiki/Binaural_recording

Download:

Abyss

http://gnomad.info/abyss.htm

Abyss was developed by alt0xFF - see this forum topic for full details. Link žal NE dela. In sem ga pobrisal!!!

With this track, you may want to try to concentrate on the low-frequency binaural wobbling in the lower end of the frequency spectrum, which slows down as you go along.

To summarize the important points:

* Completely relax your body.

* Relaxation of the body is necessary, but not sufficient. You must free your mind from any sort of thoughts.

* Concentrate on one thing, on which you can hold your concentration easily. If you catch yourself thinking about something else - simply get back on track.

* Stay aware.

Download

Abyss zip file (82MB): http://gnomad.info/Abyss.zip

Zip contains MP3 and information document.

Information document (5KB): http://gnomad.info/Abyss.txt

Zip contains MP3 and information document.

_________

Še nekaj BINAURAL SOUNDS source - ov:

http://tantra41.multiply.com/journal

LP

Malo sem prebiral komentarje. Opažam, da navajate zastarelo in nestrokovno literaturo. Kognitivna znanost se vsakodnevno razvija in študij literature iz leta 1991 nikakor ni ustrezna.

Priporočam vam, da študirate najnovejše znanstvene izsledke.

lp,

aleš

Popravljeno -> AT Inštitut

AT Inštitut za nego intuicije

www.atinstitut.si

Pozdravljen Aleš.

Tvoje opažanje nestrokovnih komentarjev mogoče tiči v tem, da laiki svetujejo laikom.

Mogoče se tvoje priporočilo nanaša na tvoj spekter izbranih del, s katerimi se strinjaš in po katerih tudi ravnaš svojo intuicijo pri znanstvenih raziskavah.

Pri empiričnem dognanju je neprimerno vpeljati faktor intuicije, a ravno tako se nekdo nagiba k nekaterim metodam, druge pa iz istega razloga zavrača.

Kakorkoli že, samo da pomaga.

Katera literatura je po tvojem mnenju v štric s časom najnovejših izsledkov?

Hvala.

protestno masturbira na marsino sliko.

Tehnike indukcije v osnovi ostajajo kot so bile. Z modifikacijami v skladu s časom.

Osebno mi je najljubša in za prakso še vedno všečna knjiga:

Hipnotizem v slovenskem jeziku, neznanega avtorja, izdana v New Yorku, neznanega leta.

S pok. Mirkom Žerjavom sva pred leti ugotavljala, da je bila verjetno izdana v obdobju secesije.

Glede na design knjige, črk, izrazoslovje... Verjetno s strani duhovnika, kateri je deloval v New Yorku med tedanjimi slovenskimi izseljenci.

Z metodami iz te knjige sem dozdaj hipnotiziral min. v srednje globoki trans še vsakega hotečega.

V kombinaciji z razvitimi taktilnimi shiatsu postopki. Kateri delujejo neposredno na hipofizo, epifizo... Možgane...

Pa če kdo to hoče ali pa ne. Seveda se induciranja po teh postopkih NE zlorablja proti subjektovi volji.

Uporablja se seveda tudi druge metode oz. postopke induciranja.

Hipnotiziram drugače NE. Naredim pa kdaj kako uslugo znancem, prijateljem.

V hipnotizmu NI kaj dosti za filozofirat. Indukcija = indukcija. Znaš ali pa NE znaš.

Brez osnovnih znanj o osebnosti; obrambnih mehanizmih..., podzavesti, nezavednem, simbolnem..., transferju/kontra transferju...

Izmojstreni in ustrezno intonirani komunikaciji... Tudi tu NE gre.

Dr Kurt Teppenweiner (za začet v praksi), dr Tihomir Kojić (za teorijo poglobit) sta še vedno ok. Tudi za današnji čas. Z dodatnim branjem drugih avtorjev.

Prvo = pa treba obvladat hipnotiziranje samega sebe. Zato, da razumemo iz lastnih izkustev dogajanje v zvezi s subjektom pri induciranju (meditativnem na prazno hipnozo, terapevtskem s pravilno oblikovanimi sugestijami in slikovnimi predstavami).

V veliko primerih zadostuje že ustrezno oblikovana samosugestija, katera se "usede" v male možgane...

Kar se pa osebnega samorazvoja tiče. Dajem prednost meditativnim praksam s poudarkom na Zavedanju. Biti tukaj in zdaj.

Ko se pa nekoga inducira pa treba poleg drugega dobro poznat indikacije. Predvsem pa kontraindikacije. Ko se NE inducira... LP

Malo sem prebiral komentarje. Opažam, da navajate zastarelo in nestrokovno literaturo. Kognitivna znanost se vsakodnevno razvija in študij literature iz leta 1991 nikakor ni ustrezna.

lp,

aleš

# razpoznavanja intuicije (ciljno vlaganje energije)

# negovanja intuicije (fleksibilnost v odzivanju na nepričakovane situacije)

# krepitve intuicije (povečana kreativnost, uspešno in učinkovito sprejemanje odločitev in doseganje ciljev

Še ČETRTIČ bi te prosil, če tole/ sem našel na vaši strani / lahko malce razložiš...Povezave med tem kar piše najprej in tistega kar piše v oklepajih .

Vnaprej hvala PA RES BI PROSIL , ČE JE MOGOČE ZA ODGOVOR.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

lp,

aleš

Spoštovani Aleš ....

Razen vabil na ogled tvoje spletne strani, kar mi izpade kot neka reklama , bi te resnično prosil, da kot strokovnjak podaš kakšen komentar ali mnenje ali nasvet....Upam, da ne prosim preveč ..ali sem že malce tečen s tem..??

Tukaj si ocenil nestrokovno in zastarelo literaturo, nikjer pa ne opažam, da si kje navedel kakšen izvor "najnovejših

znanstvanih raziskav..."

Če je pa vse skupaj le reklama za tvojo dejavnost, se pa opravičujem, ker sem te zmotil...Moraš pa nekje le vedeti , da tole ni strokovni forum, da ima kar nekaj tisoč članov, ki si nekako izmenjujemo mnenja in svoja gledišča ..vsak ima pač kakšno izkušnjo ali vedenje več kot pa kakšen drugi...tematike je pa mnogo, če si opazil...In fajn bi bilo da bi kot strokovnjak s področja/ če sem te prav dojel/ kognitivne psihologije in nevropsihologije -podal kakšne svoje izkušnje...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Opažam, da navajate zastarelo in nestrokovno literaturo. Kognitivna znanost se vsakodnevno razvija in študij literature iz leta 1991 nikakor ni ustrezna. Priporočam vam, da študirate najnovejše znanstvene izsledke.
:eek: to se mi pa skor tko bere, kt da bi nekdo priporocal, da pijemo ustekleniceno vodo, k so jo pogruntal znanstveniki, in ne vode, ki pritece iz izvirov, zato k je le-ta menda onesnazena, ni prefiltrirana in ni spihana in niso dodani minerali in vitamini in in... ja xrolleyesx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...