robo 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Zivijo, zanima me ce ima kdo kaksne podatke o tem kako barve vplivajo na prostor in na tistega, ki biva v prostoru.. kako prebarvati stanovanje oz. samo kaksno steno, za boljse pocutje ipd. hvala LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Baje rumena dobro vpliva na koncentracijo. Ima pa kolegica 2 steni živo rdeči in kar glava peče, ko si tam. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 5. marec 2007 Prijavi Deli 5. marec 2007 Baje rumena dobro vpliva na koncentracijo. Ima pa kolegica 2 steni živo rdeči in kar glava peče, ko si tam.menda naj bi držalo, da kar ti je res ušeč, je tudi dobro. drgač pa je dr. trstenjak biu svetouna faca tudi na področju psihologije barv. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 7. marec 2007 Prijavi Deli 7. marec 2007 Modra barva je za modrost al neki takega.Roza pa za ljubezen Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 7. marec 2007 Prijavi Deli 7. marec 2007 -->> POMEN BARV - Razlaga Wow, moja soba je potem napolnjena z ljubeznijo imam eno roza steno, čeprav sem si full želela rumeno pa so bila mati nekako proti in potem sem tok dolg izbirala da mi je ratala roza že všeč vmes potem je bila spet trauma ko je bilo enkrat gor ker bi moglo bit temneje pa... ok sem se navadila, ni tok slabo zdej. Imamo pa hodnik živo rdeč, 2 steni ko notri stopiš in je naravnost HUDO, sploh ko se navadiš, meni je zdej full dobro čeprav prvič ko sem vidla, sem pa skoraj okol padla, seveda tudi slik ni bilo gor in ogledala zraven ne nič, torej čisto pusto Aha balkon imamo pa tak kot je podlaga od LNF-ja, tale lepa umirjena rumena, kar mi je pa sploh najboljše in najlepše, poleti tam meditirat na sončku, mah dvigne ti moode full ko vidiš tisto rumeno, priporočam rumeno ali živo oranžno, za slednjo navijam da bo ena stena v kuhinji oranžna si bi pa upala v stanovanje dati tudi eno živo zeleno steno, samo moraš imeti primerno pohištvo zraven Barve so zakon najbolj zakon do zdej mi je bila pa od Nordike kuhinja, žive pinky barve, to mi pa pomoje nikoli ne bo šlo iz glave skratka čim več barv v stanovanje Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 7. marec 2007 Prijavi Deli 7. marec 2007 Barve so zakon najbolj zakon do zdej mi je bila pa od Nordike kuhinja, žive pinky barve, to mi pa pomoje nikoli ne bo šlo iz glave skratka čim več barv v stanovanje kaj si ti vse zapomniš! Zdej sem se kar mal polenila . Za dnevno sobo še vedno ne vem, kaj bom z njo - mogoče bo ostala bela, pa jo bom drugače napolnila , pa tudi hodnik še kar čaka na jabolčno zeleno . Tudi rdeča bo šla nekam že vem kam, sam še moža bo treba prepričat Itaq sem že pofočkala tisti plac, da je moj Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 7. marec 2007 Prijavi Deli 7. marec 2007 kaj si ti vse zapomniš! Zdej sem se kar mal polenila . Za dnevno sobo še vedno ne vem, kaj bom z njo - mogoče bo ostala bela, pa jo bom drugače napolnila , pa tudi hodnik še kar čaka na jabolčno zeleno . Tudi rdeča bo šla nekam že vem kam, sam še moža bo treba prepričat Itaq sem že pofočkala tisti plac, da je moj TO! Prav jabolčno zeleno sem imela v mislih zakon, glej da obesiš fotke KO pač enkrat bo Drugače pa vem full traja, da se spraviš kaj narest, mah najbolje je takoj ob vselitvi pomoje, drugače samo cincaš pa prelagaš good luck da bo po tvoje, itak mu bo nakonc še všeč Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 7. marec 2007 Prijavi Deli 7. marec 2007 marelična je lepa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jade 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Moj "prijatelj" pa je čist na oranžno mahnjen, najprej ma oranžno spalnico, stene mislim, zdaj si bo kupil še oranžno sedežno.............hm, komaj čakam, na oranžni eš pa nisem RDEČA: izražavitalnost, moč, toploto, udobje, čutnost, odločnost, prijateljstvo, pogum, samozavest, preganjanje potrtosti, pa tudi jeza in nestrpnostROŽNATA:čustveno pomirja,prinaša toplino, prijaznost, obzirnost, nesebično ljubezenORANŽNA:toploto, prepričanost vase, navdušenje, ustvarjalnost, zabavnost, živahnost, poživitev, smeh in veselje, šaljivost in neodvisnostRUMENA:poživitev, veselje, svetlost, spodbujanje k razmišljanju, logiki, vpliva na inteligenco, urejenost, optimizem, jasnost misli, strah ZELENA:skladnost, umska in telesna sprostitev, umirjenost, naravnanost, mirnost, pomiritev, uravnoteženost, iskrenost, prepričanost, svoboda, zadovoljstvo, delitev z drugimi, samoobvladovanje, radodarnost. MODRA:hladnost, očiščenja, sprostitev, umska pomiritev, spokojnost, mir in modrost, brezmejnost morja in neba, čutnost, upanje, zaupanje, zvestoba, prilagodljivost, gotovost, sprejemanje:SIVA:neodvisnost, samostojnost, ločenost od drugih, osamljenost in samokritičnost SREBRNA:spremenljivost, uravnoteženost, skladnost, ženskost, čutnostZLATA:modrost, razumevanje, moč, visoki ideali in izobiljeRJAVA:hranljivost, zemeljskost, opora, umikanje v samoto, ozkosrčnost in preobremenjenost s predsodki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jade 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Narava nas je obdarila z barvami, ki preplavljajo našo dušo in telo, ter nam dovajajo življensko pomembno energijo. Ljudje smo zelo barvita bitja, sestavljena iz večno spreminjajočih se barvnih valovanj. Pri vsem, kar počnemo, se aktivno ali pasivno odzivamo na barve. Svetlobni valovi vplivajo na nas sleherni trenutek našega življenja in pronicajo v naš energijski sistem, smo budni ali spimo, imamo zdrav vid ali smo slepi. Žarki svetlobe vplivajo na vse - na rast, krvni tlak, temperaturo okolja, delovanje mišic, spanje in imunski sistem. Ne učinkujejo pa le na naše telo, ampak tudi na naša čustva, razpoloženje in umske sposobnosti.Ljudje imamo zelo oseben odnos do barv. Pogosto si nagonsko privoščimo zdravljenje z njimi, tako da se odenemo v oblačila določene barve ali se doma ali na vrtu obdamo z določenimi barvnimi odtenki. Vendar to večinoma počnemo nezavedno. Čudovito življenjesko silo barv pa bomo popolnoma izkoristili šele, ko bomo znali s pridom uporabiti pridobljeno znanje. Takrat bomo lahko z energijo barv izboljšali svoje življenje in počutje.Barve se lahko vplete v svoje življenje na več načinov. Če poznate pomen barv, ter to, kako vplivajo na duševno in telesno počutje, znate izbirati prave odtenke za svoja oblačila, dom, delovno okolje in vrt. S tem dosežete blaginjo, uspeh, osebno rast, začnete se bolj ceniti in vaša ustvarjalna energija se poveča. Energijo barv lahko celo použijete s hrano in pijačo. Dr. Trstenjak je v eni svojih knjig zapisal: Človek barve predvsem uporablja, da sam sebe prikazuje v različnih barvah in tako pokaže kdo je! Človek pa sebe v barvah tudi izraža: vsa umetnost vseh časov je priča tega človekovega izražanja. Vsa komunikacija, vsa komunikacijska sredstva, ki jih človek uporablja ob svoji naravni glasovni govorici, so v bistvu le izražanje po barvi in njenih naštetih odtenkih; saj sem sodi tudi pisava in tisk. V sodobnem svetu hitrega informacijskega in tehnološkega razvoja se premalo zavedamo dejstva, da tudi barve, ki nas obdajajo, posredujejo informacije. Velik izvedenec na tem področju je bil eksperimentalno psihološki znanstvenik Anton Trstenjak. Spoznanja in odkritja s področja psihologije barv so njegov najvišji dosežek. V nadaljevanju so predstavljena njegova dognanja, objavljena v knjigi Psihologija barv.Barve se nam prikazujejo v neštetih različnih oblikah, pojavih. Človek zmore s prostim očesom zaznati vsaj 2000 različnih odtenkov. Pa ne samo to! Tudi ti barvni odtenki sami se nam prej prikazujejo v različnioblikah in zvezah . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 9. april 2007 Prijavi Deli 9. april 2007 Klele je neki o barvah v sobi: Po Feng Šuju barve vplivajo na življenje. Vsak si lahko sobo opremi s tistimi barvami, ki pomagajo uresničiti določene cilje.RDEČA: sreča, slavaORANŽNA: močRUMENA: veseljeZELENA: rastMODRA: mirnostVIJOLIČASTA: bogastvoROZA: ljubezenČRNA: modrostRJAVA: stabilnost Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 9. april 2007 Prijavi Deli 9. april 2007 Hišo bi imela obarvano oranžno v kombinaciji s sivo. Dnevno sobo v belo-rdečo-črni kombinaciji, kuhinjo v svetlo rumeni barvi, spalnico v zeleni barvi ali v bakreni barvi, kopalnico v roza ali modri barvi. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 9. april 2007 Prijavi Deli 9. april 2007 Moja soba, kjer preživim večino časa je popolnoma svetlo modra. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 9. april 2007 Prijavi Deli 9. april 2007 Rahlo modro si namalaj in nariši gor oblake... rahle, bele, skoraj prozorne... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 Rahlo modro si namalaj in nariši gor oblake... rahle, bele, skoraj prozorne... Heeej pa...to sva midva s stricem enkrat sčarala! Super strop je nastal! Priporočam v kombinaciji z lesom, pa slikami narave, dreves v sobi! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 10. april 2007 Prijavi Deli 10. april 2007 Dobre zamisli mate, ni kej. Mi se zdej selimo, pa sem svojo sobo takoj zahtevala, naj bo rumena ... Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aarwen 14. april 2007 Prijavi Deli 14. april 2007 moja soba je oranžna. le zid za posteljo je bel. zelo energična je oranžno - modra kombinacija. Citiraj ............pssssssssssst.....just relax with me.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 TO! Prav jabolčno zeleno sem imela v mislih zakon, glej da obesiš fotke KO pač enkrat bo Drugače pa vem full traja, da se spraviš kaj narest, mah najbolje je takoj ob vselitvi pomoje, drugače samo cincaš pa prelagaš good luck da bo po tvoje, itak mu bo nakonc še všeč Ko bo, ja. Boh ve kdaj. Res morš zaštartat prec, potem , ko že neki časa živiš v stanovanju se kar navadiš, da je vse neki na pola:pola, pa zgine motivacija. Zdele poleti bo treba - Akcija Moj "prijatelj" pa je čist na oranžno mahnjen, najprej ma oranžno spalnico, stene mislim, zdaj si bo kupil še oranžno sedežno.............hm, komaj čakam, na oranžni eš pa nisem RDEČA: izražavitalnost, moč, toploto, udobje, čutnost, odločnost, prijateljstvo, pogum, samozavest, preganjanje potrtosti, pa tudi jeza in nestrpnostROŽNATA:čustveno pomirja,prinaša toplino, prijaznost, obzirnost, nesebično ljubezenORANŽNA:toploto, prepričanost vase, navdušenje, ustvarjalnost, zabavnost, živahnost, poživitev, smeh in veselje, šaljivost in neodvisnostRUMENA:poživitev, veselje, svetlost, spodbujanje k razmišljanju, logiki, vpliva na inteligenco, urejenost, optimizem, jasnost misli, strahZELENA:skladnost, umska in telesna sprostitev, umirjenost, naravnanost, mirnost, pomiritev, uravnoteženost, iskrenost, prepričanost, svoboda, zadovoljstvo, delitev z drugimi, samoobvladovanje, radodarnost. MODRA:hladnost, očiščenja, sprostitev, umska pomiritev, spokojnost, mir in modrost, brezmejnost morja in neba, čutnost, upanje, zaupanje, zvestoba, prilagodljivost, gotovost, sprejemanje: Sem kar dobro izbrala Vse te brave imam ali pa jih bom v kratkem imela v stanovanju Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ScorpioGirl 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 KO se spravim ... bo v sobi kraljevala oranžna ne bom pobarvala celih sten, ampak samo detajle ... okrog oken, vrat pa na eni ali dveh stenah kakšen del čist drugačno deluje stanovanje, če je v barvah kot pa tista sterilna bela Citiraj How will we ever knowif we never try ...P.M. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. april 2007 Prijavi Deli 19. april 2007 Zivijo, zanima me ce ima kdo kaksne podatke o tem kako barve vplivajo na prostor in na tistega, ki biva v prostoru.. kako prebarvati stanovanje oz. samo kaksno steno, za boljse pocutje ipd. hvala LP Delovanje barve na nas je odvisno od tega, ali je določena barva na tleh, na stenah ali na stropu. Te zadeve je proučeval Nemec H. Frieling. Klele maš: BARVA VPLIV NA TLEH VPLIV NA STENAH VPLIV NA STROPU RDEČA: MOGOČNO, REPREZENTATIVNO GLASNO, BLIZU VSILJIVO, TEŽKO, NEMIRNO ORANŽNA: MOTORIČNO TOPLO MOČNO, VZPODBUDNO, BLESTEČE RUMENA: VZNEMIRLJIVO, DVIGAJOČE, BEŽNO VZDRAŽLJIVO VZPODBUDNO, OSVETLJEVALNO ZELENA: NEŽNO POMIRJEVALNO POKROVITELJSKO, SKRBNO MODRA: VODSTVO, DISTANCA HLADNO, ODDALJENO POKROVITELJSKO, SANJAVO RJAVA: STIK Z ZEMLJO TRDNO OBREMENJUJOČE OKER: STIK S PESKOM LAHNO POŽIVLJAJOČE OBREMENJUJOČE VIJOLIČNA: MOTEČE, NEODLOČNO POTRTO ZADUŠLJIVO ROŽNATA: NEDOTAKLJIVO, NEŽNO BREZ SUBSTANCE, SLABOTNO PROZORNO ČRNA: POGLOBLJENO OMEJENO ZADUŠLJIVO BELA: NEDOTAKLJIVO, NEVTRALNO ČUSTVENO NEVTRALNO, STERILNO PRAZNO Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Yur3 7. avgust 2008 Prijavi Deli 7. avgust 2008 Evo mene... Novi član... Jaz pa mam sobo eno steno živo zeleno (jabolko) , nasprotno od te so zelene črte navzdol.... Ostale stene so bele.. in je super.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 7. avgust 2008 Prijavi Deli 7. avgust 2008 jz pa sanjam o barvah, ki jih bom imela, ko bom imela svoj stanovanje...hodnik bi bil temno rdeče barve...kopalnica verjetno oreh...dnevna soba sigurno kakšna svetla barva...nekaj časa sem sanjala o jabolčni zeleni....sigurno bo nekje tudi oranžna in rumena barva sam nimam še predstave kje...bo treba prej stanovanje kupit Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 7. avgust 2008 Prijavi Deli 7. avgust 2008 pri meni pa bo(okvirno, ker začnem barvat konec meseca in še nisem kupila barv ) spalnica bo imela dve steni bele(tam kjer je okno in kjer bo omara, er nima smisla) in sve v nežno modro vijolčnem odtenku...dnevno kuhinjski prostor bo zaenkrat ostal bel(bom pol prilagajala pohištvu) tam, kjer bo pa kuhinja pa ne bom imela ploščic ampak lateks barvo, ki bo nežno rumena...v predsovbo bom pa dala al močno rumeno al pa nežno oranžno....ampak tudi tu si bom pustila čas Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 7. avgust 2008 Prijavi Deli 7. avgust 2008 moja soba bi bila nežno turkizna, kuhinja živo rumena kot sončnice, dnevna pa funky - vsega malo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ogrizek 4. oktober 2008 Prijavi Deli 4. oktober 2008 moja soba je pa oranžne barve =) in že od vsega začetka pozitivno vpliva name =) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.