just4you 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 "Kolikor bolj je človek duševno razvit, občutljiv in čustven, kolikor širše je njegovo intelektualno obzorje in zanimanje bolj vsestransko, toliko bolj mora biti pazljiv pri izbiri partnerja v ljubezni. Tak človek mora imeti veliko globlje čustveno razmerje kot "primitivnejša" oseba, da bi lahko tudi spolnost povsem doživel. Preprost človek lahko naveže stike že ob površnem poznavanju partnerja. Bogata in urejena osebnost tega ne zmore in potrebuje globoko navezanost. Na prvi pogled se zdi, da preprosti ljudje lažje najdejo srečo v življenju. Pa ni tako. Slabša duševna razvitost olajša samo kontakt z drugim spolom. Za pravo ljubezensko srečo pa je potrebna globoka čustvena navezanost na partnerja. Noben normalen človek ne more uživati v nečem, kar se mu upira. Torej takšen - "bogat" človek bo moral še nekaj časa potrpeti, dokler ne bo srečal partnerja svojih sanj, osebo kakšno potrebuje. Imeti bo morala nadpovprečne lastnosti, kakršne ima sam. Take pa ne more srečati vsak dan. Ko jo bo našel, bo tudi njuna sreča - ljubezen nevsakdanja in nadpovprečna." mislite, da je res tako? ----------------------------------------------------------------------- GRADOVI IZ PESKA Rabi Harold Kushner je opazoval otroka, ki sta ob vodi zidala gradove iz peska. Ko sta ravno končala umetelen grad, za katerega sta potrebovala veliko časa in potrpljenja, je prišel val in ga zravnal s tlemi. Rabi je pričakoval solze in jezo. Otroka pa sta se usedla, se prijela za roke in se smejala. Kmalu sta začela graditi nov grad. Dejal je: "Spoznal sem, da sta me naučila pomembne lekcije. Vse stvari v našem življenju, ki jih ustvarjamo s toliko časa in energije, so zgrajene v pesku. Trajni so samo naši odnosi z ljudmi. Prej ali slej bo prišel val in odnesel tisto, kar smo zgradili s toliko truda. Ko se bo to zgodilo, se bo lahko smejal samo tisti, ki se bo imel s kom držati za roke." Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Pa kje pobirate take mislim čist resno, od kje vam te ideje pa ne, da celo MISLITE tako? Zihrr sam mislite DA MISLITE, ker če bi res MISLILI, ne bi take klatili. Bom jst zdej mal svoj nasvet upoštevala, pa da vidm junake/inje Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 12. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 12. marec 2007 kaj zato ker napišem kaj mislite/jo drugi mora pomeniti da tudi samamislim tako? kr neki... če se ti zdi da tratiš čas ne rabiš komentirat...ja nevem.. Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 "Kolikor bolj je človek duševno razvit, občutljiv in čustven, kolikor širše je njegovo intelektualno obzorje in zanimanje bolj vsestransko, toliko bolj mora biti pazljiv pri izbiri partnerja v ljubezni. Tak človek mora imeti veliko globlje čustveno razmerje kot "primitivnejša" oseba, da bi lahko tudi spolnost povsem doživel. Preprost človek lahko naveže stike že ob površnem poznavanju partnerja. Bogata in urejena osebnost tega ne zmore in potrebuje globoko navezanost. Na prvi pogled se zdi, da preprosti ljudje lažje najdejo srečo v življenju. Pa ni tako. Slabša duševna razvitost olajša samo kontakt z drugim spolom. Za pravo ljubezensko srečo pa je potrebna globoka čustvena navezanost na partnerja. Noben normalen človek ne more uživati v nečem, kar se mu upira. S tem se ne strinjam popolnoma. Res je, da globlji človek ima močnejša čustva. Vendar za srečo v ljubezni ne potrebuješ bolj ali manj razvito duševno razvitost. Tukaj te niti ne razumem najbolje. Kdo po tvoje je bolj ali manj duševno razvit? Obstajajo ljudje, ki se imajo za bolj duhovno razvite, pa jaz tega v njih ne vidim. Problem pri njih je, da iščejo ideal pri partnerju in so nezadovoljni z vsako malenkost, ki ne ustreza temu idealu. V ljubezni so srečni tisti, ki po strastni zaljubljenosti, znajo preiti na bolj "tovariško ljubezen", se znajo pogajati v različnih situacija, znajo komunicirati, odpuščati, postaviti meje itd. Recepta pa ni. Zato, ker kar ustreza mojemu partnerstvu, tvojemu ni nujno da ustreza. Vsi si postavljamo svoja pravila, smo svobodni pri kreiranju ljubezni. Pri partnerstvu se srečata dve popolnoma različni osebi z različnimi izkušnjami in zgodovino. Kako bosta uredila svoje življenje in srečo je odvisno od njune sposobnosti in volje. Je pa partnerstvo najslabša investicija, v smislu, da ni nobenega zagotovila, da se ti bo na koncu izplačala. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Jst bi pa reku tkole. Glih tacga partnerja dobiš, kt ga takrat ravno potrebuješ. Tko, da se ni za bat, da bi dobil/-a neprimernega. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 12. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 12. marec 2007 to sem samo prilepila veš... se strinjam drugače s tabo..vsak človek je drugačen..unikaten.. butl tudi s tabo se strinjam.. Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 nazadnje je mensezdi Hitler govoru o duševno bolj razvitih in onih drugih, manj da ne rečem nerazvitih; pa vemo kako se je njegova zgodba končala Mislim da je popolnoma neumestno razglabljati kdo je in kdo ni duševno bolj razvit, ker je:1. termin duševnost v tem kontekstu neustrezna2. kdo je kompetenten za dajanje sodb o več/bolj in manj razvitih in kaj se sploh smatra če se reče da je nekdo razvit? pomoje gre za to, kok si ti sposoben sožitja/sklepanja kompromisov/samoobvladovanja z drugo osebo, ne pa za duševno razvitost. tko da se...do nadaljnjega...umikam iz te debate Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Cookie Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Nekateri ljudje so hkrati preprosti in globoki , poznam pa tudi zelo globoke in zelo težke ljudi, nič kaj duhovno razvite. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 "Kolikor bolj je človek duševno razvit, občutljiv in čustven, kolikor širše je njegovo intelektualno obzorje in zanimanje bolj vsestransko, toliko bolj mora biti pazljiv pri izbiri partnerja v ljubezni. Tak človek mora imeti veliko globlje čustveno razmerje kot "primitivnejša" oseba, da bi lahko tudi spolnost povsem doživel. Preprost človek lahko naveže stike že ob površnem poznavanju partnerja. Bogata in urejena osebnost tega ne zmore in potrebuje globoko navezanost. Na prvi pogled se zdi, da preprosti ljudje lažje najdejo srečo v življenju. Pa ni tako. Slabša duševna razvitost olajša samo kontakt z drugim spolom. Za pravo ljubezensko srečo pa je potrebna globoka čustvena navezanost na partnerja. Noben normalen človek ne more uživati v nečem, kar se mu upira. Torej takšen - "bogat" človek bo moral še nekaj časa potrpeti, dokler ne bo srečal partnerja svojih sanj, osebo kakšno potrebuje. Imeti bo morala nadpovprečne lastnosti, kakršne ima sam. Take pa ne more srečati vsak dan. Ko jo bo našel, bo tudi njuna sreča - ljubezen nevsakdanja in nadpovprečna." mislite, da je res tako? Kdor koli je to napisal, je za moje pojme vedel, kaj je pisal. Popolnoma tako je moje mišljenje, popolnoma enako. No razen pri navezovanju stikov, jaz lahko navezem stike brez problema, vendar se zatakne, ce oseba ni tako odblokirana kot jaz. In čeprav se zelo trudim recimo, ga sprejemati takega kot je. Sčasoma se navadim določenih ljudi in njihovih blokad, tiste ki so v mejah normale. Hlepim pa po nekom, ki bo tam kot jaz. In tak bo tudi prišel, vem. Res je da bi bilo veliko bolje, če bi bil že z mano, vendar ga še ni. Sva si pa obljubila, da prideva skupaj in tako bo. Takrat bom jaz zaživela na polno. Pa to ni nek princ na konju, sanjski, to je oseba, ki se bova na vseh področjih dopolnjevala in podpirala. Simpl. Ljudje mi vztrajno zatrjujejo, da tega mojega The One ne bo. Jaz vem da bo. In ja ni simpl, ker je pred tem v vrsti še kar nekaj tistih not the one, but near, nujnih zaradi učenja. Samo kako nekomu povedati, ker sem oseba ki moram biti zvesta sebi, če nisem se zablokiram. In vem da nekdo ki sem z njim ni the one, vendar sva si namenjena, in mu tega ne povedati, s tem pa proti sebi poseči, se pravi lagati. Groza, ti povem. In seveda povem, ker drugače ne morem funkcionirat, potem pa kakorkoli ze. Po eni strani je super, ker imam tak vpogled po drugi je pa boleče, ker veš da bo nekdo prizadet, če nima takega razumevanja odnosov kot jaz. Zanimivo mi je to, da je tu na zemlji, toliko različnih duš, ljudi, s tako različnim dojemanjem življenja, da je kar tezko včasih funkcionirat. Nekdo ne more razumeti, npr. ima neko osebno hibo, sprevrženost, ki je za večino normalnih ljudi nesprejemljiva, in tu ima recimo mene poleg. Jaz vidim kpl sliko njegove osebnosti, vem tudi za kaj je prišlo pri njemu do te sprevrzenosti in imam tudi način, da se to odstrani iz njegovega življenja. Da postane cel, svoboden, vendar ne, tako prekleto se oklepa stare miselnosti ničevosti, strahu da je kar groza. In laže meni, laže sebi, laže celemu svetu. Čisto brez potrebe in živi naprej v tem svojem filmu. In jaz z mojim srcem, ki je drugačno, ostanem na drugi strani. Pa lahko bi, lahko. Vendar ne. Ljudje so nasplošno preveč zmanjšali svoje standarde, kar skoraj vsak je lahko že skoraj dober za poročit, samo da je zaljubljenost in to je to, pa potem cvilijo. Logično, ko pa potem pogledajo nazaj, pa vidijo da so se v začetku poročili iz napačnh vzrokov. Šole pač. Kaj češ. Vesolje je pač zanimivo, zaljubljamo se tudi v napačne. Vendar ni kaj, tako je zivljenje dokler se ni povečane kolektivne zavedanosti, do takrat pa delam vse tako, da mene čim manj boli. Ker je bolelo že preveč in tudi brez potrebe, razen za potrebe učenja. No tako, na kratko, moje raztrosene misli. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
just4you 12. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 12. marec 2007 Kdor koli je to napisal, je za moje pojme vedel, kaj je pisal. Zanimivo mi je to, da je tu na zemlji, toliko različnih duš, ljudi, s tako različnim dojemanjem življenja, da je kar tezko včasih funkcionirat. Ljudje so nasplošno preveč zmanjšali svoje standarde, kar skoraj vsak je lahko že skoraj dober za poročit, samo da je zaljubljenost in to je to, pa potem cvilijo. Logično, ko pa potem pogledajo nazaj, pa vidijo da so se v začetku poročili iz napačnh vzrokov. Šole pač. Kaj češ. Vesolje je pač zanimivo, zaljubljamo se tudi v napačne. Vendar ni kaj, tako je zivljenje dokler se ni povečane kolektivne zavedanosti, do takrat pa delam vse tako, da mene čim manj boli. Ker je bolelo že preveč in tudi brez potrebe, razen za potrebe učenja. Citiraj ¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 V glavnem se strinjam z napisanim. Hkrati pa tudi z butlom, ki pravi, da dobiš kar ti je namenjeno. Danes je večina odnosov samo bežen kontakt dveh kož zaradi pomanjkanja potrpežljivosti in nesposobosti prenašanja samega sebe. Za tiste, ki s tem niso zadovoljni imamo potem rezervirane razne nazive, od starokopitneža do puritanca. Je pa začetek potem sigurno težji: kdor nima duha svojega časa, ima pa vse težave tega časa. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Nekateri ljudje so hkrati preprosti in globoki , poznam pa tudi zelo globoke in zelo težke ljudi, nič kaj duhovno razvite. sem zhe enkrat napisal....pa je vredno ponovitvesamo dve vrsti staTREZNO MISLECHI in GLOBOKO CHUTECHI zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Jst bi pa reku tkole. Glih tacga partnerja dobiš, kt ga takrat ravno potrebuješ. Tko, da se ni za bat, da bi dobil/-a neprimernega. vsak dobi kar si zasluži.....vsi ostali so samski Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 vsak dobi kar si zasluži.....vsi ostali so samski samo obchasno... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 samo obchasno... zlomk....tralala ....misleči Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 ....misleči deep throath... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 deep throath... zlomk....tralala aha....se pravi čuteči Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 aha....se pravi čuteči itaQtrezno mislech niti umetnik ne morsh bit.... zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 itaQtrezno mislech niti umetnik ne morsh bit.... zlomk...tralala sj te nben nima za umetnika.. Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 sj te nben nima za umetnika.. falabogupomen de lohk she naprej slalomiram med obema mozhnostnimami sej za image ni treba skrbet zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 falabogupomen de lohk she naprej slalomiram med obema mozhnostnimami sej za image ni treba skrbet zlomk.....tralalaNe pričkaj se s posvečenim stanjem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 tak se gvari Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 tak se gvari Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. marec 2007 Prijavi Deli 12. marec 2007 Ne pričkaj se s posvečenim stanjem as ti kdaj razmishlu, deb se z mumifikacijo zacheu ukvarjatk tam ponucajo gromozanske kolichine soli zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.