nelika 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Danes sem po mailu dobila opozorilo glede Lidla. Malo bom še preverila informacije na netu (v kolikor se da) in če je vse to res, potem mene sigurno ne bodo videli v Lidlu.Poznate pregovor 'krvav denar'? Vedno so bili in bodo ljudje, ki gaustvarjajo, kot tudi tisti, ki se mirne duŠe z njim okoristijo. Žalostno paje, da to niso posamezniki ali kakŠen manjŠi odstotek, temveČ se z njimivsakodnevno sreČujemo - že na ta naČin, ko stopimo v kakŠno od teh imenitnihpoceni trgovin, ki v Sloveniji rasejo kot gobe po dežju, in kamor vsi takovneto zahajamo - saj smo se vendar modernizirali in je shopping, pravzapravŠoping, postal tudi naŠa 'kultura.' Na raČun koga ali Česa so izdelki v teh gigantskih marketih tako poceni?Lahko smo prepriČani, da ne na raČun manjŠega dobiČka lastnikov. No, in tu je zdaj primer Lidla, povzet iz Delavske enotnosti (napisala MojcaMatoz): V NemČiji so priČevanja zaposlenih v Lidlu že leta 2004 zbrali v Črno knjigoin jo prevedli v veČ jezikov. Knjiga se bere kot roman Charlesa Dickensa izzaČetkov kapitalizma, ko je bilo dovoljeno marsikaj. Da so Lidlovi diskontipoceni prav na raČun zaposlenih, postane bralcu jasno že po prvih straneh. NaČini poslovanja in odnos do delavcev: - vsaka blagajniČarka mora preko optiČnega Čitalca povleČi 40 proizvodov naminuto; kdor v doloČenem Času (ponekod 3 tedne in to brez uvajanja, drugoddo 4 mesecev) te norme ne doseže, leti; - odpuŠČanje na osnovi 'tatvin' zaposlenih: odpuŠČena delavka, ki je'ukradla' 12,5 EUR in se zavzemala za plaČilo nadur svojim podrejenimsodelavkam (kakŠno nakljuČje); v blagajnah obiČajno manjkajo okrogle vsote,npr. 50 EUR - delavke morajo delati pred delovnim Časom in po njem, in sicer veČinomabrez plaČila, zastonj, z utemeljitvijo, da so paČ prepoČasne, delo pa morabiti opravljeno - ne vem, ali v Lidlu nimajo varnostnikov in morajo tudi to služboopravljati trgovke, saj Članek navaja, da blagajniČarke preverjajo tako, dasimulirajo tatvino z raznimi triki (skrivanje dražjih izdelkov v embalažocenejŠih, skrivanje izdelkov pod roke svojih otrok ipd.), in tista, kitrikrat ne prestane testa (torej odkrije prevaro), izgubi službo - ko jedelavka zbolela, so jo neprestano preverjali na domu in jo prestavljali navse manj ugodni delovni Čas (nedelje); druga je delala s 40°C vroČine, kerso ji zagrozili, da se ji 'slabo piŠe', Če prinese potrdilo o bolezni - razpored delovnega Časa za naslednji teden se ponavadi izve Šele v soboto,tudi ne vedo vnaprej, kje bodo delale (v kateri poslovalnici) - žal to postaja ustaljena praksa pri mnogih podjetjih;izgovori vodstva so bolj ali manj duhoviti, v resnici pa gre samo zamanipulacijo delavca - ustanovitev sindikata je v Lidlu skoraj 'missionimposible'; potrebno je bilo že posredovanje sodiŠČa, ker podjetje npr.ni hotelo izdati seznama vseh volilnih upraviČencev; prepreČevali so volitvetako, da so povabljene ravno tisti dan poslali na Šolanje; boljŠa situacijaje v severnoevropskih državah - zaposlijo veČ kadra, kot je potrebno (po priČevanju zaposlenih), in sekasneje znebijo tistih, ki ne razmiŠljajo 'ustrezno': poslovodje morajo npr. ustvarjati negotovo ozraČje, pritiskati na svojezaposlene in nanje gledati kot na potencionalne lopove - si predstavljate,kako 'stimulativno' je takŠno delovno ozraČje??? - najbolj negativno propagando je Lidl doživel na ČeŠkem, kjer MORAJODELAVKE OB ČASU MENSTRUACIJE NOSITI NA GLAVI TRAKOVE, DA NADREJENI VEDO,KATERIM LAHKO DOVOLIJO VEČKRAT NA STRANIŠČE (ostale smejo leenkrat)!!!!!!!!!!!!!! , s tem, da morajo za dovoljenje DVIGNITI ROKO -(trgovina ali zapor???), enako na Poljskem, na HrvaŠkem so morale trgovke obtem Času nositi priponke - razne analize proizvodov, ki jih ponuja ta trgovska veriga, pa vedno znovadokazujejo slabo kvaliteto - na Švedskem so leta 2005 odkrili v Lidlovihtrgovinah oporeČno meso - da se zgodbe ne bi ponavljale tudi v Sloveniji, bo poskrbel Sindikatdelavcev trgovine Slovenije, ki že zbira podatke in naČrtuje aktivnosti MogoČe bomo naslednjiČ, ko bomo z veČjim ali manjŠim navduŠenjemprelistavali kataloge in reklame, ki se vsakodnevno kopiČijo v naŠih potšnihnabiralnikah, vsaj za trenutek zastali in pomislili: kdo je zaradi takonizke cene nekega artikla oškodovan? V Sloveniji se gradijo novi in novi nakupovalni centri in supermarketi. Zaposleni, osnova vsakega podjetja, pa se še in še degradirajo. Doklej in dokod? Vse več podjetjij ravna mimo načel (ali celo ravno nasprotno) sodobneekonomije, da o socialnem sistemu sploh ne govorimo. Nekoč smo se učili ofevdalizmu... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 21. marec 2007 Tukaj se oglasijo moja načela. Meso sem nehala jesti pred 12 leti, ko sem gledala en kruti dokumentarec o predelavi mesa. če ta članek drži in je vse to res, potem mi srce ne bo dovolilo, da kupujem v tej trgovinski verigi. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Prispevek iz Pop Tv klik Pa spodaj so še komentarji bralcev za prebrat. Ma kaj jaz vem. Glede kvalitete izdelkov je pač treba it, kupit in sprobat. Enemu je dobro to, drugemu drugo. Kako se dejansko obnašajo do zaposlenih, pa ne vem, tako da ne bom nič komentirala. Vem pa, da če meni nekje ne bi pasalo, bi šla drugam. Prodajalcem danes navsezadnje tudi ni ne vem kako težko dela dobit. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 ko sem jaz to prebrala že pred 3 tedni sem rekla da v lidl moja noga ne bo stopilain tudi ne bo na nas strankah je da jim damo vetra lidl :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 vse te ''cheap'' štacune - kwa pa vem - jst dam več na kvaliteto in zato tud rajš malo več plačam kakor da mam potem doma namizi en žnj proizvod Enkrat sem se sprehodila čez Hardija ---> :xx!: nikol več, mene že mine nakupovat v trgovinah ki zgledajo kot skladišče. Nič ne rečem, verjetno bom šla 1x pogledat v Lidla, da pa bom tam redno kupovala, dvomim. btw: men bi moglo pol glave manjkat, da bi zgledala tako mrtvo, kot Zaho v reklamah Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Tukaj nekdo komentira produkte, ki jih je kupil v Lidlu. Tako plusi kot minusi. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 vse te ''cheap'' štacune - kwa pa vem - jst dam več na kvaliteto in zato tud rajš malo več plačam kakor da mam potem doma namizi en žnj proizvod Enkrat sem se sprehodila čez Hardija ---> :xx!: nikol več, mene že mine nakupovat v trgovinah ki zgledajo kot skladišče. Nič ne rečem, verjetno bom šla 1x pogledat v Lidla, da pa bom tam redno kupovala, dvomim. btw: men bi moglo pol glave manjkat, da bi zgledala tako mrtvo, kot Zaho v reklamah čist res! :xx!: Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 21. marec 2007 nikol več, mene že mine nakupovat v trgovinah ki zgledajo kot skladišče. S tem se tudi jaz strinjam. Mene tudi odbijajo trgovine, ki izgledajo kot skladišča. Čeprav priznam, da še nisem zavila v Hofferja in niti ne vem kako zgleda. Nekako mi ne znese. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 vse te ''cheap'' štacune - kwa pa vem - jst dam več na kvaliteto in zato tud rajš malo več plačam kakor da mam potem doma namizi en žnj proizvod Enkrat sem se sprehodila čez Hardija ---> :xx!: nikol več, mene že mine nakupovat v trgovinah ki zgledajo kot skladišče. Nič ne rečem, verjetno bom šla 1x pogledat v Lidla, da pa bom tam redno kupovala, dvomim. btw: men bi moglo pol glave manjkat, da bi zgledala tako mrtvo, kot Zaho v reklamah Kako pa fuzbaler lahko drugače zgleda kadar ne brca žoge? :xx!: Par besed spregovorit je pač mnogo večji intelektualni zalogaj kot brcanje... Pa da ne odpiram nove teme... Kaj pa Hofer?Bil v njem, firbec pač... Cene nizke, ne pa tudi najnižje... Kvaliteta pa... :xx!: In NOBENIH slovenskih proizvodov... :xx!: Lidla pa dobimo 29-tega, kot drugod po Sloveniji. Bi pa kar verjel tistemu kar se piše o Lidlu.In da, kot piše Bobnar, tudi ostali niso nič boljši... Koliko jim gre samo za dobiček in pa da s čim manj vlaganj čimveč izmolzejo, se vidi že po butastih reklamah.In pa koga najemajo za te reklame.Tiste ki so POCENI... :xx!: Ali pa ceneni, karkoli že... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 We want Kmart. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
soncnica 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 po pripovedovanju bivsega sodelavca, se nekaj podobnega (sam ne v toliksni meri) dogaja tudi v Hoferju: neplacane nadure, norma za blagajno,....verjetno se to oz. podobno dogaja tudi v marsikaterem drugem podejtju ..dokler bomo delavci dopuscali da nas izkoriscajo, se bo to zal dogajalo..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Iz Kopra smo pregnali McDonald's, ker je imel premalo obiska. Morda bomo uspeli tudi tega Lidla. Pravi dream team. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Iz Kopra smo pregnali McDonald's, ker je imel premalo obiska. Morda bomo uspeli tudi tega Lidla. Pravi dream team. To ga je Popović pregnal, zdaj boste pa dobili črnogorsko roštiljadnico. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Ma nima šans proti Burger Hillu ... Komaj čakam, da se spet odpre Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Ma nima šans proti Burger Hillu ... Komaj čakam, da se spet odpre Kakšen burger pa hill A nisi ti brezmesnoživec? Ali pa se je kaj spremenilo zadnje čase? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 Ma imajo tudi vegetarijanske. Jebela cesta, so dobri Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 21. marec 2007 Prijavi Deli 21. marec 2007 vse se zachne pri pridelovalcu,,,kmet,,,zhivinorejec,,,itdnajprej je treba njim plachati chimmanj mogoche,,, oziroma odkupovati le od tistih ki najceneje prodajo,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 da majo slabe produkte žal ne drži, v Hoferju imajo meso boljše kot bilokateri domači mesar, poskusite (nočem delat raklame, samo kar je res je res) Bogi človek, kaj si pa ti do sedaj žrl od domačih mesarjev... Tisto kar imajo za pse? No ja, od tebe tudi ni pričakovat drugačnega razmišljanja in ocenjevanja... Franz Krainer pršut z plemenitim okusom po plesni... Ampak po PRAVI plesni... :xx!: Ne plemeniti... To je ravno zate... Tisto kar Avstrijci pa Nemci nočejo kupovat pa jest je za slovenske bobnarje... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Ma Lidl, Hofer, Spar, Mercator...naj bojo, men je pr Tušu fajn Predvsem zato, ker je bliz Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 no, Franc Krainer že morda, ne bi vedel, vejo pa moje brbončice, pa še od koga, plus to, da delam v prehrambeni branži in sem dnevno v stiku z marsikom.in recimo od največjega dobavitelja začimb in suhe zelenjave ki se dodaja k klobasam recimo (samo za en primer) in ne boš verjel, pametnjakovič, ko so oni vidli naše specifikacije za določene tipe klobas, niso mogli verjet kakšen GNOJ naši dajejo not, tega pa še res PES Alef ne bi požrl ja...in od kdaj Franc Krainer dela Steake, ne bi vedel In to prvovrstne no ja, od tebe ni za pričakovat druga kot starostno pogojenih težav Za razliko od tebe imam samo te... Prideš za mano, nič bat... Pa dober tek... Uživaj v ostankih in odpadkih iz EU... Hofer in Lidl imata robo prav za ljudi tvojega kalibra... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Tu se strinjam z Alefom... Lidl, Hofer, tudi v nasih centrih meso, kjer pise akcija...je :xx!: Ostanki obdelani tako, da imajo celo okus. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Jaz bi dodala na listo :xx!: mesarij še Sparovo, meso sploh nobenega okusa ni imelo. Tako, da je bil moj nakup takrat prvi in zadnji. Nikoli ne nakupujem mesnih izdelkov v teh nizkobađetnih trgovinah.Meso kupujem samo pri preverjenih mesarjih (kolikor sploh ga), pa še te me najbrž nategnejo sem ter tja Sicer nisem izbirčna, ponavadi grem v najbližjo in glej ga zlomka okoli mene so 3 najboljši sosedje Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. marec 2007 Prijavi Deli 23. marec 2007 Ma Lidl, Hofer, Spar, Mercator...naj bojo, men je pr Tušu fajn Predvsem zato, ker je bliz Ha, tis pa zihr z Jesenic jst mam tm staro mamo in kadar jo grem obiskat, grem zmer v jeseniški Tuš (tm je zame najboljši, tle v LJ sucks). Tu se strinjam z Alefom... Lidl, Hofer, tudi v nasih centrih meso, kjer pise akcija...je :xx!: Ostanki obdelani tako, da imajo celo okus. ma ja, toj vse isto sranje drugo pakovanje Jaz bi dodala na listo :xx!: mesarij še Sparovo, meso sploh nobenega okusa ni imelo. Tako, da je bil moj nakup takrat prvi in zadnji. Nikoli ne nakupujem mesnih izdelkov v teh nizkobađetnih trgovinah.Meso kupujem samo pri preverjenih mesarjih (kolikor sploh ga), pa še te me najbrž nategnejo sem ter tja Sicer nisem izbirčna, ponavadi grem v najbližjo in glej ga zlomka okoli mene so 3 najboljši sosedje se strinjam, delujeva podobno Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 23. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 23. marec 2007 Spar in Mercator itak rules. Menda tudi Tuš, samo tukaj v LJ jim bolj slabo gre. Trgovkam v Mercatorju pa gre itak še najbolje, čeprav jim nič ne zavidam. Sama najraje zahajam v hipermarket Spar 1 krat mesečno, kjer pokupim vse potrebno, potem pa kar zmanjka sproti skočim v supermarket Mercator. V hipermarketih me najbolj motijo gruče ljudi in vrste pred blagajno. Merkator pa se mi zdi predrag. V Hoffer še nisem zavila, predvsem zaradi prepričanja, da je tam kvaliteta robe slaba. Lidl pa si dela slabo reklamo. Morda delajo s trgovkami slabo tudi v drugih verigah, samo o tem nič ne vemo. Kjer pa se že vnaprej ve kako je, pa ne želim podpirati sužnjelastniškega razmerja pri nas. Saj nismo v Afriki. Tudi trgovke si zaslužijo dostojno delovno razmerje in življenje. Ti mogotci pa ne bodo služili z mojim denarjem ali z mojo podporo tega razmerja. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.