Skoči na vsebino

Lidl

nelika

Recommended Posts

• Komentarji 135
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

strinjam.

(zal) pa smo mi kupci tisti ki izbiramo kje bomo kupovali! ali pri bliznjem junkfoodu zaradi drasticnega pomanjkanja casa, ali pa rajsi tako, da podpremo bioloskega kmetovalca in trgovine z 'bolj zdravo' prehrano.

S tem ko bomo podpirali slednje, bo pomenilo vedno vec povprasevanja kakor zeljo po ponudbi, tako v odpiranju taksnih obratov, ki bodo 'bolj zdravo' prehrano tudi ponujali. Ker bomo s tem posledicno ustvarjali konkurecno, pomeni, da bodo cene produktov pricele padati.

S tem pa ne bomo podprli samo trgovce, temvec tudi pridelovalce 'bolj zdrave' prehrane. Tako bi pridelovalec lazje prezivel, posledicno se bo za tak nacin pridelovanja odlocalo vedno vec pridelovalcev in novih pridelovalcev; in posledicno se bodo zaradi vecje zavesti naroda morali tudi zakoni o pridelovanju prehrane spremeniti na bolj stroge; take, ki ne dopuscajo siromasenja zemlje, zastrupljanja podtalnic, uporabo pesticidov ter drugih kemikalij, ipd...

ce lahko obstajajo komune, ki si same ustvarjajo svojo hrano, lahko tudi vecje komune (mesta in podezelje v katerem bi se hrana pridelovala).

POGOJ pa je se vedno visja zavest posameznika oz. nas, ki produkte kupujemo in s tem tudi nacina zivljenja!

Deli na socialnih omrežjih

Bravo Free.

I agree. x^x

Tu je samo ena stvar moteča: Mercator in TUŠ ožemata slovenske proizvajalce do golega, izsiljujeta do konca. Ne morš verjet. Vse je kartelni dogovor, vsi imajo iste pogoje, In ravno na račun (cenejših) tujih dobaviteljev. Postavijo te pred zid: ali delaš z nami pod našimi pogoji, ali pa te na naših policah ni. To pomeni da ti ostane zelo malo marže, da komaj preživiš, zagotavljaš samo potrebna sredstva za vzdrževanje proizvodnje. Bog ne daj da se surovine drastično podražijo in da nisi imel zakupljenih zalog vnaprej... si popušil...ali da ti tehnologija kaj zeza, dobiš take penale za nedobalvljeno blago v roku, da te sezuje...

Ker pogodbe se sklepajo letno in če recimo dogovoriš neke še užitne pogoje v štartu, pol te pa tresne kaka slaba letina in npr. 20% dvig cene surovin, si popušil in delaš celo leto v minus.

Za povrh pa imajo 3 največji <SLO trgovci 80% trga kar tut za proizvajalce pomeni večina prometa, je to na koncu pušiona.

Plus vsi zahtevajo dodata sredstva za marketing, + akcijske prodaje, kjer se cene znižajo še za dodatnih 15-30% ampak seveda na račun trgovčevih marž, temveč na proizvajalčevih!!!

Katastrofa, mi smo v najbolj gnili obliki kapitalizma!

In pol mi nek levoročni debil Alef pametuje... mrš seljačino :xx!:

Ja, in zdaj si nam kmetom nevednim Ameriko odkril... xrolleyesx x:Dx x:o)x

Seronjo... :xx!:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ta problematka je bolj obsezna in se manj resljiva, kot si predstavljamo...

Ne pozabimo, da nismo sami, da Slovenija ni otok. Med drugim nas vezejo tudi mednarodne pogodbe, kjer gre za prost pretok blaga in zapiranje trzisca ni dovoljeno...

Ceprav smo v enaki situaciji, kot pravi Bobnar...no, saj mi je vsec, da koncno dela v gospodarstvu in vidi, kaj pomeni boj za prezivetje na trgu...

Da Tus in Merkator stiskata proizvajalce je v bistvu krivo prav odpiranje trzisca, saj si niso sami izmislili tega...k konkurencnim cenam so jih prisilile tuje trgovske verige...te verige imajo pa za sabo proizvajalce, ki so toliko vecji, da imajo lahko nizje cene na proizvod.

Ni kriva nasa politika, pac pa je tako svetovno stanje...

Nizke odkupne cene silijo proizvajalce k niznaju lastnih stroskov, racionalizaciji proizvodnje in izboljsani tehnlogiji...

In, ceprav poudarjam, da smo v eneki situaciji, ko vcasih sploh vec ne vemo, ce se ima smisel delati...slovenska proizvodnja ne more prodajati samo an domacem trgu. In ne vem, kao si predstavljate, da bi recimo Mercator in Tus nabavljala po visjih cenah, kot se prodaja v tujinoi ali tujim verigam..

Na trziscu bosta obstala samo pod pogojem, da bosta konkurencna...ker v koncni fazi je kupec tisti, ki odloca. Kupil bo tam,kjer je ceneje.

Se vedno pa ima Mercator boljso kvaliteto, priblizuje se mu tudi TUš. Tuš je tudi spremenil slogan, ce ste opazili...ne več NAJCENEJSI...pač pa VEDNO BOLJSI...

Hm, a mi te ideje disijo po starem dobrem socializmu? :inocent: x;)x ..zaprimo trzicse, imamo samo svoje in visoke cene...? ze videno.. :o|o:

Free, se pa strinjam s tem, da je treba dati subvencije kmetom za biolosko pridelavo...velik del slovenije se ni zastrupljen in to je treba negovati...

Lastne blagovne znamke so pa itak shit... :xx!: kdo pa mislite, da je naredil kislo smetano,ki nosi znamo TUŠ, recimo, in stane ne vem, 30 centov???

Ista mlekarna, ki pa nima nobene razlike v ceni, pač pa samo zapolni proizvodne kapacitete...s svojo blagovno znamko pa seveda prodaja drazje, ker so vsteti tudi ostali stroski...

Astra

Per aspera ad astra

budale budale....

x:o)x

btw, je 80 jurjev neto dobra plača za trgovko v Mečkatorju (opevanem)?

haha, budale budale...

laalalalalaa

mlatim Hofer steake, njamsi, pa sir za grill, kaj si nor...mmm

budale budale...

kdo ap je tebi natveza, da majo v mecatorju 80 jurjov neto plače, maš fejst narobe informacijo, kolko jaz vem,majo okrog 125 jurjev neto, to pa je že fajn razlika

Vem, da si delal prej v bancnistvu, samo moras priznat, da tam se vsaj dihat da..tukaj pa se proizvajalci borimo za preživetje...bos videl, kaj bo, morda se nisi dozivel, ko ti pa na koncu leta obracunajo se super rabat, ker so tolk prodali... :xx!:

nakup polic in prvo brezplačno polnitev so k nam prinesli tujci, prej tega ni bilo.

Nas tuje verige izsiljujejo z nabavnimi cenami v tujini...kjer pa seveda prodajo ohoho več...in je cena za isti proizvod nizja.

Mene samo zanima, koliko majo raznoraznih inspekcij..??..no, na tem pa bi morala drzava delat, tudi delovni pogoji in plače.

Astra

Per aspera ad astra

xrolleyesx vse te ''cheap'' štacune - kwa pa vem - jst dam več na kvaliteto in zato tud rajš malo več plačam kakor da mam potem doma namizi en žnj proizvod :o|o: Enkrat sem se sprehodila čez Hardija ---> :xx!: nikol več, mene že mine nakupovat v trgovinah ki zgledajo kot skladišče. Nič ne rečem, verjetno bom šla 1x pogledat v Lidla, da pa bom tam redno kupovala, dvomim.

btw: men bi moglo pol glave manjkat, da bi zgledala tako mrtvo, kot Zaho v reklamah xrolleyesx

:palec:

se strinjam , raj mam manj v hladilinku al pa "špajzi" pa kvalitetno, kokr pa fulll pa kr neki.... Sigurno ima tle kakovost same hrane velik odstotek in se mi zdi da lidl,eurospin in podobi so res NIZKO kakovostna prehrana, ki te samo nasiti, dejasnko pa nima nobenih pravih hranilhin snovi, pol se pa čudmo, zakaj so ljudje tok debeli, ker jejo samo tako pocen hrano pa še prenažirajo se, namest da bi za ist denar manj pojedli pa kvalitetno pa bi bli tud bolj zdravi!

p.s. tist k kej da nase, tud gleda, kaj bo dal v usta x:Dx

brez zamere in lp x:)x

honor and respect

Aha, fajn, da si pisala! :palec:

si malo predstavljam o cem pises.

Torej se vedno velja, da je prdvsem odvisno od nas kupcev kako in kaj si bomo ustvarili!

Menim, da resitve vedno obstajajo; tezje ali manj tezje uresnicljive.

Ta problematka je bolj obsezna in se manj resljiva, kot si predstavljamo......

Da! :palec:

To pa se ni vse!

Ce pogledamo razne letake, merkatorjev 'casopis' ki pride v celofanu zavit v vsak slovenski naibralnik + redni veclistni barvni A4 letaki ; ob tem se tusevi, od hofreja in se kakega drugega... ja madonca... veste kaki denarji so to!!!!!!! Mar bi jih dali revezem! Ali pa enkrat mesecno odprli vrata z pogostijami prireditvami ipd.. za lacne, zapuscene, osamljene, za kulturo, brezdomce, tretji svet, karkoli.. sam ne za toliko nepotrebnega balasta! ipd...

Groza! Ne vem, a ljudje res tolk padajo na znizanja cen, ki jih podajajo v katalogih!?? Ocitno da :o|o:

In resnicno dvomim da gre tu za konkurenco! Merkator je ze davno oglaseval zelo potratno (za moje pojme), ko se je spoprijemal vecinoma samo z domaco konkurenco. In tudi kasneje, ko domace konkurence v pravem smislu skoraj ni bilo.

Glede na Astrin in tvoj komentar, s katerima se strinjam (ceprav ne poznam zaeve dovolj); pa menim, da je se vedno za to kriva vlada oz, mi ker to dopuscamo!

- Dopuscamo da neko podjetje vodi narod in ne narod podjetje! Mislim, da to vse pove!

Zal pa je v tem tudi ta resnica, da smo temu krivi sami z nasimi kupovalnimi navadami in prenizko zavestjo!

a daj, ...

Tocno to! :palec: :palec:

Vem, da si delal prej v bancnistvu, samo moras priznat, da tam se vsaj dihat da..tukaj pa se proizvajalci borimo za preživetje...bos videl, kaj bo, morda se nisi dozivel, ko ti pa na koncu leta obracunajo se super rabat, ker so tolk prodali... :xx!:

nakup polic in prvo brezplačno polnitev so k nam prinesli tujci, prej tega ni bilo.

Nas tuje verige izsiljujejo z nabavnimi cenami v tujini...kjer pa seveda prodajo ohoho več...in je cena za isti proizvod nizja.

Mene samo zanima, koliko majo raznoraznih inspekcij..??..no, na tem pa bi morala drzava delat, tudi delovni pogoji in plače.

Astra

in pol imamo tu neke teŠke argumente a la Alef, LOL

x:o)x

pravi znalac za 13 letne pičke xcivx

Kaj je, dobiš drisko ko prebereš kaj mojega? x:Dx x:o)x

Znalac... xrolleyesx :xx!:

Razlagaš tisto kar ve vsak polpismeni... x:o)x x:o)x

Daj povej kaj novega, seronjo... x:o)x x8Dx

Če znaš... :fool:

Še to - kje na svoji bleščeči življenski poti si izgubil kulturo?

In če povzamem po tebi in kot ti uporabim izraz kmetavzar kot žaljivko - največji kmet na tem forumu si ti... :palec: :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ekološka revolucija

Objavil: Pozitivke

Eden najbolj pogostih argumentov proti preusmeritvi ekonomije v trajnostno in okolju prijazno smer je, da bo pri tem trpela industrija. Odkrili pa so nasprotno. Prilagajanje gospodarstva po principih ekologije ponuja eno večjih investicijskih priložnosti vseh časov. Kar potrebujemo je ekološka revolucija, ki se bo lako primerjala z zeleno revolucijo v kmetijstvu in industrijsko revolucijo.

Povečana produktivnost, ki jo je prinesla industrijska revolucija, je sprostila mnogo ustvarjalne energije. Rodilo se je mnogo novih življenjskih slogov. Začelo pa se je tudi najbolj uničujoče obdobje za Zemljo v človeški zgodovini. Ekološka revolucija je podobna industrijski v tem, da se začenja s preusmeritvijo na nov vir energije. In obe bosta popolnoma spremenili podobo sveta. Razlika se pojavi v hitrosti revolucije in v motivaciji. Ekološko revolucijo moramo izvesti v desetletju ali dveh, če se želimo izogniti katastrofalnim posledicam industrijske revolucije.

1.7 triljonov ameriških dolarjev, je nepredstavljivo velika vsota denarja, ki jo vsako leto nameni svet za nafto, vodilni vir energije in to je tudi vsota, ki se bo v prihodnosti namenila za ekološko ekonomijo. Vlaganje v obnovljive vire energije, vlaganje v naravne ekosisteme ima bistveno razliko od vlaganja v nafto, je trajnostno in podpira ostale življenske oblike.

Za države v razvoju, ki so odvisne od uvožene nafte, pomenijo novi viri energije priložnost za domače gospodarstvo. Nima veliko držav lastnih virov nafte, imajo pa zato vse države ali veter ali sonce ali vodo ali biomaso, ki čakajo, da jih uporabimo. Denar, ki tako sedaj odteka iz države, (govorimo o nekaj odstotkih BDP), bo v prihodnosti ostal v lokalnem gospodarstvu in ga plemenitil.

Ni dela globalne ekonomije, ki bo ostal nedotaknjen od ekološke revolucije. V tej novi ekonomiji bodo nekateri zmagovalci in nekateri poraženci. Tisti, ki bodo sodelovali v izgradnji nove ekonomije bodo zmagovalci, tisti pa, ki se oklepajo starega pa tvegajo, da jih bo povozil čas.

Več o ekološki revoluciji si lahko preberete v zastonj obljavljeni knjigi na interentu: (Plan B 2.0: Rescuing a Planet Under Stress and a Civilization in Trouble)

http://www.earth-policy.org/Books/PB2/index.htm

Pa da še jaz povem svoje mnenje.....osebno kupujem tam kjer je najceneje, ker mi pač finančno stanje ne dopušča drugega....čeprav zato, ker mam ostale trgovine kr dosti oddaljene najveš kupujem v Merkatorju, ki pa je po mojem mnenju najdražji - razen z izjemo nekaterih izdelkov.

V Hardiju sem že nakupovala...nekaj izdelkov je vredu, druga pa vse bol tko, v hoferju sem bla samo enkrat pa še takrat nisem nič kupila, ker niso meli ničesar kar sm hotela. Dostikrat grem v eurospin in tam mi je dosti izdelkov všeč...v lidl pa če bom šla bom šla samo iz radovednosti.

Po mojem mnenju se pa to kar se dogaja v lidlu po tujini dogaja še v marsikateri trgovini, ki ima poceni izdelki. Imam znanca, ki je delal v hoferju...najprej so meli izobraževanja v tujini nato pa končno delo tu, ko sm ga po tednu dni vprašala kako je kaj v službi je samo rekel "raje ne sprašuj", vem da zdaj ne dela več tam ne vem pa točno zakaj. Vem tudi da v tušu izkoriščajo delavce....poznam osebo, ki dela v tušu kot čistilka preko enega čistilnega servisa in dobi za 4-urno delo samo 20.000 starih tolarjev manj kot dobijo trgovke, ki jih plačuje tuš....trgovke delajo nadure, ki jih ne dobijo plačane, lahko jih izkoristijo in ko jih izkoriščajo mora pač druga trgovka opravit delo od tiste ki je doma in koristi ure, ženske ne hodijo z vročino v službo saj ne upajo bit doma, da bi konec meseca dobile še manj plače.

Mislim, da dokler bo država to dopuščala bojo lastniki teh trgovin spadali med najbogatejše slovence (npr. Mirko Tuš) delavci pa bodo trpeli za tisto bogo plačo samo da bodo lahko preživeli svoje družine.

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

V finančno kriznem obdobju sem zaradi občutka, da je Mercator dražji nardil par primerjalnih nakupov........Pri nakupu za cca. 100 evrov je bila razlika zanemarljiva........Še vedno občasno kupujem drugje, včasih v Tušu, ki mi je blizu, včasih tud v Eurospinu, v Hofer sn šel samo 1x, Interspar pa mi je antipatičn.........pa vseen grem včasih.........v bližini prehrambeni in mesnih izdelkov pa prav ogabno smrdi :xx!: V MB mi je vizualno najbolje urejen, pregleden, večina izdelkov je relativno dobre kvalitete, mal pa gre tud za navajenost, ko točno veš kje kaj je in se ti ne ljub iskat in privajat na drugo trgovino......

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ja, zadnjič sem bral, da jih je v MB kar nekaj, bo treba mal pogledat. Mercator ima tak tak.....ima nekaj, ne glih dost. Je pa nasploh vsa ta rečmo "zdravejša" hrana zlo draga :o|o:

K. Čapek

Iz Kopra smo pregnali McDonald's, ker je imel premalo obiska. Morda bomo uspeli tudi tega Lidla. Pravi dream team. x:px

:palec: ja to pa res...vsa cast!

ko sem to slisala, sem bila navdusena, skoraj ne mores verjet :-)

je pa res, da je italija blizu, in dosti primorcev ima (se staro?) navado kupovat v diskontih v italiji,

zato je tam tezko ocenit to...

(kar ne velja za Mc Donalds, seveda, tezko verjamem, da hodijo ljudje na Big Mac v Trst, npr... ;) )

glede te bio hrane...vcasih se je treba samo malo potrudit...npr. it do bliznjega kmeta (skoraj nikjer v sloveniji ni oddaljen vec kot 5km)

in se da prav poceni dobit vecino zelenjave, ce se zmenis malo bolj dolgorocno...istotak z jajci itd...

bio paste, lece itd pa itak clovek ne more toliko pojest, da bi od tega obubozal. saj imas kilo riza in lece za en mesec, po moje...

ce ne kupujes de luxe vege pastetk itd...po moje kar gre...si to vse isto lahko naredis doma z malo fizola, cesna in zacimbicami...

iz moje izkusnje vsaj: ko sem bila totalno brez denarja, sem vedno imela vec casa, pa sem v bistvu takrat bolj zdravo jedla,

ker sem doma malo vec carala x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

hja drazja je res... je pa tudi res, da pojes manj, pa tisto dobro, ki dosti bolj zaleze, nahrani!! x^x

Ja, zadnjič sem bral, da jih je v MB kar nekaj, bo treba mal pogledat. Mercator ima tak tak.....ima nekaj, ne glih dost. Je pa nasploh vsa ta rečmo "zdravejša" hrana zlo draga :o|o:

mislim enako! :palec:

zadnjič sem odkril mini Eko štantek v Planetu Tuš v Celju, mega zadeve tip prodaja, pr takih zadevah me cena sploh ne zanima, tak je blo dobro, huhu x8Dx

zelo res!! :palec: :palec:

seveda se DA 'bolj zdravo' jest z manj denarja!

kar se tice McShita, pa daaaaaaaaaaa hvala bogu, folk se zaveda da bi veliko otrok rinlo v mcshita jest namesto domov na kosilo, pa so ga rajsi zbenal xcivx :palec:

:palec: ja to pa res...vsa cast!

ko sem to slisala, sem bila navdusena, skoraj ne mores verjet :-)

je pa res, da je italija blizu, in dosti primorcev ima (se staro?) navado kupovat v diskontih v italiji,

zato je tam tezko ocenit to...

(kar ne velja za Mc Donalds, seveda, tezko verjamem, da hodijo ljudje na Big Mac v Trst, npr... ;) )

glede te bio hrane...vcasih se je treba samo malo potrudit...npr. it do bliznjega kmeta (skoraj nikjer v sloveniji ni oddaljen vec kot 5km)

in se da prav poceni dobit vecino zelenjave, ce se zmenis malo bolj dolgorocno...istotak z jajci itd...

bio paste, lece itd pa itak clovek ne more toliko pojest, da bi od tega obubozal. saj imas kilo riza in lece za en mesec, po moje...

ce ne kupujes de luxe vege pastetk itd...po moje kar gre...si to vse isto lahko naredis doma z malo fizola, cesna in zacimbicami...

iz moje izkusnje vsaj: ko sem bila totalno brez denarja, sem vedno imela vec casa, pa sem v bistvu takrat bolj zdravo jedla,

ker sem doma malo vec carala x;)x

Velik novega sem zvedla. :palec: x:)x

fajn pisete eni oz. velik veste o tem. x8Dx

V Lidlu se nisem bla in najverjetneje tud ne bom sla, ker ne shizim na te blazotne sale.

Vcas sem od tavelkih kupovala v merkatorju, se mi je zdel ok, pa blizu mi je bil, v Spar sem sla zelo redko, v Tus nikol.

Zdaj pa mam Tus tolk bliz, da sem hodim, v Mercator pa grem po stvari, ki jih tu pri meni v Tusu nimajo.

V Spar ne hodim, vcas grem v leclerc, k majo blazno izbiro olivcev, oliv in sirov, predvsem zato.

Sadja&zelenjave, razen izjemoma, ne kupujem v teh stacunah, pac pa na trznicah oz. stantih kaksnih.

Eni Tusevi izdelki so super (je point recimo sam v embalazi, ki je nikakva al pa kej), eni pa so zanic.

Podobno kot pri merkatorjevih.

Prodajalke pa so po mojih izkusnjah povsod zelo prijazne (mogoc k sem tud jaz xDDx).

V Hofferju se nisem bila, ceprav ga mam bliz.

kaj cem pa tok kupovat! x:o)x

nisem vedla, da majo tako politko do zaposlenih v Lidlu (in tud drugje, kot rpavte), cperav je pa v bistvu kar za pricakovat,.

bogi folk.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Prodajalke pa so po mojih izkusnjah povsod zelo prijazne (mogoc k sem tud jaz xDDx).

K si že omenla, mam tud take izkušnje......popenm pa v enmu Tušu k se zlo pogosto zgodi, da prodajalke ni pri delikatesi pa pri kruhu, pa stojiš tam k božji volek :xx!: ....že tko nisn rad v trgovini predolg, pol pa še to.

K. Čapek

tko je blo pr nas v StVidu v 'tamalem' merkatorju! Za popent!

ampak to pa zato, k so sam 3 delale recimo, torej niso ble reve same krive...

me je pa tud to blazno motilo.

Prides recimo sam po kruh, pa cakas da vse tiste salame pa sire pa klobase pa hrenovke pa biftke postreze! xrolleyesx

tle pa so kar pridni in res: prav za pohvalt so! x^x

Svaka cast!! :palec: :palec:

delajo petek in svetek, pa z nasmehom na obrazu, VEDNO prijazne.

prav obcudujem jih. xokx

za razliko od kakih bauhausov, k znorim, k se jih ful rola, pa k rabis, nikjer nobenga, ce pa je, pa nc ne ve, k ni pristojen za un centimeter sale! :xx!:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

glede slovenskosti proizvodov je pa tako (slucajno vem iz sluzbenih virov), da ima npr. Spar politiko, da ima v vsaki drzavi iminimalno 40% (ce ne 60%, ne vem na pamet) lokalnih proizvodov, okrog 15% drazjih, delikatesnih, ostalo pa pac kupujejo na veliko, kjer je najceneje (kot vsi).

nas dragi mercator je bistveno bolj neprizanesljiv do slovenskih proizvajalcev, ker jih prisili, da prodajajo vecino produktov (kolicinsko gledano) njemu ceneje pod blagovno znamko mercator, ali pa mercator ne prodaja njihovih lastnih blagovnih znamk (ce pogledas npr. olja, je vecino olj iz ene oljarne, samo tako sme ta oljarna prodajat svoja lastna olja v mercatorju, in se to ji dajo npr. 30 cm police)...to je X primer, gre se za vecino produktov....skratka: slovenski proizvajalec nima izbire, kot prodajat blazno pod ceno mercatorju, ki ima takorekoc monopol (sploh npr. na celi primorski -razen obale-kjer ni ne tusa ne Spara ne diskontov), ali pa ne more prodajat. torej-mercator: edini sosed :xx!:

potem znorim, ko se grejo tole 'slovenskost'...ce bi res skrbeli za trzisce, bi bili vsaj majckeno bolj fer, in ne bi bili zato nic manj blaznotno bogati....

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...