Skoči na vsebino

Lidl

nelika

Recommended Posts

• Komentarji 135
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Aha. :inocent: :sori:

Hja, a mi lahko zaupas kje tocno kupujes zivila v Italiji in kje recimo pohistvene izdelke ipd? Tolk, da naumo butci kle kupoval ane xrolleyesx :inocent: in sli rajsi u vecji nakup cez mejo, pa bo. sicer pa, a majo tudi bolj zdravo prehrano (biolosko pridelano) tam kjer kupuejs ti?

OK morda se nisem dober razjasnil... x:Dx

Hočem povedat, da podpiram konkurenco...saj tako se bo končno začel prodajat bolj kvaliteten in seveda cenejši izdelek...

A se vi sploh zavedate, kako je ceneje v Italiji in to 5x boljši izdelek; pašta, kava, artičoki, milo, mesni izdelki:salame, siri, toaletni papir, parmezan...še in še, ne da se mi vsega naštevat.

Na primer: grem v merkur...iščem ene kljuke za obešat določene artikle na stojnicah...hehe...isti artikel dobim v Italiji desetkrat ceneje, kar pomeni, da dobim v paketu 12 kos., v merkurju pa dobim le dva kosa za isto ceno. Kaj ni to malce hecno. xrolleyesx To je le en banalen primer...lahko bi jih našteval še in še...

Imamo še vedno balkanske plače...a nas mouzejo v trgovinah, kot krave :o|o: saj po cenah...smo prehiteli evropo že zdavnaj....tako da folk se ne rabi bat za podražitve, to so naredili že preden smo vstopili v EU !

Delam s trgovino...in Vam lahko zaupam, da jaz tržim na vsak artikel najmanj 300%...kar še vedno nimam pretiranih cen nasprotno...folk pravi, da sem dokaj poceni, glede nato, da isti moj artikel se prodaja v trgovini še dražje. x;)x

Vi sam kupujte v Slo. trgovinah... x:o)x saj se splača. xrolleyesx x:Dx

Deli na socialnih omrežjih

Zakaj je to za nas skodljivo?

Sem mnenja da je konkurenca dobra le v toliko, da je se 'zdrava' in sodbuja k razvoju.

Prav, torej je po tvoje vseeno ali podpiramo slovenskega eko-kmeta ali 'tujega' ne-eko?

Tudi, če ne praviš, jih praktično podpiraš. In tega nočem. Sem proti vsem določilom, ki bi ščitili domače proizvode, ker je to dolgoročno škodljivo ravno za nas - seveda tudi na EU ravni.

Moj lastni egoistični interes ima vsekakor prednost pred nacionalnim interesom.

Dokler je konkurenca in se Mercator trudi slediti temu, bomo res kupovali enako kvaliteto za približno enako ceno. Če ga bomo pa ščitili, bomo pa imeli drek za visoko ceno.

Planskega gospodarstva ni več. Poskrbeti je treba za odprt in svoboden trg, pa prepustiti ljudem, da bodo sami ustvarjalno razvijali svoje posle.

Državi ni treba nič zorganizirati. Samo varstvo konkurence bi morala bolj striktno izvajati. Takrat, ko bi Mercator pridobil tržni delež, ki je 40% ali več, bi morala država prepovedati kakršen koli nakup drugim podjetij.

Dogaja se pa ravno obratno. Država priviligira Mercator pred drugimi.

ja sej to sem mislila z besedo 'zorganizirati'.... :8):

varstvo konkurence=kontrola trga= organizacija (neke vrste) ...

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Le zakaj bi moral jaz podpirati njihovo nesposobnost?

Ne gre za podpiranje nesposobnosti, ampak za podpirnje sodobnega ekonomskega imperializma. Sčasoma bodo na svetovni ravni obstale le največja podjetja (ena, največ dve) za posamezna področja (fermacevtska, prehrambena industrija, energetska itd.). Podobno kot se je v Sloveniji zgodilo z Merkatorjem, ki je prevzel manjše slovenske trgovince. Zgodil se bo monopol in samo bogati bodo preživeli, ostali pa bodo j.... ježa.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

belcebuba bi jst dau v lidl za kaso za ene pol leta (optimist pač... itak bi zdržu par dni x:Dx ) pol mi mogu pa prosti spis napisat... pa mu itak ne bi uspel, ker bi od izčrpanosti zaspal xcivx x:Dx ... ok, no... če mi meu vmes menstruacijo, bi šeu lahk 2X na WC pa mogoče ne bi biu tuk, tuk zmatran... x:px

sledi salamoreznica x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

belcebuba bi jst dau v lidl za kaso za ene pol leta (optimist pač... itak bi zdržu par dni x:Dx ) pol mi mogu pa prosti spis napisat... pa mu itak ne bi uspel, ker bi od izčrpanosti zaspal xcivx x:Dx ... ok, no... če mi meu vmes menstruacijo, bi šeu lahk 2X na WC pa mogoče ne bi biu tuk, tuk zmatran... x:px

sledi salamoreznica x:Dx

x:Dx :palec: hahahaha

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

K sreči živimo v svobodnem kapitalizmu, kjer me ti ne moreš prisiliti k temu, da bi kjerkoli delal. To je moja svobodna odločitev.

Tako tudi nihče ne sili delavk v Lidlu, da naj delajo tam.

Tole bi blo super, če bi blo res....res, da te nihče ne sili, da nekje delaš, majo pa na zavodu recimo fajn ukrepe, če pa neko delo zavrneš. Svobodno se lahko odloči nekdo, ki ima sredstva, da se lahko preživlja ali pa nekdo, ki mu še vedno vse financirajo starši. Če pa je naprimer neka samohranilka na zavodu in prejema socialno pomoč in ji je to edini vir za preživetje in jo na zavodu pošljejo v Lidl in če je potem izbrana mora sprejet delo in delat pa čeprav je mogoče nevzdržno.

Tako, da jst nebi govorila o nekih svobodnih odločitvah.....če ti je kaj znano, veš tudi to, da vsak, ki je na zavodu mora po novem sprejet tudi službo, ki je lahko za dve stopnji nižja kot je njegova izobrazba.

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

Ja gre za obliko "svobodnega" sužnjelastništva.

Ja gre za obliko "svobodnega" sužnjelastništva.

Se strinjam Nelika s tabo...na žalost je res tako, pa čeprav naj bi imeli vsi pravico do svobodnega odločanja, pa se v praksi dostikrat izkaže da ni tako.

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

govoriš iz lastnih izkušenj, predvidevam. xcivx

itak... x;)x

homo mensura... x:px

K sreči živimo v svobodnem kapitalizmu, kjer me ti ne moreš prisiliti k temu, da bi kjerkoli delal. To je moja svobodna odločitev.

Tako tudi nihče ne sili delavk v Lidlu, da naj delajo tam.

ne nihče... razen prazen želodec... x:Dx bubi, k si že tak kapitalist bi lahk vedu je ves keč v razdelitvi, ne v proizvodnji... evo, en stavk je čist dost zate x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

....ne oziram se na Trst, ker ta ni v Italiji :vragec: x:Dx

:eek: Ja kje pa je, če ne v Italiji?!? :vragec:

Glede nato, da hodim v Italijo po zalogo za dva meseca, govorimo o izdelkih, ki imajo daljši rok trajanja.

Jaz pa pridem v Slovenijo po določeno hrano, po kvaliteto in je vse precej dražje kot pri nas.

Nihče me ne bo farbal, da je več mesecev trajajoči jogurt brez konzervansov ali kakih drugih krutih primesi (italijanski) xrolleyesx :o|o:

Da ne govorim o koprski tržnici xrolleyesx , tam so trikratne cene v primerjavi s tradicionalno dragim Trstom. Samo....kupujem od moje kmetice, ki vse sama pridela v periferiji Lucije...vse full dobro.

Prav je, da obsatjajo plejsi, da lahko kupujejo prav vsi državljani :palec: artikle, ki jim bi bili sicer nedostopni.

Debate o ignoriranju trgovin zaradi trgovk s črto, če imajo menstruacijo in podobno, nizke plače, obupne pogoje dela... ecc- ja, je hudo, ampak ali so isti kriteriji tudi za lokale, kjer natakarjem še naprej njihove stranke puhajo v fris tobačni dim ?!? Hinavsko donkihotovstvo.

Torej tudi ti pravis, da je vecina zivil v italiji cenejsih kakor v sloveniji?

zanimajo me predvsem 'bolj zdrava' zivila in ekolosko pridelana.

sicer pa, ko sem nazadnje kupoval v italiji (se nismo bili v EU), so bila zivila prej drazja kot cenejsa, kakor se spomnim.

kje v italiji pa se taksna zivila kupuje, v katerem mestu, kraju, trgovini, trznici etc...? :inocent:

Ali imate primorci kaksna priporocila kje kupovati v italiji?

Free,

ekološka živila in na splošno zdrava hrana je pri nas peklensko draga. Večina zadev je preverjeno najvišjega kvalitetnostnega ranga, ker prihajajo iz južne Tirolske, oz. so firme od tam, zato ni klasične italijanske prevarantske šlamparije. Za primer: sem gledala proseno kašo- 3,85 evra pol kile. V Kp jo dobiš za 1,16 evra.

Vse to dobiš v specializiranih trgovinah, v posebnih oddelkih v velikih lekarnah npr- Farmacia alla Borsa (kjer imaš popoln izbor homeopatskih pripravkov, ajurvedskih remedij, fito prepatatov, sami vsega boga mešajo....ecc ) Piazza della Borsa 5- Center Trsta

... Za primer: sem gledala proseno kašo- 3,85 evra pol kile. V Kp jo dobiš za 1,16 evra.

Khm, khm, glih včeri sm pr tanartaboljšem sosedu kupovala proseno kašo, jasno bio, eko in kar je še tega, in moram poročat o cenah xrolleyesx

prosena kaša, polni Intes, izvor iz Rusije, ni bio, eko, pač navadna, 1 kg stane malo manj kot 2 evra

Spet kaša, Natura, izvor SLO, ni bio, eko, je navadna, 1 kg stane tm okol 2 evra, +/- kak cent

pol mamo pa pol kile prosene kaše, BIO, EKO in kar je tega, izvor Avstrija, znamka Biotop, stane pa neverjetnih 5 evrov :eek:

nism nič kupla, jebeš rusko kašo, že slovensko špricajo, kaj šele delajo z rusko :inocent: avstrijska mi pa ne potegne, predvsem cena/količino; ko bom kej okol Kalčka hodila, si jo tm ubodem, za ta tedn jo pa še mam x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Tole bi blo super, če bi blo res....res, da te nihče ne sili, da nekje delaš, majo pa na zavodu recimo fajn ukrepe, če pa neko delo zavrneš. Svobodno se lahko odloči nekdo, ki ima sredstva, da se lahko preživlja ali pa nekdo, ki mu še vedno vse financirajo starši. Če pa je naprimer neka samohranilka na zavodu in prejema socialno pomoč in ji je to edini vir za preživetje in jo na zavodu pošljejo v Lidl in če je potem izbrana mora sprejet delo in delat pa čeprav je mogoče nevzdržno.

Tako, da jst nebi govorila o nekih svobodnih odločitvah.....če ti je kaj znano, veš tudi to, da vsak, ki je na zavodu mora po novem sprejet tudi službo, ki je lahko za dve stopnji nižja kot je njegova izobrazba.

Ja grozno je vse to!

In vendar- tam kjer je volja, je tudi pot...

Tudi če ti vse ne financirajo starši, tudi če si mati samohranilka, tudi če prejemaš socijalno pomoč, tudi če ti rečejo na zavodu...

Če hočeš, ti pokažem pot, ki te lahko popelje ven iz tega suženjstva.

Pogoj?

Samo eden!

Da se res rajši osvobodiš suženjstva, četudi te bo to stalo možnosti, da se zgovarjaš pred samo sabo (saj ne pravim da se, ker te ne poznam!), da ne živiš tako kot bi rada

zaradi zavoda,

zaradi.

zaradi...

Resno mislim.

Če želiš, ti pokažem kako to gre.

Ja grozno je vse to!

In vendar- tam kjer je volja, je tudi pot...

Tudi če ti vse ne financirajo starši, tudi če si mati samohranilka, tudi če prejemaš socijalno pomoč, tudi če ti rečejo na zavodu...

Če hočeš, ti pokažem pot, ki te lahko popelje ven iz tega suženjstva.

Pogoj?

Samo eden!

Da se res rajši osvobodiš suženjstva, četudi te bo to stalo možnosti, da se zgovarjaš pred samo sabo (saj ne pravim da se, ker te ne poznam!), da ne živiš tako kot bi rada

zaradi zavoda,

zaradi.

zaradi...

Resno mislim.

Če želiš, ti pokažem kako to gre.

In kaj bi mi ti pokazala?? :eek:

a jest tuky voham piramidalno igro, delo na domu (ala kuvertiranje, sestavljanje) al je to akviziterstvo? :o|o: ker bere se že tko :sori:

sam še čakam ponudbe v stilu...pošljite mi xx eur za poštne stroške xcivx

eh, :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

a jest tuky voham piramidalno igro, delo na domu (ala kuvertiranje, sestavljanje) al je to akviziterstvo? :o|o: ker bere se že tko :sori:

sam še čakam ponudbe v stilu...pošljite mi xx eur za poštne stroške xcivx

eh, :o|o:

Jst tut tko mislim....in vem, da nikoli ne dam nobenega € vnaprej, ker iz teh stvari ponavadi nič ni....se že prevečkrat opozarja po TV tako, da mislim, da ni več dosti takega folka, ki bi bil tolk naiven in denar vnaprej pošiljal...vsaj upam, da jih ni veliko.

Me pa vseeno zanima kaj bo Mura povedala.

Ah kje pa.

Nikakršnih Evrov se ne pošilja nikomur. Kje pa!

Če te res zanima, se mi javi na OS.

Dogovoriva se lahko za osebno srečanje,

Nišesar, razen nekaj časa, dobre volje in iznajdljivosti, ni treba investirati.

Osebno ti razložim kako stvar deluje in ti pomagam tako dolgo dokler stvari samostojno povsem ne obvladaš.

Evo bil dons v Lidlu prvič x:Dx(Domžale) .Morm rečt da kr prijetno presenečen.Šu po par vreč cornflaksa pa na konc prnesu vn ene 2 vreče robe.Ker kr dost hodim v štacune v šoping hrane itd, morm rečt da mi je kr všeč.En tak križanc med Mercatorjem pa Hardiyem z bolšo robo sem zdi.Končno nek normalni pulti za robo gor naložit na blagajni pa punce k ti lepo dajo vse v vrečko x:)x .Ok razn nekaterih "pacientov"k hodjo gor pa dol po štacun k da je hrana zaston pa k da jo bo zmankal vsak cajt pa košarc k jih ni nikjer če kupuješ par zadeva sam ne pa da porivaš poj ta voziček od "20 krat 20" metrov je kr uredu.Vsekakor se roba komot kosa z šparinimi pa merkatorjevimi izdelki.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...