klarus 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 ....recimo živiš samo za druge...ti nisi važn...in ko pride trenutek, ko se morš za sebe postavit, ne veš kako bi..ker so drugi bol pomembni kot ti mislim vsaj Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Ena resnica je še tuki: Jaz včasih sama sebi lažem in kar nekaj vlačim in vlačim pa sploh nočem da je tko, pa je zko in ...si rečem: daj si že enkrat dile pošlihtaj tam zgorej pa začni živet, tako kot je najbolj zate...iz srca in z scem...pa pogovarjat se,,,je reku Butl...pogovarjat se...Zdaj ko ni nikogar, se pogovarjam sama z sabo in paše.moram nehat futrat Ego...nej že krepne enkrat mi je ful všeč pr teb da si priznaš tole....pa celo naglas poveš k za en levji ego, verjemte, to ni šala mala Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 ma mal preveč sco okol sebe, pa ji ti še dodatno dajo za mislit Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 A lahko prosim tole razložiš še enkrat, tko, na konkretnem primeru iz vsakdanjega življenja, mislm, lahko čist hipotetičnem, lahko pa iz svoje izkušnje, samo da bo na preprost način /po možnosti tud, kaj je ego, kaj pomen odjebat ga, kaj je to furat pol na izi, pa tko a ne/. Imej v mislih, da sem samo en butl in da ne znam brat misli. Hvala stvari ki se jih oklepamo......k vemo da je neki mim...da je clo dobr tko, je bilo, potegnli smo iz tega maksimalno/al pa ne.....zdej je šlo....sam ego še kr brca, užaljen je in se repenči....in pol fuke špilamo, tečejo solze in grožnje so in take bilebale objokujemo nekaj, čeprov v seb smo veseli da je konc recimo....sam bohnedaj naglas povedat to k pol bi s tem oni stvari k se je oklepamo dali frej roke a ne......bi tista stvar zgleda bla komot brez nas...jao...ego pa brca aaaaaaa, glejte kako moj ego trpi, ka ga nobeden ne jeba..Lesson learned. : ) vam kaj dopovedat..al pa še večji izziv...Unisu kaj dopovedat..EEEE..zdej vidiš kako je to RES težko in nemogoče.Še naprej en lep večer.:* tvoj ego bi dost manj trpel če bi krajše poste pisov grem probat prebrat, k mam na sumu da zna bit zanimivo, sam ne obljubim da mi bo ratalo Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 ja pizda, a ti sploh veš kaj si ti.In to besedo nadomesti z EGO.jebenvampasulj. Par osnovnih vam čist ni jasn.Potemtakem pomeni po vaše odjebat ego, odjebat samega sebe. niti ne, sam čak, še pridem do tja.... Vse kar si ti, vse kar pišeš, dojemaš, sodiš, meniš, razumeš, sprejemaš, odvračaš, grajaš, odobravaš, se strinjaš, pomiluješ, uporabljaš lepe besede al pa grde(vzemi unisa za primer, ne si mislt da je on kaka izjema), drugm poveš kak se motjo, seb poveš kak se motiš, tečeš stran in sebi ne moreš ubežat.Vse to si ti.In ti si ego.VSAKO tvoje dejanje, dobro al slabo, je storjeno iz pojmovanja, to sem pa JAZ naredil.In vsi učitelji ti pravijo, da TEBE ni. zato pa ne jebem učitlov.....bo en men tam govoru da mene ni..... TI, si sam sebe ustvaril v razumu, logiki.In s svojim razmišljanjem ustvarjaš naprej svojo podobo, sodbo, odobravanje, razumevanje, sprejemanje, pomilovanje, odvračanje...nekam znano, kaj?Sebi NE MOREŠ pobegnit.SEBE ne moreš UNIČIT. EGO, ni nekaj kar bi skrila pod predpražnik.Ego si ti in del tvoje celote pravi, da je boljši kot ega.Od česa?Od samega sebe?To je pol ego, ki egu govori.Nesmisel zate, seveda, ker pač EGA ne moreš preseči. seveda ne, sam zakaj bi ga blo treba presečt...keč je v tem da je z njim dobr sodelovat.....da ni kt ena podivjana žvau k ustrahuje in renči.....ampak da se postavi na zadnje noge k je treba in se zna tud umaknt Če bi komu uspelo uničiti ego, pomeni da je z Egom premagal ego in dobil še večji ego.To je sleparija našega uma, ki se tukaj in sedaj odvija v naših glavah.Ti svoje strahove, misli, želje, pričakovanja, dolžnosti in nevem še kaj, ustvarjaš v glavi, držiš jih v glavi in sodiš jih v glavi.Tam so, slike.Iluzije.Neresnične.Če svoje življenje postaviš v Ego, to pomeni v SEBE, si resničnost postavil na mesarko klado in sam mrcvariš lastna prepričanja, lastne predsodke in vse kar pojmuješ sam s sabo, da je EGO. A drugega ni.Nevem kako je sploh prišlo do te zmešnjave, ko je gospod Freud bistroumno začel luščiti podzavest posameznika in ga predstavljati kot lupino čebule, sloj za sloj.In nekje med Idom in super idom, nastane vsesplošen Ego, beseda, ki se jo izgovori kot dober dan.Pa čeprav niti ne mislim, da je dober. Utišati samega sebe=utišati ego. In če se zdaj počutiš užaljenega, da kaj te pa zdaj napadam.GLEJ me in se uči iz mojih napak. Unis=ego.Ne morem reči, unis=jaz, ker JAZA ni. Jaz je umetno ustvarjen.Če bi v času tvojega otroštva odvzel staršem in te postavil v neko drugo okolje, drugo kulturo, te bombardiral z drugim znanjem, drugimi vplivi, drugimi idejami, sodbami, odobravanji, sprejemanji, razslojevanji, prepričanji, ideologijami, legendami, sistemi.Ne bi bil ti, ti.Bil bi drugi Jaz.Drugi Unis, ki bi sam sebi rekel.Eh stari, dns je pa moj ego na trnjih. Dovolj imam tega, da folk uničuje samega sebe in za to išče dežurnega krivca v namišljenem prijatelju EGU.Ej, kaj čem, morm dosti delat na seb, moj ego je trdovraten madež: )Ja jebenti mater, seveda je trdovraten, poglej se kašn si.Pol se pa čudiš, da je težko, k prat možganov se pa ne da.In verjemi, unis je probu pa tist ego ne gre kr tko dol.Ker uničit ego s tem razmišljanjem, v okviru samega ega, pomeni mentalni samomor.Ni čudno, da se potem porajajo dvomi, kako bi potem človek brez Ega, pazi, BREZ SEBE, živel v takem svetu in skrbel zase.Kaj pri pizdi mariji, se pa skriva za tvojo bolečino in tvojimi resničnimi občutji?Dajte no ljudje, koliko ste pa stari.Bo jutri dovolj dober dan, da se zbrcate v rit in pripravite soočenje z resničnostjo? bravo Si zaželite en lep dober dan in mene danes ne bo nobeden fukal v rit, ker sem spoznal, da sam sebe znam najlepše najebat.Danes vesel, jutri žalosten, danes priden, jutri lump.Danes mi je vse jasno, jutri se mi vse podira, o drama mojega življenja.Poglej okoli.Nič drugačni nismo.Vsi s svojimi problemi in vsak v svojem svetu.Vsi imamo svoje potrebe in vsi iščemo nekoga, ki bi nas razumel.Na koncu koncu, smo zelo nezahtevni.Stisk roke ljubljene osebe, iskanje pravega partnerskega odnosa, prepustitev Sebe v rokah drugega.Ljubezen.Ljubezen topi nas.Zato si tudi tolikokrat prebral, da ljubezen topi ego.Ljubezen je občutje. ljubezen futra ego žau...zgrešeno sicer in to pol ni ljubezen a ne, sam tko je.....škoda k ne znamo sprejet tega da ne rabmo u bistvu...da se da ego futrat na dost bolj zdrav način....pa ne mislim vegetarjanstvo zdaj Ljubezni ne moreš iskati v razumu, razum jo secira in izniči.Razum dvomi in podvomi v lastni obstoj.Še več, dvomi naprej in uničuje temelje ljubezni.En samcat neprijeten dogodek je dovolj, da ne boš nikoli več resnično ljubil.Dovolj, da razum dobi znanje v roke in ti ga pogojuje.To so TVOJI vzorci, ki jih pripisuješ EGU.TI se skrivaš za BOLEČINO.Tvoj ego, tvoj sovražnik se je skril na zadnje mesto, kjer bi sploh pogledal. moj ego ni moj sovražnik In če ne delaš tako kot ON hoče, te bo uničil.Zavrtel ti bo v glavi miljon slik in v tebi bo prebudil miljon negativnih čustev, samo za to, da te ustavi.Boli ga kurac zate.To že dela vse tvoje življenje in ti mu pustiš.Poglej.Tukaj je tanka linija.Daj se sam sebe na preizkušnjo.Dovolj si že pretrpel.Samo ozavesti svojo božanskost pod pretvezo Sebe, ki je le ego.Nekaj moraš storiti.Nekaj je tvoja dolžnost.Vsak ima nekaj kar mora dokončati in ve, da bi bilo dobro za njega, da to tudi naredi.Ve, da je to dobro za njega.Naj bo to šola, služba, pomoč ostarelim, pomoč mami, pomaganje svetu al pa tiste malenkosti, ki mamo razbremenijo in osrečijo strica.Pomit posodo, peljat psa na sprehod, se pockrljat z mucko in pokazat svoji ljubljeni osebi, zakaj si tako nor nanjo/nanj.Zakaj zavlačuješ?Zakaj se ne lotiš takooj?Zakaj zdaj unis tukaj piše namesto, da bi dokončal seminarsko za maturo, ki je bydeway jutri zadnji rok..Ve, da mu lahko sfuka cel lajf ena taka pizdarija, izniči možnost vpisa v pravo šolo in itd.itd.Vzemimo kar unisa za primer.Zakaj se ne loti?Kaj ga ustavlja?Ali je sploh mogoče, da jeba sam sebe v glavo, si nekaj želi in nekaj ga ustavlja.Tisto nekaj je naš največji sovražnik, ustvarjen iz nas, živi za nas.Pomaga nam, nas varuje a ko enkrat veš zakaj se gre, je nepotreben.In vso srečo mu to dopovedat.In vso srečo in bodite milostni do sebe.Težko je preseči samega sebe v tem skoku, ki ne obstaja.Ne razumno?Ne boj se, prav razum je greh sadov.Še sreča, da imaš srček tam pod glavo, ki je tvoj kompas.Kolikokrat bi morali nekaj storiti, vsaka celica kriči da se že enkrat premaknemo in mi samo bledo strmimo.Strmimo v življenje, ki gre mimo nas.Ne premaknemo se, da bi ga ujeli in ga zahtevali kot našo rojstno pravico.Če trdno verjameš in globoko v sebi čutiš, da si nekaj vreden, to tudi si.Ne zvijaj kolena pred samim sabo, dovolj ti že drugi z lastnim manipuliranjem vsiljujejo svoje želje.In na žalost, tudi midva nisva nič kaj drugačna..V tistem trenutku slabosti..ko pozabiš kdo si..in se nato zgovarjaš na ego. Jebeš ego.Stisni zobe kolega in pokaži kurac...hahahaha zdej pa z mehkim pred drugimi klovna delaš..Ne pozabi..izbruh jeze izhaja zopet iz iste točke kokr izbruh veselja..jp, jp..ego stari.Ego te je preteru, da tiča kažeš Ja, on je kriv..nikol jzt.. uf.... Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 no, ko boš umiral, se pa ucajti enetolk pa napiši kok se ti zdi da si svobodn Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Ko bom umiral?Ali še ne veš, da vdihuješ življenje umirajočemu telesu? tole sm si packa skor po svoje razlagala pa ne smem k sm srečno oddana pa še noseča bad todi, bad no, zame je pač svoboda občutje, tko kt to da sm sita itd......svoboda je zame ona osnovna potreba...misli so pa pr men...khm....druga štorja Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 verjemi da je bolš tak Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 ja Todika...samo sebe najbolj jebem ker si nočem priznat...ker nočem pustit...da sem se pustila na suh nategnit...ja in tudi javno to priznam...pa boli me duša, pa še kaj, ker je res tko...ampak globok v sebi vem, da sem dala najboljš od sebe...najboljšo sebe kar sem jo lahko. In sem vesela in srečna tudi zato, ker sem v nekom prebudila življenje...... in čist preveč škorpij imam okol sebe...res sem jih že sita..ej res... tko, zdaj je pa na vrsti en test...in ma da je negativen, ker če ne ga je moj telo najebu...ne samo podstrešje PS: zdaj grem unisa brat...komentirala ne bom Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 no, ampak delaš na temu in se tega zavedaš in to ni kr tko......in če si boš pustila, ti bo uspelo, če ne pa ne....sam pol veš zaka ne morš preko tega.....kle ni debate pol Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 no, ampak delaš na temu in se tega zavedaš in to ni kr tko......in če si boš pustila, ti bo uspelo, če ne pa ne....sam pol veš zaka ne morš preko tega.....kle ni debate pol Todika je opisala svoj zhivljenski moto,,, :xx!: ja Todika...samo sebe najbolj jebem ker si nočem priznat...ker nočem pustit...da sem se pustila na suh nategnit...ja in tudi javno to priznam...pa boli me duša, pa še kaj, ker je res tko...ampak globok v sebi vem, da sem dala najboljš od sebe...najboljšo sebe kar sem jo lahko. In sem vesela in srečna tudi zato, ker sem v nekom prebudila življenje...... in čist preveč škorpij imam okol sebe...res sem jih že sita..ej res... tko, zdaj je pa na vrsti en test...in ma da je negativen, ker če ne ga je moj telo najebu...ne samo podstrešje PS: zdaj grem unisa brat...komentirala ne bom DOBRO STRELA Z JASNEGA,,,pr komu spim-lezhim,,,pr teb al pr kelly,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Hej, saj me lohk zmotiš kadarkoli, sicer pa me sploh nisi zmotil, se je bilo prijetno pogovarjat s teboj, ni panike...Žal ti pa ne sme biti, kajti svoja stališča moramo zagovarjati, nikoli se ne umakni, niti ne popuščaj, brezkompromisnost je včasih dobrodošla...Nikoli, zares nikoli pa se nikomur ne opravičuj za svoje komentarje, ker so tvoji in iz tebe, zatorej ni treba polagat računov nikomur za svoje besede...Vidiš, sva še naprej virtualna prijatelja, čeprav sem sedajle pa zares nekaj učiteljeval, hehehe....Tko je v lajfu, veš, ko prebiramo, smo mirni, v kontaktu pa bolj dinamični - dinamika je pa gibalo vsakega foruma Veš , tele tvoje besede so pa resnično prebudile v meni eno veliko - žalost....marsikaj sem se naučil od tebe...res....dinamika ...svašta...ok- me že ni ... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 bemu se je mali razpisal...hudo...in v bistvi ma mulc še celo prav no upam da ti je uspelo naredit seminarsko pravočasno Todi...I know vse bo ql...jaz to vem, sam k mam sam še eno željo Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 ncoj ma pa lunca chudno barvo...se bo treslo,,,matr,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 stvari ki se jih oklepamo......k vemo da je neki mim...da je clo dobr tko, je bilo, potegnli smo iz tega maksimalno/al pa ne.....zdej je šlo....sam ego še kr brca, užaljen je in se repenči....in pol fuke špilamo, tečejo solze in grožnje so in take bilebale objokujemo nekaj, čeprov v seb smo veseli da je konc recimo....sam bohnedaj naglas povedat to k pol bi s tem oni stvari k se je oklepamo dali frej roke a ne......bi tista stvar zgleda bla komot brez nas...jao...ego pa brca tvoj ego bi dost manj trpel če bi krajše poste pisov grem probat prebrat, k mam na sumu da zna bit zanimivo, sam ne obljubim da mi bo ratalo Kaj je pol ego? Klarus prav, da je ego samopodoba. Če si samozavesten, če se imaš rad, če znaš postavit meje, pol je ego velik, če maš nizko samopodobo, če greš preko sebe, da bi ustregel drugim, če se ne upaš postavit zase, pol je tvoj ego mejhen. Unis prav, da z neznosno lahkoto opletamo s tem poimenovanjem in ga imamo za dežurnega krivca za, za kaj že. Ti praviš, da je ego posedovalnost, preračunljivost, torej naša lastnost, tako kot radodarnost, spontanost. So vse naše lastnosti ego? Kaj pa čustva? So jeza, sovraštvo, žalost, prestrašenost tudi ego? In če so, kaj so veselje, radost, gotovost...? Je ego del nas ali ni, ker naj bi se trudili ga zatret, uničit, preseč in če je, ali ne zatiramo, uničujemo, presegamo s tem sebe in če ni, kaj nas pol sploh briga zanj? Kaj je pol ego? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lora 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 tudi nič ne vem, le enkrat sem slišala ali tako razumela, da bi naj bil naša identitetačlovek se res vpraša kaj je sploh to za eno čudo, ko vsi toliko o tem govorijote res začne matrat in ker je baj kriv za težave, če jih imaš, pa baje jih ima vsak menda, ki nekaj hoče Citiraj bla... glp Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 tudi nič ne vem, le enkrat sem slišala ali tako razumela, da bi naj bil naša identitetačlovek se res vpraša kaj je sploh to za eno čudo, ko vsi toliko o tem govorijote res začne matrat in ker je baj kriv za težave, če jih imaš, pa baje jih ima vsak menda, ki nekaj hoče se ne strinjam,,,jaz te nochem pa te vseeno mam,,, Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Ego= jaz in jaz sem Ego. Jaz sem tista, ki si ustvarjam samopodobo. Jaz tista, ki si dviga samozavest. Čustva so tista, ki pri tem pomagajo..... PS: unis...ni lepo da nisi napisal seminarske..Vzrok? Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Kaj je pol ego? Klarus prav, da je ego samopodoba. Če si samozavesten, če se imaš rad, če znaš postavit meje, pol je ego velik, če maš nizko samopodobo, če greš preko sebe, da bi ustregel drugim, če se ne upaš postavit zase, pol je tvoj ego mejhen. Unis prav, da z neznosno lahkoto opletamo s tem poimenovanjem in ga imamo za dežurnega krivca za, za kaj že. Ti praviš, da je ego posedovalnost, preračunljivost, torej naša lastnost, tako kot radodarnost, spontanost. So vse naše lastnosti ego? Kaj pa čustva? So jeza, sovraštvo, žalost, prestrašenost tudi ego? In če so, kaj so veselje, radost, gotovost...? Je ego del nas ali ni, ker naj bi se trudili ga zatret, uničit, preseč in če je, ali ne zatiramo, uničujemo, presegamo s tem sebe in če ni, kaj nas pol sploh briga zanj? Kaj je pol ego? vse to pomoje sam tud nekdo z nizko samopodobo, nekdo k je zamerljiv in maščevalen in ves tak, lohk ma velik ego....v nezdravi obliki, seveda in ja, ego je del nas in nisem čist ziher al bi ga blo dobro zatirat mal bolj al ne eni pravjo tko, drugi spet tko a ne.....men se pa zdi da se da čist lepo furat z njim......moj ego je ogromn....baje pa bo že držalo in mi niti na kraj pameti ne pade dabi karkoli ukrepala v tej smeri....ker v končni fazi z njim ne škodujem nobenmu a ne....kvečjemu sebi, samo tudi to po čist razumski odločitvi....in ja, mam se rada in sm blazno zadovoljna s sabo, sploh k se okol mal ozrem kaj dejansko folk počne vse, sploh če pogledam babe a ne :xx!: vidiš to je hrana za moj ego si rečm, matr sm js kr fajn izpadla in ne rabim onih nizkotnih in takih udarcev za fotranje ega......kdo drug ima o tem seveda drugačno mnenje, bog mu ga požegnaj, ampak moje je pač tako in konc. je to znak prenapihnjenega ega? mogoče, sam js z njim prov fajn furam a ne Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 saj jaz tudi zelo dobro shajam z mojim egom..mene vsake toliko čustva prizadanejo..poslednično trpi moj ego....ker ni dobil tisto kar je želel. In se strinjam ( tako ga razumem) z unisom...če bi vse delali z srcem in ne z razumom..bi sprejeli tako kot je nebi se spraševali ego gor in ego dol...pač bi živeli za ta trenutek...in bili zadovoljni...ja ne to pa ne , skoz je še neki kar žre... Čeprav jaz se imam čist fajn pa še boljš kaže Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Sam unis, kaj pa si ti. Mislm valda rezultat okolja ampak ob preseganju tega - kaj si ti ? a resno verjameš, da si rezultanta okolja ? a je rezultatna okolja ti ? kdo tukaj koga za nos vodi? a misliš, da ima človek v okolju še kakšen drug namen, kot to, da je sam sebi v namen. Sploh pa dvomim, da ego to lahko spozna - ego samo prejme spoznanje in to umesti v uporaben način - in ja ta ego si takrat ti. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Ardent živjo Mislm, oprost moji skrajni nevednosti, ampak, jst tole nč ne razumem. A lahko prosim tole razložiš še enkrat, tko, na konkretnem primeru iz vsakdanjega življenja, mislm, lahko čist hipotetičnem, lahko pa iz svoje izkušnje, samo da bo na preprost način /po možnosti tud, kaj je ego, kaj pomen odjebat ga, kaj je to furat pol na izi, pa tko a ne/. Imej v mislih, da sem samo en butl in da ne znam brat misli. Hvala Hej, ka pa ti jst vem, kva je ego, ane, k vidim vsa tale razmišljanja, je pa ja jasn, da nč ne vem...Drgač pa jaz vidim ego kot izhodišče vseh smernic človekovega iskanja, hotenj, želja in stremenj, kar je vse skupaj kr isto, je ego obenem tudi primarni pogoj naše eksistence v svetu, v katerem prevladuje egoizem, ego, skupek egov v namenu prevlade na vseh področjih, le na duhovnem ne, kajti govoriti o egu je eno, govoriti o egoizmu je pa čisto druga zgodba, čeprav se zgodi, da se ta dva pojma tudi pomešata ali vsaj narobe interpretirata ali pa narobe razume sam pomen interpretacije... Iz vsakdanjega življenja, praviš...ja, ...recimo takole: hipotetično, ane...majhen otrok živi svoje otroško življenje, spoznava zunanje dejavnike, kateri so v bistvu sočasni preizkuševalec malega ega, iščočega sebe v svetu, hote ali pa ne, takšna je procedura človekovega razvijanja...Torej, zunanji dejavniki vplivajo zaradi nizanja izkušenj, na razvoj lastnega ega, se pravi, ob asistenci opazovanj in obrambnih organizmov ter konstruktivne komunikacije...pač razvoj razumnega otroka v človeka z lastno identiteto...Za to pa je potreben ego, kajti oslabljen ego je odraz nizke samopodobe, kakor pravi Klarus in prekomerno izpostavljanje ega vodi v egoizem, kar je po moji blont logiki z druge strani zopet odraz nizke samopodobe, prvi se boji vsega in je tisti, ki se umika, drugi je pa tisti, ki na ves glas kriči v nameri, da bi se kdo ne približal ter poskuša s svojo napadalno držo obdržati namišljeno samozavest, skrit v tej obrambni drži...tko nekako...saj vem, da bomo vse tole še razčlenjevali, kajti za oba primera obstajajo vzroki, logično, vendar je vprašanje o egu in izkazujem svoje mišljenje brez posebnih poglabljanj... Bistveno je, da človek vse pridobljene izkušnje lepo pospravi in sortira, balast pa odvrže, tako se lahko ukvarja z razvijanjem svoje notranjosti in neobremenjeno deluje kot posameznik v družbi, vendar samozavestno in z izostrenim razumom ter intuicijo pa empativno sposobnostjo uveljaviti sebe, ko je to potrebno in ne kar posnemat onega, ki tam kriči, kot sem povedal zgoraj...V tako razviti osebnosti, usklajeni z lastno duhovnostjo, lahko govorimo o egu kot izhodišču vseh smernic, kajti brez ega je človek jedec, ki postane jed - kadarkoli in komurkoli, predvsem pa sebi, ker brez ega ni potrebne drznosti za sprejemanje vere, za spoznavanje ljudi različnih karakterjev, za ustvarjanje svojih stališč in sebe v svetu in družbi - nekak marginalec marginalnosti.. Aja, saj res, praviš, kaj pomeni odjebat ego...pomeni odjebat sebe, točno tko, kakor pravi Unis, ki ve, kaj je ego in dobro govori, čeprav na svoj način, vendar se v večini strinjam z njim...Sebe izničit, ja, se pravi, najprej se trudit spraviti stvari v red, spoznavati vse in vsakogar, izdelati svoja stališča, postati ozaveščen človek, kateri se ne ukvarja s splošnimi vzorci v smislu vtikanja v druge, kopičenja materialov in postavljanja pred drugimi z dobrinami, seveda ne duhovnimi in tako živeti po svoje in osvobojeno nizkotnih stremenj, ja, pol pa to izničit pa postat vse zgoraj našteto - ne, hvala...To pomen odjebat ego in s tem sebe, živet na izi pa pomeni živeti izven svojega jaza, tko, res na izi, preživljat svoj lajf brez večjih razmišljanj od teh, kaj bomo jedli, kaj oblekli, kaj vse in kako bi bili bolši od soseda, premožnejši, no, tko, take zadeve so meni na izi in ne vidim tu nobenih nejasnosti, ane... Lepo je skrbeti za druge, dajati prednost drugim ( z razlogom ) pred seboj in vse soelemente, vendar brez prave mere lastnega ega ne odpremo prav nobenih vrat in se same ne odprejo, ego jih pa, če je potrebno, vrže s tečajev, hehehe... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 vse to pomoje sam tud nekdo z nizko samopodobo, nekdo k je zamerljiv in maščevalen in ves tak, lohk ma velik ego....v nezdravi obliki, seveda in ja, ego je del nas in nisem čist ziher al bi ga blo dobro zatirat mal bolj al ne eni pravjo tko, drugi spet tko a ne.....men se pa zdi da se da čist lepo furat z njim......moj ego je ogromn....baje pa bo že držalo in mi niti na kraj pameti ne pade dabi karkoli ukrepala v tej smeri....ker v končni fazi z njim ne škodujem nobenmu a ne....kvečjemu sebi, samo tudi to po čist razumski odločitvi....in ja, mam se rada in sm blazno zadovoljna s sabo, sploh k se okol mal ozrem kaj dejansko folk počne vse, sploh če pogledam babe a ne :xx!: vidiš to je hrana za moj ego si rečm, matr sm js kr fajn izpadla in ne rabim onih nizkotnih in takih udarcev za fotranje ega......kdo drug ima o tem seveda drugačno mnenje, bog mu ga požegnaj, ampak moje je pač tako in konc. je to znak prenapihnjenega ega? mogoče, sam js z njim prov fajn furam a ne Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.