Alan_New 30. marec 2007 Prijavi Deli 30. marec 2007 Vsi smo polni človekovih pravic, ki naj bi nam baje zagotavljale to in ono pod Soncem. Kar je v redu. A imamo tudi človekove dolžnosti? Katere bi to bile? Kaj pa varuh človekovih dolžnosti? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 30. marec 2007 Prijavi Deli 30. marec 2007 Seveda jih imaš. Zapisane so v ustavi in ostalih pravnih aktih in pravilih. Že to da živiš v **pravni** državi te obvezuje določenega obnašanja. Saj moraš slediti zapovedanim zakonom, nekateri celo kategorično zapovedujejo vedenje in ravnanje.Če ne, si sankcioniran. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 30. marec 2007 Avtor Prijavi Deli 30. marec 2007 Ja, to je že vse res. A mislil sem bolj na to, da ni nikjer posebej izpostavljenih človekovih dolžnosti kot nekaj temeljnega, recimo ni nikakršne deklaracije človekovih dolžnosti ali česa podobnega. Nekaj splošnega v glavnem. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 30. marec 2007 Prijavi Deli 30. marec 2007 Ja, to je že vse res. A mislil sem bolj na to, da ni nikjer posebej izpostavljenih človekovih dolžnosti kot nekaj temeljnega, recimo ni nikakršne deklaracije človekovih dolžnosti ali česa podobnega. Nekaj splošnega v glavnem.Za to imamo pa Vede, Manujev zakonik, Biblijo in podobne spise pa tudi ljudi, ki so utelešenje darme. 1 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 30. marec 2007 Prijavi Deli 30. marec 2007 Dobro je, če izpolnjuješ svoje dolžnosti Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 4. april 2007 Prijavi Deli 4. april 2007 Ja, to je že vse res. A mislil sem bolj na to, da ni nikjer posebej izpostavljenih človekovih dolžnosti kot nekaj temeljnega, recimo ni nikakršne deklaracije človekovih dolžnosti ali česa podobnega. Nekaj splošnega v glavnem. a nismo vsi prinesli s seboj (svoje) dolžnosti ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 a nismo vsi prinesli s seboj (svoje) dolžnosti ... Prinesli že ,samo smo jih vešče pospravili v predalčke ,da ostanejo skriti,da nas ne bi ovirali v vse večjem samoljubju in bi naš egoizem lahko trpel. O pa trudimo se, zelo se trudimo obsojati druge ,ker tako ne vidimo svojega življenja v slabi luči, ker oni drugi niso izpolnjevali recimo dolžnosti,potem nam pač ni treba odgovarjati za lastne neumnosti. PIKA Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 ker oni drugi niso izpolnjevali recimo dolžnosti,potem nam pač ni treba odgovarjati za lastne neumnosti. temu se reče prenašanje odgovornosti... ni pa mi jasno odkod takšna tolažba ... češ ker drugi niso izpolnili svoje dolžnosti, zato meni tud ni treba? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Ima človek še kakšno dolžnost poleg tega, da poskuša biti, kar je? Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aarwen 5. april 2007 Prijavi Deli 5. april 2007 po moje naj bi bila dolžnost vseh Dolžnosti.. - spoštovati VSE, kar JE. beseda spoštovati je globokega pomena. zelo globokega... Citiraj ............pssssssssssst.....just relax with me.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 temu se reče prenašanje odgovornosti... ni pa mi jasno odkod takšna tolažba ... češ ker drugi niso izpolnili svoje dolžnosti, zato meni tud ni treba? Opisala sem vzorec DANAŠNJE VSEKULTURE ,MORDA RES MAL PONESREČENO . DA RECIMO PRENAŠANJE ODGOVORNOSTI. Opažam, da je vse več tistih ,ki prenašajo to isto. Dovolj je že če pogledate dnevnik samo enkrat tedensko ali pa če preberete časopis(lahko samo naslove)........Ukradel prevaral tožil mešetaril ,zamolčal ,lažno pričal............. otrok v vrtcu grozil staršem.......... KJE JE ODGOVORNOST,KDO ODGOVARJA ZA TE IN TAKE REČI ..............MI VSI ......ČLOVEŠTVO x!x po moje naj bi bila dolžnost vseh Dolžnosti.. - spoštovati VSE, kar JE. beseda spoštovati je globokega pomena. zelo globokega... Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Nisem vsega prebrala ...ampak kaj pa so človekove dolžnosti pa kaj so človekove pravice.....je človekova pravica ali dolžnost da je to kar je Človek ima pravico do opravljanja svojih dolžnosti in njegova dolžnost je poznati svoje pravice Kaže, da je res pravica in dolžnost biti to, kar je... Pravica do izbire in dolžnost, da pri tem ne gre preko drugih...al kaj Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Ja no ...saj vem mal se smešno sliši ...samo človekove dolžnosti...kaj so človekove dolžnosti. Ja se že rodi s spiskom kaj boš oz. moraš počet v življenje al kako...to sem mislila.A ni človek svobodno bitje ... včasih po moje zna ta svoboda bit zelo mučna mene res zmedejo te dolžnosti včasih ...ker včasih točno ne vem kaj naj bi te dolžnosti bile...to samo kar tko...za razlago zdaj človekove pravice ....najbrž prva, da si samo človek in nič drugega , da se rodiš in da nekako enkrat umreš. zdaj pa al si cigan, prosjak al pa predsednik ...kaj vem.Da pustiš človeka to kar je ...vidiš tukaj pa se meni mal zatakne...ker ali ima človek pravico ubijat, uničevat tud sam sebe Jah saj ....boljš da neham , ker mi zdele tolk misli šiba po glavi....ne gre na post tole Pa najbrž sem mal s teme zletela Sem tudi sam malce pomislil pred tistim, pustiti človeku biti to, kar je...Pravico do izbire, vsekakor, vendar dolžnost, da ne gre preko drugih, kar seveda velja direkt za sociopate in fanatike...Sicer so pa tako pravice kot tudi dolžnosti produkt družbene hierarhije, kajti z nečim moraš ljudi držati na nekih mejah sprejemljivosti posameznika v družbi, drugače bi bilo joj...že tako je preveč prebežnikov meja morale... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 8. april 2007 Prijavi Deli 8. april 2007 Meni pa niti pravice niti dolžnosti ne dišijo po nekih naravnih zakonitostih....Evo, rodiš se na nekem planetu, ki mu sobivajoči pravijo zemlja ali kakorkoli že in poizkušaš se nekako znajti, enemu se dogaja nekaj, drugemu kaj drugega, učiš se (ali bolje, imaš možnost učiti se), spoznavaš poti in pravila okolja kjer živiš, se prilagajaš (ali pa tudi ne, jebi ga), mogoče ugotoviš, da lahko samega sebe tudi presežeš in spoznavaš zakonitosti, ki veljajo pri tem, in tako naprej....Ne vidim in ne čutim, še manj pa vem za kakršnekoli pravice, ki bi mi jih narava podarila,niti dolžnosti. Če pa govorimo o dogovoru med sobivajočimi, je pa to druga pesem.Če bi dogovor hotel kolikor toliko slediti neki zdravi pameti, bi morale biti premo sorazmerne, z nekim minimumom, odvisnim od skupine, ki se dogovori. In še verjetno bi bilo vsakega posebejpotrebno vprašati, ali se z njim strinja, da ga ima možnost tudi zavrniti in oditi tja, kjer imajo drugačnega....Recimo, pravica do miru bi lahko bila povezana z dolžnostjo do nenasilja. Ali pa, če tuliš, daimaš pravico biti tak kot si, je verjetno tvoja dolžnost pustiti ostale take kot so....In vse skupaj privede do tega, da moraš sam slediti dolžnostim, ki se jih zavedaš in se zavedati tudisvojih pravic. Ki jih po mojem v naravi itak ni... 1 Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 11. april 2007 Avtor Prijavi Deli 11. april 2007 a nismo vsi prinesli s seboj (svoje) dolžnosti ... Kaj pa vem... Mogoče. je človekova pravica ali dolžnost da je to kar je Bi rekel, da ne eno ne drugo. Zgolj preprosto dejstvo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 a nismo vsi prinesli s seboj (svoje) dolžnosti ... Ja, mokshadharma. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Meni pa niti pravice niti dolžnosti ne dišijo po nekih naravnih zakonitostih....Evo, rodiš se na nekem planetu, ki mu sobivajoči pravijo zemlja ali kakorkoli že in poizkušaš se nekako znajti, enemu se dogaja nekaj, drugemu kaj drugega, učiš se (ali bolje, imaš možnost učiti se), spoznavaš poti in pravila okolja kjer živiš, se prilagajaš (ali pa tudi ne, jebi ga), mogoče ugotoviš, da lahko samega sebe tudi presežeš in spoznavaš zakonitosti, ki veljajo pri tem, in tako naprej....Ne vidim in ne čutim, še manj pa vem za kakršnekoli pravice, ki bi mi jih narava podarila,niti dolžnosti. Če pa govorimo o dogovoru med sobivajočimi, je pa to druga pesem.Če bi dogovor hotel kolikor toliko slediti neki zdravi pameti, bi morale biti premo sorazmerne, z nekim minimumom, odvisnim od skupine, ki se dogovori. In še verjetno bi bilo vsakega posebejpotrebno vprašati, ali se z njim strinja, da ga ima možnost tudi zavrniti in oditi tja, kjer imajo drugačnega....Recimo, pravica do miru bi lahko bila povezana z dolžnostjo do nenasilja. Ali pa, če tuliš, daimaš pravico biti tak kot si, je verjetno tvoja dolžnost pustiti ostale take kot so....In vse skupaj privede do tega, da moraš sam slediti dolžnostim, ki se jih zavedaš in se zavedati tudisvojih pravic. Ki jih po mojem v naravi itak ni... izi... pravica močnejšega, da ima zadnjo besedo in posledično njegova pravico oz. milost, t.j. odločitev o prihodnosti šibejšega.... volja do moči... Dokler se bo folk prepletal in gnezdil okoli tistih, ki imajo Moč (to so a la Jankoviči, Janšeti, Rodeti in ostale ribice) in bo zanemarjal tiste, ki imajo Resnico (ok, ne me zdej vprašat kdo je kdo), se pravica do miru in enakosti ne more udejaniti... po mojem mnenju. Sem pa včeraj zasledil izjavo... da niso samo zmagovalci pisali zgodovine temveč, da je bila vedno avtoriteta, t.j. oblast tista, ki je ljudem govorila kaj je Resnica. Get it Uuuuu.... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 izi... pravica močnejšega, da ima zadnjo besedo in posledično njegova pravico oz. milost, t.j. odločitev o prihodnosti šibejšega.... volja do moči... Dokler se bo folk prepletal in gnezdil okoli tistih, ki imajo Moč (to so a la Jankoviči, Janšeti, Rodeti in ostale ribice) in bo zanemarjal tiste, ki imajo Resnico (ok, ne me zdej vprašat kdo je kdo), se pravica do miru in enakosti ne more udejaniti... po mojem mnenju. Sem pa včeraj zasledil izjavo... da niso samo zmagovalci pisali zgodovine temveč, da je bila vedno avtoriteta, t.j. oblast tista, ki je ljudem govorila kaj je Resnica. Get it Uuuuu.... ma ja, kr neki....pogovarjamo se o dolžnostih in zdej bi se rad izvleku s tem, da preložiš odgovornostna nekoga, avtoriteto, folk k sledi moči, itd....get it? Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crna_puma 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Opisala sem vzorec DANAŠNJE VSEKULTURE ,MORDA RES MAL PONESREČENO . DA RECIMO PRENAŠANJE ODGOVORNOSTI. Opažam, da je vse več tistih ,ki prenašajo to isto. Dovolj je že če pogledate dnevnik samo enkrat tedensko ali pa če preberete časopis(lahko samo naslove)........Ukradel prevaral tožil mešetaril ,zamolčal ,lažno pričal............. otrok v vrtcu grozil staršem.......... KJE JE ODGOVORNOST,KDO ODGOVARJA ZA TE IN TAKE REČI .............. kadar uporabljaš velike črke, pomeni da se dereš ali pa vsaj deluješ totalno nestabilno kar se pa napisanega tiče ... vsak ima odgovornost do sebe ... in namesto, da bi se razburjal-a kaj piše v časopisu, se raje posveti temu, kar lahko ti storiš... če te že nek problem tako močno moti. Kaj pa vem... Mogoče. izpolnitev (osebnega) poslanstva je hkrati največja dolžnost posameznika. Ja, mokshadharma. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 No tam gor sem "kar neki" bluzil , pisal nekaj o ljudeh moči in ljudeh dejanj (recimo) in imam enga kandidata za ono drugo sorto ljudi. Albert Scweitzer... to je res človek od človeka, ki je postal pravi človek... ne pa koristoljubna životinja... Ammm... človekove pravice, mislim, da celo nobelova nagrada... sam fora ni v nekih belih, črnih, roza knjigah in ne vem kakšnih deklaracijah, pa OZN itd. bla bla bla... fuki je treba rečt fuk in jt... it's just that simple... bat hus gat d gats tu do it Aj dont... hev ju Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 13. april 2007 Avtor Prijavi Deli 13. april 2007 Za to imamo pa Vede, Manujev zakonik, Biblijo in podobne spise pa tudi ljudi, ki so utelešenje darme.Ja, mokshadharma. Ah, le kaj bi lahko drugega. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aarwen 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 človekova pravica je biti človek. Citiraj ............pssssssssssst.....just relax with me.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aarwen 13. april 2007 Prijavi Deli 13. april 2007 hja in kakšen naj bi ta človek bil je tvoja pravica, da to odločiš. o sebi. Citiraj ............pssssssssssst.....just relax with me.. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 14. april 2007 Prijavi Deli 14. april 2007 človekova pravica je biti človek. Ja...zato ne razumem, WTF te pravice ne izkoristijo, kajti biti človek v pravem pomenu besede je meni razumljeno nekaj povsem drugega kakor biti človek zaradi samega obstoja...wtf?... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.