Michelle 16. april 2007 Prijavi Deli 16. april 2007 Že v eni drugi temi sem povedala, da ne verjamem v ta larifari, da so različni pravni akti (od ustave, do drugih zakonikov) brezveze in da jih ne potrebujemo. Pravila morajo bit, sankcije pa tudi. Preveč je pohlepnih ljudi in sprevržencev na tem svetu, da bi lahko delovali brez njih. Nekaj mora omejevati naše negativne lastnosti in dejanja. Tudi če se jih večina ne prepreči, je fajn, da se jih vsaj nekaj. Človekove pravice in svoboščine so napisane v Ustavi RS, o tem je brezveze razpravljati. Po preučevanju tega najvišjega akta v Sloveniji ugotovimo, da je nekaj stvari tako dvoumnih, da si jih lahko vsak po svoje interpretira. Naj se Kranjc, Grad in ostali še tako hvalijo, kako so jo fajn spisali...ampak roko na srce, že samo pri pravicah in svoboščinah rabi nekaj resnih sprememb, kaj šele ostalo... Zašla. Dolžnosti. Moje dolžnosti so moja stvar. Nekaj takih stvari so mi privzgojili (dolžnosti v smislu bontona naprimer), nekaj pa mi jih je narekoval moj karakter, ker sem si sama vcepila določene vrednote. Kot dolžnost vzamem skrb za živali, kot dolžnost mi je zagovarjanje določenih stvari (tudi če se mene neposredno ne tičejo), dolžna sem sama sebi delat na svojih ciljih, se čim več naučit, čim več doživet, čimvečkrat povedat, kaj resnično mislim. Tudi te dolžnosti me omejujejo. Nekatere rada opravljam, spet pri drugih mi je včasih kar muka, ampak mi srce narekuje, da je to prav.Sama si jih postavim. Puhlica in pol je, da moraš biti zvest samemu sebi. Ampak drži. Če si nek "sprevrženec" in "poskrbiš zase" tako, da uničuješ življenja drugih (torej v smislu pravnih deliktov), potem si sankcioniran. Res je tudi, da se mi veliko zakonov zdi obupnih, ampak ni point zdaj v tem. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 8. december 2009 Avtor Prijavi Deli 8. december 2009 Human Rights -- and Human Wrongs Human Rights For The New Man Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 9. december 2009 Prijavi Deli 9. december 2009 Meet the Truth - šokantni podatki o svetovni porabi mesa ki ima neposredno in ogromno vlogo v podnebnih spremembah. Od druge polovice filma podajo sokantne podatke. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Minnie 22. december 2009 Prijavi Deli 22. december 2009 Vsi smo polni človekovih pravic, ki naj bi nam baje zagotavljale to in ono pod Soncem. Kar je v redu. A imamo tudi človekove dolžnosti? Katere bi to bile? Kaj pa varuh človekovih dolžnosti? To se podrazumeva da človek, poleg pravica, tudi ima dolžnosti. Eno ne gre brez drugoga; eno predpostavlja drugo. Drugače pa dobivamo kaos kje bi vsak gledal samo na sebe, svoje jaz in na svoje pravice. Ne mislim da su človekove dolžnosti samo njegova osebna stvar ker tudi obstajajo one ki se tiču drugoga kot osebe, oziroma našeg medsebojnog odnosa. Katere bi one bile? Splošno povedano, mislim da je človekova temeljna dolžnost prema drugome sprejeti in priznati da drugi ima enake pravice kot mi: pravica na življenje, svoboda govora in okupljanja, razvijanja lastne osebnosti in stila življenja, svoboda kretanja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2009 Prijavi Deli 22. december 2009 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 22. december 2009 Prijavi Deli 22. december 2009 To se podrazumeva da človek, poleg pravica, tudi ima dolžnosti. Eno ne gre brez drugoga; eno predpostavlja drugo. Drugače pa dobivamo kaos kje bi vsak gledal samo na sebe, svoje jaz in na svoje pravice. Ne mislim da su človekove dolžnosti samo njegova osebna stvar ker tudi obstajajo one ki se tiču drugoga kot osebe, oziroma našeg medsebojnog odnosa. Katere bi one bile? Splošno povedano, mislim da je človekova temeljna dolžnost prema drugome sprejeti in priznati da drugi ima enake pravice kot mi: pravica na življenje, svoboda govora in okupljanja, razvijanja lastne osebnosti in stila življenja, svoboda kretanja... jup.če se s tem ne krati istih pravic nekomu drugemu. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FannyRae 30. december 2009 Prijavi Deli 30. december 2009 Pravice dejansko so dolžnosti - dolžnost, da drugemu ne kratiš pravic. Glede tega ali potrebujemo pravila: če jih ne bi, jih ne bi imeli, saj smo jih sami ustvarili. Menim pa, da pravila med ljudmi izhajajo iz strahu in sicer iz strahu, da bo drugi igral po drugačnih pravilih kot mi. Poleg tega nas nedoločenost nervira (nedoločenost = vsedovoljenost = kaos = ne vemo, kaj naj, če je vse OK). Citiraj Naj knjige | Knjige forum Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.