Marsa 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Zadnjič enkrat sem v bifeju v Svobodi v Strunjanu naročil dva kapučina Ernestu, ki je pred tem pobral naročilo pri sosednji mizi. Mene in ženo je postregel takoj, tipo pri drugi mizi je pa čakal še najmanj 15 minut. V čem je bil keč? Un tipo je izžareval eno vzvišenost, en napuh, ki ga v besedah sploh ni bilo zaznati, sva ga pa zaznala oba z Ernestom. In Ernest se je pač odzval. Ga je pustil čakati. znanec, vcas gostinec, kelnar, je rekel, da majo prav nos za *taksne*. In bolj je kdo nadut, nestrpen, vzvisen, pritozevalski ipd., manj so prijazni z njim in kasnej mu postrezejo.Ko je Porny prej govoril o 'odvzemu dostojanstva' s tem da jih scashiras - no to je pa njihovo malo mascevanje. pa se nekaj: a se vsi stirnjamo najbrz, da so frizerji dobri psihologi?no prav tako so kelnarji.saj je se v filmih pa v vicih tko, da do nezavesti jih poslusajo, razne jamrace.torej menim, da znajo kar dobr presodit folk, ce ne vecina, pa vsaj zlo velik njih. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 scashirasprav na glas sem si mogla prebrat, da mi je blo jasn tole Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 aja zato k je sam s na konc namest sh. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Če je hrvaščina tok težak jezik, pol sej jst genij, ker razumem čist vse, pa sem jo mela samo 1 leto v šoli (v 5. razredu, pa pol časa smo se učili o kniževnosti ) ne me fopat, po moje morš bit debil, da ''kao'' ne razumeš hrvaško . Tud govort ni problem, sam rabim dan ali dva da mi zalaufa. Res je, da prej ocenim človeka ali se bom z njim pogovarjala po slovensko ali hrvaško, pa ni se mi še zgodilo, da me ne bi razumeli, če sem govorila slovensko - nikoli. Mogoče je stvar v pristopu; če se pogovarjam po slovensko, je to na tak način, kot da sem 100% prepričana, da me razume - kar tudi sem Zadnje čase predvsem govorim samo še slovensko, ko sem na morju - moram bit previdna, da mi kej ne uide - zihr je zihr - ker hrvatom pač ni jasno, da srbščina in hrvaščina nista neka dva blazno različna tuja jezika - vsaj zame, pa te znajo včasih mal čudno pogledat Eh, who cares Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Kot da te bo kdo vprašal, če sme ugotavljati ali si mu všeč ali ne Ne, me ne bo noben vprašal. Tudi nimam občutka da me kdo ocenjuje ali sem mu všeč ali ne. So po navadi preveč zaposleni in se mi zdi, da se ne ubadajo s takimi malenkostmi. Vsaj v Ljubljani (čeprav je vasica) je preveč ljudi, da bi se ubadali s posamezniki. Pa naj bo to v lokalu, restavraciji ali pa v diskoteki. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 zanimivo, men na Pagu vedno prinesejo tisto kar naročim, včasih se za malo prav posebno potrudijo pri dekoraciji, pa čeprav včasih naročim v svojem jeziku al pa njihovem al pa malo miks, pri nas pa se večkrat zalomi... včasih je pač težko razumet recimo pizzo - testo, sir, koruzo, brez vsega drugega, naprimer poudariš- še posebej brez začimb, pa je lepo bazilika potem potresena gor... ja težak je naš jezik, da ga še domačini ne razumejo v celotiok, jst sem tam dol itak "poseben" gost, slabe izkušnje z ljudmi imam tud v domačem kraju, včasih mi račun ni jasen pri domači natakarici pa še kaj... a ni brez veze vse to posploševanje. Men veliko pomeni če se me zapomni sladoljedar ki me vidi enkrat dvakrat ali trikrat letno. Mimogrede, imaš tudi prodajalce katere obiskuješ vsak dan pa ti ne zna rečt dober dan z nasmeškom ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Nekej bi dodov glede Hrvaške ne.Sm dlih zanč razmišlov.Sam namreč nisem mel nikoli z Hrvati problemov oziroma če sem jih imel so bili dlih take narave kot tukaj-nč extremno spešl kot z drugimi Slovenci.Mogoče predvsem zato ker na njih ne gledam kot na Hrvate ampak na ljudi, če jih pa že predalčkam bi pa reku da so dalmatinci zakon ljudje.Tako kot po karatkerju kot po ustrežljivosti.Govorim seveda v povprečju ne daj zej vsak kej iz dol zakon. Preden pišete zadeve kot so Hrvaška ne itd se mal preselte v leta ko ni blo Egipta,Grčije,Kube,Dominikanske republike,itd ker je bilo enostavno predrago in si niste mogl prvoščit.Danes ko je pa rit povna in ko smo razvajeni smo pa ratal izbirčni.In to ne, to ja. Uglavnem mal se zamislte pa špegu postavte pred sabo preden pišete take zadeve.Vsako leto grem na Hrvaško in če se da komuniciram z domačini kot to počnem kjer koli pa naj bo Italija al pa "Bangladeš" in nikoli nimam problemov ker se normalno obnašam .Pa ne zato da jim v rit lezem ,ampak zato ker je to nekej normalnega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Una stran z tako zvano peticijo je pa sploh bolana http://www.hrvaska.biz/ :xx!: .Kjer zakompleksan folk.Faaaaaaaaaaaak .Sm jim poslav en mejl Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 zanimivo, men na Pagu vedno prinesejo tisto kar naročim, včasih se za malo prav posebno potrudijo pri dekoraciji, pa čeprav včasih naročim v svojem jeziku al pa njihovem al pa malo miks, pri nas pa se večkrat zalomi... včasih je pač težko razumet recimo pizzo - testo, sir, koruzo, brez vsega drugega, naprimer poudariš- še posebej brez začimb, pa je lepo bazilika potem potresena gor... ja težak je naš jezik, da ga še domačini ne razumejo v celotiok, jst sem tam dol itak "poseben" gost, slabe izkušnje z ljudmi imam tud v domačem kraju, včasih mi račun ni jasen pri domači natakarici pa še kaj... a ni brez veze vse to posploševanje. Men veliko pomeni če se me zapomni sladoljedar ki me vidi enkrat dvakrat ali trikrat letno. Mimogrede, imaš tudi prodajalce katere obiskuješ vsak dan pa ti ne zna rečt dober dan z nasmeškom ... ej bejbi a se tebi to isto dogaja...na istem PAgu ane čist kot da sem zdajle tam in bi kar enega maznla Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.