Skoči na vsebino

potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazbi

mgd

Recommended Posts

Hojla Janardan

Zdej, jst o milosti glih nimam pojma, ampak, do sebe sem milosten rajtam takrat, ko v določeni situaciji uspem sebe vprašat: "posluš butl, ti, zakaj se ti to dogaja, kaj te že uči ta situacija, kje se skriva nauk?" in bit pozoren na znake, sej veš, da pol lahko stopim in tud stopim korak naprej, ven iz vrtiljaka...v naslednjega al pa kam drugam xsrcx . Jst mislm, da sem takrat zelo in najblj milosten do sebe.

xsrcx

te razumem ja.

hodit iz vrtiljaka v vrtiljak je naša umetnost. jaz menim, da je to zato, ker se v resnici sploh ne poznamo. če bi vedli kdo smo, nam ne bi bilo potrebno hoditi na vrtiljake..... prišparali bi si marsikaj, recimo vrtenje v glavi.

jaz menim, da sem najbolj milosten do sebe takrat, ko upoštevam, ter sledim navodila svojega duhovnega učitelja. drugače se preveč ustavljam na vedno novih in novih vrtiljakih...... nekako sem se naveličal tistega vrtenja v glavi. to zdaj ne pomeni, da lahko vedno sledim navodila mojega Guruja, včasih jih ne morem, zaradi moje zoprne pogojenosti in navezanosti na zmotnega sebe, takrat nisem milosten do sebe..... niti do nobenega drugega živega bitja.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 251
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

če zaenkrat še ne najdeš odgovora, kako lahko potem veš, da je Bog točno tako milosten do tebe, kot si sam do sebe. :)

najbrž to samo sklepaš kajne? :)

ne najdem odgovora...ker si ne postavljam takšnih vprašanj...po katerih že živim...in sledim njihovim odgovorom x:Dx ne vem pa...kaj ti iz tega sklepaš

primer Božjega osebnega sluge pa je npr. Hanuman, ki je za služenje Šri Ramačandre v "jezi" zažgal celo Šri Lanko.

Ja, kje si pa ravno Hanumana našel. xDDx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

ne najdem odgovora...ker si ne postavljam takšnih vprašanj...po katerih že živim...in sledim njihovim odgovorom x:Dx ne vem pa...kaj ti iz tega sklepaš

kakšno pa je tvoje življenje oz. kakšno življenje živiš?

Da, da.

Ne učiti se iz lastnih napak, ne hoditi po vrtiljakih drugih,

osebno prepustiti izbiro življenja,

duhovnemu učitelju.

Ko ne sledim, vestnim navodilom osebe, kateri moč sem dal

nazadujem.

Nazadujem, ker se upiram in nisem milosten.

bulšit

Vera fant moj.Vera.

Veruj in naj bo vse dobro

o unis, tebe se pa spomnem še iz lucidnesanje.com.

mlad nadebuden fant z dolgimi dolgimi prispevki, ki jih nikoli nisem mogel do konca prebrat. kako je kaj v astralu?

bulšit je drugače zelo čista zadeva veš, v Indiji se uporablja za čiščenje templjev.... :)

po kakšni duhovni poti pa ti stopaš, da se tako močno ne strinjaš z mano?

in o kakšni veri ti to govoriš?

LP

normalno x:Dx čeprav se zavedanje le tega....konstantno spreminja

če se tvoje zavedanje konstantno spreminja, to lahko pomeni, da se

morda že jutri strinjaš z mano?

če se tvoje zavedanje konstantno spreminja, to lahko pomeni, da se

morda že jutri strinjaš z mano?

z lahkoto...sebe lahko sprejmemo...le ko sprejmemo vse in vse ostale okoli nas...potem se za trenutek strinjamo z njimi...ko pa še malo pomislimo...ugotovimo...da je itak vseeno...kaj si vsi ostali mislijo...in si dalje svoje mislimo x:Dx seveda oplemeniteno z mislimi vseh ostalih pametnih in nepametnih okoli nas x:Dx

po kakšni duhovni poti pa ti stopaš, da se tako močno ne strinjaš z mano?

hm...mogoče bi bilo bolj primerno vprašanje...po kakšni duhovni poti ti stopaš...da se tako močno ne strinja s tabo x:Dx ajeto kakšna pot strinjanja s samim sabo....skozi nestrinjanje drugih...s tabo x:Dx

Pozdravljen.

Dolgi prispevki, tukaj velikokrat raje poimenovane klobase, so napisane z dobrim namenom v upanju, da bodo aktualni dogodki zainteresiranemu bralcu prikazani v novi, drugačni, "kontradiktorni", isti, nesmiselni, delno smiselni ali drugače obarvani zmes-razmišljujoči unisovi luči. Že samo zaradi enega bralca, če se tak sploh najde, mi je vredno vložiti trud in lasten napor razmišljanja, ki ga z veseljem delim z drugimi. To veselje lahko preprosto preskočiš, ni ti potrebno tega dodatno izpostaviti. Razumemo. Poglej tale zgornji sestavk, ironično kajne?

V astralu je vse po starem. Še vedno držim zase svojo "teorijo matrice-peskovnika", ki ni doživela bogvekakšne pozornosti pri ostalih. Mogoče bomo o tem brali kako leto ali dve kasneje iz ust bolj priznanih ljudi z doktorskimi nazivi pred imenom.

Kot kaže po drugačni poti od tvoje. Dovolj drugačni, da na hudomušen in odrasel način, s kančkom vznesenosti, podjebavaš.

Naj mi bo Bog priča, da se tukaj nisem popolnoma versko opredelil.

Najbolj blizu predalčka ATEIST, goreči fanatik, ki ne veruje. Pri tem trpi strašne muke, ja?

Pri tem Unis:Izgubljena ovčica, patetično ali po domnevah drugih, spretno obrača besede in lovi lastni rep;Mako106 -vsi vse-vse vsi, moj tič mi dol za vas-visi..v vsem..al kako že gre? : )

Z bolj resnim vprašanjem mogoče doleti koga tukaj čast bolj resen odgovor.

Do takrat pa ko te jebe.Čisto, kratko in jedrnato.Brez pretvarjanja.

Naslednjič se prosim bolj obzirno vedi do mene, pa čeprav se meniš samo z unisom.

Nalsednjič, obljubim, se bolj obzirno vedem do tebe.Zame dovolj pošteno.

ej...peace...brother...saj ti si tudi nekje med...vsem in ničem..svojega zavedanja...tako kot vsi ostali x:Dx

Pozdravljen.

Dolgi prispevki, tukaj velikokrat raje poimenovane klobase, so napisane z dobrim namenom v upanju, da bodo aktualni dogodki zainteresiranemu bralcu prikazani v novi, drugačni, "kontradiktorni", isti, nesmiselni, delno smiselni ali drugače obarvani zmes-razmišljujoči unisovi luči. Že samo zaradi enega bralca, če se tak sploh najde, mi je vredno vložiti trud in lasten napor razmišljanja, ki ga z veseljem delim z drugimi. To veselje lahko preprosto preskočiš, ni ti potrebno tega dodatno izpostaviti. Razumemo. Poglej tale zgornji sestavk, ironično kajne?

V astralu je vse po starem. Še vedno držim zase svojo "teorijo matrice-peskovnika", ki ni doživela bogvekakšne pozornosti pri ostalih. Mogoče bomo o tem brali kako leto ali dve kasneje iz ust bolj priznanih ljudi z doktorskimi nazivi pred imenom.

Kot kaže po drugačni poti od tvoje. Dovolj drugačni, da na hudomušen in odrasel način, s kančkom vznesenosti, podjebavaš.

Naj mi bo Bog priča, da se tukaj nisem popolnoma versko opredelil.

Najbolj blizu predalčka ATEIST, goreči fanatik, ki ne veruje. Pri tem trpi strašne muke, ja?

Pri tem Unis:Izgubljena ovčica, patetično ali po domnevah drugih, spretno obrača besede in lovi lastni rep;Mako106 -vsi vse-vse vsi, moj tič mi dol za vas-visi..v vsem..al kako že gre? : )

Z bolj resnim vprašanjem mogoče doleti koga tukaj čast bolj resen odgovor.

Do takrat pa ko te jebe.Čisto, kratko in jedrnato.Brez pretvarjanja.

Naslednjič se prosim bolj obzirno vedi do mene, pa čeprav se meniš samo z unisom.

Nalsednjič, obljubim, se bolj obzirno vedem do tebe.Zame dovolj pošteno.

Vera?->Vsak tepta lastne gredice, a naj samo pljune po sosedovih, njegovo dejanje ne bo ostalo neomadeževano. Za soseda velja isto.

Vera v Pošteno. Nekaj takega, kot vse vere, nič novega.

oprosti mi Unis, nič slabega nisem mislil s tistim.

napisal si mi, da je to kar sem jaz napisal en bulšit.

zato sem se tudi jaz malo pohecal in ti želel prikazat, da je bulšit zelo čista stvar.... vsaj za nekatere.

LP :)

z lahkoto...sebe lahko sprejmemo...le ko sprejmemo vse in vse ostale okoli nas...potem se za trenutek strinjamo z njimi...ko pa še malo pomislimo...ugotovimo...da je itak vseeno...kaj si vsi ostali mislijo...in si dalje svoje mislimo x:Dx seveda oplemeniteno z mislimi vseh ostalih pametnih in nepametnih okoli nas x:Dx

hm...mogoče bi bilo bolj primerno vprašanje...po kakšni duhovni poti ti stopaš...da se tako močno ne strinja s tabo x:Dx ajeto kakšna pot strinjanja s samim sabo....skozi nestrinjanje drugih...s tabo x:Dx

:)

res si lahko zabaven na svoj poseben način, ampak tak poseben način se človek hitro naveliča.

LP

oprosti tudi meni

seveda :)

gremo raje nadaljevat neko smiselno debato, da ne bomo smetili po MGD-jevi temi.

------------------------

gremo spet na začetek.

res, da je kali-juga, z drugim imenom tudi doba prepirov in sovraštva, ki jo noben ne more ustavit, edino Bog sam, ko se bo doba iztekla.

kakšna bi morala biti osnovna moralna in duhovna izobrazba človeka, da bi omilili to kar se zdaj dogaja.

ali je to sploh možno dosežt?

in kje bi morali začeti?

gremo raje nadaljevat neko smiselno debato, da ne bomo smetili po MGD-jevi temi.

želja mojega duhovnega učitelja je bila, naj si ta članek (pre)berem in naj ga še kje objavim.

------------------------

gremo spet na začetek.

res, da je kali-juga, z drugim imenom tudi doba prepirov in sovraštva, ki jo noben ne more ustavit, edino Bog sam, ko se bo doba iztekla.

kakšna bi morala biti osnovna moralna in duhovna izobrazba človeka, da bi omilili to kar se zdaj dogaja.

ali je to sploh možno dosežt?

in kje bi morali začeti?

odgovori na ta vprašanja so v bistvu podana že v članku samem.

odgovori na ta vprašanja so v bistvu podana že v članku samem.

to je res, vendar hitro je tema ušla drugam...

zato je morda bolje, da se vrnemo na sam začetek, ali pa....

glede na to, da si temo ti odprl oz. že tvoj duhovni učitelj prej, bi morda bilo zdaj dobro, da daš izhodišča za naprej....

drugače bo ta tema postala še ena izmed 100tih, ki se bo sprevrgla v čisto nekaj drugega.

to je res, vendar hitro je tema ušla drugam...

zato je morda bolje, da se vrnemo na sam začetek, ali pa....

glede na to, da si temo ti odprl oz. že tvoj duhovni učitelj prej, bi morda bilo zdaj dobro, da daš izhodišča za naprej....

drugače bo ta tema postala še ena izmed 100tih, ki se bo sprevrgla v čisto nekaj drugega.

v članku že vse piše, tko da se mi ne zdi potrebno o tem še naprej razpravljat.

nameravam pa v kratkem nardit še kaj več praktičnega v tej smeri.

Ja, kje si pa ravno Hanumana našel. xDDx

v tvojem podpisu :palec:

splača se mi o njem pisat, ker mi to uničuje mojo sebičnost in razvija ljubezen do Boga in Njegovih slug.

splača se mi o njem pisat, ker mi to uničuje mojo sebičnost in razvija ljubezen do Boga in Njegovih slug.

mal lepš rečen bi blo...

rad o njem pišem, ker to v meni uničuje sebičnost in razvija ljubezen do Boga in Njegovih slug.

noben je ne more ustavit? :inocent:

ves, da lahk... jo ustav (tocn) tist, k jo je sprozu...! c l o v e k

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

noben je ne more ustavit? :inocent:

ves, da lahk... jo ustav (tocn) tist, k jo je sprozu...! c l o v e k

v bistvu mata oba po en stran prav.

materialno kreacijo in s tem cikluse štirih obdobij je po en stran sprožu človk (čeprav takrat dobesedno to, razen v potencialu, še ni bil) ko je postal nenaklonjen Bogu. po drugi strani jo je pa sprožu Bog, s svojo željo po neomejenih aktivnostih. to, da mamo mi možnost s svojo željo sprožit materialno kreacijo, je ker si je Bog tako želel. za popolnoma prijetno bivanje kjerkoli in kadarkoli je potrebno bit le popolnoma naklonjen Bogu. če zaenkrat še ne mormo bit popolnoma, smo lahko vsaj mal, ker že nekaj je boljše kot nič in ponavadi to pol vodi v vedno več in več in na koncu v vse.

• 1 month later...

Pozdravljeni,

lepo vas je brati, vidim, da se razvija prijeten klepet. ...;)

Vsi ponavadi pridemo v dvom ko pričnemo razmišljati,"Kdo pa je njih ustvaril?"

Odgovor je enostaven in hkrati zapleten saj je odgovor v eni sami besedi "NESKONČNOST"

Želim povedati, da vse kar obstaja je od zmeraj obstajalo in zberaj bo obstajalo, spreminjala se bo okolica (materjalna in živa) toda mali delci: atomi, neutroni, protoni ,.... bodo zmeraj obstajali in sestavljali tisto, kar bo nekdo želel.

Alohim so bili ustvarjeni s strani druge civilizacije, kot bomo mi (upam) en dan ustvarjali življenje na drugem planetu in tako od vekov vekomaj...amen.

Razumeti neskončnost ni enostavno saj smo ljudje bitja, katera smo omejena na prostor in čas v katerem živimo.

Da bi razumeli-dojeli neskončnost nam pomaga čutna meditacija pri kateri razvijamo vseh 5 čutil (vojn, okus, sluh, vid in otip), da bi razvili 6 čut (telepatija) .

Pri čutni meditaciji začutimo povezavo z neskončno majhnim v nas in neskončno velikim okoli nas.

Hkrati pa vas vabim, da se nam pridružite na Rogli, pa tudi samo en dan . Več informacij o dogotku na slovenski strani www.rael.org

limejte se čudovito, vsak dan, vsak trenutek je najlepši, ker je naš in ker sami odločamo, kaj bomo z njim storili.

www.rael.org

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...