Skoči na vsebino

potreba po osnovni moralni in duhovni izobrazbi

mgd

Recommended Posts

• Komentarji 251
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Naj povzamem, kaj je tako hudičevo, navdušujoče...

vaša morala ni resnična,

vsiljenja je od strahov,

resnična Morala vzhaja le v meditativnem umu,

v njegovi zavesti,

ni nekaj, kar bi bilo uvoženo od zunaj

je nekaj kar raste znotraj našega pravega bitja,

je spontana,

in ko je morala spontana je užitek,

preprosto vzpostavlja vaše sočutje in ljubezen xsrcx

ampak vsi koncepti, ki so odvisni od boga bodo izginili z izginotjem boga

vaše bistvo ne

http://www.drogart.org/forum/style_emoticons/drogart/bowdown.gif

Brez podpisa
Deli na socialnih omrežjih

Naj povzamem, kaj je tako hudičevo, navdušujoče...

vaša morala ni resnična,

vsiljenja je od strahov,

resnična Morala vzhaja le v meditativnem umu,

v njegovi zavesti,

ni nekaj, kar bi bilo uvoženo od zunaj

je nekaj kar raste znotraj našega pravega bitja,

je spontana,

in ko je morala spontana je užitek,

preprosto vzpostavlja vaše sočutje in ljubezen xsrcx

vaše bistvo ne

http://www.drogart.org/forum/style_emoticons/drogart/bowdown.gif

:palec: :palec: :palec: Zatorej jaz pravim: wtf je pomembno, kaj nam nekdo pove ali sugerira preko knjig in ostalih raznovrstnih priročnih, osvobajajočih, jazu nepogrešljivih informacij - kdor posluša, nujno ne sliši, kar sliši, je pa pogojeno z variranjem lastnega sprejemanja, pogojenega z načinom sprejemanja in selektivnega izbiranja losebno primernih sprejemljivih vsebin, kajti ena resničnost je enaka vsem resničnostim, vsakemu po svoji meri in nekje daleč, komaj spoznavno, se sliši pesem Bogov, vseh, vsakega, celo enega vseobsegajočega v tem velikem svetu malega človeka - vendar ni nujno, da vztraja v svoji majhnosti...

Kdor v sebi ne najde nobenega od odgovorov na zastavljena si vprašanja, se pač ozira naokrog, kajti človek je nagnjen k samopotrjevanju, rdeča nit je pa, jasno, da iskanje potrditve od zunaj - patetično, vendar obstoječe...

Hmm potrditev od zunaj - na nek način je obvezna....

...ponavadi pride z notranjo ureditvijo.

Patetično je iskanje potrditve ja, kot si rekel. Urejen notranji svet sam povzroči potrditev, če si jo želiš ali ne. Pa super pri tem je, da ti ni treba nikomur slediti, itak se razumeš in izviraš iz sebe. Pa še potem samopotrjevanju ne uideš, je pa res, da se dogaja spontano.

Brez podpisa

Hmm potrditev od zunaj - na nek način je obvezna....

...ponavadi pride z notranjo ureditvijo.

Patetično je iskanje potrditve ja, kot si rekel. Urejen notranji svet sam povzroči potrditev, če si jo želiš ali ne. Pa super pri tem je, da ti ni treba nikomur slediti, itak se razumeš in izviraš iz sebe. Pa še potem samopotrjevanju ne uideš, je pa res, da se dogaja spontano.

xokx

O Mgd

Sem ga vprašal, pa prav da maš prou, samo tist o prisilni povezanosti z materialnim telesom mu je mal čudn, no, dojemanje a ne.

xsrcx

sicer ne vem koga točno si spraševal in zakaj bi mu blo to čudn.

bom poskusu še enkrat.

trancendentalni/večni/duhovni/zavestni pravi-jaz živega bitja se zmotno poistoveti (poveže) z materijo (grobim in subtilnim materialnim telesom) pod prisilo Božje iluzorne energije, ko Mu je nenaklonjen in mora tako trpeti nadloge materialne eksistence (rojstvo, smrt, bolezen, ostarelost). če se živo bitje naklonjeno obrne k Bogu, je lahko odrešeno te neprijetne materialne eksistence in začne postopoma razvijati večno ljubezen do Boga in s tem tudi do vseh ostalih živih bitij v odnosu do Njega, kar je edino kar ga lahko popolnoma in nenehno izpolnjuje.

vaše bistvo ne

tvoje bistvo oz. pravi-ti, si večno odvisen od Boga.

sicer ne vem koga točno si spraševal in zakaj bi mu blo to čudn.

bom poskusu še enkrat.

trancendentalni/večni/duhovni/zavestni pravi-jaz živega bitja se zmotno poistoveti (poveže) z materijo (grobim in subtilnim materialnim telesom) pod prisilo Božje iluzorne energije, ko Mu je nenaklonjen in mora tako trpeti nadloge materialne eksistence (rojstvo, smrt, bolezen, ostarelost). če se živo bitje naklonjeno obrne k Bogu, je lahko odrešeno te neprijetne materialne eksistence in začne postopoma razvijati večno ljubezen do Boga in s tem tudi do vseh ostalih živih bitij v odnosu do Njega, kar je edino kar ga lahko popolnoma in nenehno izpolnjuje.

O Mgd

Bom poskusu jst še enkrat blj na simpl.

Medtem ko ti čutiš tvojo materialno eksistenco na tem planetu kt oviro pri tvojem služenju /al pa približevanju, al pa rasti duše, al kva/ Bogu, jo jst vidm kt darilo in sredstvo za to isto. Medtem ko ti iščeš načine, kako zaobiti, ignorirati, preseči to materialno eksistenco tu in zdej, da bi se lahko posvetu Bogu /svoji osebni rasti/, jst iščem načine, kako uporabiti podarjeno materialno eksistenco za rast duše, za osebno rast. Medtem ko ti poješ sveta imena Boga, ki si jih prebral in razumel po svoje v svetih spisih, ali zvedel zanje od tvojega učitelja, se jst pogovarjam z Bogom /pojem njegova sveta imena po tvoje/ skozi svoja dejanja, skozi ljubezen do svoje žene, otrok, bližnjih, skozi sprejemanje sebe in drugih, skozi odkrivanje tančic, ki me prekrivajo, skozi prevzemanje odgovornosti za svoje odzive, skozi razvijanje svojih talentov, skozi pozornost, skozi zavedanje, skozi odkrivanje in preobražanje svojih senc, skozi...To je to, Mgd.

Lep dan ti želim

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

O Mgd

Bom poskusu jst še enkrat blj na simpl.

Medtem ko ti čutiš tvojo materialno eksistenco na tem planetu kt oviro pri tvojem služenju /al pa približevanju, al pa rasti duše, al kva/ Bogu, jo jst vidm kt darilo in sredstvo za to isto. Medtem ko ti iščeš načine, kako zaobiti, ignorirati, preseči to materialno eksistenco tu in zdej, da bi se lahko posvetu Bogu /svoji osebni rasti/, jst iščem načine, kako uporabiti podarjeno materialno eksistenco za rast duše, za osebno rast. Medtem ko ti poješ sveta imena Boga, ki si jih prebral in razumel po svoje v svetih spisih, ali zvedel zanje od tvojega učitelja, se jst pogovarjam z Bogom /pojem njegova sveta imena po tvoje/ skozi svoja dejanja, skozi ljubezen do svoje žene, otrok, bližnjih, skozi sprejemanje sebe in drugih, skozi odkrivanje tančic, ki me prekrivajo, skozi prevzemanje odgovornosti za svoje odzive, skozi razvijanje svojih talentov, skozi pozornost, skozi zavedanje, skozi odkrivanje in preobražanje svojih senc, skozi...To je to, Mgd.

Lep dan ti želim

xsrcx

problem je v tem, da se mi zdi, da sem materija, pa v resnic nisem. in ne le to, še od Boga sem. in da je zame dobro, če ga mam rad, če ga služim, če ga ljubim, z vsem kar mi je po Njegovi milosti dano. tud to, da se Bog v tem svetu, po svoji milosti razodeva preko mojega izgovarjanja Njegovega Imena je Njegova milost, ki jo zaenkrat še ne sprejemam čiz popolno. ovira so sebične želje, ki izhajajo iz prvotnega problema, nepoznavanja samega sebe, ki pa izhaja iz tega, da sem nenaklonjen Znanju, tj. Bogu, za kar imam vso pravico dano od Njega.

problem je v tem, da se mi zdi, da sem materija, pa v resnic nisem. in ne le to, še od Boga sem. in da je zame dobro, če ga mam rad, če ga služim, če ga ljubim, z vsem kar mi je po Njegovi milosti dano. tud to, da se Bog v tem svetu, po svoji milosti razodeva preko mojega izgovarjanja Njegovega Imena je Njegova milost, ki jo zaenkrat še ne sprejemam čiz popolno. ovira so sebične želje, ki izhajajo iz prvotnega problema, nepoznavanja samega sebe, ki pa izhaja iz tega, da sem nenaklonjen Znanju, tj. Bogu, za kar imam vso pravico dano od Njega.

Aha, ti nisi materija, prou.

Vem da zlo rad ponujaš prispodobo z avtomobilom a ne, da ti nisi avto, da si šofer in da lahko tud brez avta kam prideš. Ja, maš prou, dons se vozmo z avtom tkorekoč že v skret in res je, tja gremo lahko tud peš in ne rabmo avta.

Kaj pa ta prispodoba? Ti bi rad na luno a ne, z raketo /tvoje telo/. Brez nje lahko o luni /Bog al nebesa al nekej tacga/ lahko le sanjaš in jo opazuješ od daleč. Še clo z raketo nimaš skor nobenih šans jo zadet. Rabiš še izstrelišče, pa vso silno množico osebja, ki te navigira, ti pomaga pri manevrih, skratka center pa tko /okolica alias ljudje, odnosi, okolje/. Šele ko vse skupaj deluje sinhronizirano, brezhibno, šele pol boš dosegel luno. Če boš slab skrbel za raketo, če ne boš je poznal v nulo, če ne bo goriva, če z nadzornim centrom ne bo povezave, če sam ne boš usposobljen za letenje...pozab na luno. Zato je zame raketa /moja materialna eksistenca/, moja usposobljenost /moje delovanje/ in šofer /moj, kaj že, višji jaz al duša/... skupek, ki mu pravim jst, človek, in le tak sem sposoben v povezavi s centrom /skozi odnose z okoljem/ doseč luno /opravt naloge, zarad kterih sem tle, pa naj bo to spoznat kaj je ljubezen, se naučit, kar se ma duša za naučit, spoznat Boga osebno, se spojit z njim al kej druzga, v kar pač kdo verjame al pa ne verjame/.

Če en puzzel manjka, lohk luno sam gledam, če sem pa slep, pa še to ne.

butl

xsrcx

Vem da zlo rad ponujaš prispodobo z avtomobilom a ne, da ti nisi avto, da si šofer in da lahko tud brez avta kam prideš. Ja, maš prou, dons se vozmo z avtom tkorekoč že v skret in res je, tja gremo lahko tud peš in ne rabmo avta.

dokler si voznik v avtu, je pametno, da ga šoferiraš tako, da bo v tvoje dobro. svoje trenutno materialno telo je pametno uporabit v naklonjeno služenje Boga, ker je v resnic Njegovo, tebi je le dano v začasno uporabo. kako ga uporabljaš je tvoja odločitev. ne dobiš pa kar od kakršnekoli uporabe isti rezultat. če svoje materialno telo uporabljaš za naklonjeno služenje Boga si lahko zares pomirjen in zadovoljen.

dokler si voznik v avtu, je pametno, da ga šoferiraš tako, da bo v tvoje dobro. svoje trenutno materialno telo je pametno uporabit v naklonjeno služenje Boga, ker je v resnic Njegovo, tebi je le dano v začasno uporabo. kako ga uporabljaš je tvoja odločitev. ne dobiš pa kar od kakršnekoli uporabe isti rezultat. če svoje materialno telo uporabljaš za naklonjeno služenje Boga si lahko zares pomirjen in zadovoljen.

Ja, to se pa čist strinjam s teboj.

:palec:

xsrcx

Kako to veš ? preko knjig, preko guruja. Ne, preko konstrukta o bogu. Tvoj konstrukt o bogu se skriva v podzavesti in ga dojemaš preko emocionalne reakcije. Emocionalna reakcija je tvoj odziv na to kar imaš zapisano v podzavesti. Ta odziv pa je ponavadi nezaveden saj se zgodi praktično v delčku sekunde. Takoj zatem sledi tvoj zavestni odziv na emocionalno reakcijo - kjer se potem odločaš kako in kaj.

Torej s popolni poznavanjem sebe in predvsem rušitvijo tvojih konceptov o Bogu in tvoji ideji zakaj to potrebuješ boš spoznal edino absolutno resnico - prazen nič. Verjemi tam ni prostora niti za Boga. Drugače to nebi več bil prazen nič ;)

Šele, ko boš zopet vključil svoj miselni konstrukt se bodo pojavile misli in ideje, prepričanja, tudi tista o Bogu. In, če Bog res je potem nebo jezen, ker ga boš takole demoliral v prazen nič :palec:

Brez podpisa

Kako to veš ? preko knjig, preko guruja. Ne, preko konstrukta o bogu. Tvoj konstrukt o bogu se skriva v podzavesti in ga dojemaš preko emocionalne reakcije. Emocionalna reakcija je tvoj odziv na to kar imaš zapisano v podzavesti. Ta odziv pa je ponavadi nezaveden saj se zgodi praktično v delčku sekunde. Takoj zatem sledi tvoj zavestni odziv na emocionalno reakcijo - kjer se potem odločaš kako in kaj.

Šele, ko boš zopet vključil svoj miselni konstrukt se bodo pojavile misli in ideje, prepričanja, tudi tista o Bogu. In, če Bog res je potem nebo jezen, ker ga boš takole demoliral v prazen nič :palec:

Wauuu, kjera dinamika - mi je všeč :palec:

vse je..nič...brez niča x:Dx

Vsi smo enaki v svoji različnosti, kakor tudi različni v svoji enakosti...

Vendar nič od tega ni res, vkolikor se kaže v resničnosti in vse je res, v svoji ničnosti, obsegajoči elemente vsega...

Razen, kadar je ravno nasprotno, česar pa ni mogoče predvideti...

Vsi smo enaki v svoji različnosti, kakor tudi različni v svoji enakosti...

Vendar nič od tega ni res, vkolikor se kaže v resničnosti in vse je res, v svoji ničnosti, obsegajoči elemente vsega...

Razen, kadar je ravno nasprotno, česar pa ni mogoče predvideti...

nič je...vse....brez niča x:Dx

le kaj bi drug brez drugega

mir bi imeli...ki ga iščemo v drugem x:Dx

Audente:

Veš kaj smo mi?

Vsak zase je nič in skupaj smo vse... le kaj bi drug brez drugega..vedno morata biti vsaj dva v obligaciji, mar ne srcoci.jpg

Možno...zavest tija je tista, ki jazu posreduje zavest sveta...ker, samo tisti jaz, ki je soočen s tijem in, ki je sam ti drugemu jazu - to pa je resnični jaz..." vir vse gotovosti: ti si in jaz sem", odprem oko ali uho ali iztegnem roko in v istem hipu čutim nerazdružno: ti in jaz, jaz in ti...

Skratka, po Fichteju: " Zavest posameznika nujno spremlja neka druga zavest, zavest tija, in samo pod tem pogojem je mogoča " - torej? xwizardx xrolleyesx

mir bi imeli...ki ga iščemo v drugem x:Dx

Al pa nemir .. tisti, ki ga itak nosimo v sebi, pa se pred njim vztrajno skrivamo tako da pametujemo drugim. x^x x:Dx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Al pa nemir .. tisti, ki ga itak nosimo v sebi, pa se pred njim vztrajno skrivamo tako da pametujemo drugim. x^x x:Dx

Kaj pa vem...po moje je tko, da ima vsakdo možnost izbire, kje se bo zadrževal, torej, v katerem delu foruma, se pravi, da se eni raje zadržujejo tam, kjer se pametuje, drug drugemu, ker je temu namenjen tisti prostor, drug ima pač rajši pogovore o zelenjavi pa enozložnice postavlja na ogled, kar je tud ene vrste pametovanje drugim, oziroma teženje, ane?

Ima nas svakakvih, tko pač je, najboljš pa je, če vse vzamemo tako kot je in malo pametova drugim pa drugi tebi in malo po tržnici se sprehajat - meni sta oba načina v redu...pa saj noben ne pametuje drugemu, razen sebi - drugi ga po svoji izbiri prebira, veš, hehehe

ja res dobro si tole napisala...nekje se vsi skrivamo pred nemirom...vedni iščemo mir...nekje, samo v sebi ga ne znamo najti.

vendar, ko ga najdemo ( ko se soočimo s svojim strahom in ga preženemo), potem občutimo tak mir in občutek, ki naj kar traja in naj ne mine. Tako ali tako si pa sami dovolimo tak ali drugačen občutek, čeprav je z roko v roki še z nekom ..... slajši.....

kar se pametovanja tiče: NASVET "neumen" ga ne posluša "pameten" ga pa itak ne rabi x:Ix

Tole zgoraj je bila "samoironija".

Sem se pred kratkim srečala z daljšim obdobjem, ko nisem mogla nikomur pametovati in z nikomer diskutirati, temveč sem se morala srečati s premnogimi osebami v svoji glavi. x:Dx

pa niso vse tako prijetne, kot tale ki piše. x:Dx x:px

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...