unis 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 bla blabla Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Mater tis res rojen komplikator Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Obstajati večno, se ne spominjati začetka nastanka. Bog.Če bi se lahko spomnil, potem ne bi mogel govoriti o večnosti, ker se ne spomnim, kako sem začel obstajati.To pomeni, da je vsaj ena stvar, o kateri ne vem ničesar.Namen.Za čem drugim kot ultimativnim koncem pa bi sleherna bit, ki se zaveda večnega obstoja, sploh stremela?(Žit 2007/LVIII str.74) Pestrost in raznolikost Božje zavesti z namenom, da poišče svoj lastni konec? Tresnjen si mal, a ne? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Mater tis res rojen komplikator Ne samo komplikator Začne z: Bog.In nadaljuje v prvi osebi, kot da je on BOG In to ga naredi božanskega komplikatorja in s tem ornk tresnjenga Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Unis, ne jemlji zadev tako osebno Pač napišemo kar mislimo, noben te pa ne namerava linčat zaradi pisanja Filozofsko gledano je tema čisto zanimiva, ampak me je pač oblika zbodla in sem to "moral" povedati Skoraj prepričan pa sem da zaradi slovnične oblike ne bo nihče zahteval ali pa celo brisal odprte teme Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 drgač me je samo razmišljanje še bolj fasciniralo k gledam te dni na vse skup kot na hologram. (me bo že minilo)Mi sami smo iznašli miljon načinov, vadb, meditacij da bi uničli same "sebe".Pestmo stat, sam tolk od ideje da itak mi sami stremimo k združitvi z bogom, sam še prej mormo nardit destrukcijo samega sebe.Oziroma, razchefuk ega.Oziroma, vedenja.Kar se pač posamezniku lepše sliši.Why the hell not to razchefuk kreator itself? something like that aj think. aj will shut up and listen tu jour napisano. Teoretično res.Vendar pozabljaš da vse to zaradi svojega ugodnja da nam je fajn.Pa je tebi Unis.Zdi se mi da pozabljaš na to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Obstajati večno, se ne spominjati začetka nastanka. Bog.Če bi se lahko spomnil, potem ne bi mogel govoriti o večnosti, ker se ne spomnim, kako sem začel obstajati.To pomeni, da je vsaj ena stvar, o kateri ne vem ničesar.Namen.Za čem drugim kot ultimativnim koncem pa bi sleherna bit, ki se zaveda večnega obstoja, sploh stremela?(Žit 2007/LVIII str.74) Pestrost in raznolikost Božje zavesti z namenom, da poišče svoj lastni konec?unis, tvoj pravi jaz je vecen in izhaja iz Boga. je Njegov delcek, bolj natancno, delcek Njegove energije. namen oz. smisel energije je sluzenje energetiku, Bogu. po Bozji volji si zavestno bitje, zato imas tudi svobodo izbire, svobodno voljo, brez katere ljubezenski odnos z Njim in ostalimi zivimi bitji ne bi bil mogoc. ker mas moznost, se lahko odlocis tud "ne sluzit", ne imet rad Boga. takrat te za ljubeco kazen (njen koncni namen je Vsedober) pod svoj vpliv vzame Bozja iluzorna energija, z namenom postopoma ti pokazat, da se za svoje najvisje dobro nisi dobro odlocil. pod vplivom Bozje iluzorne energije se tvoj vecni pravi jaz zmotno poistoveti z minljivo materijo. iz te zmotne koncepcije sebe pridejo zmotne zelje (ki te vznemirjajo v vseh fazah casa, tj. preden jih imas izpolnjene, ko jih imas in ko mine efekt izpolnitve zelje), strah pred neobstojem itd. si zelis umret? vsak dan vids kako drugi umirajo, teb pa se zdi da bos vecno obstajal. nekaj kar je minljivega si ne more zelet oz. slutit vecnega obstoja. voznik avta in avto sta med seboj nedvomno povezana, a voznik ni avto in avto ni voznik. na podobn nacin, ceprav si vecen, se ti zaradi poistovecanja z materijo zdi, da nisi. zeljo oz. slutnjo po vecnem obstoju obcuti vsak, direktno ali indirektno, bolj ali manj. kako it ven izpod vpliva iluzije? mozno le po blagoslovu gospodarja iluzije, Boga. ko se Mu popolnoma predas, si resen iluzije, da si minljiva materija in obcutis svoj pravi, vecni jaz. kaj pa pol? Bog je popolni objekt ljubezni, Vseprivlacen in ljubec kontakt z Njim daje pravo, zares izpolnjujoce zadovoljstvo. ultimativni smisel tvojga obstoja je razvit brezvzrocno, cisto ljubezen do Boga in s tem tudi brezvzrocno ljubezen do vseh ostalih zivih bitij v odnosu do Boga. od tega dobis Absolutno zadovoljstvo, po cemer vecno hrepenis. tolk sm jz zaenkrat dojel smisel. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Zate je smisel, da danes tukaj v soboto pisaris, na fraj lep soncen dan. Za koga drugega je smisel to, da ne razmislja o takemle, ker niti ne zna, ce pa zna, pa se noce obremenjevat, ampak se na ta lep dan goni okoli v druzbi punce, prijatlov, uziva, nacrtuje lajf za naprej.. in se bo na stara leta takim stvarem posvecal. Sej s tem ni nč narobe. Tud jst včasih razmišlam o takih vprašanjih. Pač mal bol filozofsko se je tega lotu. Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Ok mgd, hvala za odgovor.Zdej prosm, ne tkoj skočit name al pa me narobe razumet.Bom pokomentiral delček tvojega razmišljanja, ki si ga delil z mano, če sem zdej kej pomembnega spustil, se ti opravičujem.Dej me popravit.Iz tvojega začetka sem prebral, da sem del Boga.In kot sestavljanka, sem smiselen samo pod okriljem celote.Zdej mal boljše razumem svobodo izbire, ker si sam lepo napisal.ti si vedno pod okriljem celote. vse je pod okriljem celote. ce bi blo karkoli izven celote, celota ne bi bla celota. smisel mas v vsakem primeru, kakorkoli ze uporabljas svojo svobodo izbire, glede delovanja npr. Ok, da mal strnim vse skupi, tam si pol nadaljeval, da imam možnost izbire.Al se združit z bogom ALI pa it "proč" od njega in zaživet svojo svobodo v njegovi iluziorni energiji. In tam, postopoma priti do spoznanja, da moja odločitev sploh ni bila tako dobra ampak bog, ker spoštuje mojo odločitev, mi jo je odobril.nikoli nisi izven Boga. nerazdruzljiv si z Bogom, ki je celota. a vseeno nisi Bog kot energetik, ampak si Njegova energija. hkrati si od Njega razlicen in eno z Njim, tj. nerazdruzljiv si z Njim, tako kot sta npr. ogenj (energetik) in toplota (energija). po volji Boga imas svobodo izbire glede delovanja vedno. je pa razlicen rezultat glede na tvoje razlicno delovanje. ampak tud ce ga userjes, je v tem neki dobrega, ker se iz prakticne izkusnje naucis kaj ni dobr zate. zato sem napisu ljubeca kazen, Vsedobra. ekoči, v resnici svobodne izbire nimam.Če se obrnem proti njemu, fašem kazen. Na koncu mi on pokaže, kaj je dobro zame. Tle pa ni nobene svobode, če se že ve kaj je sploh dobro zate, why would thou resist?to je dobr vprasanje ja. po volji Boga imas svobodo izbire vedno. namen? moznost ljubezenskega odnosa z Njim in ostalimi v odnosu do Njega. je pa doloceno kaj te bo osreclo oz. kolk te bo in kaj ne, oz. kolk te ne bo. to postopoma spoznas preko prakticnih izkusenj. si svoboden, a hkrati pogojen. v bistvu je oboje potrebno za ljubezen. svoboda posameznika in moznost ljubecega kontakta dveh. ce ni dveh, ni ljubezni. ce ni svobode, je prisila, ne ljubezen. se prav morta bit dva, ki sta svobodna, a se ljubezensko zdruzita in pri tem se vedno ohranjata svojo svobodno individualnost. Pa poglej kaj si napisal v oklepaju.končni namen..Vsedober..tle mamo koncept razmišljanja neskončnosti s končnim namenom-ciljem.Cilj je zopet fiksna točka. Vse bolj bi si želel verjeti, da je vsa pestrost resničnost iskanje načina destrukcije : )ljubezen z Bogom in zivimi bitji v odnosu do Njega je hkrati fiksna tocka, a vecno dinamicna, nikol dolgocasna. kar je kreirano tud neki casa obstaja in je uniceno. npr. ta materialni svet in tvoje materialno telo. obstaja pa se vecna narava, vecni svet, vecna oblika, vecna ljubezen itd. thnx, sam namen teme ni po čem jzt hrepenim, tle bi se hotu fliknt sam na razmišljanje po čem Bog hrepeni, če se lahko tako človeško izrazim.Po domače povedano iz tvojih besed, moj ultimativen cilj obstoja, je ljubezenski odnos s stvarnikom.Kaj pa je njegov ultimativen smisel?Zopet se vračam na jedro teme.On tud hrepeni po tvoji ljubezni. Za ljubezen sta potrebna dva, ki se zdruzita v eno, v namenu. Ma te rad, a te v ljubezen z Njim ne more kr prisilt. Lahko pa te "peca", tko k smo rekl v srednji soli. On ma tud svojo voljo. Lahko prevzame iniciativo. Je zelo privlacen in odnos z Njim je zares prijeten. A cim ratas materialno ponosen, da te Bog peca, bos zgubu kontakt. prava ljubezen pomen predajati se ljubljenemu. Tle je tank led, ker zopet govorim kaj bi pa bog naredu, kko pa pr pizdi sploh jzt to lahko vem..lohk zves od Boga a ne, al pa od tistga k je slisu od Boga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 indy: dej ti raj na uno prvo odgovori, drgač pa hvala k si me dopolnu. Smotko .Drugič.Zele sem ne da razmišlat o teh zadevah, kaj je božje kaj ne.Počutm se uredu in sm zadovln z tem .Vse drugo mij odveč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 hmmm, men je pa mal mimo, da je kdo kr takoj tresnjen pa komplikator, k se vprašanje obrne na kaj več od vsakdanjih stvari... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 hmmm, men je pa mal mimo, da je kdo kr takoj tresnjen pa komplikator, k se vprašanje obrne na kaj več od vsakdanjih stvari... Pa toj "tko" blo mišlen.Ne dobesedno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Eh, brezveze. Bog je večen, njegov namen ni da bi se uniču ampak da bi nevem nekej pač.ok, čaw baw. za tale post maš pa malo pivo u dobrem ta pru, k sm ga uspeu prebrat u enem kosu brez čik pauze umes Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 21. april 2007 Prijavi Deli 21. april 2007 Pa toj "tko" blo mišlen.Ne dobesedno Itak, ampak tema pa je, ane in se da debatirat nanjo...Sam pol pa... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 mgd, spet si pisal o povezavi človek-bog in ne o namenu boga, kakor je bilo zaželjeno iz moje strani.Hvala za tvoj odgovor, če boš imel čas mi prosim napiši o pogledu o Celoti kot celoti.Namen evolucije, širjenja.Tukaj se v odgovor sili ideja o uničenju. Vaš izziv pa je, da to s svojim dojemanjem, znanjem in vedenjem, izničite in pokažete vaše mnenje v luči, ki je nasprotno te teme.Samo tako bodo moje oči uzrle kontrast.Hvala.Bog je Celota. Je sam sebi namen, je Vsemogocen in se igra na neomejene nacine. Nic razen Boga ne obstaja. Vse je Bog. En in Edini. trenutno so za nas relevantne tele spodnje Bozje igre. tist kar je kreirano je tud uniceno, npr. ta materialni svet. tist kar je vecno, je vecno, npr. Bozje kraljestvo. namen materialne kreacije je ljubec popravni dom za ziva bitja, ki so prostovoljno nenaklonjena Bogu. materialna kreacija je manifestacija Bozje ti. zunanje energije. namen Bozjega kraljestva je izvajanje vecne ljubezni med zivimi bitji in Bogom. Bozje kaljestvo je manifestacija Bozje ti. notranje energije. navadna ziva bitja, tj. tista, ki imajo moznost bit regulirana v popravnem domu so manifestacija Bozje ti. mejne energije. unis, ti, v svojem pravem-jazu si bil, si in tud bos vecno obstajal, prav tako kot Bog. ko si pod vplivom Bozje ti. zunanje oz. zavajajoce (iluzorne) energije se ti zmotno zdi, da si nekoc nastal (rojstvo) in da bos nekoc unicen (smrt). v bistvu ne ves natancno kdo si sploh. Bog te je "naredu", oz. vecno obstajas za to, da bi te imel Bog lahko rad in da bi ti lahko imel Njega rad. p.s. neskoncnost nima zacetka... niti konca (unicenja). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 Za čem drugim kot ultimativnim koncem pa bi sleherna bit, ki se zaveda večnega obstoja, sploh stremela? Za spontanim koncem, saj, če govorimo o biti, ki se zaveda, je pa ja jasno, da se tudi neogibnega konca zaveda, ni pogojev, niti kompromisov, dokončno, kakor je že vsak začetek česarkoli sam po sebi začetek konca, faza izničenja, vsaka filozofija o tem nastaja le zaradi omilitve tega zavedanja, pol je pa odvisno, na kakšen način kdo to sprejme, ane, je tud odvisno, ali je veren, ateist, filozof ali znanstveni, lohk še tud kej druzga, saj je toliko variant, kolikor se jih lohk spomnimo in jih nanizamo al pa zmešamo skupaj, saj je vseeno, vse, prav vsako razglabljanje o tem, kdo smo, kam gremo in od kje prihajamo lohk poenostavimo s sledečo zgodbico:Lizika je srečala Janka, kateri je sedel na kamnu in nekaj globoko razmišljal in ga vpraša, kaj je njegov problem, o čem tolk razmišlja, Janko pa odgovori, da mora najti razlago, odgovore na vprašanja, od kje prihajamo, kdo sploh v resnici smo in kam sploh gremo...Lizika z nasmehom takoj odgovori: " Kaj ne veš? Jaz sem Lizika, prihajam iz trgovine in grem domov, kaj ti tu ni jasno? In to je tisto, česar naj bi se človek zavedal, vse ostalo je razglabljanje brez končnega odgovora pa še od mnogih dejavnikov je odvisno, od vere, vzgoje, zunanjih dejavnikov in notranje naravnanosti, odvisno od posameznika, ane... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 če je potemtakem tako, potem zakaj sploh razglabljamo o "duhovnosti".Zažgat vse knjige, ti rečem.zbrisat vse ideje, vse vere in vse kar je blo bilokdaj napisano v dobrem al pa slabem.vem to, sm sam prašal. Zakaj razglabljat? Ja, ravno zarad tega, ker brez razglabljanja bi folk bil še bolj butast, k že tko same pizdarije počne po svetu, saj vidimo v vseh medijih, celo na lastnih ulicah in boh ne daj, da še na dvoriščih Razglabljanje pa prav pride, da se človek zaposli še s čim drugim, npr., da pa ni na tem svejti sam zato, da vse uniči pa vsazga, k ma kej več od njega, bemu materializem pa foušijo in zaostalost ( ne mislim bolnikov )... Knjige, vere, saj vse te teorije, tiste, k so napisane je jasn, da berejo spet le taki, ki razmišljajo, oni k pa ne, so pa potencialni manipuliranci od prvega manipulatorja, k mim pride, hahaha... Predstavljaj si zdej, da kar naenkrat ni več nobene vere, nobenih naukov, knjig al pa kazga druzga stimulansa za razmislek, vsaj kolkortoliko...ja, sej pol b se folk požru, in to takoj, pod mus, žvau nad žvaljo ( sorry, živalce )... Kva zdej neki tupim, se že sprašuješ, ane? Tupim to, da je treba množice, oziroma posameznike, take, k nimajo razmišljanje za kakšno posebno veselje in ti so itak v končni fazi združeni v množice, torej je treba množice z nečim držati na vajetih, ane...torej, ideologija, vera, karkoli, kar je smiselno in sprejemljivo, sam da ne zbluzijo po svetu... Nikol tud ne bo kaj drugače, vedno bodo eni, ki majo možgane vklopljene na ratio in drugi, ki jih imajo na offf pa zihrungo stran vržejo, da neb kdo slučajn jih prklopu...yap... če je potemtakem tako, potem zakaj sploh razglabljamo o "duhovnosti".Zažgat vse knjige, ti rečem.zbrisat vse ideje, vse vere in vse kar je blo bilokdaj napisano v dobrem al pa slabem.vem to, sm sam prašal. Ups, sem v bisto hotel odgovorit na tole vprašanje, zakaj MI, tu na forumu, ki smo in se bodemo z rožićki kt mali kozlički, razglabljamo spljoh o duhovnosti? Ja zato, ker lahko,ker znamo in smo tega zmožni, ane, boh ne daj, da kjr od onih gor pride, k tega ne zmore, pol bo šele dela, hehehe, se koj vam pridružim, da ga sesujemo, ampak ne tko, kot nekoč mene, sam na par procent, temveč v nulo, pa saj takoh ne bo tu gor, k verjetno nit interneta ne poznajo Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 ...smisel je to kar zdej pocnes in uzivas v tem ali pa ne; al pa v tem kar ne pocnes pa se sekiras da bi to moral poceti... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
E.C. 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 lepo sm prosu ljudi, da bi mi probal odgovorit na tisto vprašanje.Vse kar dobim nazaj je pa razmišljanje posameznika od čisto druzga vprašanga.Ponavljajoči se vzorci, ponavljajoče se kasete, prekleta papiga k to berem. al preveč zahtevam od vas, al pa se resnično ne da menit od jedra, ki je posameznikov plod ustvarjanja.Ne.Dobim vse drugo.Vse kar ni povezano z vprašanjem.To me mal jezi k mi hočete pomagat pa nikakor ne mormo najdet tistga kar mene žuli. Hvala za vaš čas in ponujeno pomoč. Sam sm zdej tisti, k nej si stem pomagam kolkr znam, ane. V glavo se mi pa nič novga ne more utumpat.Drgač pa ne štekam zkej mora odjebat tema u druge vode. Ah ta pestrost življenja.Katero vprašanje je to? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 Sem bla v Komnu dans Ker mi je bilo smiselno čudovit dan preživet na Krasu. Mogoče bo jutri smisel, da grem v najtemnejši gozd se pogovorit sama s seboj. Spet potem bo smisel, enga dobrga tipa najt, ker ta ki me vsakič gleda v predstavi...ne z njim nima smisla... Kaj če Bog sploh ne obsstaja? Če je to le v "glavi" institucije, ki se ji reče Cerkev? Kdor vidi v tem smisel bo razglabljal o tem....vsak zase iščemo svoj smisel in smisla smisel...podihovljeni ali ne...jaz sem lačna in zdi se mi smiselno, da grem ta trenutek jest. Šparglje z jajci Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 ko pa je bilo prevroče za kakav mi je prav pasal en deci terana zaplankani gor ali dol...smisel je: da se imam fajn in ti tudi, k si v redi pubec Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 Obstajati večno, se ne spominjati začetka nastanka. Bog.Če bi se lahko spomnil, potem ne bi mogel govoriti o večnosti, ker se ne spomnim, kako sem začel obstajati.To pomeni, da je vsaj ena stvar, o kateri ne vem ničesar.Namen.Za čem drugim kot ultimativnim koncem pa bi sleherna bit, ki se zaveda večnega obstoja, sploh stremela?(Žit 2007/LVIII str.74) Pestrost in raznolikost Božje zavesti z namenom, da poišče svoj lastni konec? zanimivo razmišljanje, samo škoda da ga deliš z malimi umi lp Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 22. april 2007 Prijavi Deli 22. april 2007 zanimivo razmišljanje, samo škoda da ga deliš z malimi umi lpnben um ni mal.....! le v precej malih "%" ga izkoriscamo... SMISEL _______ je ležanje na plaži,z možgani na OFF in čivavo na straži.Visenje v mreži med dvemi drevesi,slalom po ravnini z zarjavelimi kolesi.SMISEL ________ je jahanje oblakov,pihanje v sonce in lomljenje korakov.Sanjanje parnika na modrem ogledalu,piknik z mravljico in luknjo v sandalu........ Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. april 2007 Prijavi Deli 23. april 2007 Za čem drugim kot ultimativnim koncem pa bi sleherna bit, ki se zaveda večnega obstoja, sploh stremela?vsako zivo bitje stremi k zadovoljstvu in odstranitvi trpljenja. ker je zivo bitje vecno, je minljivo zadovoljstvo, do katerega ima pravico stremet, ne more dokoncno izpolnit. ko neha stremet za minljivim zadovoljstvom se zave, da je njegov vecni obstoj ze sam po sebi bolj izpolnjujoc kot minljivo zadovoljstvo. to je staticno zares izpolnjujoce zadovoljstvo. obstaja pa se dinamicno zares izpoljnjujoce zadovoljstvo, ki ga zivo bitje dobi, ce vstopi v ljubezenski odnos z Bogom in ostalimi zivimi bitji v odnosu do Njega. ko nekdo okusa tako dinamicno zares izpolnjujoce zadovoljstvo, pravi, da je staticno zares izpolnjujoce zadovoljstvo kot kapljica v neskoncnem oceanu dinamicnega. prakticno to pomen, da dokler se zenes za materialnimi uzitki tega sveta ne bos nikol izpolnjen. ko si zelis trpis, ko ti je ali ni izpolnjeno trpis in ko mine trpis. to lahko zavestno obcutis, ko se prakticno zavedas svoje vecnosti. tud tist, ki se zavestno ne zaveda svoje vecnosti lahko indirektno to opaz kot ponavljajoce se mu pojavljanje jeze, strahu, skrbi, depresije itd. ce nisi dokoncno izpolnjen, tud, ce ti je zelja, ki ti je to obljubljala izpolnjena bo ostala neka vrzel. ko se ta vrzel nabira in akumulira, to izbruhne ven kot jeza, strah itd. ko se nehas gnat za materialnimi uzitki se lahko popolnoma zaves svoje vecnosti in svoje osnovne pozitivne blazenosti. ali obratno, ko se zaves svoje vecnosti se nehas gnat za minljivimi uzitki. pogojene duse smatramo zacasen oddih od trpljenja za zadovoljstvo, pa to v resnic ni. ce sem prevec lacen trpim in pol grem jest in sem kao zadovoljen. a to ni pozitivno zadovoljstvo. pozitivno, zares pravo zadovoljstvo je ze nasa inherentna narava, narava nasega pravega-jaza. za to zadovoljstvo nam ni treba stremet ali se trudit zanj. no, to zares pravo pozitivno zadovoljstvo je neskoncno. ni omejeno z materialnim casom in prostorom. in ceprav je to zares pravo pozitivno zadovoljstvo ze neskoncno (zgoraj omenjeno kot staticno) se lahko se neskoncno poveca, ko vspostavimo ljubezenski odnos z Bogom, ki je Vrhovno vecno bitje in z ostalimi zivimi bitji v odnosu do Njega (zgoraj opisano kot dinamicno). ne vem kolk od tegale odgovora bos lahko v svojem trenutnem stanju dojel, ampak vseen je neki bolj kot nic. in tud ce nis nic dojel, naj te upam razveseli vsaj to, da je men ko sem ga pisal zelo pomagalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 23. april 2007 Prijavi Deli 23. april 2007 Logija in zakoni omejitev za Boga ne morejo delovati Zakaj ne? mogoče ne naši zakoni , fizični le kako je lahko vsesplošna zavest podvržena tako primitivnim zakonom . Je pa podvržena lastnim zakonom lastnega stvarstva in Namena.Hmm - kva unis hoče? kr en direktn odgovor - kaj je Namen Božje Zvest, Namen Boga. Kot, da Bog sploh obstaja. Bog se v človekovem umu skrči v njegovor lastno presonifikacijo, kakršno jo je pač zmožen dojeti in ji potem reče Bog. Bog sploh ne obstaja - ali pač ? ker cvikam ane, zarečenega kruha se največ poje, ampak Bog nam poda kapljo skupne zavesti in potem mu v lastnem začudenju rečemo Bog. No moj odgovor ; združitev Mirko in Marko kozmosa v celoto v skupno delovanje, kar se izraža kot manifestacija univerzalnega načrta na Zmelji. Združitev boš rekel ? ne iskati in dobiti odgovore zunaj sebe, pač pa v sebi.... Zej Bog da ali ne ? Obstaja odsotnost vsega - greš ke prideš nazaj in ne veš kaj, kje, kako in zakaj - pa gre še enkrat in spet isto. Odsotnost vsega - tudi Boga. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.