Marsa 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 Ali menite, da je vsakdo podkupljiv?ali menite, da temu ni tako, kajti sami recimo pod nobenimi pogoji niste?ali pa menite, kot menim sama, da se vcasih morda komu zdi, da ni podkupljiv, preprosto, ker mu ponudijo premalo (denarja, ...)? (*Prav tako postavljene teme se nimamo, imamo pa temo podkupovanje in korupcija, vendar sem jo hotla zastavit drugace - kot sem pac jo ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 saj.. sem ravno razmisljala, kako dodat v stavek zgoraj, da vseeno (ceprav menim da je vsakdo) zase pravim da nisem. jaz tud tko. enih zadev dobesedno ne bi naredila za noben denar. ga ni...pa ne samo ce bi slo za kaj neeticnega ali nezakonitega.... ce bi bilo zame nesprejemljivo, to je edini kriterij. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 meni se zdi, da je vsak človek podkupljiv, vendar ne samo za denar. nekoga lahko podkupiš že z nasmehom ali pozornostjo. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 aha, mas prav, tud jaz t(k)o menim lohk... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 sam v bistvu pa ne, ves.... ker nasmeha tud ne kupim, ce je z namenom, torej gre v tem primeru za podkupljivost. nekaj drugega je, ce me razorozi z nasmehom... pol me ma not recimo. sam da bi se mi pa smejckal, zato da bi... nekaj pac, pol pa ne pali in nisem, evo. lohk se kar dalje trdim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 najprej: kaj sploh je podkupljivost? zame je podkupljivost to, da nekdo za nekoga nekaj naredi, ker mu drugi s tem namenom, da ga prepriča, nekaj da ali nekaj zanj naredi. dilema je: a če jaz skuham kosilo pa mi mož zato zmasira noge ali pa če me oče pelje na tortice zato, da ga jaz peljem k zdravniku, ali pa če dam bonbon sinu zato, da bo pridno pojedel špinačno juho, a je to tudi podkupovanje? in če ni, kaj pa je potem? a je to simbioza? čista brezpogojna ljubezen in z njo povezana uslužnost pač ni. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 ma ne, ti gledas prevec filozofsko. in ja, to je simbioza. to ni to. mah. butast. zdej se bom morala pa tle ment, k zijalast odpirala temo, brez da bi razmislila, kaj sploh. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 Prepričana sem, da je vsak človek podkupljiv, vendar...z razlogom in ob pravem trenutku.Nekoga lahko napeljujemo na določeno misel z nasmehom, nekoga z denarjem, nekoga na silo, nekoga nežno. Najti je treba samo ustrezen namen in prijem Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 ma ne, ti gledas prevec filozofsko. ma ja,s am pol je simbioza tud to, da daš zdravniku kuverto, da te par mesecev prej vzame na operacijo... teoretično čist isto kot mulcu dat bonbon, da poje juho (al pa 20 evrov, da garažo posprav, no..) ma ne vem.. nekak tko kot Mysti razmišljam.. ma ja, po moje bi se čist dalo me podkupit (ampak z dovolj veliko stvarjo, če se že gremo podkupovanje) za kaj.. sam ne pa za vse.. nekje so etično moralne meje, čez tisto ne bi šla za ves denar na svetu.. mi ne pomeni tolk... sam kje so pa zdaj te meje.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 ja sej, se strinjam s tem kar pravis.ma sej kr dobr ste podale... plus, sploh, kot pravi lea, kaj to je? podkupljivost oz. kaj vse si razlagamo lohk pod tem pojmom.....sem hotla se kej dodajat v podnaslov.... pa mi ni nic pametnega prislo na misel.recimo 'cena ponosa' al pa kej tacga, pa nisem vedla, al se sam dobr ker pesnisk slis al je res kak point v tem.. oz. a je (sam) v tem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 tud js sm mnenja da vsak je podkupljiv, pod določenimi pogoji seveda.....nekdo lažje in prej, nekdo je mal bolj zategu js se držim enih principov in načel, pa makar v svojo škodo včas tud sam živim pa mirno sama s sabo, včas tud gagam bi pa mogoče v določenem primeru pod določenim pogojem požrla kak ta princip in to.....ne vem....težk rečt, dokler nisi tam Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 ma ne, ti gledas prevec filozofsko. ja, dons sem nekam navdahnjena ... teoretično čist isto kot mulcu dat bonbon, da poje juho (al pa 20 evrov, da garažo posprav, no..).............sam kje so pa zdaj te meje.. po moje tud ....težk rečt, dokler nisi tam ..... Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 VSI vsekakor niso podkupljivi, če že ne druga niso tisti ki majo vsega preveč in ničesar (materialnega) ne potrebujejo, našli bi se pa 100% tudi ljudje ki jim lahko ponudiš zelo veliko denarja pa ne bodo naredili zahtevanega ker so čisto zadovoljni s tistim kar imajopa tak enga budista v enem samostanu ko recimo nič denarja ne zapravi razen za kako hrano ipd. in sploh ne rabi denarja, ker je dost pametn da ve, da je denar vzrok za zelo veliko težav/vojn in ima raje malo manj denarja in se vsaj malo potrudi za tisto kar potrebuje, kot pa da ima denarja preveč in ne ve kaj b iz njim ... no mal sm že zabluzu nejc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 25. april 2007 Prijavi Deli 25. april 2007 hm....podkupljivost.mislim ,da je vecina ljudi podkupljiva...pa ne sam za denar.tu so lahko custva ,seks,svoboda....marsikaj se lahko nekomu ponudi in se ga s tem podkupi.vcasih je to lahko tudi oblika kompromisa nekak...jst teb to ,ti men ono....mislim ,da podkupljivost ni nujno nek negativen nacin kako priti do necesa.sama bolj nisem podkupljive sorte...clo vcasih namenoma dam kontra nekomu,ce sumim ,da me hoce nekak podkupiti,pa ceprav grem ponavad kontra sama sebi itak no,drgach bi pa jst naprimer podkupila kakega anestezista pa zobarja...da mi narkozo dajo in vse zobe hkrati popravijo Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 25. april 2007 Prijavi Deli 25. april 2007 Razmišljam podobno kot Nejc.Nepodkupljivi so ljudje, ki obvladujejo svoje želje in potrebe.Človek za polno in zadovoljno življenje potrebuje veliko manj, kot si večina od nas predstavlja in privošči. In ker smo prepričani, da to potrebujemo, se prodajamo (hodimo v službo) in počnemo stvari za katere nismo vedno prepričani da so etične. Redki so nekupljivi in nepodkupljivi, tako se vsaj meni zdi. Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 25. april 2007 Prijavi Deli 25. april 2007 Se bom ustavila kar pri prvem stavku. Ni res - tisti, ki imajo ogromno denarja ponavadi težijo k temu, da bi ga imeli še več. nisi dobr prebrala zgleda, napisu sm da tisti ki majo tolk denarja da ne rabijo nič materialnega kr majo preveč denarjanaprimer kak gates, probi ga podkupit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enapačtaka 25. april 2007 Prijavi Deli 25. april 2007 Izgleda, da res nisem prav razumela. Jaz pač mislim, da ni pomembno koliko imaš, da imaš dovolj, ampak, da veš koliko potrebuješ, da si zadovoljen.In ko to veš, lahko svoje potrebe zadovoljiš in takrat si vsaj z materialnega stališča nepodkupljiv. Citiraj Dr. Dolittle je fantazijski lik. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 26. april 2007 Prijavi Deli 26. april 2007 Mene recimo, bi se dalo zdajle podkupit z eno dišečo kavo. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.