santos 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 Mednarodna ocenjevalna komisija za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2012 je priporočila Maribor in skupino mest, ki se je zbrala pod mariborsko skupinsko kandidaturo za ta naslov. Končni rezultat bo znan šele maja, ko bo ministrstvo za kulturo izdalo podrobno poročilo za vlado, ki bo zatem odločala o nadaljnjih postopkih za imenovanje nosilca projekta EPK 2012 v Sloveniji. Pri ocenjevanju je Maribor dobil 45 točk, Ljubljana 35, Celje 23 in Koper 18. Zanima me kaj menite...kaj ima Maribor, kar druga mesta (od naštetih zgoraj) nimajo ? Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 Lent. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 Lent. OK.V Kopru so ostali kr mal razočarani, ko so izvedeli, da tukaj pogrešamo predvsem kulture (oziram se dobesedno) ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 ...tud men sam to na misel padlo No, gledališča tud nima vsak tolk dobrega...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 men se zdi pa to cist kul. zakaj bi pa morala LJ vse met.. pa se, v LJ gres ob 22h kam, med vikendom, pa mrtvilo.Plus je dobro za konkurenco.nej kej migajo v teh smereh, sej je za vse ostalo vedno dost casha pa energije pa vsega.Za klturne scene pa nic al pa premal.Kaj pa majo z Opero ljubljansko? in pol se hocmo grebst za nekaj tacga (recimo LJ). tko da, cist prav! ja, sem glih hotla napisat Mick, da recimo tud gledalisce pa to.pa se vsec mi je mest. pa bla 2x. sej Koper je tud kul. sam se mi zdi kar pravicno, no, v glavnem, da MB. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 To pa itak.... Sicer pa zgleda, da med omenjenimi mesti v SLO najbolj MB rab neke vrste vzpodbudo...... V tem primeru na področju kulture, tudi dober Če bo to pripomoglo še vsaj tu in tam kakemu dobremu koncertu toliko bolje......V bistvu bi moralo, ne, upam, bemu.....v Evropski prestolnici kulture se te že splača špilat Sam res, po kakšnih kriterijih je to šlo, bi pa bilo tud men blo zanimivo vedet......nisn nč bral o tem sam slišal uzput. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 celje bi mogl več dobit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. april 2007 Prijavi Deli 24. april 2007 ja no, Mick, tud so/ste najbolj zagnani in vneti za razne tele organizacije vseh eventov taksnih, pa bolj nekak.. da so zhivi...tko k lent.ja, sej mi mamo pa "poletje v stari ljubljani" ( -*ajde, so me opozoril in me spomnil, da je pa bilo pac TUDI kej dobrega, da noumo krivicni, sam drugac pa, mrtvo, tko no... *ne dela*) ja, pa mi mamo tud koncerte pa vse... sam v MB je vse vec... nekih dobrih jazzistov pa vsega tega.. tko no, bolj ste odprti pa taki....tle v LJ se mi zdi bolj nekak umetnost zaradi umetnosti.. pa to...je manj dushe, sori, kaj cmo, sej mam rada ljubljano, sam kar je res, je pac res tko no, se jaz, ki nisem iz MB in sploh ne spremljam tolk, opazim, vem... kaj vse dogaja v MB, se mi zdi, da v parih letih... v bistvu nekak ze od one prejsnje zupanje.. da total razcvet, pa prav mroda najbolj glih na tehle podrocjih.tko da, GO, Mb! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 24. april 2007 Avtor Prijavi Deli 24. april 2007 Marsa po mojem kar se tiče kulture...MB je delal desetletja in ne samo štiri ali osem let ! Mislim, da MB ima nek svoj čar...in si zasluži to, tako kot sami prebivalci tega mesta ter ostala naselja. Jaz bom najprej o Kopru...Žal tukaj smo s kulturo na čistem dnu...pravijo, da po 45 letu prejšnjega stoletja ni bilo dano nič na tem področju (kulture) ?! Res pa je to, da je gledališče skoraj crknilo, nimamo niti ene strokovne knjižnice, v kulturnem programu šol ni niti recitalov, kaj šele kulturnih dogodkov višjega kvalitetnega ranga (OK včasih grejo v trst - pa še to samo gledališko). V glavnem ne vem kaj so hoteli s tem....upam, da je to bil le na nek način krik na to, da v Kopru ni niti k od kulture...prej bi rekel k od k**** Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 25. april 2007 Prijavi Deli 25. april 2007 Meni je kar všeč, da se nekaj "seli" v vzhodno SLO, je bila dolgo časa zapostavljena. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. april 2007 Prijavi Deli 25. april 2007 sam se mi zdi kar pravicno, no, v glavnem, da MB. ma ja.ceprav jaz v Lj najdem vse kar rabim Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
arthur 26. april 2007 Prijavi Deli 26. april 2007 Kot Mariborčan, ki je bolj ali manj emigriral v LJ lahko rečem, da se je res v MB v zadnjih 5 letih veliko spremenilo na bolje, ampak to ne velja za področje kulture. - lani so ukinili filharmonijo, ki je bila šele v nastajanju- ko so zgradili Kolosej, so zaprli vse mestne kinodvorane, tako da sedaj v MB ni mogoče videti filmov, ki niso 100% mainstream- izjema od prejšnje točke je Narodni dom, kjer vrtijo filme brez avtorskih pravic in študentski kino na Štuku ter na dijaški na Drugi gimnaziji, kar pa zadeva precej ozko publiko- še ena izjema je festival DokMA, ki pa ne pritegne ravno veliko gledalcev Res pa je tudi, da ima MB odličen teater, solidno opero in par genialnih lokalčkov kot sta KGB in Satchmo, kjer so pogosto super koncerti in predstave. Takih stvari v LJ recimo ne najdeš. Vsekakor menim, da je to za MB odlično in upam, da bo mesto po zaključku vsega skupaj odneslo kaj več kot proračunsko luknjo. Citiraj dissapear here Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. april 2007 Prijavi Deli 26. april 2007 Ja. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.