Lemurian 26. april 2007 Prijavi Deli 26. april 2007 Bill Hicks (16. December, 1961 -- 26. Februar, 1994) Dokej nepoznana oseba pri nas. Bill je bil komediant od 13. leta naprej, vzgojen v krščanski družini, študiral filozofijo. Umrl je pri 32ih letih, leta 1994 zaradi raka. Preveč kadil in preveč drog očitno. Imel je zelo dobra razmišljanja glede sveta, način na katerega deluje Amerika, kako mediji perejo možgane, nesmiselnost krščanstva, tudi "duhovno" so mu bile znane stvari (vse je eno, izbira med ljubeznijo in strahom). Je imel pa nekej štosov, k so na meji etičnosti, ampak kljub vsemu si zasluži vsaj malo pozornosti. Zanimiv mi je to, kako so nam določene stvari prikrite, sploh take, ki govorijo proti sedanji politiki. Verjamem da boste mnogi prvič slišal za tega človeka. Mejte v mislih, da je to govoril do leta 1994. Sedaj je pa 13 let pozneje, pa se mnogi se vedno ne zavedajo tega. Zalostno, ni kej. Nekej citatov, prevedenih (v komentarju bo original) in opremljenih z videom. ------------------------------------------Bill Hicks - Positive Drug Story (5min) [+It's just a ride]http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA Nebi bilo dobro videti pozitivno zgodbo o drogah v poročilih? Da bi slišali v čem se gre, mogoče? Nebi bilo to zanimivo? Samo enkrat? "Danes, je mladi mož na drogi spoznal, da je vsa snov zgolj energija skrajšana na počasno vibracijo.. da smo vsi ena zavest, ki samo sebe doživlja subjektivno. Ni stvari kot je smrt, življenje so le sanje, in mi smo domišlija samih sebe." "Tu je vremenar Tom." BILL HICKS: it's just a ride (2min)http://www.youtube.com/watch?v=BTzNLhxPzjo Svet je kot vožnja v zabaviščnem parku. Ko se odločim da gremo na vožnjo mislimo da je resnično, ker je naš um tako močan. Vožnja gre gor in dol okoli in okoli. Ima vznemirjenja in neprijetnosti je zelo svetla, zelo glasna in zabavna, za nekaj časa. Nekateri so na tej vožnji že dolgo časa, in začnejo dvomiti: "Je to res, ali je to le vožnja?" Drugi so si to zapomnili in nam pridejo povedat. "Hej! ne skrbite, nikoli ne bojte se, saj je to le vožnja." In mi.. ubijemo te ljudi. "Utišajte ga! Veliko smo investirali v to vožnjo. Utišajte ga! Poglejte moj kup skrbi. Poglejte moj veliki bančni račun in mojo družino. To enostavno more biti resnično." To je le vožnja. Ampak vedno ubijemo te dobre ljudi, ki nam skušajo to povedati, ste kdaj to opazili. In pustimo hudobnežem vladati. Ampak to sploh ni važno, ker je le vožnja. In to lahko spremenimo kadarkoli hočemo. Samo izbrati moramo. Nič truda, nič dela, nič prihrankov in denarja. Izbira, takoj zdaj, med strahom in ljubeznijo. Oči strahu hočejo, da kupite večje klučavnice na vratih, da kupite orožje, da se zaprete. Oči ljubezni, namesto tega vidite vse nas kot eno. Tu je nekaj s čimer lahko spremenimo svet, takoj zdaj, v boljšo vožnjo. Vzemimo ves ta denar, ki ga porabimo za orožje in obrambo vsako leto in ga namesto tega porabimo za hrano, oblačila in izobraževanje revnih ljudi na svetu, kar bi več kot zadostovalo, niti eno človeško bitje izpuščeno, in lahko bi raziskovali vesolje, skupaj, tako notranje kot zunanje, za vedno, v miru. Bill Hicks - on the JFK Assassination (5min)http://video.google.com/videoplay?docid=-1123478329757426695Kennedy, rad govorim o atentatu na Kennedy-a, ker je to zame lep primer, errr, zmožnosti totalitarne vlade da, saj veste, prireja informacije in nas tako drži v temi.................. Kakorkoli že, imajo okno (V "Muzeju atentata"), ki izgleda točno tako, kot je izgledalo na tisti dan. In je res natančno, veste, ker tam ni Oswald-a. "Ja, zlo dobro." Velika natančnost, veste. Res je, reče se "ostrostrelčevo gnezgo". Je zastekljeno in še škatle so nastavljene. V resnici ne morete čisto do okna, seveda je razlog v tem, ker niso hotli, da na tisoče Američanov vsako leto pride tja na način." [mimično pokaže pogled iz okna] "Nemogoče! Še ceste ne vidim. Sranje, lažejo nam. F***. Kje so? To ni mogoče." ........Neverjetno. In veste kaj je čudno, odnos ljudi do tega. Ko govorim o Kennedy-u ljudje pridejo do mene: "Bill, nehaj govorit o Kennedy-u. Pousti to. To je bilo že dolgo časa nazaj, pozabi na to." In jaz sem potem, vredu, potem mi pa ne omenjaj Jezusa........ "Bill, to je bilo samo, saj veš, prevzem demokracije s strani totalitarne vlade, pusti to." Tako, pogruntali smo o čem se gre, pojdi v posteljo Amerika, vaša vlada je pogruntala kako se je vse odvilo. Pojdi v posteljo Amerika, vaša vlada ima spet kontrolo. Tu, tu so ameriški gladiatorji. Glejte to, utihnite! Pojdi nazaj v posteljo Amerika, tu so Ameriški gladiatorji. Tu jih je 56 kanalov. Glejte te nemuneže in čestitamo vam, da živite v deželi svobode. Tu Amerika, svobodni ste, da naredite kar rečemo, svobodni ste, da naredite kar rečemo. Bill Hicks on Marketing (2min)http://www.youtube.com/watch?v=gDW_Hj2K0wo Mimogrede, če je tu kdo iz oglaševanja ali marketinga, se naj ubije. Zgolj misel. Poizkušam sejati semena. Mogoče bodo en dan pognala. Pač se potrudiš. Narediš kar moreš. Ubijte se! isto resno. Če ste, se ubite. Čisto resno. Ni racionalizacije za to kar počnete, in ste Satanovi mali pomagači, vredu? Ubijte se. Čisto resno. Ste uničevalci vseh dobrih stvari, resno. Ne, to ni hec, če si mislite: "sledil bo komentar". Tu ni nobene prelete šale. Vi ste Satanovi pomagači, ki polnite svet z bridkostjo in svinjarijami. Vi ste zajebani in nas jebete. Ubijte se, to je edini način da rešite svojo dušo. Ubijte se. Sejem semena. Bill Hicks - Bullies Of The World (1min)http://www.youtube.com/watch?v=-M2EyCeInBw Mi smo kot 'bullies' sveta, veste. Smo kot Jack Palance v filmu Shane... Vrže pištolo pod noge pastirja: "Poberi jo." "Nočem težav gospod, vstrelili me boste." "Poberi pištolo." "Gospod, nočem težav. Ravno sem prišel iz mesta......... Nočem težav gospod." "Poberi pištolo." [bum bum] "Vsi ste ga videli. Imel je pištolo." Imam ta čuden občutek. Ker saj veste, le peščica ljudi vodi vse skupej.. to je res, to je dokazljivo. Nisem noben frik na zarote, dokazljivo je. Peščica, zelo malo številčna elita, vodijo in lastijo si koorporacije, kar vključuje tudi glavne medije. Imam ta občutek, da ne glede na to kdo je izvoljen predsednik, kot je bil Clinton, ni važno kaj obljubi v kanpaniji - bla bla bla - ko zmagaš, te zvlečejo v sobo polno dima, kjer sedi 12 kapitalistov. Sediš v tej zakajeni sobi, s stropa se spusti zaslon.. pride velik moški s cigaro in reče "zavrtite film". To je posnetek Kennedyevega atentata iz kota, ki ga nisi še nikoli videl.. In nato gre enkran gor, prižgejo se luči, se obrnejo k novemu predsedniku: "kakšno vprašanje?" "Errr, kaj je moje delo?" "Najprej bomo bombardirali Bagdad." "Velja..." Vojna proti drogam je fasta, absolutna farsa, vredu? To je vojna proti našim civilnim pravicam, to je vse kar je. To vojno uporabljajo da se bojimo jiti ven ponoči, da se bojimo en drugega, tako da se zaklenemo v naše domove in nam po korakih krčijo pravice. Lažejo o marihuani. Govorijo da te kajenje trave naredi nezainteresiranega. LAŽ! Ko si zadet, lahko narediš vse kot ponavadi ravno tako dobro.. zgolj spoznaš, da ni vredno prekteleta truda. Tu je razlika. Nič ne razumem, tako da.. veste kaj je moj problem? Gledam preveč poročil. To je moj problem, zato sem tako depresiven ves čas. Končno sem pogruntal. Preveč gledam CNN. Ne vem če ste kdaj gledali CNN več kot 20 ur v enem dnevu., Ne priporočam vam tega. Glejte CNN naslove 1 uro, to je najbolj depresivna stvar, kar jo boste kadarkoli naredili. "Vojna, lakota, smrt, aids, brezdomci,... Vojna, lakota, smrt, aids, brezdomci.." Potem pogledate skozi okno.. Kje se vse to sranje dogaja?!---------------------------------------------- Bill Hicks Tribute *Millitary & Global Takeover via the NWO? (10min)http://www.youtube.com/watch?v=XVzFzgHu0T0 Za kej vec si pa poglejte Bill hicks: Revalations (1993)http://www.imdb.com/title/tt0152183/ Na spletu:http://sazmatazz.users.btopenworld.com (na splosno, nekej citatov)http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_hickshttp://www.gavinsblog.com/revelations.htm Bill Hicks - Positive Drug Storyhttp://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHAWouldn't you like to see a positive LSD story on the news? To hear what it's all about, perhaps? Wouldn't that be interesting? Just for once?"Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration … that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There is no such thing as death, life is only a dream and we're the imagination of ourselves." "Here's Tom with the weather." BILL HICKS: it's just a ride (2min)http://www.youtube.com/watch?v=BTzNLhxPzjoThe world is like a ride at an amusement park. And when you choose to go on it, you think it's real because that's how powerful our minds are. And the ride goes up and down and round and round. It has thrills and chills and it's very brightly coloured and it's very loud and it's fun, for a while. Some people have been on the ride for a long time, and they begin to question: Is this real, or is this just a ride? And other people have remembered, and they come back to us, they say, "Hey – don't worry, don't be afraid ever, because this is just a ride." And we … kill those people. "Shut him up. We have a lot invested in this ride. Shut him up. Look at my furrows of worry. Look at my big bank account and my family. This just has to be real." It's just a ride. But we always kill those good guys who try and tell us that, you ever notice that? And let the demons run amok. But it doesn't matter, because – it's just a ride. And we can change it anytime we want. It's only a choice. No effort, no work, no job, no savings and money. A choice, right now, between fear and love. The eyes of fear want you to put bigger locks on your doors, buy guns, close yourself off. The eyes of love instead see all of us as one. Here's what we can do to change the world, right now, to a better ride. Take all that money we spend on weapons and defenses each year and instead spend it feeding and clothing and educating the poor of the world, which it would pay for many times over, not one human being excluded, and we could explore space, together, both inner and outer, forever, in peace. Bill Hicks - on the JFK Assassination (5min)http://video.google.com/videoplay?docid=-1123478329757426695I love talking about Kennedy. I was just down in Dallas, Texas. You know you can go down there and, er, to Dealey Plaza where Kennedy was assassinated. And you can actually go to the sixth floor of the Schoolbook Depository. It's a museum called... 'The Assassination Museum'. I think they named that after the assassination. I can't be too sure of the chronology here but... Anyway they have the window set up to look exactly like it did on that day. And it's really accurate, you know, cos Oswald's not in it. "Yeah, yeh so wow that's cool." Painstaking accuracy, you know. It's true, it's called the 'Sniper's Nest'. It's glassed in, it's got he boxes sitting there. You can't actually get to the window as such but the reason they did that of course, they didn't want thousands of American tourists getting there each year going [Mimes looking out of window] "No fucking way! I can't even see the road. Shit they're lying to us. Fuck! Where are they? There's no fucking way."Not unless Oswald was hanging by his toes, upside down from the ledge. Either that or some pigeons grabbed onto him, flew him over the motorcade... Surely someone would have seen that. You know there was rumours of anti-Castro pigeons seen drinking in bars... Someone overhead them saying 'coup, coup' Coo. Unbelievable. And you know what's wild, people's, er, attitudes in the States about it. Talking about Kennedy, people come up to me: "Bill, quit talking about Kennedy, man. Let it go. It's a long time ago - just forget about it." And I'm like alright, then don't bring up Jesus to me. As long as we're talking shelf life here. "Bill, you know Jesus died for you." Yeah, well it was a long time ago. Forget about it! How about this. Get Pilate to release the fucking files. Quit washing your hands Pilate - release the goddam files. Who else was on that grassy Golgotha that day? "Bill, it was just, you know, hur, taking over of democracy by a totalitarian government, let it go."So there, we have figured out, go back to bed America, your government has figured out how it all transpired. Go back to bed America, you government is in control again. Here, here's American Gladiators. Watch this, shut up! Go back to bed America, here's American Gladiators. Here's 56 channels of it. Watch these pituitary retards bang their fuckin skulls together and congratulate you on living in the land of freedom. Here you go America, you are free, to do as we tell you, you are free, to do as we tell you Bill Hicks on Marketinghttp://www.youtube.com/watch?v=gDW_Hj2K0woBy the way, if anyone here is in advertising or marketing, kill yourself.Just a little thought. I'm just trying to plant seeds. Maybe one day, they'll take root. I don't know. You try. You do what you can. Kill yourself. Seriously, though. If you are, do. No, really. There's no rationalisation for what you do, and you are Satan's little helpers, okay? Kill yourself. Seriously. You are the ruiner of all things good, seriously. No, this is not a joke, if you're going: "There's going to be a joke coming." There's no fucking joke coming. You are Satan's spawn, filling the world with bile and garbage. You are fucked, and you are fucking us. Kill yourself, it's the only way to save your fucking soul. Kill yourself. Planting seeds. Citiraj človek, zbudi se.. "Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 26. april 2007 Prijavi Deli 26. april 2007 Preveč kadil in preveč drog očitno.To je potem bolj žalostni klovn kot komedijant, se mi zdi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lemurian 27. april 2007 Avtor Prijavi Deli 27. april 2007 Umrl je za zaradi "Pancreatic cancer" http://en.wikipedia.org/wiki/Pancreatic_cancer,pravijo da v miru. Rajše usmeri pozornost v to, kar je počel in na kakšen način. Če bi bil danes živ, bi zihr slišal velik o njemu. Hočem rečt, da je imel zelo dobra opažanja kaj se v njegovi državi ZDA dogaja, in ni ga bilo strah govort o teh stvareh, tko kot mnoge je in so rajši tiho. Citiraj človek, zbudi se.. "Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 27. april 2007 Prijavi Deli 27. april 2007 Rajše usmeri pozornost v to, kar je počel in na kakšen način. Če bi bil danes živ, bi zihr slišal velik o njemu.Ej če Slovenci niso tega sposobni narest pri Prešernu, pa mu non stop mečejo ven pijančevanje, potem res ne vem, zakaj bi se poglabljala v nekoga, ki NAJ bi bil komik, pa je še tujec. Sej ne rečem, da ga ljudje mogoče niso cenili. Meni se zdi, da človek, ki se drogira na ta način, da svoje telo iztroši, nekako ne more poznati pristnega humorja. Res dpber humor je posledica vedre narave. Tej pa drogiranja ni treba. Oziroma se drogira z lastnim smehom. Zdej pa zadost.Pa pa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lemurian 27. april 2007 Avtor Prijavi Deli 27. april 2007 HA. Večina legendarne muzke je nastala pod vplivom raznoraznih substanc. Čist tko.. ;-) Humor je zelo širok pojem.. poglej si, pa boš vidla na kakšen način on to prakticira. Citiraj človek, zbudi se.. "Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.