Skoči na vsebino

Kaj si pa o sebi mislite?

Guest sstane

Recommended Posts

itak smo pa mešanica teh dveh ekstremov. js vem, da sem za nekatere stvari psihotik in ni šans, da mi kdo pamet soli. no, pri kakšnih drugih se pa ne počutim glih ko riba u vod pa se mal mejhnga nardim. xDDx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

:palec: za spoznat; je za razumet in se temu primerno odzivat. torej znat ocenit kaj z neko okoliscino storit in kako se nanjo odzvat. neglede na to da ni nakljucna, se lahko odzovemo na razlicne nacine.

kdor ve kam gre, ponavadi vidi cilje pred seboj, kdor pa tava v malodusju brez duha, pa se mimogrede odzove na vse zunanje pripetije. Celo ironicno je lahko, ce pomislimo, da je lahko v miru in samozadostnosti cilj. Obenem pa potrebe in okolje porivajo k razlikosti in spoznavanju bivanja.

Zavedanje je smisel.

Dokler neboste spoznali, da "naključja" žal - na srečo - Ne obstajajo, toliko več dela še imate na sebi , da to spoznate .

Je sploh mogoče nič mislit? O sebi ali o drugih? Ne verjamem. Je pa to morda ustrezen odgovor, kadar ne želiš povedati, kaj misliš o sebi. Ustrezen zato, ker je zelo kratek in transparenten. Tudi to je prav, saj v končni fazi imamo sami pravico odločanja ali bomo kaj povedali ali ne.

Priznam, da že od nekdaj veliko razmišljam o sebi. Skoraj vsak trenutek sem na preži svojim mislim, občutkom, dejanjem, doživljanjem... S tem ko se spoznavamo (začne se menda že ob rojstvu, s prvim jokom oz. prvo interakcijo s svetom), se opazujemo, odkrivamo čare sposobnosti nas kot bitja. In to je tako fino. Vedno odkrijem kaj novega. Vidim, da se odzivam na recimo "enako" dejanje vsakokrat drugače. Vsak trenutek v življenju, ki ga zaznam in ozavestim, mi da nove informacije in se mi zdi že kar malo magično, ko pomislim, kako smo ljudje resnično nedojemljivo polna bitja. Sem se spomnila, da govorijo, da uporabljamo ljudje v povprečju le 7 % svojih možganov. In če pomislim, kaj vse lahko že s temi nekaj procenti naredimo... waw.

Vsaka malenkost, ki jo spoznamo o sebi, prav vsaka pa je obvladljiva. Ko jo enkrat ozavestimo, ko spoznamo, da jo lahko nadziramo (misel je namreč prva in ta sproži vsako reakcijo čutenj, reakcij, vedenja in dejanj), saj misli usmerjamo sami, je to potem fantastično orodje, da se sami izoblikujemo v človeka, kakršni želimo biti.

Seveda, to je možnost. Stvar pa je, koliko je posamezniku do tega ali bo ta sistem uporabljal ali ne.

Tako, da bi lahko rekla, da menim o sebi, da sem dober človek. Dober morda malo mišljeno v smislu dobrote, sicer pa v smislu kvalitete, seveda. Aaaaaahahahahaha, že slišim.. tale se pa ima za popolno :) Popolnost? Kaj je to? Tega ni. Ali je? Vsaj ne nekega splošno priznanega kupčka meril in definicij o popolnosti. Ker so ta merila (če sploh so) tako individualna in toliko, kot nas je na tem svetu, toliko je popolnih ljudi. Pa prav tudi toliko nepopolnih ali daleč celo od P od popolnosti :) Ja, merila si postavimo sami. Seveda se tudi prilagodimo družbi, okolju, situacijam. Normalno. Ampak tudi to je del nas, naše odločitve, da bomo taki. Pa še ta merila se nenehno, z vsakim spoznanjem spreminjajo.

No, tako kot sem si s časom tudi sama izoblikovala ta merila, sem vesela, da sem prišla že kar daleč. Seveda nisem čisto taka, kot bi si sama sebe predstavljala popolno mene :). Do tja bi bilo še daleč. Zato se sprejemam v svoji nepopolnosti in sem morda ravno zato na nek način popolna. Mhm. Vsi smo popolni, se mi zdi. V vsakem trenutku najboljši, kot smo v tistem trenutku zmožni biti.

Zato se mi zdi dobro, da imam o sebi dobro mnenje, a da sem tudi nenehno kritično na preži, da balansiram misli in dejanja in s tem nenehno uravnovešam energije v sebi, iščem neko harmonijo. Moje merilo, da mi je uspelo, je to, da se v svoji koži počutim dobro. Seveda se počutim vsak trenutek drugače, pa ravno zato je to še toliko bolj pomembno.

Uf, tole sem se pa zdaj res razpisala. Na trenutke celo pomislim, da je tukaj mnogo besed, pa malo povedanega. Ampak, ko sem prebrala še enkrat, mislim, da sem povedala kar nekaj svojih misli, pa tudi, da je čas, da jih še kaj zadržim zase :)

Dokler neboste spoznali, da "naključja" žal - na srečo - Ne obstajajo, toliko več dela še imate na sebi , da to spoznate .

Lp + #

:palec: hvala bogu, bojante, ker glede na tvoje razmišljanje, sem že mislila, da ti ni pomoči, tako pa upanje, da boš kdaj določene stvari razumel, še obstaja

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

:palec: hvala bogu, bojante, ker glede na tvoje razmišljanje, sem že mislila, da ti ni pomoči, tako pa upanje, da boš kdaj določene stvari razumel, še obstaja

Zanimivo . x:px

Kaj pa se ti zdi da še ne razumem ? xrolleyesx :inocent: xDDx

No, saj jaz vem kaj še ne razumem, in katerih podatkov mi še manjka , katere še čakam da mi jih Stvarnik poda, in tudi vem da nič nevem, ... ampak me pa vseeno zanima kaj se tebi takega zdi na meni xDDx ?

Lp + #

mal čudno gledaš na svet, ostali pa ti neki goovrimo in ne štekaš, tem je problem...

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...