Behemoth 3. maj 2007 Prijavi Deli 3. maj 2007 Mene pa zanima, če je možno da bi jaz lahko šel študirat v tujino?Hodim v 2.letnik srednje zdravstvene, zarado določenih okoliščin in spremeb sem ugotovil, da temu poklicu nikoli ne bom kos, čeprav še prenesem mrtve ljudi, da te pokozlajo, poserjejo, da ti kri šprica v glavo, ampak vedno me bo spremljal občutek krivde, kako mu nisem mogel pomagat? Za to, nočem niti blizu zdravstva delat.Zato sem se odločil, da bi izpolnil eno mojo željo, šel na: Parsons - School of design, ker v sloveniji nimajo prav posebnega programa za to. Ali pa mogoče kakšno delo v glasbenem ali pa medijske svetu, samo jaz kot jaz, hočem najboljše, za bioenergetika bi tudi lahko šel delat v Slo, ker je bližje in ceneje, ampak jaz sem silil v ZDA pa plačat 1.280.000 na leto, samo za to da bi bil Diplomant šole Barbare Brennan - hočem najboljšo izobrazbo kaj gre Pa me zanima kakšno maturo moram naredit, kaj vse...? Hvala Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. maj 2007 Prijavi Deli 3. maj 2007 Ej kva če bi ti zavrtu telefon pa prašov gor na vaši šoli al pa na misnistrstvu za Šolstvo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Ej kva če bi ti zavrtu telefon pa prašov gor na vaši šoli al pa na misnistrstvu za Šolstvo Zato ker mi je butasto spraševat Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 3. maj 2007 Prijavi Deli 3. maj 2007 Zato ker mi je butasto spraševat Verjamem da je.Sam če hočeš najboljši odgovor o tej zadevi boš moral .Al zaupaš kr enmu kej hodu na faks u ameriko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Verjamem da je.Sam če hočeš najboljši odgovor o tej zadevi boš moral .Al zaupaš kr enmu kej hodu na faks u amerikojah pa da mi vsaj pove, približno na čem sem. Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Bi rad šel študirat oblikovanje notranjih prostorov (interior designer) ampak v slo še tega študija ni Na žalost in bi mi bilo v veselje, če bi lahko šel študirat v Pariz ali pa Milano. Samo meni se zdi, da morma imeti opravljeno mednarodno maturo. Se mi zdi, da je to še edino, za kar imam smisel, sem nekaj razmišljal o modnem oblikovanju, ampak sem v nedeljo gledal Project Runway, in so oblikovali take obleke, na katere niti posmilil nebi Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 3. maj 2007 Prijavi Deli 3. maj 2007 več informacij različnih kot boš zbral, bolje bo zate....za lastno prihodnost se pa menda že splača mal potrudit pa energijo vložit, se ti ne zdi?........ Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 več informacij različnih kot boš zbral, bolje bo zate....za lastno prihodnost se pa menda že splača mal potrudit pa energijo vložit, se ti ne zdi?........ Sej, glede na to koliko prospektov, brošur in prijav imam od Barbare Brennan school of healing... Sem si že naročil prospekt od Prson's school of design, pa sem že poslal email na ministrstvo za šolstvo, ter jih vprašal, kakšne pogoje moram izpolnjevat, da dobim štipendijo, da me sprejmejo na tisti šoli. Sej, bom se potrduil, ampak bolj tak, ker hmm, sej veste da si lahko zda zdaj premislim. Ja najprej morš srednjo končat,da greš lahko študirat...Prid k nam v Avstrijo Pa pol k končaš, greš lahko kamorkoli študirat Haha, zakaj pa v Avstrijo? Sem milil it delat v avstrijo, da bi imel Ectropsko plačo, ampak, hmmm, za varnost mojih bodočih "bolnikov" raje ne - potem pa pravijo da gledam sam na sebe Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Sam predlagala sm ti pol bi bli sošolci hihi k je že tok mal dedcv na šoli... Hahaha, jaz bom maturiral komaj čez 2 leti, zdaj končujem 2 letnik komaj Me je kar strah prakse drugo leto, ko mamo že prvo uro prakso v bolnici Bogi moji bodoči bolniki Jah, bi pripšel, samo kaj če nemško ne znam, znam dost bolj francosko hehe, kaj pa študiraš? drugače pa če je moj bratranc šel v celovec študirat bi jaz tudi lahko šel v Pariz Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Ja naša šola je višja šola za gospodarske poklice... kle maš link... http://www.hlw-stpeter.at/slovensko/index_sl.htmDrgač je dvojezična šola Ja mamo kr dost obsežnost poklicev po končani šoli... al pa kamorkol študirat...Hodiš 5-let, pol pa maš evropsko diplomo pa 1 stopnjo več kt gimnazija ja jaz bi meu evropsko ali pa mednarodno maturo Sej, če bo treba splošno maturo delat, jo pač bom, jebiga, tak sem razvajen, tiust kar hočem, dobim Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Sej maš kle na nek način evropsko maturo... pa lahko povsod študiraš (po evropi)samo resno moj bratranec ima poklicno maturo in zdej v celovcu študira neko glasbo al koji bog, ne vem Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 3. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 3. maj 2007 Ja ne, pa mogoče kalšnega deda umit, ki ti crkne medtem ko mu anogenitalno delaš, verjemi, ni med.sestre kateri se še to ni zgodilo, sory, sem mislil da ni tako hudo,m ampak če vidiš človekaumirat, se zaveš kaj te šele čaka. Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 4. maj 2007 Prijavi Deli 4. maj 2007 Noben ti ni povedal nič konkretnega in na žalost tudi jaz ne bom, ampak nekaj stvari moraš vedeti. Če se ne motim, si na srednji zdravstveni šoli?Če si, velja naslednje....srednje strokovne šole (kot je tvoja) imajo na koncu poklicno maturo. To realno povedano je zate problem. Samo zato, ker imaš poklicno maturo, ne moraš študirati nič drugega (zdaj govorim za Slovenijo) kot na visokih šolah, ki so nekako povezane s tvojo srednjo izobrazbo (v tvojem primeru mogoče visoka zdravstvena ali kaj je že to? pa mogoče še mnogo drugega, samo na to področje se ne spoznam).Žal so naredili tako, da imajo lahko "navadno" maturo le gimnazijci in se potem vpisujejo na univerzitetne programe, kamorkoli pač želijo in z uspehom (oz. maturo in sprejemci) pač pridejo. Seveda pa je možnost potem, ko že enkrat študiraš, da greš na deferencialne in presedlaš... V bistvu je tvoja možnost, da prideš do navadne mature to, da zdaj presedlaš na gimnazijo in narediš manjkajoče zadeve, ali pa izgubiš eno leto po koncu srednje šole in se greš na priprave za navadno (oz evropsko, karkoli že govorite) maturo. Žal pa izgubiš leto, ker tako ta sistem deluje. V Avstrijo zdaj najbrž zaradi mature ne boš šel, se ti tudi ne splača. Poznam primer, ko ena punca hodi na slovensko gimnazijo v avstriji, kjer so jim obljubljali, da lahko študirajo potem kjerkoli in letos se je morala vpisati in se ne more na noben faks v Sloveniji. O tem se sicer ne bom pričkala, ker se ne spoznam, ampak se je treba prej pozanimati.Drugo je za tujce, ki pridejo k nam študirat (študij izmenjave), ampak če imaš slovensko državljanstvo, potem pa ne vem....vsaj za to šolo ne. Pač pozanimi se. Pa ne se zarad evropske mature prepisovat v drugo državo, ker smo v Sloveniji na tekočem s tem. Samo s srednjo zdravstveno šolo ne vem kako bo to šlo! Sicer pa ne vem točno, kaj je fora mednarodne mature, če mi lahko kdo pove?Sama sem šla na predavanje in sem tudi kandidat za študij v tujini, pa imam čisto normalno gimnazijsko maturo.Edino če je mogoče fora v tem, da je drugače, ker že študiram in gre za izmenjavo... Behi, ti pokliči, ker tukaj ti ne moremo tako pomagati, kot oni! V tem ni nič sramotnega in glede na to, da gre za tvojo izobrazbo "pogoltni" ta svoj ponos, pokliči in se pozanimaj! Ne podcenjevat slovenskih fakultet, ker so super. Ena izmed tistih, kamor jaz hodim, je pred kratkim dobila spet hudo priznanje, ki ga nima nobena od avstrijskih poslovnih šol naprimer (ko smo lih pri avstriji in če ne govorimo ravno o MBA). Imamo sicer cvetke, ampak so povsod. Ne bom ti pisala še o študiranju arhitekture, ker si namigoval na to...ampak prosim pojdi si prebrat, ne kar nekaj bluzit. Pa še nekaj, če izgubiš eno leto, ni nobene panike, tako da naj te to ne spravi v slabo voljo. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 4. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 4. maj 2007 Hvala michelle Ja sej, če nebo druge opacije bom šel delat splošne mature, mama mi je tak rekla: Samo maturiraj in pol lahko greš kam hočeš, še mi ti plačamo, sam srednjo šolo naredi. Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Behemoth 5. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 5. maj 2007 Pol prideš k nam? hehe Nep Grem na: Parsons School of Design v Pariz - če bom sprejet. Za oblikovalca notranjih prostorov - to mi gre odlično Za več info, glej moj podpis Citiraj Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT! If you have great passion, then you can do high fashion! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dream Foundation 22. januar 2010 Prijavi Deli 22. januar 2010 Dream Foundation je evropska neprofitna organizacija, ki ustvarja priložnosti, zagotavlja informacije in nudi podporo pri študiju v tujini. Z organizacijo Dream Foundation se je mogoče vpisati v skoraj 30 izobraževalnih ustanov po vsem svetu. Šole ponujajo več kot 1500 študijskih programov v angleškem jeziku in prizadevamo si, da bi bila izbira še širša. Naše šole so dobro ocenjene, zato lahko zagotavljamo kakovost študija. Cenimo ustvarjalnost, odprtost, sodelovanje in predanost. Pomembno nam je pomagati ljudem uresničevati njihove sanje. Kriteriji za vpis so podobni kriterijem za vpis na slovenske fakultete. Študij je na nekaterih fakulteta (Danska) brezplačen. ZADNJI ROK PRIJAVE JE 10. marec 2010 Podrobnejši opis programa je na ogled na spletni strani http://www.dreamfoundation.eu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.