Skoči na vsebino

PUE ERTUS

DR.G

Recommended Posts

Kje po vašem mnenju, je v natalnem horoskopu viden vpliv večnega mladeniča?

V psiho analizi je večni mladenič orisan kot neodgovorni moški (zavrača življenske odgovornosti, žena, družina..), v večini primerov je extremist.

K.G.Jung ga opisuje kot moškega ki ni prebolev ojdipovega kompleksa.

Primera James Dean in avtor Malega princa Antoine de Saint-Exupery .

Deli na socialnih omrežjih

Velik vpliv ima luna, recimo ascidentalna luna, ki je dobro aspektirana(trigon sonce - človek ima rad ugodje in le steška dopusti situacijo da ga kakšen problem iziritira.Uran v aspektu z luno ali z slabim asp. venera.Močen strelec.Os 5 h in 11h, slabo postavljen saturn...

DR.G

PVER ETERNVS lahko ima kentavrko Pylenor (1994TA) prominentno, krijonichki zmrzljeni imajo kentavr Chiron nekjer. Neptun (kot I.C. tudi prinasha eno sorto vampir-pol-vechnega-zhivljenja), darkplanet

Hypnos prinese vnesenje (taisha Abelar, blazhena devica Marija, Elijah, Enoch) pa tudi obratno, prihajanje (San Zan Degola cerkev

TzRQ = hebrejski za tempel / Benetke), torej ki se iz anorganskega (astral) spusti (nephilim, Titans, ONQIM = A'aNQIM, Anakim) na to

raven. Brezsmrtnost ali kakshna taksha je interesantna tema (tudi za mojstre O5). Rab'lo bi se vsedet in napisat bolj resen osvrt, pa sem

kar med turisti tle... http://207.88.74.110/pucklist

Claudio Valentin Solis

Prov imaš Intrudel , neptun na IC res lahko prinese vampir-pol-vechnega-zhivljenja, še posebej če je v kvadratu z venero in prvega polja.oziroma v opoziciji z luno na MC.

drugače lahko za puer aeternus rečemo da je nedovršeni adolescentniki (na psihološki ravni) mati - boginja.

• 2 weeks later...

Prav imaš elizabeta, letenje, pa tudi vse kar je povezano z nevarnostjo, plezanje, hitrost...

Gre pa tudi za navezanost mati - sin.Taki ljudje se nočejo vezati, saj jih ne more nič zadržati.Po mentalni strani so nedorasli adolescentje, življenje si zajemajo z veliko žlico, neozarijoč na druge.V astrologiji gre lahko za aspekt med neptunom in saturnom (dinamičen aspekt), polna peta hiša, mars v ognjenem znamenju, ali v aspektu z ognjenim.

Ti ljudje ne prevzemajo odgovornosti.

DR.G

Še nekaj položajev:

Sonce konjunkcija Merkur v Dvojčkih + Luna v bližini ASC - še posebej v Strelcu.

Nakazuje še Saturn opp. (ali tudi kvadrat) Sonce ali še bolj Merkur, pa Merkur kvadrat Neptun, še posebej, če Merkur v 3. ali 9. hiši.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja prav imaš Marsa, ampak tudi veliko trigonov (posebej venera trig. neptun-neptun 9 polje), veliki trigon sonce luna in en od transpersonalnih planetov v zračnem ali ognjenem okolju.

Pa tudi luna iz 4 hiše oz. raka opoz.saturen(ojdip. kompleks.)

Mars na vrhu 3h ,5h 11h, še posebej v levu strelcu ali vodnarju (izredno še na 3 stopinjah ali 18 stopinjah).

Pluton na vrhu 11h(da tvori dinamični aspekt z luno in opozic. sonce, se lahko ukvarja z nevarnimi, ekstremnimi hobiji, sam.pritiske ki pa jih podoživlja na družbenem nivoju pa asimilira na svojo podobo, želi se dvigniti nad družbeno lestvico, vendar ga lastni strahovi zadržujejo, zato lahko ostane sam z edino ljubeznijo do sebe in svojih hobijev.

DR.G

Ja, Dr. G. - Res številni trikotniki lahko tudi nakazujejo na to... Se mi pa zdi, da še bolj morda sekstili, ki so lahkotnejši aspekti, pa nimajo toliko usmeritve pa zagonske energije (kot npr. trigon)...

Poznam nekaj ljudi s ful sekstilov, pa se lahko malo nakazuje ta nota pri njih (vendar morda predvsem v primerih, ko sicer ni močnih aspektov).

Morda tudi pomanjkanje aspektov kaže na take stvari...

Premalo (težkih) izkušenj - oz. premalo MOŽNOSTI za slednje...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

* Še nekaj...

Zdi se mi, da npr. tip James-a dean-a je prav DOBESEDNO večen mladenič - ali si ga namreč lahko predstavljamo starega, ali poročenega, roditelja, odgovorno in zrelo osebo v lajfu in partnerskem odnosu...

Se pravi, da so nekateri prav zares in tudi metaforično večni mladeniči...

Exupery se je pač umaknil v svoje ustvarjanje in raziskovanje in samoto (hecno, mislim, da je bil Rak)....

Zdaj pa sem ob razmišljanju dobila par asociacij..

Kaj pa npr. Michael Jackson ali npr. pedofil, ki v bistvu noče odrasti in to izfurava na tak način, da se samo v otroški družbi počuti dobro in gre v tem še naprej - celo PREdaleč (ko potem dejansko postane nekdo, ki ga opredeljujemo za pedofila)?

Ugotavljam, da je precej ustvarjalcev imelo ta moment v sebi (vendar tedaj tega niso preganjali oz. se o tem "ni govorilo", se tega ni izpostavljalo, seveda pa je tudi razlika od okolja do okolja, od kulture do kulture..).

Torej najbrž tudi zato - ker en del njih ni hotel nikoli odrasti..

Picasso

• 1 year later...

Tole je tudi zanimivo.

Sicer se je -zal!- Dr.G. nekam 'izgubil' in ne komentira vec, bo pa morda se kdo kaj dodal ali pac si malo prechekiral. :)

Picasso

Še nekaj položajev:

Sonce konjunkcija Merkur v Dvojčkih + Luna v bližini ASC - še posebej v Strelcu.

Nakazuje še Saturn opp. (ali tudi kvadrat) Sonce ali še bolj Merkur, pa Merkur kvadrat Neptun, še posebej, če Merkur v 3. ali 9. hiši.

:palec: Tale in vsi položaji DR.G. nakazujejo na tega večnega mladeniča. Joj kok fajn sta opisala.

Marsa, jaz tudi pogrešam DR.G??

DR. G. DAJ OGLASI SE :palec:

Ja, res, Lunca, skoda... Samo ga res ze dolgo ni in ni hodil nazaj recimo vsake toliko...

Tudi meni je zal, da ne sodeluje vec, ampak kaj cmo...

Sploh me cudi, ko vidim, da sem bila tako zgovorna tu, ko sem vceraj zagledala temo in se spomnila nanjo, sploh nisem vedela, da sem kaj komentirala, potem sem sele videla..

Da se navezem malo na temo nazaj - je tudi razlicno tole lahko; lahko gre za nekako 'neodvisnega' takega cloveka, ki je samostojen, spona okoli, vecni mladenic... prav takega duha...

Lahko pa je seveda vecni mamin sincek - ki pa zase misli oz. hoce mislit oz. hoce da bodo tudi drugi mislili, da je vecni mladenic. :)

Picasso

Hehe, poznam enga večnega mladeniča sam sam glede videza, moj fotr, tole, strelec, pa to...;) sam vidim da tole ni čist take vrste tema
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...