Nejc-N 10. maj 2007 Prijavi Deli 10. maj 2007 Kozje mleko se lahko poje surovo ne? Js mam sveže melko doma zle pa je kr vredu, vonja sploh nima in menda se lahko surovo pije, men je fajn Sir mam tud, je kr slan, tud mleko je mal bol slano ko kravje. Če bo kej stane bral slučajn me zanima če ve kej zaka je bol slan da vidm če ma kako teorijo zanimivo pa še nekia se da iz kozjega mleka nardit maslo? Nejc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. maj 2007 Prijavi Deli 11. maj 2007 seveda se da. postopek je isti kot pri kravjem (torej običajnem)je tudi blazno zdravilno za hemoroide. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 11. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 11. maj 2007 joj zle sm vidu ka sm napisu"kozje mleko se lahko POJE surovo ne?"mislu sm popije Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. maj 2007 Prijavi Deli 12. maj 2007 Če so kozice zdrave pa čiste, ga valda lahko svežega piješ. Kozje mleko je skoraj brez vonja in okusa, če je res sveže. Pa lažje prebavljivo in bolj zdravo od kravjega. Maslo ne vem, če se da delat, že s kislim mlekom je problem. Kravje mleko se z dodatkom jogurta ali pa celo brez - če je na toplem, lepo skisa, kozje pa ne oz. ne rata tako kompaktno zdrizasto. Meni osebno je v redu tudi sveži kozji sir pa tud kefir in jogurt. Kefir sem celo doma sam delal nekaj časa. Vendar imajo ti izdelki že bolj značilen kozji okus, ki ni vsakomur všeč, če ga ni navajen, tudi sam sem se ga že nekoliko odvadil. Včasih sem hodil po mleko in še zdaj grem občasno vsaj po sir tja nad Stično k rejcu Čeponu, kjer se koze po hribih pasejo. Priporočam. Še slikca koz, ker so res fajn živalce: http://www.eko-kmetije.info/img/170px-08.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 12. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 12. maj 2007 js pa dobim tule v okolici celja ko ma en na enem hribu kmetijosveže mleko vsaka dva dni pa sir je tud dober, ja res je da je skor brez okusa in vonja, sam mal tak bol slankast okus ma ko kravjekok pa nardiš kefir? pa kak je kej kozji kefir? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. maj 2007 Prijavi Deli 12. maj 2007 Najprej rabiš kefirjeva zrnca, namenjena za mlečni kefir in ne vodni. To sem dobil pri rejcu. Potem je pa kar nekaj dela, zrnca oz. glivice v mleko za dan, dva? Sem že pozabil... Potem precejanje in spet zrnca v novo mleko, ker zrnca morajo bit skoz v mleku. Če jih predolgo pustiš v mleku, bo precej kislo vse skupaj. Drugače je pa kefir fajn, pride tko z mehurčki, rahlo kiselkast. Povprašaj rejca, če dela kefir. Ta zrnca je drugače kar težko dobit. Zihr ga majo na kakšni srednji šoli, kjer se z pridelavo mleka ubadajo-kmetijska? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 17. maj 2007 Prijavi Deli 17. maj 2007 Ja jaz sem npr. pred 1,5 mes. naročila na eni srednji kmetijski šoli ta kefirjeva zrnca, pa jih še sedaj nisem dobila, je čakalna lista. Je pa fajn kefir, delam vodnega že 2 meseca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 17. maj 2007 Prijavi Deli 17. maj 2007 Res je po dva meseca se čaka.Menda se jim jako slabo razmnožujejo. Ker sem bolj "šlampast" seme, se mi vsa ta kefirjeva , pa kombušasta pa ostala semena sfižijo.... V sveže kozje mleko zlijem kar navadno dozo kupljenega mečkatorjevega kravjega kefirja, pa vsakič ko mim pridem mal premešam al pa potresem, pa ne opazim razlike ...ravno tako užitno Seveda važna temperatura pri serviranju....mora bit hladno, tako kot pir Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.