Skoči na vsebino

Kozje mleko, sir ...


Recommended Posts

Kozje mleko se lahko poje surovo ne?

Js mam sveže melko doma zle pa je kr vredu, vonja sploh nima in menda se lahko surovo pije, men je fajn :)

Sir mam tud, je kr slan, tud mleko je mal bol slano ko kravje. Če bo kej stane bral slučajn me zanima če ve kej zaka je bol slan :P da vidm če ma kako teorijo zanimivo

 

pa še neki

a se da iz kozjega mleka nardit maslo?

 

 

Nejc :D

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

seveda se da. postopek je isti kot pri kravjem (torej običajnem)

je tudi blazno zdravilno za hemoroide.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če so kozice zdrave pa čiste, ga valda lahko svežega piješ. Kozje mleko je skoraj brez vonja in okusa, če je res sveže. Pa lažje prebavljivo in bolj zdravo od kravjega. Maslo ne vem, če se da delat, že s kislim mlekom je problem. Kravje mleko se z dodatkom jogurta ali pa celo brez - če je na toplem, lepo skisa, kozje pa ne oz. ne rata tako kompaktno zdrizasto. Meni osebno je v redu tudi sveži kozji sir pa tud kefir in jogurt. Kefir sem celo doma sam delal nekaj časa. Vendar imajo ti izdelki že bolj značilen kozji okus, ki ni vsakomur všeč, če ga ni navajen, tudi sam sem se ga že nekoliko odvadil. Včasih sem hodil po mleko in še zdaj grem občasno vsaj po sir tja nad Stično k rejcu Čeponu, kjer se koze po hribih pasejo. Priporočam. x;)x

 

Še slikca koz, ker so res fajn živalce: x8Dx

 

http://www.eko-kmetije.info/img/170px-08.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

js pa dobim tule v okolici celja ko ma en na enem hribu kmetijo

sveže mleko vsaka dva dni pa sir je tud dober, ja res je da je skor brez okusa in vonja, sam mal tak bol slankast okus ma ko kravje

kok pa nardiš kefir? pa kak je kej kozji kefir? :P

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Najprej rabiš kefirjeva zrnca, namenjena za mlečni kefir in ne vodni. To sem dobil pri rejcu. Potem je pa kar nekaj dela, zrnca oz. glivice v mleko za dan, dva? Sem že pozabil... Potem precejanje in spet zrnca v novo mleko, ker zrnca morajo bit skoz v mleku. Če jih predolgo pustiš v mleku, bo precej kislo vse skupaj. Drugače je pa kefir fajn, pride tko z mehurčki, rahlo kiselkast. Povprašaj rejca, če dela kefir. Ta zrnca je drugače kar težko dobit. Zihr ga majo na kakšni srednji šoli, kjer se z pridelavo mleka ubadajo-kmetijska?
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja jaz sem npr. pred 1,5 mes. naročila na eni srednji kmetijski šoli ta kefirjeva zrnca, pa jih še sedaj nisem dobila, je čakalna lista.

 

Je pa fajn kefir, delam vodnega že 2 meseca x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Res je po dva meseca se čaka.Menda se jim jako slabo razmnožujejo.

 

Ker sem bolj "šlampast" seme, se mi vsa ta kefirjeva , pa kombušasta pa ostala semena sfižijo....

 

V sveže kozje mleko zlijem kar navadno dozo kupljenega mečkatorjevega kravjega kefirja, pa vsakič ko mim pridem mal premešam al pa potresem, pa ne opazim razlike ...ravno tako užitno

 

Seveda važna temperatura pri serviranju....mora bit hladno, tako kot pir x8Dx x:px

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...