Skoči na vsebino

ascendent in luna

zogicanogica

Recommended Posts

Pozdravljeni,

zanima me obrazlozitev mojega ascendenta in lune, v povezavi s soncevim znamenjem, ker imam precej nenavadno kombinacijo in me zanima kaj mi lahko poveste o tem. In sicer: v soncu sem dvojcek, v luni tehtnica, v ascendentu vodnar...saj me ne bo odpihnilo, kaj:)?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 81
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pozdravljeni,

zanima me obrazlozitev mojega ascendenta in lune, v povezavi s soncevim znamenjem, ker imam precej nenavadno kombinacijo in me zanima kaj mi lahko poveste o tem. In sicer: v soncu sem dvojcek, v luni tehtnica, v ascendentu vodnar...saj me ne bo odpihnilo, kaj:)?

sej so še drugi planeti tudi pomembni....od tega, kje je vladar asc(pri tebi uran), v keri hiši so planetki

recimo js mam sonce v sco, asc v strelcu, luno v devici....ker mam pa vladarja asc v ribih in sonce in venero v 12. hiši mi riba čisto seka ven

tak da je treba gledat celotno karto ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Pozdravljeni,

Kombinacija je res zračna, zato si verjetno res precej v luftu. x;)x Opisala bi te kot brihtno punco, ki ne želi, da ji je kdaj dolgčas, delaš več stvari naenkrat in malo stvari pripelješ do konca (sonce v dvojčku), želiš biti precej pred drugimi in pred časom, kajti ASC v vodnarju je tisti, ki ne mara konvencij, želiš svobodo in si na zunaj in znotraj precej drugačna od drugih. Prijateljstvo ti veliko pomeni. Luna v dobrem aspektu z ASC ti daje pravo mero čustev, smisel za lepo, imaš rada živali in še pa še bi se lahko opisovalo, če bi interpretirali celo karto. To so samo najbolj osnovne karakteristike brez datuma, letnika in kraja rojstva.

Hvala za odgovore in ja-se zavedam pomena ostalih planetov in sem si ze prebrala njihove pomene v povezavi z znamenji v katerih so, ampak moram priznat, da ne znam vsega skupaj povezati v celoto.Zelo bom vesela, ce bi mi lahko kdo zadevo objasnil, ce je pa stvar preobsezna pa tudi razumem.Takole je z mojimi planeti: roj. 7.6.1984 ura: 23:48

Moon-libra

mercury-gemini

venus-gemini

mars-scorpio

jupiter-capricorn

saturn-scorpio

uranus-sagittarius

neptune-capricorn

pluto-libra

lilith-pisces

ascendent-vodnar

Hvala se enkrat in lep pozdrav!

Hvala za odgovore in ja-se zavedam pomena ostalih planetov in sem si ze prebrala njihove pomene v povezavi z znamenji v katerih so, ampak moram priznat, da ne znam vsega skupaj povezati v celoto.

No pri pregledu karte je mogoče potrebno omenit samo nekaj pomembnih tranzitov, kajti za razlago celotne karte tu ni mesto.

Tranzit saturna preko sedme hiše (hiše partnerstva), verjetno že nekaj časa preverja tvoj odnos do partnerja ali blokira to področje. Tudi kvadrat urana na tvojo natalno venero precej spreminja in buri duhove in precej spreminja tebe samo in zato tudi vse v domu, mogoče tudi enega od staršev. Precej se ti spreminja tudi na področju prijateljstva, po moje boš vedno manj idealizirala prijatelje, kar je tudi prav, saj te prav na tem področju večkrat zanese, da te razočarajo.

Imaš pa angela varuha, ki ti večkratp pomaga. Očitno so ti všeč nenavadni poklici, zato kakšna rutinska služba ni zate. x;)x

Hvala lunca,vse kar si napisala precej drzi!lp x^x

Samo se eno vprasanje-kje bi pa lahko dobila razlago celotne karte, ki me ne bi stalo celo premozenje?

Poglej tudi na moj blog Pinkin Svet pod temo Astrologija, kjer imam linke do nekaterih astroloških strani.

Lp

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

• 2 weeks later...
Sama po sebi ta kombinacija niti ni kar najbolj nežna, od teh znamenj bi bil nekako nežen dvojček. Impulzivnost najbolj nakazuje znamenje Lune. Mogoče si nežna tudi zaradi drugih kombinacij. xcivx

Aja, oprosti sem spregledala. Napisala si "težka kombinacija". Verjetno ti daje neko razdvojenost, saj sta Dvojček in Kozorog dva različna pojma. :inocent:

Sama asc in Luna pa se lepo ujameta, gresta skupaj.

Tale kombinacija je pa dokaj težka, a imam prav?

sonce: kozorog

luna: oven

asc: dvojčka

___

Sonce ti daje resnost, vztrajnost, luna ognjena in strastna čustva, včasih mal preveč impulzivna, ASC pa ti daje izvirnost, brihtnost in simpatičnost. Verjetno je to tudi pokazatelj, da boš precej dolgo časa mladostna. x;)x

Dve različni znamenji, Devica analitična, skopuška, plaha, ukvarja se s podrobnostmi, nizka samozavest, skromna, Lev pa samozavesten, radodaren, ponosen, drzen, pomembna mu je celota, s podrobnostmi se ne ubada. Luna ti daje ogenj, temperament, čustveno barvitost. xwizardx :flower:

a ni tak, da če sta asc in sonce sorodna znamenja, da prihaja do trenj, ker sta si le ta zelo različna xnckrivx

recimo sco/strelec

There is

One Mind,

One Truth,

a ni tak, da če sta asc in sonce sorodna znamenja, da prihaja do trenj, ker sta si le ta zelo različna xnckrivx

recimo sco/strelec

xrolleyesx Saj nista sorodna, škorpion je vodno, strelec ognjeno znamenje, kar predstavljaj si, kako vodne kapljice hitro pogasijo ogenj? x;)x Je pa dobro, če je v karti uravnotežno vse, od ognja, zraka, zemlje in vode. Taki ljudje delujejo precej umirjeni, vsebujejo pa praktično vse, kar rabijo. x;)x

ma nisem mislila sorodna....sem se napačno izrazila :D mislila sem sosedna znamenja

jah, če je preveč vode(vsaj pri men 5 plaentov v vodi) je že vodna žurka :lol:

There is

One Mind,

One Truth,

xrolleyesx Saj nista sorodna, škorpion je vodno, strelec ognjeno znamenje, kar predstavljaj si, kako vodne kapljice hitro pogasijo ogenj? x;)x Je pa dobro, če je v karti uravnotežno vse, od ognja, zraka, zemlje in vode. Taki ljudje delujejo precej umirjeni, vsebujejo pa praktično vse, kar rabijo. x;)x

Lunca, se ti ne zdi, da bi lahko bil človek zaradi različnih elementov, ki se med seboj tepejo nekako razdvojen v sebi? Npr. sončno znamenje Lev, asc. pa npr. Riba ali Kozorog. Čeprav Kozorogu in Levu je npr. skupen ponos, drugega pa najbrž res zelo malo ali nič. Zelo sta si različna. Lev je energičen, zelo toplo deluje, Kozorog pa hladno, drži distanco. Ali pa recimo nasprotni si znamenji Devica in Riba, Devica realna, praktična, Riba pa, ... :inocent:

Lunca, se ti ne zdi, da bi lahko bil človek zaradi različnih elementov, ki se med seboj tepejo nekako razdvojen v sebi? Npr. sončno znamenje Lev, asc. pa npr. Riba ali Kozorog. Čeprav Kozorogu in Levu je npr. skupen ponos, drugega pa najbrž res zelo malo ali nič. Zelo sta si različna. Lev je energičen, zelo toplo deluje, Kozorog pa hladno, drži distanco. Ali pa recimo nasprotni si znamenji Devica in Riba, Devica realna, praktična, Riba pa, ... :inocent:

:palec: To pa na vsak način drži. Opazujem mojega vnuka, ki je lev, ASC v ribah in lahko si predstavljaš, da tak otrok, nepokvarjen, neveden o aspektih odreagira včasih tako, da je ta razklanost več kot očitna. Po domače povedano hoče biti glavni, pa enostavno ne more bit, je le preveč mehak navznoter in še muhast povrh. x;)x

:palec: To pa na vsak način drži. Opazujem mojega vnuka, ki je lev, ASC v ribah in lahko si predstavljaš, da tak otrok, nepokvarjen, neveden o aspektih odreagira včasih tako, da je ta razklanost več kot očitna. Po domače povedano hoče biti glavni, pa enostavno ne more bit, je le preveč mehak navznoter in še muhast povrh. x;)x

Kako mora biti simpatičen tvoj vnukec x:o)x. Navznoter Ribica, Levček pa bi rad komandiral. Sicer pa itak Sončno znamenje Lev je od sončnih najmočnejše, ker je Sonce tu doma. Kje ima pa Luno?

Tudi pri meni je kar precej nasprotij in sicer sonce v devici, ascedent in vera pa v ognjevitem levu. ;) ;)

SONCE V DEVICI

ASCEDENT V LEVU

VENERA V LEVU

LUNA V STRELCU

Kaj bi lahko okvirno rekli iz teh podatkov?

potem bom jaz sama "ocenila"... morda kritično kot zna devia... morda samozavestno kot zana lev???

Kako mora biti simpatičen tvoj vnukec x:o)x. Navznoter Ribica, Levček pa bi rad komandiral. Sicer pa itak Sončno znamenje Lev je od sončnih najmočnejše, ker je Sonce tu doma. Kje ima pa Luno?

xrolleyesx Luno ima tudi v ribah, saj je njegova mama riba, moja severna zanka v ribah, njegova luna na mojem jupitru, neverjetno kako je to vse povezano. x;)x

Tudi pri meni je kar precej nasprotij in sicer sonce v devici, ascedent in vera pa v ognjevitem levu. ;) ;)

SONCE V DEVICI

ASCEDENT V LEVU

VENERA V LEVU

LUNA V STRELCU

Kaj bi lahko okvirno rekli iz teh podatkov?

potem bom jaz sama "ocenila"... morda kritično kot zna devia... morda samozavestno kot zana lev???

:palec: Si že sama deloma pravilno odgovorila, ko si rekla kritično in natančno kot devica in samozavestno kot lev. Precej te ven reže tudi ognjena luna, ki je, vsaj meni zelo všeč v strelcu, veliko možnosti za duhovno rast, potovanja v višje sfere x;)x , lepo položena luna daje možnost za uživanje v športu. Luna sicer nekako v skreganem odnosu s soncem (samo po znaku sodeč) kaže, da si včasih fizično in psihičo precej notranje razdvojena, telo bi eno, duh pa drugo. x;)x Verjetno pa ne nastopaš kot pravi zastopnik device (skromnost), kajti tako ASC, kot venera v levu kažeta navzven precej bolj razkošno sliko, kot jo nosiš znotraj.

V kolikor imaš luno položeno do 25 stopinje, si sigurno že občutila tranzit plutona nanjo, zato je verjetno vplival na neko močno čustveno reakcijo.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...