Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 25

Marsa

Recommended Posts

Super, lastno stanovanje je res dosežek! :palec:

Cookie, upam, da tist klic ni bil od mene :inocent: ..ker se mi zdi, da sem nekomu stopila na živec. x:Ix

mamo sem hotela poslati na pocitnice, ko pa pristejes vsa doplacila(obvezna), je cena 50% visja, kot jo reklamirajo... :xx!: ..potem sem pa mal bentila... x;)x

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Posted Images

Ahoj,

siesta time. Dons nisem nic kaj ta prava. Sem imela divjo noc. Komarjev za znort. Vsaj ene deset pikov me je zbudilo, bi bla najrajs hobotnica, da se spraskam na vseh mestih, pa sem odpujsala v kuhinjo po led. Macka je sitnarila, sva jo z Jen poturile Lauren v sobo x:o)x .

Bila po opravkih, cevlje sem dala popravit, so me ozulili, mi jih je en gospod spedenal, najprej ni hotel nic racunat, sem rekla, da ni govora, potem je zelel 30 centov za popravilo.

Danes je bil tedenski sejem vsega mogocega, kjer bi lahko pustila celo bogastvo. Sem si tokrat nabavila eno lusno srajcko, modro belo, kavbojsko, za 8 €, sem sklenila, da ne bom neumnosti nabavljala za noc carovnic, bom kar cowgirl, ta srajcka je se lusna za kdaj drugic, ce bi bla pa recmo nasemljena v pujso al pa paradajz pa nimam pojma, za kam bi to oblekla.

Zmenila sem se za frej ponedeljek, da si ene dokumente spedenam, tako da me drug teden caka doooooooouuug vikend, 3 dni prestolnice, komaj cakam.

Vidim, da smo vsi nekaj potovalni :palec: , no jaz sem zdaj bolj staticna, sem bolj na relaciji Michoacan Mexico City, ampak imam pa zeljo celo Mehiko prelazit po dolgem in pocez.

Nataly, zato jaz ne strizem las do te mere, ko mi potem vse strli ke nekam, nic kaj rada ne eksperimentiram.

Astra, kako je bilo na potovanju, si se ze navadla, da si nazaj?

Ksenia, verjamem, se sama sebe ne dohajam, se mi res tako noro veliko nasuce v kratkem casu, da rabim met leksikon zraven, da se sledim.

Nino, WB :2src: :palec:

Jaz imam nova okencka, spanska zdaj, pismu, je kar zabavno, buscar, copiar in podobno, ampak itak se moram navadit na njihova okenca, bom imela veckrat opravek z njimi. Se mi je cela kistica sesula, tako da sem izgubila vse dokumente in slikce, ma vse, ampak kaj cmo, je pa zdej kt nov, pa se spansko govori x:o)x .

No pri nas je tudi trenutno malo hladneje, 28 stopinj namesto cez trideset, ampak sneg ???? Tule ko jih ucim besede povezane z vremenom, jim pravim, da se snega ne rabijo naucit x:o)x .

777 x:Xx :vragec: x;)x

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

včeraj sem doživela trenutek vzhičenosti in šoka.

zvečer sem se peljala proti mestu in kar na enkrat pred sabo zagledam kristusa, ki na prsih nosi svetleč križ :eek: .

po prvem šoku in strahu, da bom morala pojasnjevat, ali celo huje, poplačevat grehe, sem ugotovila, da je samo tekač, ki ima nekoliko nenavadno razporejene odsevnike na jakni.

p.s. mislim, da sem v zgornjem stavku na polno grešila z vejicami.

Kam v Mehiko pa greš, Ajda?

Prideš k nam v Michoacan tudi?

Hej!

se ne izkopljem iz nujnih opravkov... no danes pa malo zabušavam in se mi sploh nič ne da x:)x

V Mehiko gremo pa nekako takole : Mexico city priletimo, ostanemo dva, tri dni, potem proti San Cristobalu in kasneje proti Gvatemali, potem čez Belize nazaj v Mehiko in počitek v Tulumu... vmes postanki. kje pa je Michoacan? če je nekje približno ob poti, čisto možno, da se ustavimo x:)x Imam eno vprašanje zate - kako je torej s komarji? ker jaz ne bom jemala antimalarikov - samo dober repelent si bom nabavila... si pa pogumna - kar v Mehiko - kakšni so kaj ljudje, a je fajn občutek?

Tukaj zraven me čaka seznam stvari, ki jih moram narest do četrtka, ker v petek gremo... torej... veselo na delo, začnem pa s pospravljanjem stanovanja x:)x

lepo soboto vsem skupaj!!!

ajda

Live and let live! Life is beautiful!!!!

Zmatrana :vio:

Privoščim stanovanje, pa vsem dobro voljo in vse spljoh..

Jaz pa prejle plazila po hruški - jaz, ki se bojim višine..mater preizkušnja tole..pa kaj ko ful hrušk še gor in niso hotle dol..frocovje pa tudi ne na drevo..

gospodič iščejo kolikor toliko ugodnega vulkanizerja. če že gume ugodno kupili, jih še dajmo ugodno gor.

Sicer pa baje gremo v mb - svakinjo pogledat..baje..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Ajda, upam, da si nabavila repelent z dovolj DEET, ga zdaj prodajajo tudi pri nas.Predvidevam, da bos sla cez reko v Gvatemalo, ker tako nekako opisujes pot in prisla v Flores, ker je tam Tikal najbolj blizu.Razmislite, ce res greste v Belize, sicer nsem bla, pac pa pravijo, da ni kaj posebnega, razen da se orientira na angl.funt, temu primerne so pa tudi cene, blazno drago, skratka.Iz Floresa sem jaz letela z letalom, ker se potovanje cez hribovje do Antique mocno odsvetuje.Zelo pa priporocam vasi okoli Lago di Atitlan, ful noro. Jaz sem sla potem nazaj na Yucatan,najlepse plaze na svetu, ceprav mocno skomercializirane.Morda se najboljsa Playa del Carmen...da ne bom tezila, dobro se imej!

Astra

Per aspera ad astra

Mexico city priletimo, ostanemo dva, tri dni, potem proti San Cristobalu in kasneje proti Gvatemali, potem čez Belize nazaj v Mehiko in počitek v Tulumu... vmes postanki. kje pa je Michoacan? če je nekje približno ob poti, čisto možno, da se ustavimo x:)x Imam eno vprašanje zate - kako je torej s komarji? ker jaz ne bom jemala antimalarikov - samo dober repelent si bom nabavila... si pa pogumna - kar v Mehiko - kakšni so kaj ljudje, a je fajn občutek

Michoacan je bolj proti severo zahodu, ti bos sla pa iz DFa proti jugu. Torej nisem na poti. No saj, predvidoma konec decembra zacetek januarja se selim v DF, tja pa skoraj zagotovo pridete vsi, ki greste v Mehiko in vas resnicno vabim na tacose, pa na kaksno horchato, enchilado, pastel, ... Bi bila resnicno vesela vsakega obiskca iz nase majhne dezelice.

Komarji so nadlezni, ampak tule v Michoacanu ni kaksne panike. Ni glih prijetno bit pogrizen, ampak ni kake panike za kaksno bolezen.

Uh, Mehika :2src: . Jaz sem se kot najstnica zaljubila v Italijo, sem pa letos v zacetku leta prisla v Mehiko in prvi moment cutila, da je to to. Ne znam opisat v bistvu, sem bila prvic tule, samo vse mi je bilo jasno, kako in kaj, kako ljudje reagirajo, zakaj, reakcije so mi bile vnaprej jasne in feeling, da spadam semle. Potem je bilo pa samo se vprasanje casa, kdaj pridem semle na daljsi rok.

Ljudje, to je tisto, kar me najbolij privlaci. Sprejmejo te takoj. Tule sem 2 meseca, takoj, od prvega dne so nas vse prfokse vabili na vecerje, izlete, zabave, se vedno nas, povsod smo dobrodosli, vsak si vzame minuto, 2 ali 5 za klepet. Nisem se videla nobenega slabe volje, nikjer, nihce ni s slabo voljo bil v sluzbi, obcutek imas, kot da opravljajo sanjsko sluzbo. Z nasmehom in dobro voljo te postrezejo. Tudi revezi, ki nimajo kaj jest, ljubijo svojo drzavo, nekaj neverjetnega. Pa znajo zivet. Delajo, da se prezivijo, marsikaj in res cenim, ampak po drugi strani se pa glih ne razpocijo od stresa, ce nekaj ne uspejo takrat, ko bi bilo treba. Mañana je tule formula - jutri. Ce se da danes, ce ne mañana. Izgleda kot bi bili za nami, ampak se imam glede zivljenja ogromno za naucit od njih, po drugi strani imam pa nacrte dat, kar lahko jaz dam.

Bi se lahko se pa se razpisala.... Samo je tako, ni za vsakogar, vsak ima svoje preference, nekomu pase London, nekomu Kitajska, spet drugim drugi deli sveta, mene je ocarala Mehika xsrcx .

jaz, ki se bojim višine..mater preizkušnja tole..

Jaz se tudi bojim visine, Nataly, ampak imam pa sreco, da pri svojih dimenzijah ne rabim kaj blazno plezat xDDx .

Astra, ti si pa res svetska zena, si prakticno prekolovratila cel svet :palec: .

Ksenia, upam, da se je razresilo vse kar se ti dogaja tako kot zelis. :palec:

Vikendek se je zacel tule. Se ne vem, kaj bom pocela tule. Nic kaj posebnega, boj na izi bo vse. Po mojem malo pomailam, pa oprat bo treba, zlikat ta sluzbene gvantke, pa pospravila bom svoje stvari en malo, pa pohajkovat po mestu, pa cim vec Spanscine seveda.

Uzivajte :2src: :palec:

777 x:Xx :vragec: x;)x

:vragec:

morgen.... :xx!:

evo....zhrtev protitobachnega zakona.....ves prehlajen.... :xx!: :xx!: :xx!:

delash...se nashvicash...pol pa v tale mraz it kadit....pa je... :xx!: xrolleyesx

je biu ucheri kokr dan bojkota zakona... :inocent:

pa se mi je porodila taka taprava zlomkasta:

brez veze bojkotirat en dan zakon.....dejmo raj it v nedeljo ponoch vsi na urgenco....prehlajeni in gnojno kashljajochi....pa ceu teden bolnishke pol slovenije.... x:Dx x:Dx x:Dx

pol pa hitr zakon pade

ali kot bi reku zlomk:

jebesh enmu prst z lubrikantom tishat u rit....za jajca ga je treba stisnt

zlomk....tralala

777 chist kashlajochih x:Xx -ou v mehiko...pa en mal kihajoch v revirje.... x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Se je nazaj ogrelo pri nas, na 30 :2src: :palec: .

Je bil tak izlezavajoc vikend, razen pranja nisem nic pocela, bluzila, pocela dobesedno nic, se malo setkala. Danes je bil pa sploh odbit dan. Prehranjevalno cisto mimo. Za zajtrk sem jedla krofe s cokolado in vanilijevo kremo, nad zdravo, ampak kaj morem, cukr :2src: . Potem sem jedla solato. Vecerja je bila pa ameriska. Burgiji s cipsom :eek: , sem prvic videla tako kombinacijo, potem pa se eno cokoladno torto za povrh in obvezno Coca colo seveda.

Bom pocasi na vrsti za pripravit slovensko vecerjo, samo nisem cist prepricana, s cim naj jim postrezem. Kaksna ideja?

Pozdravcek v Slovenijo, 777 x:Xx :vragec: , jaz bom pa pocasi odpujsala v horizontalo :vio:

Cao,

se javljam iz Lj. Danes mi je pol stvari odpadlo, tako da sem do dveh čisto frej. Lahko bi malce pospravila po stanovanju, pa napisala ene račune, ampak.... x:Ix

No mejte se!

Bobi xsrcx x:px

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Očitno se ama nič ne spoznata na astro sceno, bi ja počakala par tednov..

Lahko pa ajdove žgance ino gobjo juho:))neke gobe ziher tam rastejo:)) pa gibanico spečeš pol. Lahko pa štrudl, bo tudi v redu, jabolka ziher imate tam:)) sicer pa kakšno drugo sadje not daj.

Šla volit včeraj - pa gospodič, ta velka pa ne, nič ni hotela izkoristit svoje pravice in dolžnosti..sploh še ne vem, kakšni so kaj rezultati..nekam na knap vse skup šlo včeraj..pol pa šla spat.

Danes brala, pa ta malo v šolo odpeljala, ker zaspala, zdaj se nekaj spravljam gum menjavat. pa se mi niti nosu ne da pomolit ven..

Pridno talam orehe:)) zdaj so vsi moji prijatli baje:))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Al kako joto al žgance pa zele pa gibanico, štrudl...goejo juho. Neki od tega.

Joj, kok se najin London bliža. :2src: Včer sm si sposodla ruzak, dons kufr. Wiiiiiiiiii :onfire: Pa še cel kp opravkov me čaka ta teden, ampak sej bo. :palec:

Mogoče bom spet na odbojko začela hodit. Ampak drug termin...slišiš, Kukica? Te bom s sabo zvlekla. x;)x Isti plac, sam drug termin in mladina. x:px

Cookie, upam, da tist klic ni bil od mene :inocent: .....

Nope, nisi bla ti xDDx nben s foruma ni bil x;)x

..Bom pocasi na vrsti za pripravit slovensko vecerjo, samo nisem cist prepricana, s cim naj jim postrezem. Kaksna ideja?

..

...pa ajdove žgance ino gobjo juho:))neke gobe ziher tam rastejo:)) pa gibanico spečeš pol. Lahko pa štrudl, bo tudi v redu, jabolka ziher imate ...
Al kako joto al žgance pa zele pa gibanico, štrudl...goejo juho. Neki od tega.

..

evo, jst bi tut predlagala žgance - koruzne, k koruza pa v Mehiki zih raste. Za ksl. zelje ne vem, sem se pa tut jst nanje spomnila. Zraven krouznih žgancev paše kislo mleko/smetana, ali mleko. K verjetn nimaš cajta pa vseh sestavin, da bi se kej scmarilo.

drgač pa...bla dans na obdobnem zdr.pregledu...tm zrawn norišnice ljubljanske :o|o: eh toj vse biznis...kt po tekočem traku so nas šibal, pa vsi smo (me, myself and I) gut x:Dx x;)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

čau folk! kak ste kaj? xDDx

mah, napisala že cel roman.. pa v bistvu.. mah, ne bi delila tega..

fajn smo, v glavnem.. enkrat bolj, drugič manj...

Klarus, čestitke še od mene :palec: super za stanovanje!

Jaz sem pa prepustila vrsto bratcu.. trenutno sem fajn, tam kjer sem, dokler ne bomo rabili več placa.. tko da če se bo kaj začelo dogajat s stanovanjem.. naj tamal pride na vrsto, mi je zadnjič omenjal, da bi počas pa spravil se mal na svoje.. ga razumem, ja..

Pujsa, jaz bi tud rekla joto.. na simpl pa dobro.. dvomim, da se ti da potice in žgance packarit.. :inocent: (no sej.. mogoče to sploh ni tko grozno packarjenje.. sam še nikol delala tega, joto pa, pa pol iz lastnih izkušenj x:o)x ) pa tud.. sem parkrat delala na teh international večerjah žgance... pa bil folk samo tko, vljudnostno navdušen.. tko da...

Astro fajn videt spet mal več...

Marso bi blo fajn videt mal več... x;)x

vsi ostali.. mejte se fajn :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:vragec:

morgen... :o|o: :o|o: :o|o:

vikend ukrej....falabogu xrolleyesx

zej mam pa cajt ke do chetrtka de se pocajtam... :inocent:

pol pa spet nova ludnica... xrolleyesx

pa she november se ni zacheu....kje je she ludi december... :vio:

zlomk.....tralala

777 + 1 x:Xx na obe oni izrastlini.... x:)x

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Hvala za ideje :2src: :palec:

Vse kar je povezano s kislim zeljem, bo malo tezka, ker ga v Mehiki se nisem srecala, mogoce se nisem dost potrudila, ampak res ga nisem videla.

Ja, ups and downs, Aliana, sej mamo vsi isto, ja, pa ce nam je sreca mila se teme spreminjajo, ce ne pa skoz eno in isto stepamo. Sam tocno tkole kot si ti nardila, najbojs iz tega ven potegnit :palec: .

Pozdravcke vsem in 777 x:Xx :vragec: x;)x

ja, zdele sm se spomnila na istrsko mineštro zvano bobiči; nej da kdo, bolj računalniško usposobljen od mene, link, prosim x:o)x

uglavnem, not je fižol (v zrnju ali stročji), paradižnik, koruza, mal svinjine, čebula, česen, originale je sicer oljčno olje, ampak pomoje daš lahk tut kter drug, npr. sončnično, od začimb pa lovor, šetraj, sol.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...