kukica 18. maj 2007 Prijavi Deli 18. maj 2007 Začenja se čas piknikov in na meni je v kratkem organizacija enega družinskega ...mesa imamo vedno preveč, pa nam ne paše več toliko. Zbiram ideje za piknik prilogice ... z nasveti na plan ... Ena ideja: Polento skuhaš prejčnji dan in jo na dan piknika narežeš na 2 cm debele rezine. Popčeš eno stran na žaru, obrneš in obložiš z mozzarelo. Mmmm. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. maj 2007 Prijavi Deli 18. maj 2007 zelenjvna nabodala...pražena zelenjava, kake salatke, pač vklopiš domišlijo Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. maj 2007 Prijavi Deli 18. maj 2007 Tudi jaz sem navdušena nad zelenjavnimi nabodali.Daš gor vse mogoče; več vrst paprike, bučke, malancani, paradižnik, gobice, čebula ali por...mesojedci seveda vmes dajo kakšno meso, ampak tudi zelenjavne so same po sebi odlične Nekje sem prebrala, da so fajn začinjeni z rožmarinom. Sama tega nisem poskusila. Potem sem našla še recepte z jajčevci, ki zvenijo slastno Jajčevci na žaru Sestavine 1 kg podolgovatih, tenkih in trdih jajčevcev2 žlici sojine ali worchester omakesol in poper po okusuhren po okusu Jajčevce spečemo na mreži na žaru. Pečemo jih tako dolgo, da postanejo mehki. Nekoliko jih ohladimo in olupimo (olupke zavržemo). V lončku zmešamo sol, poper, hren in sojino omako ter prelijemo po jajčevcih. Nato jih ohladimo v hladilniku. Čeprav jaz jih najraje jem tople. Jajčevec z mozzarelo večji jajčevec, pribl. 45 dagolivno olje za mazanje22 dag mocarele2 večja paradižnikasol in poperšopek bazilike Jajčevcu odrežemo pecelj, dobro ga operemo in osušimo ter vzdolžno prerežemo na 8 rezin, debelih pol centimetra. Rezine jajčevca z obeh strani premažemo olivnim oljem. Sir in opran paradižnik narežemo na 8 rezin.Na srednje vročem žaru pečemo rezine jajčevca samo na eni strani, dokler se ne zmehčajo (okoli 3 minute), nato jih preložimo na večji krožnik s popečeno stranjo navzgor. Solimo in popramo. Na sredo vsake rezine položimo rezino mocarele, nanjo rezino paradižnika, na paradižnik pa listek bazilike. Čez preganemo oba konca jajčevca in spnemo z zobotrebcem, ki smo ga prej namakali v vodi. Zavitke jajčevca nato zopet položimo na žar in spečemo do konca, enkrat jih obrnemo.Preden nadevane jajčevce ponudimo, jih okrasimo s lističi bazilike. *** Pa naprimer paradižnik z mocarelo...ga narežeš, daš na žar, položiš gor mocarelo, začiniš z baziliko in to je to. Preprosto, pa dobro. Meni je všeč tudi krompir na žaru, čeprav mi je bolje, če je prej kuhan... Pri prilogah mi najprej pride na misel krompirjeva solata, makaronova solata, francoska solata...samo to sama "težka" hrana Jaz sem pristašica kumarčine solate Polenta je ful dobra ideja, lahko daš vmes mocarelo (spet)...jaz sem jo nazadnje z gorgonzolo...začuda sem pojedla... Potem pa kakšne sadne solate...za posladek.... Ma tolko je tega Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 18. maj 2007 Prijavi Deli 18. maj 2007 Če bi ga našel v trgovini, bi poskusil zadnje čase tako hvaljeni Olimski sir za žar. Zanimivo, kako imate nekateri radi jajčevce. Meni se pa obrača... Oh, kako smo si različni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. maj 2007 Prijavi Deli 18. maj 2007 Če bi ga našel v trgovini, bi poskusil zadnje čase tako hvaljeni Olimski sir za žar. Zanimivo, kako imate nekateri radi jajčevce. Meni se pa obrača... Oh, kako smo si različni. ma js jajčevce niti povoham ne....mam rajš bučke Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. maj 2007 Prijavi Deli 18. maj 2007 No, kokrkoli že, se jajčevce da zamenjat z veliko drugimi zelenjavnimi poslasticami Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 21. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 21. maj 2007 Mmmmmmmmmmmm Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 ma jst mam zmer solato v kombinaciji s testeninami: not namečem, poleg svedrčkov, obvezno koruzo, feta sir, olive, paradižnik, popečene bučke, včas dodam še papriko (kareokoli barve), popečene jajčevce, Rio Mare (kadar ni mesa) tunino. Nabrizgam čez mal balzamičnega kisa, mal sol.cveta, buč.olja (če ni tune) in to je to. Paše povsod zraven, edin vilice pa morš met, pa koržnik skor da tut če ni druzga je dobra za prilogo tudi Lutenica (kt ajvar, sam da ni ajvar) pa bel kruh, pa je Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 No, kokrkoli že, se jajčevce da zamenjat z veliko drugimi zelenjavnimi poslasticami Melancane so boljše Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.