bela vrtnica 19. maj 2007 Prijavi Deli 19. maj 2007 Zadnje časa veliko razmišljam o selitvi v Avstralijo. Nekateri Slovenci vztrajno trdijo, da je Slovenija socialna država, jaz pa ne razumem zakaj. Npr. plače v AU so 2 krat višje kot pri nas, cene stanovanj pa so enake (so se že izenačile, v 25 km oddaljenem stanovanju od Sydneja dobiš 3. sobno stanovanje za 140.000 tisoč sit, v centru je okoli 200.000 - ampak to ni tako kot pri nas, tam je vse urejeno, če se pritožiš, da voda pušča, se to pravi brezplačno v 1. dnevu itd.). Se komu sanja koliko stane najem hiše v lj? Hiša v AU stane 200 tisoč €, zadnjič sem videla oglas za hišo v Slo 490 tisoč € (pa ni bila nobena luksuzna vila). Potem glede vrtcev bi se strinjala, tam so do 2 krat dražji kot pri nas, fakuteta se plača (kot pri nam izredno). Zakaj socialna država? Pokojnine v Slo so izredno nizke. Kdo je videl, da bi slovenski upokojenci potovali tako kot nemški? Slo upokojenci dobijo povprečno okoli 350 € če dobijo, tam je ta številka bistveno višja. Torej če na kratko povzamem. Plače so majhne, ugotovila sem celo, da najmanjše v celi EU (naj me kdo popravi, da se motim, tukaj namreč štejem osrednje Evropo, ne balkana). Pokojnine so majhne. Marsikatera brezposelna mati samohranika dobi več socialne podpore kot povprečen slovenec plače oz. pokojnine. Torej je Slo socialna država, zato, da imajo lahko norkomanke otroke s 4 različnimi moškimi, ki plačujejo za otroka, otroke redi in vzgaja babica, ženska porabi denar za drogo in razglaša v Slo, meni se na splača delat, meni se splača delat otroke. Ampak to je le eden izmed primerov. Tudi vsem poštenim ženskam, kot so šivivlje, delavke v tovarni itd. se bolj splača kot hoditi v službo delati otroke. Definitivno bodo dobile več denarja, kot če bi bile redno zaposlene. Seveda mi zna kdo tu očitati, ampak jaz se popolnoma strinjam, da dobijo te ženske pomoč (hvalabogu da jo - ker to je res najnižji prag revščine). Seveda zato naši politiki ne bi smeli govoriti o socialni državi, pač pa o izredno nizkem standardu mladih zaposlenih ljudi, ki si morajo sami kupiti stanovanje,... in zato JE SEVEDA AU OBLJUBJENA DEŽELA (če ne za stalno, pa vsaj začasno, da si našparajo za stanovanje). In potem slišim, da se v Angliji nizko izobraženi ljudje ne pogovrjajo z visoko itd (pač tko je - standard). Potem pa ti, ki se imajo za "nizke" kupujejo hiše v Slo, "visoki" v Slo pa nimajo za najem stanovanja. Ha ha ha ha,... ja Slovenija je res raj za nekatere ljudi. Hvala Slovenija za zastonj delo. Jaz sem pa seveda redno zaposlena za nedoločen čas in dejstva so taka(s povprečno slovensko plačo): (seveda spet ne vem zakaj je Slo socialna dražava, ker ne more biti, ker nima socialnih stanovanj) - stanovanje si lahko kupin na kredit in odkupim čez 40 let, - za avto lahko delam nadaljna 4 leta (avto nižjega razreda)),(seveda si takrat ko plačujem kredit za stanovanje na morem vzporedno kupiti avta, tako da vse skupaj znaša 44 let)In če imam danes 28 (ker sem študirala in že delam 2 leti), potem lahko rečem, da bom pri starosti 72 let postala lastnica svojega stanovanja, ma kaki stanovanja, garsonjere, kakršnega so dobili naši predniki nekateri zastonj, drugi z minimalnimi sredstvi (v primerjavi s ceno danes). TOREJ SLOVENIJA JE BILA SOCIALNA DRŽAVA ampak danes ni več. Torej lahko govorimo samo še o kapitalistični, komercilani državi, nič pa o socialni državi. Ravno tako so naši politiki iz rdečih komunistov vsi po vrsti postali DESNI KAPITALISTI, vsi ti direktorji, ki še vedno mislijo, da so levičarji, se že dolgo niso soočili sami s seboj, v resnici so desni kapitalisti, ki nasprotno od levičarskih načel, posedujejo lastni (ne družebeni) kapital in razpolagajo z njim,..... Torej TISTI, KI VIDI SLOVENIJO KOT SOCIALNO DRŽAVO, NAJ SE PREBUDI IZ PRETEKLOSTI V SEDAJNJOST, V REALNOST. Slovenija slovi zgolj pa NIZKEM STANDARDU vseh zaposlenih, ki niso lastniki podjetij. oz. direktorji. Naj mi kdo reče, da se motim, naj mi kdo reče, da lahko dobim 3000 € na mesec (seveda na legalen način) v redni službi. Naj me kdo razjasni. Naj mi nekdo pove, zakaj se splača ostati v Slo,... Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. maj 2007 Prijavi Deli 19. maj 2007 Torej TISTI, KI VIDI SLOVENIJO KOT SOCIALNO DRŽAVO, NAJ SE PREBUDI IZ PRETEKLOSTI V SEDAJNJOST, V REALNOST. Slovenija slovi zgolj pa NIZKEM STANDARDU vseh zaposlenih, ki niso lastniki podjetij. oz. direktorji. O.K. Diagnoza je tu. Kaj pa predlagaš? zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 19. maj 2007 Prijavi Deli 19. maj 2007 ..eh Slovenija pa socialna... my ass... ce nam ze solidnih penzij ne morjo omogocit, naj nam vsaj dovolijo da poskrbimo za to, da jih ne bomo rabli... ampak ne... ti bebci poleg visokih trosarin prtisnejo se protikadilski zakon... socialna drzava, heh ja... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 19. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 19. maj 2007 O.K. Diagnoza je tu. Kaj pa predlagaš? zvedavi Nosorog Predlagam, da se ljudem odpre oči in sicer tako, da bodo spoznali, da če več pride v blagajno, gre tudi ven več in tako bi se plače začele povečevat. Problem je le v tem, da ljudje oblasti enostavno ne zaupajo, ampak to ni edini problem, večji problem je v kulturi ljudi. (Na kaj ciljam, na neki tacga (kar pa je privzgojeno,... kultura)): V severni Evropski državi niso poznali gradenj na črno, dokler ni prišel tja srb in prvi postavil črno gradnjo. In potem so morali zaradi njega spremeniti zakon. No, mislim, da se ve kaj hočem s tem povedati. Plače bi se lahko popravile čez noč, problem je le, da se zavest ljudi ne bo spremenila čez noč, s tem se pa tudi plače ne bodo. Slovenija se pač po "kulturi" ne more primerjat z Avstrijo, seveda to pomeni, da se tudi naše plače ne morejo primerjat z njihovimi. Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 19. maj 2007 Prijavi Deli 19. maj 2007 Kot ponavad, eno samo jamranje in jadikovanje, vsi so slabi, država je zanič, vsi kradejo, čefurje bi trebalo nagnat, vlada je zanič, vse je zanič, samo jaz sem uboga in poštena, ful se trudim in garam, pa nimam niti za kruh.....Jao :xx!: V tvojmu uvodnem postu (boljš da ne zgubljam časa z ostalimi) skor nič ne drži. In.... kaj čakaš? Šibaj v avstralijo, tam tolk sposobne, pridne in poštene k si ti čakajo z odprtimi rokami, čaka te blagostanje, ne zamujaj tega, ne A ni to mal neumno, da veš kaj te tam čaka tolk boljšega, ti pa še vedn životariš v tej gnili sloveniji? ..eh Slovenija pa socialna... my ass... ce nam ze solidnih penzij ne morjo omogocit, naj nam vsaj dovolijo da poskrbimo za to, da jih ne bomo rabli... ampak ne... ti bebci poleg visokih trosarin prtisnejo se protikadilski zakon... socialna drzava, heh ja... Jao i tebi Če se prav spomnim, še delat nisi začel, pa že penzijo, ki je ne bo, očitaš? Penzija je plod minulega dela in vlaganja v družbo, veš? Kje ti je mladost, če boš tolk mlad in pametn k si izrabu svoje potenciale, te pa penzija res neb smela kaj dost skrbet...... Pismo, pol maš skor več razlogov za razmišljat, da niti minimalne penzije ne boš dočakal, k se bomo zagušli v lastnem dreku, glede na to kako naša ljubljena kapitalistična in potrošniška družba ravna z materjo zemljo...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 20. maj 2007 Prijavi Deli 20. maj 2007 Kot ponavad, eno samo jamranje in jadikovanje, vsi so slabi, država je zanič, vsi kradejo, čefurje bi trebalo nagnat, vlada je zanič, vse je zanič, samo jaz sem uboga in poštena, ful se trudim in garam, pa nimam niti za kruh.....Jao :xx!: V tvojmu uvodnem postu (boljš da ne zgubljam časa z ostalimi) skor nič ne drži. In.... kaj čakaš? Šibaj v avstralijo, tam tolk sposobne, pridne in poštene k si ti čakajo z odprtimi rokami, čaka te blagostanje, ne zamujaj tega, ne A ni to mal neumno, da veš kaj te tam čaka tolk boljšega, ti pa še vedn životariš v tej gnili sloveniji? Jao i tebi Če se prav spomnim, še delat nisi začel, pa že penzijo, ki je ne bo, očitaš? Penzija je plod minulega dela in vlaganja v družbo, veš? Kje ti je mladost, če boš tolk mlad in pametn k si izrabu svoje potenciale, te pa penzija res neb smela kaj dost skrbet...... Pismo, pol maš skor več razlogov za razmišljat, da niti minimalne penzije ne boš dočakal, k se bomo zagušli v lastnem dreku, glede na to kako naša ljubljena kapitalistična in potrošniška družba ravna z materjo zemljo...... :wOOt: chist nemogocheiz mick-ouga posta veje domoljubjewaw x^x zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. maj 2007 Prijavi Deli 20. maj 2007 Predlagam, da se ljudem odpre oči in sicer tako, da bodo spoznali, da če več pride v blagajno, gre tudi ven več in tako bi se plače začele povečevat. Sm že cviku, da boš predlagal, da spokamo vsi v Avstralijo. Glede na to, da adržavo tvorimo državljani in da aasmo si Slovenijo, takšno, kot je, naredil samia, abaia apaoala alaahko tam dol tud Avstralijo zjebal. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 20. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 20. maj 2007 Eh, ne grem se politke. Ko bodo politiki znali sklepat kompromise (L+D), se bodo pa mogoče plače v Slo res povečale. Dokler bo pa en ta desn (ali levi) neki reku, pol pa ta lev (ali desni) sploh ne bo razmislu, ker če neki reče desni (ali levi) je to že po defaltu treba spluvat. To vodi sam v idiotolgijo nabito s čutsvi, ki z mojim finačnim stanjem nima nobene veze. In dokler se bomo tako butasko kregali, se bomo še naprej lahko pogovarjali zgolj o NIZKEM STANDARDU. Butasto, namesto, da bi mislili o višjem standardu razmišljajo kako bi ovirali leve ali pa desne, IDIOTSKO. Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 20. maj 2007 Prijavi Deli 20. maj 2007 Kot ponavad, eno samo jamranje in jadikovanje, vsi so slabi, država je zanič, vsi kradejo, čefurje bi trebalo nagnat, vlada je zanič, vse je zanič, samo jaz sem uboga in poštena, ful se trudim in garam, pa nimam niti za kruh.....Jao :xx!: ja, nedeljski misleci ajmo... za začetek prebrat Platonovo Prvo knjigo v Državi, pa peto poglavje v Aristotelovi Nikomahovi etiki in diskutiramo pol o Pravičnosti in Dobrem... Ne pa zdej francka ma tuk, micka pa tuk... neka ni kraja ne konca ljudi... :xx!: Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Eh, ne grem se politke. Ko bodo politiki znali sklepat kompromise (L+D), se bodo pa mogoče plače v Slo res povečale. Dokler bo pa en ta desn (ali levi) neki reku, pol pa ta lev (ali desni) sploh ne bo razmislu, ker če neki reče desni (ali levi) je to že po defaltu treba spluvat. To vodi sam v idiotolgijo nabito s čutsvi, ki z mojim finačnim stanjem nima nobene veze. In dokler se bomo tako butasko kregali, se bomo še naprej lahko pogovarjali zgolj o NIZKEM STANDARDU. Butasto, namesto, da bi mislili o višjem standardu razmišljajo kako bi ovirali leve ali pa desne, IDIOTSKO.Intermezzo na kompromise: mislim, da se ravno zaradi teh ne da rešiti težav. Kompromis je po moje vedno sranje. Dogovor je rešitev, to pa ni kompromis. Sicer se pa strinjam, da Slovenija ni socialna država. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Bela vrtnica, se strinjam s tabo. Tudi jaz o tem zadnje čase razmišljam, še posebej odkar sem se vrnila iz Londona pred dvema tednoma. V Londonu sem se dobila z 2. sošolkama iz srednje šole in faksa, ki tam delata in dobivata kot honorarni delavki 3000 funtov plače. In ful prišparata. v glavnem nič jima ne manjka, kljub temu, da je London drag. Za ogromno stanovanje, kjer jih živi več (približno 5), plačajo 1200 funtov na mesec....Sedaj ko smo še mladi bi bilo treba dobro premisliti o možnostih zaposlitve v tujini. Opcij je ogromno. Veliko več kot v Sloveniji. Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Zadnje časa veliko razmišljam o selitvi v Avstralijo. Nekateri Slovenci vztrajno trdijo, da je Slovenija socialna država, jaz pa ne razumem zakaj. Npr. plače v AU so 2 krat višje kot pri nas, cene stanovanj pa so enake (so se že izenačile, v 25 km oddaljenem stanovanju od Sydneja ... bla bla bla Sem ti že pred časom dala link, ko si se pritoževala, da ne moreš najti dela v EU, pa si še kar tukaj. Samo z jamranjem ne boš nikamor prišla. Ajde, pokaj. Vseeno kam. Ni treba razglednice pošiljat. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 21. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 21. maj 2007 Sem ti že pred časom dala link, ko si se pritoževala, da ne moreš najti dela v EU, pa si še kar tukaj. Samo z jamranjem ne boš nikamor prišla. Ajde, pokaj. Vseeno kam. Ni treba razglednice pošiljat. Ja to je res, nekje je treba začet. Zdej je problem samo še v tem, da bi morala navezat stike s Slovenci tam, oziroma poznati vsaj kakega prjatla ipd. Al pa jt s kakim znancem, nekako ženska pa sama, ne vem, nisem tak tip. Potujem res da sama,.... manjka mi samo še pogum, vse ostalo mam. Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Ja to je res, nekje je treba začet. Zdej je problem samo še v tem, da bi morala navezat stike s Slovenci tam, oziroma poznati vsaj kakega prjatla ipd. Al pa jt s kakim znancem, nekako ženska pa sama, ne vem, nisem tak tip. Potujem res da sama,.... manjka mi samo še pogum, vse ostalo mam. Brez poguma nimaš nič. Razen dolgega gobca, ki se samo pritožuje in zgraža nad vsem, kar ni skrajno desno. Ma nisi ti za v svet, raje si kakšne cerkvene prospekte poglej, tja bolj pašeš. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Brez poguma nimaš nič. Razen dolgega gobca, ki se samo pritožuje in zgraža nad vsem, kar ni skrajno desno. Ma nisi ti za v svet, raje si kakšne cerkvene prospekte poglej, tja bolj pašeš. Ti pa znaš spodbujat folk, moram rečt. Upam da ne boš tako taktiko obrala pri svojih otrocih... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 Obiram samo našo češnjo. Če bi se že enkrat odločila imeti derišta, pa jih vsekakor ne bi vzgojila v zadrgnjene pussyje ... Se ni za bat. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Santosha 21. maj 2007 Prijavi Deli 21. maj 2007 bravo Nelika Ti Girly tebe bo pa itak doletelo tist kar si zaslužiš, domišljavost in napuh niso nikoli bili bogu všečni in potem se ne joči, ko se ti bodo drugi prizanesljivo smejali.Kar seješ to žanješ je nekdo meni rekel. Ali si hudobna oseba ali se pa delaš, naj te bo kar malo sram. In Slovenija ni socialna dežela, sociala so naši starši..če bi jaz ne imela starše ki jih imam, bi se mi zelo slabo pisalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Ti Girly tebe bo pa itak doletelo tist kar si zaslužiš, domišljavost in napuh niso nikoli bili bogu všečni in potem se ne joči, ko se ti bodo drugi prizanesljivo smejali.Kar seješ to žanješ je nekdo meni rekel. Ali si hudobna oseba ali se pa delaš, naj te bo kar malo sram. In Slovenija ni socialna dežela, sociala so naši starši..če bi jaz ne imela starše ki jih imam, bi se mi zelo slabo pisalo. Se pravi, da ti pr 34-ih letih al kok si stara, starši rit odnašajo? Tolk o napuhu. Sploh se pa prava oglaša, k non-stop drugim pamet soli, kaj lahko jejo in v primeru, da jejo meso, so vsi primitivni in grozni in oh in sploh... Res ne štekam folka, ki govorijo kolk so poduhovljeni in ne vem kaj še vse, v isti sapi pa spljuvajo vse po vrst. Dej, mal se v roke vzem, pa preber, kaj vse si do zdej napisala. Pol se pa odloč a boš poduhovljena in boš dopuščala drugačnost al pa bod raj tih in si ne delaj sramote. x!x Pa to je bil samo dobronameren nasvet! Lahko pa spet popizdiš na svoj poduhovljen način, se ne bom nič čudila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Se pravi, da ti pr 34-ih letih al kok si stara, starši rit odnašajo? Tolk o napuhu. Sploh se pa prava oglaša, k non-stop drugim pamet soli, kaj lahko jejo in v primeru, da jejo meso, so vsi primitivni in grozni in oh in sploh... Res ne štekam folka, ki govorijo kolk so poduhovljeni in ne vem kaj še vse, v isti sapi pa spljuvajo vse po vrst. Dej, mal se v roke vzem, pa preber, kaj vse si do zdej napisala. Pol se pa odloč a boš poduhovljena in boš dopuščala drugačnost al pa bod raj tih in si ne delaj sramote. x!x Pa to je bil samo dobronameren nasvet! Lahko pa spet popizdiš na svoj poduhovljen način, se ne bom nič čudila. Pika ti sploh nič x!x ne kapiraš, sej bi razumela da ščitiš Girly, ampak kar je pa preveč je pa preveč. Veš na kaj je mislila Santosha : npr. na stanovanje. Jaz tudi če ne bi imela staršev in starih staršev, ki so mi zapustili stanovanje, ne vem kako bi bilo, nemogoče skratka.... in : flet bi plačevala ves life. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Še vedno menim, da priden in vztrajen človk lahko zelo dobro živi v Sloveniji. In potrpežljiv, pismo, ne pade kar tko z lufta dobra služba vsakmu v naročje.....Seveda kot ponavad to slovencem ni jasno, vprašajte mal tujce.....Te zgodbe o možnosti silnih zaslužkov v tujini pa so bl tak......prvič, če bi to bilo tako enostavno, vedite, da še kaka milijarda ljudi razmišlja o tem.......drugič, po izkušnjah ljudi, ki so se preizkusili v tujini je večina (ne vsi) povedala, da je to iz več razlogov zelo trdo zaslužen kruh....... Kar se tiče socialne države......se mal čudim, da bela vrtnica kot simpatizerka desnega političnega pola trdi, da slo ni socialna država, medtem ko desni politični pol praktično enotno trdi, da smo preveč socialna država. Razen če bela vrtnica meša pojme, kar je videti sodeč po postu........govori o sociali pa v bistvu ne govori o sociali, kot izobražena ženska mal khm.......Če na enako površen in zmotn način opravlja delo nima posebne perspektive v tujini. Če....sn reku! Kar se pa tiče pomoči staršev, je to povsem običajna stvar tudi v tujini. Pri nas jih je pač velik gradilo velike bajte zaradi rešitve stanovansega blema tud otrok, v tujini pa velik folka odpre posebn račun na katerem že od rojstva varčuje za stanovanje otrok......manjše, za začetek, naprej pa si naj sam reši.......Noben unikum ni slovenija glede pomoči staršev svojim otrokom..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Očitno tukaj nihče ne razume kaj to socialna država je in kako deluje. Nizke pokojnine V naši socialni državi imamo tudi skupine ljudi, ki so priviligirane, npr. upokojenci, študentje, sindikalisti, umetniki, svobodni novinarji itd., kjer so vsi za spremembe, samonihče pa se ne bi odpovedal svojim privilegijem.A dej nehi, nas boš ti poučil? No, ok, lohk bi dal en šnelkurz beli vrtnici Po eni strani praviš, da imajo upokojenci nizke pokojnine, po drugi strani pa, da so priviligirani? Verjetno boš to zreduciral na določene upokojence, ha? Hehe, uboga država, ki ji gospodarstvo in standard šepa zarad solidno socialno naravnane države.......A ti res ne vidiš drugih in močnejših razlogov za naše težave, kot socialno naravnano državo? No, saj, vidim, da so skandinavske države zarad svoje socialne naravnanosti na robu propada..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Kar se tiče socialne države......se mal čudim, da bela vrtnica kot simpatizerka desnega političnega pola trdi, da slo ni socialna država, medtem ko desni politični pol praktično enotno trdi, da smo preveč socialna država. Se strinjam z Mickom. Skoraj povsod. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Pika ti sploh nič x!x ne kapiraš, sej bi razumela da ščitiš Girly, ampak kar je pa preveč je pa preveč. Veš na kaj je mislila Santosha : npr. na stanovanje. Jaz tudi če ne bi imela staršev in starih staršev, ki so mi zapustili stanovanje, ne vem kako bi bilo, nemogoče skratka.... in : flet bi plačevala ves life. Girly ne rabi nobenega ščita, ker se zna sama branit. In post tudi ni bil namenjen temu, da bi jo ščitila...kdo ne šteka ničesar??? Kar je preveč, je to, da skoz neki lapate o neki poduhovljenosti, pol pa v isti sapi ogorčeno pljuvate po drugače mislečih. Pa Santosha tud ne rabi odvetnice. Če ji kaj v mojem postu ne bo všeč, mi bo to sama povedala in natančno razložila, kaj je s tem mislila. Ti pa najbrž nimaš točnega vpogleda v njene misli, a ne? Pa vsak se lahko znajde, če se hoče. Eni imajo pač srečo in imajo celo življenje potuho, drugi spet ne in si morajo sami vse plačevat. Tko da... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Nizke pokojnine so seveda posledica tega, da je država prepozno reformirala sistem in preslabo, tako, da še vedno prevelik za delež pokojnin skrbi država, namesto, da bo zanje skrbel vsak posameznik. Resnica je verjetno nekoliko drugačna - denar za pokojnine je država nenamensko trošila. Vzemi primer nekoga, ki je zaposlen 40 let in je od svoje plače ravno toliko let odvajal keš z penzijo; ega keša ni nikjer; je zapravljen. Ko bo pa se bo upokojil, bo dobival mesečno penzijo od prispevkov tistih, ki so aktualno zaposleni. Tu preprosto načenjamo pojem noranjega dolga države - politiki pa vedno operirajo s le podatki o zunanjem dolgu. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 22. maj 2007 Prijavi Deli 22. maj 2007 Girly ne rabi nobenega ščita, ker se zna sama branit. In post tudi ni bil namenjen temu, da bi jo ščitila...kdo ne šteka ničesar??? Kar je preveč, je to, da skoz neki lapate o neki poduhovljenosti, pol pa v isti sapi ogorčeno pljuvate po drugače mislečih. Pa Santosha tud ne rabi odvetnice. Če ji kaj v mojem postu ne bo všeč, mi bo to sama povedala in natančno razložila, kaj je s tem mislila. Ti pa najbrž nimaš točnega vpogleda v njene misli, a ne? Pa vsak se lahko znajde, če se hoče. Eni imajo pač srečo in imajo celo življenje potuho, drugi spet ne in si morajo sami vse plačevat. Tko da... Napisala sem da bi razumela, da bi (če bi ) ščitila Girly, vidiš ti nisi razumela. Si pač agresivna, saj to tud priznavaš na več krajih, pač. In jaz agresije ne prenašam. Se pa obnašam zaščitniško ja in s tem ni nič narobe. Drugače pa je odvisno, kakšne izkušnje in na kakšen način naj bi si pridobili v življenju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.