Mick 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Ne vem koliko si star Mick, ampak glede možnosti nakupa stanovanj pa imaš malo nerealne predstave. Ne moreš primerjati kredit za avto s kreditom, ki bi ga recimo vzel za stanovanje. Kreditom se sama itak izogibam. Za stanovanje pa ga sploh ne bi vzela, saj je prihodnost negotova in kdove ali boš imel zaposlitev naslednjih 20-30 let. Glede možnosti nakupa stanovanja imam zelo realne predstave, nelika, lani sem ga tako kupil. Nikjer nisem primerjal kredita za avto s kreditom za stanovanje. Ker je bela vrtnica omenjala, da si ne more privoščiti nakupa stanovanja niti na kredit, če sem jo prav razumel, sem samo omenil, da je nesmiselno na kredit kupovat avtomobil, če nimaš urejenega stanovanjskega problema, ker so potem s stanovanjskim kreditom vred obremenitve plače prevelike, čist solidn avto pa dobiš dans tud že za 300-500 jurjev, pač si treba določiti prioritete. Povprečn državljan slovenije nima druge možnosti kot kupiti stanovanje na kredit. Sam sem imel možnost živeti pri starših, ki imajo precej veliko hišo, v tem primeru bi bilo moje finančno stanje veliko boljše, sam sem se odločil tako kot sem se, v svojem stanovanju hočem biti sam gospodar. Poleg tega sem s starši v zelo dobrih odnosih in bi rad, da tako ostane. Če bi tako razmišljal o stanovanjskem kreditu kot ti navajaš, potem bi ostal v najemniškem stanovanju in plačeval med 65 in 70 % zneska (ali celo več, odvisn od lokacije, velikosti itd. stanovanja), ki ga plačujem za kredit, za najemnino. Glede na to, da nimam toliko premožnih staršev, da bi mi kupili stanovanje, je najem kredita neizogiben. Prihodnost pa je itak vedno negotova. Mlad sem 42 Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Ja, tole se tudi strinjam. Meni deviška luna ni dopuščala, da bi za najemnino plačevali 50 tisoč sit. A za kredit plačujem 80 sit.. raje kredit in vem kam dam keš. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
@patrik@ 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Tujina je in ti bo prinesla več sreče, kakor da bi ostala doma Npr.:v Švici navaden delavec mesečno zasluži več, kot tukaj en povprečen zdravnik! Res, ker je tamkajšnji standart 2.5 x višji, kakor v Sloveniji! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Ja, tole se tudi strinjam. Meni deviška luna ni dopuščala, da bi za najemnino plačevali 50 tisoč sit. A za kredit plačujem 80 sit.. raje kredit in vem kam dam keš.in niso vsa stanovanja po Sloveniji v istem cenovnem razredu kot v Ljubljani. Pa še to - prihodnost - kdo mi garantira da bom živela še en teden... mah, imam znance, ki se odpravljajo s tremi predšolskimi otroci v Avstralijo. če ima kdo prav veliko željo, lahko malce povprašam (če niso že šli). Čeprav - tisto kar teži človeka ne ostane za mejo, potuje z njim. In še to - upam, da ste tisti ki imate pomoč staršev hvaležni zanjo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Imam to srečo, da so mi starši zrihtali stanovanje za prvo silo. Sem zadovoljna, ker še nimam družine, vendar me že otesnjuje in si želim hišo blizu Ljubljane. Se popolnoma strinjam, da je bolje kupiti stanovanje in odplačevati kredit, kot pa živeti v najemniškem stanovanju. Še vedno pa sem mnenja, da so stanovanja predraga in za mlade večkrat neke oddaljene sanje, ki jih brez pomoči staršev bolj težko realizirajo. Krediti so obup, saj sem prepričana da se bo trg dela z leti še bolj zaostril in bodo možnosti za zaposlitev za nedoločen čas vedno manjše. Že sedaj so prava redkost. Na faksu so nas na te zadeve pripravljali in nas opozarjali naj pozabimo na zabetoniranost v neki službi več desetletij....Morda se motim, ampak za dolgoročen kredit rabiš neko stabilnost in varnost zaposlitve?... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Kredit danes lahko dobiš samo tako, da dokažeš, da ga sploh ne potrebuješ. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bela vrtnica 23. maj 2007 Avtor Prijavi Deli 23. maj 2007 Jaz imam pa čisto drugačne izkušnje.Če človek hoče se vse da. Je sicer fino, če ti starši dajo parcelo, ker v osnovi prišparaš.In tule jockate in stockate, ter se zmerjate za neumne pa kaj vem kaj še vse. In pozabila dodati, da si v tujini tujec. Ne glede na modrino očk pa svetlost lask in belino polti..in znanju njihovega jezika. Kakor hitro odpreš usta, bo iz tvojih ust angleščina zazvenela s slovanskim naglasom pa si v hipu drugorazredni državljan. Ah, jaz sem šele dobro začela delat, stanovanja se pa vsak dan dražijo, moja plača pa ni nič višja. Če bi jaz začela delati pred 10 leti, bi morda danes tudi tako govorila (takrat so bile cene stanovanj še sprejemljive, za 5 mio sit bi tudi jaz kupila garsonjero v kr, za 14 (danes) pa več ne). In v tujini si tujec, ampak nič bolje ni v Slo, saj tu pri nas lepše delajo s tujci po firmah, kot pa s Slovenci (vsaj v moji stroki je tako), pa naj bo iz Srbije ali Amerike. Pač mam izkušnje. V podjetju, kjer sem bila zaposlena sem bila JAZ drugorazredni državljan. Ravno kolegica mi je razlagala, kako vsi delodajalci lepše delajo z dipomanti iz tujine,... kot da nas sploh opazili ne bi. Seveda sem zato izgubila vso voljo do dela. Nas samo izkoriščajo. Citiraj Non-cooperation with evil is a sacred duty.Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary. Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.Mahatma Gandhi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Ah, jaz sem šele dobro začela delat, stanovanja se pa vsak dan dražijo, moja plača pa ni nič višja. Če bi jaz začela delati pred 10 leti, bi morda danes tudi tako govorila (takrat so bile cene stanovanj še sprejemljive, za 5 mio sit bi tudi jaz kupila garsonjero v kr, za 14 (danes) pa več ne). In v tujini si tujec, ampak nič bolje ni v Slo, saj tu pri nas lepše delajo s tujci po firmah, kot pa s Slovenci (vsaj v moji stroki je tako), pa naj bo iz Srbije ali Amerike. Pač mam izkušnje. V podjetju, kjer sem bila zaposlena sem bila JAZ drugorazredni državljan. Ravno kolegica mi je razlagala, kako vsi delodajalci lepše delajo z dipomanti iz tujine,... kot da nas sploh opazili ne bi. Seveda sem zato izgubila vso voljo do dela. Nas samo izkoriščajo.Mi je prav žal, zgleda kot da imam kaj zlo proti tebi, vendar ne morem pomagat, ker stalno pretiravaš, tko in drugače. Če bi bilo tko kot praviš, bi se cena stanovanj v zadnjih 10 letih potrojila, kar seveda ni res. Kot drugo, cena garsonjere je 14 mio in več predvsem v lj, v mb je stala še pred nekaj mesci novogradnja, lift, podzemna garaža, v precejšnji bližini Pohorja cca. 8-9 mio. Cene 2,5 do 3 sobnih stanovanj pa okol 20 - 26 mio....V zgradbah zgrajenih okol leta 1980 je bila ta cena sorazmerno nižja.......cca. 17-21 mio. Bistveno se razlikujejo tudi cene v centru mesta in malo izven centra, da se ne menimo mal izven mesta......tako npr. v Sl. Bistrici v novogradnji dobiš 1,5 sobno stanovanje za cca. 14-15 mio, v mal starejših blokih pa dobiš za to ceno 2,5 al 3 sobno stanovanje. Podatki, ki jih pišem segajo v približno dobrega pol leta nazaj, dvomim, da so se bistveno spremenili. Pač pa imamo tudi mi izkušnje, zanimivo, ne takšne kot ti. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 za 17 mio dobiš v Zasavju 72 m2 stanovanje v primerjavi z zgoraj omenjeno garsonjero... ok, vem da če delaš v Kranju da ni tole ravno najboljša rešitev... ampak veliko se jih vozi v Lj na delo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 23. maj 2007 Prijavi Deli 23. maj 2007 Ah ne, pri nas bi imel vsi flate čez cesto službe. V MB je ornk razlika že med desnim in levim bregom Drave. Kar dobiš v centru za 24-26 mio dobiš prek Drave (3-5 km) že za cca. 18 mio. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. april 2008 Prijavi Deli 22. april 2008 a gre tole sem?sem dobila po mailu...gre se za šolstvo Za vse, ki imate in še boste imeli otroke, vnuke, ... v prihodnosti v šoli! Prosim pošlji naprej vsem staršem in strokovnim delavcem v šolstvu! Javnost mora zvedeti za problem, preden se vlada zopet odloči ukrepatipo svoje - brez stroke!Zdi se mi prav, da tudi javnost ve, da se prenavljajo učni načrti -in kako se prenavljajo. Nova vlada meni, da otroci premalo znajo, zato so učnim načrtom dodali karprecej snovi, oz. po domače povedano, so precej učne snovi premaknili enrazred nižje. Popravljam: nameravajo zelo v kratkem in po hitrem postopkupremakniti. Zato da bi upravičili poseg v šolski učni načrt, so"vključili" tudi učitelje.Pri nas smo imeli 50 minut časa, da pregledamo vse učne načrte za prvotriado, se pravi 50 minut časa za 18 načrtov proučiti, primerjati,predlagati spremembe, prebrati dooolgo anketo in jo tudi izpolniti.Vsakemu laiku je jasno, da je to naše sodelovanje pač samo zato, da lahkoodkljukajo sodelujoče, ni pa namenjeno resničnemu sodelovanju - enako kotse je dogajalo pri uvedbi devetletke. Pogovarjala sem se z več učitelji izrazličnih koncev slo in povsod je bilo zelo podobno.Večina učiteljev se s predlaganimi spremembami ne strinja. Imamo sicermožnost internetnega sodelovanja oz. prispevanja svojega mnenja (kar semsama prebrala, so učitelji vsi proti spremembam, na vseh srečanjih v živo,kjer sem sodelovala so tudi ogorčeni in nezadovoljni), vendar glede napretekle izkušnje, dvomim v merodajnost ali realno upoštevanje le-tega(internetnega pritoževanja namreč). Javnost do tega menda nima pravice glasovanja, saj o spremembah niti ve nekaj dosti, niti se očitno javnost vladi ne zdi primerna za to, da bi jokaj dosti seznanjala s tem, saj se spremembe sprejemajo na hitro. Snovalci sprememb trdijo, da so zmanjšali število ciljev, ki jih moraotrok doseči. V prvih treh razredih je resnica taka, da so po dva ciljaslovnično združili v enega samega, pa še kakšnega dodali. Ves čas učiteljitulimo, da so sicer reči, ki jih v posameznih razredih učimo,lahkoprimerne otrokovi stopnji, vendar da jih je preveč, da bi jih lahkokvalitetno utrdili, da bi se otroku usedli v njegovo bistvo, da vse snovilahko zgolj na hitro obravnavamo, časa za kaj več pa ni. Tako se otrocinaučijo večino reči na pamet, za en teden ali dva, potem pa reči pozabijo.Dolgoročno ne znajo prav dosti, kar se izkaže tudi na mednarodnih testih.Ker nimajo dobrih, utrjenih osnov, ne morejo graditi neke širine, vsajsama tako menim. Obstoječim učnim načrtom pa dodajajo snov!Prestavljajo jo en razred nižje, otroci so paeno leto mlajši.Kako se bo otrok lahko naučil še več, če še sedaj večine reči ne razume,ne poglobi znanja, ampak zgolj memorira detajle (celjski ravnatelj, ki jeodstopil zaradi razmer v šolstvu, jih je označil za papagajsko učenje inzelo se strinjam z njim)!? Če povem samo primer, ki me zelo bode v oči: učenje ali ne-učenje črk,branja in pisanja, naj bi bilo premaknjeno iz 2. v 1. razred, ali vsaj najbi bila možnost za to po izboru šole, učenje seštevanja do 20 s prehodivred naj bi bilo v 1. razredu, v drugem do 100 s prehodom, v tretjemrazširitev do 10.000 . Decimalke naj bi se začele v 3. razredu ,ker so tam delicelote, ki sodijo zraven, če pa se učitelje vpraša, so pa še delicelote odveč.... Okolje je nabutano z mnooožico fizike, snovi je preveč, naravnih okolij paskoraj ni...skratka, stroka je zgrožena nad predlogom sprememb. Sami pa nemoremo nič, tako kot pri uvedbi 9-letke nismo mogli nič.Prosim starši, zahtevajte vpogled v spremembe učnih načrtov. Za vašeotroke gre!!!Tudi za tiste, ki so zdaj stari eno leto ali manj. Špara se pa na otrocih. Na vaših in naših otrocih. Ljubljana bo ukinilanadstandard ene cele vzgojiteljice na razred. Jankovič hoče stadionnamesto kvalitetnega izobraževanja. Namesto da bi se vzgojiteljica vpolnem delovnem obsegu uvedla še v 2. razred ali vsaj cel časvzgojiteljica v 1. razredupo celi slo, se je ukinja pol v prvem. Skratka, kako si predstavljajo,da se človek lahko polno posveti vsakemu otroku, če jih imaneprestano 28 v razredu? Kako lahko o vsakem otroku sploh ve, kajdela in čuti?Normativi so grozljivi. Izgovarjajo se na Evropo. Edina reč, v kateri smores dobri, so bili normativi, zdaj moramo Evropo ujeti, ne bo ujela onanas, mi gremo dol k njej, saj moramo biti podn v edini reči, kjer smobili res fajn. Malo sem se razpisala, ampak povem vam, morate vedeti! Prosim, vključitese vsaj v spoznavanje sprememb, le tako boste imeli čisto vest predsvojimi otroki, da ste zanje storili vse. In iz izkušenj vam povem, če jeotrok v totalnem stresu v šoli, trpi cela familija.Ni druge šanse. Omogočite mu zgledno in normalno šolanje. Edino tako bokaj znal poglobljeno in z razumevanjem. p.s.: učiteljice, prosim še vašo pomoč, mnenja in pobude, pa sevedainformacije o ostalih spremembah in predlogih. Učiteljica ene izmed slovenskih OŠ Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.